Ostatnio dodane książki

Termin dodania:

18.11.2018

Czy posiłki jedzone codziennie w pracy, na uczelni, w szkole mogą być pełnowartościowe, oryginalne i smakować bajecznie? Mogą! Zacznij dzień od pożywnego, nasyconego kolorem kurkumy omletu z ciecierzycy, gdy tracisz siły sięgnij po cukiniowe bolognese, na podwieczorek wypij egzotyczny koktajl i rozkoszuj się smakiem dojrzałej figi, soczystej marakui oraz pachnącej mięty. Autor popularnego bloga erVegan.com nauczy cię, jak szybko przygotować wymarzony lunchbox. Przekona, że warto samemu dec...
Czytaj więcej

17.11.2018

Czytaj więcej

16.11.2018

Nie możesz spać, bo dręczą cię myśli o 51 bilionach fragmentów plastiku pływających w oceanach? Nie panikuj! Wojna z plastikiem już się rozpoczęła. Kolejne rządy, firmy i korporacje na całym świecie przyglądają się pandemii plastiku, zanim jednak ich działania przyniosą wymierne rezultaty i na rynku pojawią się dobre zamienniki dla tego tworzywa, sami możemy aktywnie przystąpić do działania. W tej książce znajdziesz 101 wskazówek, co możesz zrobić - jako pojedynczy człowiek - aby nie korzystać z...
Czytaj więcej

15.11.2018

Czy choroba może stać się okazją do rozwoju? W swojej niezwykłej książce Beata pokazuje, że tak! Jej wiedza oparta jest na osobistym doświadczeniu. Beata nie tylko poradziła sobie z chorobą Hashimoto, ale przede wszystkim przepięknie rozkwitła - jako kobieta i jako człowiek. Z wykształcenia jest finansistką, jest również profesjonalną projektantką wnętrz. Dzięki chorobie stała się również dietetykiem oraz... joginką! Żyje pięknie, żyje dobrze i żyje zdrowo. Swoim bezcennym doświadczeniem, ciepłe...
Czytaj więcej

12.11.2018

Czytaj więcej
Czytaj więcej

11.11.2018

W swojej drugiej książce autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i proponuje wyśmienite dania przyrządzane z sezonowych owoców i warzyw. Słodkie truskawki, kwaskowaty rabarbar, soczyste sierpniowe pomidory czy jesienna dynia są bohaterami niezwykłych, prostych w przygotowaniu roślinnych dań, którymi moż...
Czytaj więcej

