Pokaż:
najczęściej oceniane książki
1
Liczba ocen: 7
|
Średnia ocena: 4,29
Liczba ocen: 7
|
Średnia ocena: 4,29
Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boulangerie jest otwarta każdego dnia w tygodniu. I jak tu nie kochać francuskiej prowincji i francuskiego jedzenia?
Dwadzieścia lat temu Amerykanka Susan Loomis dała się temu uwieść i zamieszkała wraz z rodziną w niewielkiej miejscowości Louviers w Normandii. Opowiadając o swoich sąsiadach i przyjaciołach, ich tradycjach i zwyczajach, odziedziczonych po przodkach i pięknie kultywowanych przez młode p...
Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boulangerie jest otwarta każdego dnia w tygodniu. I jak tu nie kochać francuskiej prowincji i francuskiego jedzenia?
Dwadzieścia lat temu Amerykanka Susan Loomis dała się temu uwieść i zamieszkała wraz z rodziną w niewielkiej miejscowości Louviers w Normandii. Opowiadając o swoich sąsiadach i przyjaciołach, ich tradycjach i zwyczajach, odziedziczonych po przodkach i pięknie kultywowanych przez młode p...
Czytaj więcej
2
Liczba ocen: 4
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 4
|
Średnia ocena: 5,00
Jeden z najgorętszych tytułów kulinarnych 2015!
Ponad 100 przepisów z różnych regionów Europy Wschodniej: od Baku po Morze Czarne, od Kijowa po Kazachstan.
Kuchnia ukraińska ma bardzo bogatą historię i oferuje różnorodne dania. Tamtejsze potrawy zachwycają ciekawymi smakami i aromatami. Kuchnia Ukrainy znana jest przede wszystkim z wielkiej doskonałości i zróżnicowania potraw, a to ze względu na mnogość wpływów, jakie wywarła na nią kuchnia rosyjska, polska, niemiecka i turecka.
Przesyc...
Jeden z najgorętszych tytułów kulinarnych 2015!
Ponad 100 przepisów z różnych regionów Europy Wschodniej: od Baku po Morze Czarne, od Kijowa po Kazachstan.
Kuchnia ukraińska ma bardzo bogatą historię i oferuje różnorodne dania. Tamtejsze potrawy zachwycają ciekawymi smakami i aromatami. Kuchnia Ukrainy znana jest przede wszystkim z wielkiej doskonałości i zróżnicowania potraw, a to ze względu na mnogość wpływów, jakie wywarła na nią kuchnia rosyjska, polska, niemiecka i turecka.
Przesyc...
Czytaj więcej
3
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 3,83
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 3,83
Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja!
Fenomenalny przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko. Siergei Boutenko odkrywa przed czytelnikiem korzyści zdrowotne nowego trendu w żywieniu, który szturmem zdobywa salony i prestiżowe restauracje.
Zbieractwo i wykorzystywanie do przygotowywania posiłków tego, co rośnie w naszych ogródkach, pobliskich lasach czy przy polnych ścieżkach, to nie tylko zdrowa, ale i smac...
Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja!
Fenomenalny przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko. Siergei Boutenko odkrywa przed czytelnikiem korzyści zdrowotne nowego trendu w żywieniu, który szturmem zdobywa salony i prestiżowe restauracje.
Zbieractwo i wykorzystywanie do przygotowywania posiłków tego, co rośnie w naszych ogródkach, pobliskich lasach czy przy polnych ścieżkach, to nie tylko zdrowa, ale i smac...
Czytaj więcej
4
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 4,83
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 4,83
Najbardziej wyczekiwana książka kulinarna 2016 roku!
Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce dzięki gorącej premierze: wydawnictwo Vivante przedstawia polskie wydanie "Sztuki fermentacji" Sandora Ellixa Katza!
Gorący trend kulinarny, który podbija programy śniadaniowe, magazyny kulinarne, prestiżowe restauracje, rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie, a dzięki biblii fermentacji przybierze na sile.
Ponad 700 stron unikalne...
Najbardziej wyczekiwana książka kulinarna 2016 roku!
Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce dzięki gorącej premierze: wydawnictwo Vivante przedstawia polskie wydanie "Sztuki fermentacji" Sandora Ellixa Katza!
Gorący trend kulinarny, który podbija programy śniadaniowe, magazyny kulinarne, prestiżowe restauracje, rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie, a dzięki biblii fermentacji przybierze na sile.
Ponad 700 stron unikalne...
Czytaj więcej
5
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 5,00
Ta wyjątkowa książka jest ukoronowaniem mojej siedemnastoletniej kariery. Przez ten czas szlifowałem każdy szczegół w najlepszych przepisach na zachwycające dania i dzieliłem się z Wami wieloma wskazówkami i sztuczkami, byście za każdym razem mogli osiągać znakomite efekty kulinarne.
Ponieważ to moja pierwsza i ostatnia książka z przepisami na święta, dołożyłem wszelkich starań, by była jak najlepsza. Będę zaszczycony, jeśli stanie się ona częścią Waszych bożonarodzeniowych przygotowań, ofer...
Ta wyjątkowa książka jest ukoronowaniem mojej siedemnastoletniej kariery. Przez ten czas szlifowałem każdy szczegół w najlepszych przepisach na zachwycające dania i dzieliłem się z Wami wieloma wskazówkami i sztuczkami, byście za każdym razem mogli osiągać znakomite efekty kulinarne.
Ponieważ to moja pierwsza i ostatnia książka z przepisami na święta, dołożyłem wszelkich starań, by była jak najlepsza. Będę zaszczycony, jeśli stanie się ona częścią Waszych bożonarodzeniowych przygotowań, ofer...
Czytaj więcej
6
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 5,75
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 5,75
„Tu nie ma kakofonii kolorów, czcionek, photoshopowych bajerów, starych łyżek i obtłuczonych glinianych kubków. Jest kobieta, jej mała kuchnia, kuchenny blat, minimum urządzeń i potrawy, które wołają: zrób mnie. Tu wszystko jest do zrobienia. Apetyczne, kolorowe, domowe”.
White Plate
Przede wszystkim jest Nowy Jork. Miasto tysiąca zapachów, setek nacji i języków. Pulsująca kolorami mekka smakoszy. Kulinarny tygiel, w którym wykwintna kuchnia miesza się z potrawami ze wszystkich stron św...
„Tu nie ma kakofonii kolorów, czcionek, photoshopowych bajerów, starych łyżek i obtłuczonych glinianych kubków. Jest kobieta, jej mała kuchnia, kuchenny blat, minimum urządzeń i potrawy, które wołają: zrób mnie. Tu wszystko jest do zrobienia. Apetyczne, kolorowe, domowe”.
White Plate
Przede wszystkim jest Nowy Jork. Miasto tysiąca zapachów, setek nacji i języków. Pulsująca kolorami mekka smakoszy. Kulinarny tygiel, w którym wykwintna kuchnia miesza się z potrawami ze wszystkich stron św...
Czytaj więcej
7
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,00
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,00
Koktajle to szybki, łatwy i smaczny sposób na dobre zdrowie. Odkryj ponad 400 przepisów, które pozwolą ci cieszyć się zdrowiem w każdym łyku.
W książce znajdziesz ponadto informacje o siedmiu układach naszego organizmu, w szczególności o ich znaczeniu dla zdrowia, o potencjalnych zaburzeniach ich funkcjonowania, a także o zmianach w diecie i szeroko pojętym stylu życia, który pomaga utrzymać je w jak najlepszej formie.
"Wielka księga smoothies" to:
– ponad 400 przepisów na zdrowe koktaj...
Koktajle to szybki, łatwy i smaczny sposób na dobre zdrowie. Odkryj ponad 400 przepisów, które pozwolą ci cieszyć się zdrowiem w każdym łyku.
W książce znajdziesz ponadto informacje o siedmiu układach naszego organizmu, w szczególności o ich znaczeniu dla zdrowia, o potencjalnych zaburzeniach ich funkcjonowania, a także o zmianach w diecie i szeroko pojętym stylu życia, który pomaga utrzymać je w jak najlepszej formie.
"Wielka księga smoothies" to:
– ponad 400 przepisów na zdrowe koktaj...
Czytaj więcej
8
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Tradycja i współczesność w izraelskiej kuchni.
Nowoczesna kuchnia żydowska jest połączeniem smaków, swoistą kuchnia fusion, wiążącą historyczne smaki z obecnymi. Książka jest nie tylko zbiorem kulinarnych przepisów, ale wzbogacają ją piękne, charakterystyczne barwne fotografie. To także wędrówka po tradycjach, świętach i obrządkach kultury żydowskiej, opowieść o smakach nowoczesnej kuchni Izraela i potrawach sporządzanych współcześnie na ulicach Jerozolimy.
[Buchmann, 2016]
Tradycja i współczesność w izraelskiej kuchni.
Nowoczesna kuchnia żydowska jest połączeniem smaków, swoistą kuchnia fusion, wiążącą historyczne smaki z obecnymi. Książka jest nie tylko zbiorem kulinarnych przepisów, ale wzbogacają ją piękne, charakterystyczne barwne fotografie. To także wędrówka po tradycjach, świętach i obrządkach kultury żydowskiej, opowieść o smakach nowoczesnej kuchni Izraela i potrawach sporządzanych współcześnie na ulicach Jerozolimy.
[Buchmann, 2016]
Czytaj więcej
9
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 6,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 6,00
Czytaj więcej
10
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,50
W końcu! Sarah Britton – nazywana "królową zdrowych blogów" – przedstawia sto przepysznych roślinnych przepisów.
Książka twórczyni kultowego bloga My New Roots, z potrawami kuchni roślinnej – w tym także wegańskiej, często bezglutenowej. Proste, ale i nieco bardziej skomplikowane przepisy, podane w przystępny sposób, ilustrowane są pięknymi zdjęciami. Jej kuchnia podporządkowana jest zmianom pór roku. Tym blogiem inspiruje się m.in. twórczyni świetnie przyjętej książki "Jadłonomia" czy prowa...
W końcu! Sarah Britton – nazywana "królową zdrowych blogów" – przedstawia sto przepysznych roślinnych przepisów.
Książka twórczyni kultowego bloga My New Roots, z potrawami kuchni roślinnej – w tym także wegańskiej, często bezglutenowej. Proste, ale i nieco bardziej skomplikowane przepisy, podane w przystępny sposób, ilustrowane są pięknymi zdjęciami. Jej kuchnia podporządkowana jest zmianom pór roku. Tym blogiem inspiruje się m.in. twórczyni świetnie przyjętej książki "Jadłonomia" czy prowa...
Czytaj więcej
11
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Zdrowe odżywianie nie musi wiązać się z wyrzeczeniami. Bear udowadnia, że nawet pizza, ciasta czy burgery mogą być superzdrowe, a przy tym megasmaczne!
Grylls poleca zdrową, naturalną i smaczną żywność, bez dodatku glutenu, nabiału i rafinowanego cukru. Dzięki niej poprawisz swoje samopoczucie, zyskasz więcej sił i energii.
[Pascal, 2016]
Zdrowe odżywianie nie musi wiązać się z wyrzeczeniami. Bear udowadnia, że nawet pizza, ciasta czy burgery mogą być superzdrowe, a przy tym megasmaczne!
Grylls poleca zdrową, naturalną i smaczną żywność, bez dodatku glutenu, nabiału i rafinowanego cukru. Dzięki niej poprawisz swoje samopoczucie, zyskasz więcej sił i energii.
[Pascal, 2016]
Czytaj więcej
12
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Pierwsza książka z serii "Superfoods": obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym roślinnym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.
Jarmuż powrócił niedawno do naszych kuchni po blisko stu latach nieobecności na polskim stole. Dziś każdy, kto stara się zdrowo odżywiać i prowadzi aktywny tryb życia, słyszał o tym szalenie odżywczym i smacznym warzywie. Jeśli chcesz dowiedzieć się, co jeszcze oprócz smoothies, zielonych koktajli czy czipsów można przyrządzić z jarmu...
Pierwsza książka z serii "Superfoods": obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym roślinnym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.
Jarmuż powrócił niedawno do naszych kuchni po blisko stu latach nieobecności na polskim stole. Dziś każdy, kto stara się zdrowo odżywiać i prowadzi aktywny tryb życia, słyszał o tym szalenie odżywczym i smacznym warzywie. Jeśli chcesz dowiedzieć się, co jeszcze oprócz smoothies, zielonych koktajli czy czipsów można przyrządzić z jarmu...
Czytaj więcej
13
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
„ŚNIADANlove” jest formą protestu – wobec byle jakich śniadań zjadanych w pośpiechu, na stojąco, kawy z rogalikiem, niezdrowych przekąsek. Dla wszystkich – mięsożerców, wegetarian, wegan i witarian. Dla zdrowia i dobrego samopoczucia.
„Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia” – z takim stwierdzeniem spotykamy się niemal na każdym kroku. Śniadanie nie tylko dodaje energii, ale także poprawia nastrój. Wykazano, że osoby, które jedzą poranny posiłek są mniej podatne na depresję, milsze ...
„ŚNIADANlove” jest formą protestu – wobec byle jakich śniadań zjadanych w pośpiechu, na stojąco, kawy z rogalikiem, niezdrowych przekąsek. Dla wszystkich – mięsożerców, wegetarian, wegan i witarian. Dla zdrowia i dobrego samopoczucia.
„Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia” – z takim stwierdzeniem spotykamy się niemal na każdym kroku. Śniadanie nie tylko dodaje energii, ale także poprawia nastrój. Wykazano, że osoby, które jedzą poranny posiłek są mniej podatne na depresję, milsze ...
Czytaj więcej
14
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Szczupło, olśniewająco, szybko… Zacznij metamorfozę swojego życia już teraz!
Kiedy Sally Obermeder wygrała walkę z rzadką i agresywną postacią raka piersi, zdecydowała się odzyskać kontrolę nad swoim zdrowiem. Poprzez jedną prostą zmianę – przejście na SuperZielony styl życia i picie smoothies, zielonych soków i koktajli w dużych ilościach – straciła ponad 15 kilogramów. Nie tylko odzyskała zdrowie, ale jej skóra nabrała blasku, a poziom energii wzrósł i poczuła się nareszcie lekko, zdrowo i ...
Szczupło, olśniewająco, szybko… Zacznij metamorfozę swojego życia już teraz!
Kiedy Sally Obermeder wygrała walkę z rzadką i agresywną postacią raka piersi, zdecydowała się odzyskać kontrolę nad swoim zdrowiem. Poprzez jedną prostą zmianę – przejście na SuperZielony styl życia i picie smoothies, zielonych soków i koktajli w dużych ilościach – straciła ponad 15 kilogramów. Nie tylko odzyskała zdrowie, ale jej skóra nabrała blasku, a poziom energii wzrósł i poczuła się nareszcie lekko, zdrowo i ...
Czytaj więcej
15
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Jeden z najgorętszych tytułów kulinarnych 2016!
Claus Meyer to jedno z najgorętszych nazwisk w branży; doskonale kojarzony wśród polskich pasjonatów kulinarnych oraz ludzi zainteresowanych gotowaniem i kulinariami. Mówi się o nim jako o "ojcu chrzestnym kuchni skandynawskiej". Meyer jest współzałożycielem "Nomy" oraz odpowiada za kultowe "Nordic Kitchen Manifesto"!
Przepisy w książce zostały podzielone porami roku, całość wzbogacają przepiękne zdjęcia i czytelny layout.
W nordyckim st...
Jeden z najgorętszych tytułów kulinarnych 2016!
Claus Meyer to jedno z najgorętszych nazwisk w branży; doskonale kojarzony wśród polskich pasjonatów kulinarnych oraz ludzi zainteresowanych gotowaniem i kulinariami. Mówi się o nim jako o "ojcu chrzestnym kuchni skandynawskiej". Meyer jest współzałożycielem "Nomy" oraz odpowiada za kultowe "Nordic Kitchen Manifesto"!
Przepisy w książce zostały podzielone porami roku, całość wzbogacają przepiękne zdjęcia i czytelny layout.
W nordyckim st...
Czytaj więcej
16
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Druga część "Zielono i zdrowo" przygotowana w tej samej konwencji stylistycznej.
Książka zawiera przepisy na proste smoothies, zdrowe koktajle z popularnych owoców, energetyzujące pomysły na śniadanie, desery i jako posiłek w trakcie dnia. Owoce miksujemy ze śmietaną lub mlekiem z masłem, na śniadanie możemy dorzucić garść muesli. Koktajle wzbogacają drogę do zdrowego odżywiania, urozmaicają codzienne menu w sposób ciekawy smakowo i bardzo prosty. Smoothies lubią dzieci i dorośli.
[Buchma...
Druga część "Zielono i zdrowo" przygotowana w tej samej konwencji stylistycznej.
Książka zawiera przepisy na proste smoothies, zdrowe koktajle z popularnych owoców, energetyzujące pomysły na śniadanie, desery i jako posiłek w trakcie dnia. Owoce miksujemy ze śmietaną lub mlekiem z masłem, na śniadanie możemy dorzucić garść muesli. Koktajle wzbogacają drogę do zdrowego odżywiania, urozmaicają codzienne menu w sposób ciekawy smakowo i bardzo prosty. Smoothies lubią dzieci i dorośli.
[Buchma...
Czytaj więcej
17
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
„Tajniki suszenia żywności” to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.
W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
– zalet domowego suszenia żywności;
– mechanizmu działania dehydratora;
– wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesori...
„Tajniki suszenia żywności” to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.
W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
– zalet domowego suszenia żywności;
– mechanizmu działania dehydratora;
– wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesori...
Czytaj więcej
18
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Druga książka z serii „Superfoods”: obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.
Tym razem dowiemy się wszystkiego o najzdrowszej roślinie świata, która nie ma właściwości alergizujących, czyli kokosie. Na niemal 200 stronach znajdziemy wszystkie informacje niezbędne do tego, aby włączyć produkty pochodzące z kokosa do swojej diety i cieszyć się jego wyjątkowym aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Oprócz informacji o wartościach ...
Druga książka z serii „Superfoods”: obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.
Tym razem dowiemy się wszystkiego o najzdrowszej roślinie świata, która nie ma właściwości alergizujących, czyli kokosie. Na niemal 200 stronach znajdziemy wszystkie informacje niezbędne do tego, aby włączyć produkty pochodzące z kokosa do swojej diety i cieszyć się jego wyjątkowym aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Oprócz informacji o wartościach ...
Czytaj więcej
19
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Książka, którą każdy alergik powinien mieć na swojej półce!
Niezależnie od tego, czy jesteś alergikiem, czy po prostu szukasz nowych kulinarnych inspiracji, rozpocznij przygodę z kokosową kuchnią, pełną pysznych dań, które rozpłyną się w twoich ustach, zaspokoją największy głód, odżywią ciało, dodadzą energii i zawładną podniebieniami twoich gości.
Właściwości zdrowotne i unikalny smak sprawiły, że skromny kokos zyskał w ostatnim czasie niezwykłą popularność. Doceniana jest zarówno jego ...
Książka, którą każdy alergik powinien mieć na swojej półce!
Niezależnie od tego, czy jesteś alergikiem, czy po prostu szukasz nowych kulinarnych inspiracji, rozpocznij przygodę z kokosową kuchnią, pełną pysznych dań, które rozpłyną się w twoich ustach, zaspokoją największy głód, odżywią ciało, dodadzą energii i zawładną podniebieniami twoich gości.
Właściwości zdrowotne i unikalny smak sprawiły, że skromny kokos zyskał w ostatnim czasie niezwykłą popularność. Doceniana jest zarówno jego ...
Czytaj więcej
20
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Jeden z najbardziej znanych greckich szefów kuchni, gwiazda australijskiej edycji MasterChefa. Kochany za humor i eksperymenty kulinarne. Chętnie sięga do swoich korzeni, dzieląc się rodzimymi smakami w autorskich restauracjach, m.in. na wyspie Mykonos.
Proste domowe greckie przepisy w zaskakujących wersjach. Spróbuj, jak smakuje arbuz z ouzo, jogurt cynamonowy, przypalona dynia z twarogiem z koziego sera. Pokochaj grecki bałagan w słodkiej odsłonie.
„Syn Greczynki i Egipcjanina wychowa...
Jeden z najbardziej znanych greckich szefów kuchni, gwiazda australijskiej edycji MasterChefa. Kochany za humor i eksperymenty kulinarne. Chętnie sięga do swoich korzeni, dzieląc się rodzimymi smakami w autorskich restauracjach, m.in. na wyspie Mykonos.
Proste domowe greckie przepisy w zaskakujących wersjach. Spróbuj, jak smakuje arbuz z ouzo, jogurt cynamonowy, przypalona dynia z twarogiem z koziego sera. Pokochaj grecki bałagan w słodkiej odsłonie.
„Syn Greczynki i Egipcjanina wychowa...
Czytaj więcej
21
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Każdy z nas rozumie rodzinną kuchnię inaczej. Według Jamiego Olivera chodzi o jedzenie, które daje poczucie bezpieczeństwa, jest proste w przygotowaniu, poprawia nastrój i nadaje się dla wszystkich domowników. Niestety, żeby spełnić te kryteria, bywa niezbyt zdrowe. Ale nie w tej książce! Ma ona zachęcić cię do przygotowywania zdrowych i smacznych posiłków każdego dnia, niezależnie od tego, czy jadasz sam czy z rodziną lub znajomymi. Zawarłem w niej masę pomysłów na pyszne śniadania poniżej 400 ...
Każdy z nas rozumie rodzinną kuchnię inaczej. Według Jamiego Olivera chodzi o jedzenie, które daje poczucie bezpieczeństwa, jest proste w przygotowaniu, poprawia nastrój i nadaje się dla wszystkich domowników. Niestety, żeby spełnić te kryteria, bywa niezbyt zdrowe. Ale nie w tej książce! Ma ona zachęcić cię do przygotowywania zdrowych i smacznych posiłków każdego dnia, niezależnie od tego, czy jadasz sam czy z rodziną lub znajomymi. Zawarłem w niej masę pomysłów na pyszne śniadania poniżej 400 ...
Czytaj więcej
22
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
„Zaliczane do superpokarmów nasiona szałwii hiszpańskiej są prawdziwym rezerwuarem protein, błonnika rozpuszczalnego, minerałów i przeciwutleniaczy, a także niedoścignionym źródłem kwasów tłuszczowych omega 3. W dodatku mają wyśmienity smak. Codzienne spożywanie jednej łyżki stołowej nasion chia oznacza dla mnie stuprocentową gwarancję zdrowia”.
Patrick Holford, światowej sławy specjalista ds. żywienia, autor bestsellerów „The Feel Good Factor” oraz „Say No to Diabetes”
Przed tobą pierws...
„Zaliczane do superpokarmów nasiona szałwii hiszpańskiej są prawdziwym rezerwuarem protein, błonnika rozpuszczalnego, minerałów i przeciwutleniaczy, a także niedoścignionym źródłem kwasów tłuszczowych omega 3. W dodatku mają wyśmienity smak. Codzienne spożywanie jednej łyżki stołowej nasion chia oznacza dla mnie stuprocentową gwarancję zdrowia”.
Patrick Holford, światowej sławy specjalista ds. żywienia, autor bestsellerów „The Feel Good Factor” oraz „Say No to Diabetes”
Przed tobą pierws...
Czytaj więcej
23
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Produkcja cydru ma tysiącletnią tradycję, a w ostatnich latach przeżywa prawdziwy renesans. Stephen Wood wraz z ekipą Farnum Hill Ciders podpowiadają w tej książce, jak robić go domowym sposobem. Przekonasz się, że to całkiem proste. Wystarczy zaledwie kilka składników i parę sprzętów. Cała tajemnica tkwi bowiem w jabłkach.
W tej książce znajdziesz:
– szczegółowe instrukcje, krok po kroku, jak przygotować pierwszą partię domowego cydru,
– rady, jak profesjonalnie smakować cydr,
– wskaz...
Produkcja cydru ma tysiącletnią tradycję, a w ostatnich latach przeżywa prawdziwy renesans. Stephen Wood wraz z ekipą Farnum Hill Ciders podpowiadają w tej książce, jak robić go domowym sposobem. Przekonasz się, że to całkiem proste. Wystarczy zaledwie kilka składników i parę sprzętów. Cała tajemnica tkwi bowiem w jabłkach.
W tej książce znajdziesz:
– szczegółowe instrukcje, krok po kroku, jak przygotować pierwszą partię domowego cydru,
– rady, jak profesjonalnie smakować cydr,
– wskaz...
Czytaj więcej
24
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
„Książka, która nie ogranicza, ale pokazuje co jeść, by czuć się świetnie i przy okazji zdrowo schudnąć. Przepisy są wspaniałe, a zaproponowana dieta to prawdziwa uczta bez wyrzeczeń”.
Ola Żelazo, trenerka fitness
Słynny szef kuchni i ekspert w dziedzinie zdrowego odżywiania Rocco DiSpirito przedstawia rewolucyjną dietę, która oczyszcza, odchudza, a przede wszystkim świetnie smakuje! Dzięki 