09.11.2018

Czytaj więcej

07.11.2018

  • Tytuł: Marilyn: Ujęcia z bliska
  • Autor: Bernard Susan
  • Tłumacz: Kloczkowska Anna
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: fotografia
  • Forma: wydawnictwo albumowe
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 2011
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2012
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): gosiaczekmm
Luksusowo wydany album przedstawia na zdjęciach Bernarda (spośród których 35 nie było nigdy przedtem publikowanych) najważniejsze momenty życia Marilyn Monroe, między innymi jej pierwszą sesję z 1946 r. Wielu fotografiom towarzyszą niezwykle ciekawe komentarze, które są notatkami wyjętymi z dziennika fotografa. W książce, znakomicie skomponowanej przez jego córkę, Susan Bernard, znajdują się również dwa teksty aktorek: Jane Russell, która obok Monroe wystąpiła w filmie „Mężczyźni wolą blondynki...
Czytaj więcej
Czytaj więcej
„Jamie gotuje po włosku” jest hołdem na cześć kuchni Włoch. Jamie chce się podzielić miłością, jaką darzy ulubioną gastronomię smakoszy z całego świata, prezentując łatwe w przygotowaniu, znane i lubiane klasyki: kurczaka z wyspy Salina, faszerowaną focaccię, zapiekankę z risotto, pieczony kalafior, klasyczną carbonarę czy tiramisu z limoncello. Dzięki tej książce wyczarujesz w kuchni wspaniałe smaki Italii. Książka zawiera ponad 130 przystępnych przepisów ułożonych jak prawdziwa włoska uczta...
Czytaj więcej
Jak pozbyć się przykrych skutków niedoborów snu, niezdrowej diety i życia w stresie? Stres, niedosypianie i jedzenie wysokoprzetworzonej żywności powodują zakwaszenie organizmu, które z kolei może prowadzić do alergii, problemów skórnych i poważniejszych dolegliwości zdrowotnych. Wystarczy jednak wprowadzić kilka zmian, by przywrócić równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, odzyskać zdrowie i odporność. Dzięki książce: – dowiesz się, jakich produktów unikać w swojej diecie, by zapobiegać ...
Czytaj więcej
Czy grzyby mogą leczyć i odmładzać? Oczywiście! Azjaci wiedzą o tym od lat Lecznicze grzyby adaptogenne przeżywają właśnie swoje pięć minut i z powodzeniem detronizują wszystkie modne superfoods w rywalizacji o tytuł najzdrowszych naturalnych suplementów. Przywracają młodzieńczy blask skóry, przyspieszają regenerację po wysiłku, poprawiają pracę mózgu, utrzymują poziom hormonów w ryzach, a także skutecznie regulują poziom cukru we krwi. Dzięki książce Tero Isokauppila, światowego autory...
Czytaj więcej
Eliksir młodości w zasięgu twojej ręki! Zioła kojarzą ci się z mało skutecznymi i niesmacznymi herbatkami, które piją starsze panie? Odkryj nowoczesne sposoby na korzystanie z mocy drzemiącej w roślinach! Zawarte w niektórych z nich adaptogeny pomagają radzić sobie z negatywnymi skutkami intensywnego tempa życia: problemami ze snem, obciążeniem stresem czy rozregulowaną gospodarką hormonalną. Rachel Landon wnikliwie opisuje najlepsze dla twojego zdrowia rośliny i nauczy cię z nich korzysta...
Czytaj więcej
Wegańskie slow food w pysznym wydaniu! Książka Królowej Wegańskich Serów nareszcie po polsku! Jesteś weganinem, ale czasem tęsknisz za smakiem zapiekanego sera lub chciałbyś zaskoczyć znajomych przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ? Miyoko Schinner, ceniony na całym świecie autorytet w kuchni wegańskiej, prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji majonezów, serów, sosów, kiełbasek, makaronów, kremów w stylu francuskim czy lodów. W książce ...
Czytaj więcej
Owoce jagodowe – soczyste i pyszne źródło witamin i antyoksydantów! Truskawki, jagody, żurawina, czarny bez, borówki, jeżyny, agrest, porzeczki czy maliny to najłatwiej dostępne, tanie i pyszne superfoods, do których możesz mieć dostęp. To niesamowite, jaka moc drzemie w tych owocach – mogą trwale obniżać ciśnienie, obniżać poziom glukozy i cholesterolu, dodawać energii, wzmacniać żyły i ścianki jelit, wpływać na kondycję wzroku, wzmacniać odporność i obniżać gorączkę. W książce znajdziesz...
Czytaj więcej
Chcesz odżywiać się zdrowo, ale nie umiesz zrezygnować z mięsa i zniechęca cię to, że dieta wegetariańska wymaga długiego „stania przy garach”? Nicola Gaimes doskonale rozumie twoje rozterki. Jeśli kiedykolwiek pomyślałeś, że chciałbyś spróbować diety wegetariańskiej, ale nie możesz odmówić sobie czasem zjedzenia mięsa, ta książka jest właśnie dla ciebie! Dzięki niej: – nauczysz się kilku prostych, ale efektownych potraw wegetariańskich, niewymagających wielu egzotycznych składników, ...
Czytaj więcej
Idealny poradnik o tym, jak zachować formę w ciąży po 35. roku życia! „Wspaniała książka… z pewnością stanie się ona jedną z najważniejszych publikacji poświęconych pracy nad kondycją fizyczną w okresie ciąży i tuż po porodzie”. Dr Dereck Souter, położnik Mnóstwo kobiet po 30. roku życia poświęca wiele miesięcy, a niekiedy i lat, próbując zajść w upragnioną ciążę. Gdy już im się uda, zaczynają się kolejne problemy dotyczące właściwej diety oraz ćwiczeń fizycznych. Przyszłym mamom w ...
Czytaj więcej
Groźne powikłania nierozpoznanego stanu zapalnego mogą powodować ciężkie choroby! Samodzielne zdiagnozowanie stanu zapalnego trawiącego organizm nie musi być trudne, a jego uleczenie jest jeszcze łatwiejsze. Z książką z serii "Leczenie odżywianiem": - dowiesz się, jak rozpoznać i prawidłowo zlokalizować ostry i łagodny stan zapalny, - zmienisz swoją dietę tak, by lepiej radzić sobie z dolegliwościami spowodowanymi chorobami autoimmunologicznymi, bez odwoływania się do sztuczek czy chwilowyc...
Czytaj więcej
  • Tytuł: Refluks
  • Autor: Tessmer Kimberly A.
  • Tłumacz: Żywina Joanna
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: uroda i zdrowie
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Serie wydawnicze:
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2017
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): il93
Przełomowa książka, która pomoże ci raz na zawsze pozbyć się choroby refluksowej i poczuć się lepiej we własnym ciele! Objawy refluksu żołądkowo-przełykowego dotyczą wielu osób, szczególnie w krajach wysoko rozwiniętych, a dolegliwości nasilają się z wiekiem. Pierwsza książka z serii "Leczenie odżywianiem" dietetyczki oraz specjalistki od spraw żywienia Kimberly Tessmer, to pełna bezcennych informacji pozycja, która pomoże ci zrozumieć istotę problemu choroby refluksowej. Autorka wyczerpuj...
Czytaj więcej
Przełomowa książka, która pomoże ci raz na zawsze pozbyć się uporczywych objawów cukrzycy typu 2 To kompletne i wyczerpujące kompendium, które każdy diabetyk i jego bliscy powinni posiadać w swojej biblioteczce. Zawarte w nim informacje są niezbędne, by zrozumieć istotę problemu cukrzycy typu 2 i poprawić jakość życia. "Cukrzyca typu 2" to trzecia książka z serii "Leczenie Odżywianiem" dietetyczki oraz specjalistki od spraw żywienia Kimberly Tessmer, która oferuje: - najnowsze doniesien...
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Fermentacja – gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków! Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak...
Czytaj więcej
Twoja droga do harmonijnego życia i zdrowego odżywiania! W poradniku „Odżywianie według jogi” dr Melissa Grabau ukazuje, że celem jedzenia jest odżywianie zarówno ciała, jak i duszy. Powszechnie wiadomo, że spożywanie świeżych warzyw i owoców jest zbawienne dla organizmu, a mimo to wykorzystanie tej wiedzy do wprowadzenia istotnych zmian w codziennej diecie wciąż sprawia trudności. Rozwiązaniem jest joga oferująca praktyki otwartego umysłu oraz medytacja pozwalająca docenić witalność i zdrowi...
Czytaj więcej
Piąta książka z serii „Superfoods” to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły. Proso, teff, sorgo – to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies. W książce znajdziesz także 75 prostych przepisów na całe mnóstwo pysznych i zdrowych potraw z super zbóż – od pusz...
Czytaj więcej
Przejdź na zieloną stronę mocy i podejmij 30-dniowe wyzwanie na smuklejsze ciało stworzone przez czołową ekspertkę w dziedzinie zdrowia i urody. Sophie Uliano odkrywa sekrety diety, która nie tylko skutecznie zwalcza kilogramy, ale jest też bezpieczna dla naszej planety. Okazuje się, że jedzenie lokalnej, organicznej żywności wcale nie musi być kosztowne, a zdrowy posiłek może być przygotowany w mniej niż pół godziny. Dieta zielonej bogini opiera się wyłącznie na zielonych produktach, któr...
Czytaj więcej
Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej „Sztuki fermentacji”. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie. Od czasu premiery pierwszej książki Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gd...
Czytaj więcej
Prosty i skuteczny sposób na zdrowie, który zmieścisz w jednej szklance! Michael T. Murray, światowej sławy ekspert w dziedzinie zdrowego żywienia w „Księdze soków” zawarł bezcenne informacje na temat uzdrawiająco-rewitalizujących mocy różnych owocowych i warzywnych soków oraz dopasował do nich proste przepisy. Z książki dowiesz się, jak poszczególne soki pomagają: – pokonać raka; – obniżyć ciśnienie krwi; – przynieść ulgę stawom; – leczyć kamienie nerkowe i wrzody; – walczyć z efek...
Czytaj więcej
Wegańska rewolucja w spojrzeniu na dietę sportowca! Najbardziej kompleksowy program zdrowego odżywiania dla ludzi chcących żyć aktywnie. Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym sportowcem, czy chcesz po prostu wzmocnić swoją ogólną kondycję, „Wege siła” wspomoże cię w osiągnięciu celu. To długoterminowy plan żywienia oparty wyłącznie na diecie roślinnej, który pomoże ci uzyskać zdrowe, zgrabne ciało, lepszą kondycję psychiczną, a także zapewni ci mnóstwo energii i witalności. Został...
Czytaj więcej
Odkryj owoc, który jest obecny na talerzach mieszkańców całego świata Jeśli chcesz zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, wypróbuj bogate w witaminy awokado. Ten zielony owoc o kremowym wnętrzu i lekko orzechowym smaku jest idealnym źródłem potasu, magnezu, żelaza, cynku i kwasu foliowego. Zaliczane do superżywności awokado jest nie tylko zdrowe, ale też bardzo smaczne, dlatego zmienia posiłki we wspaniałą ucztę. Ta książka zawiera ponad pięćdziesiąt przepisów z wykorzystaniem awokado. Za...
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: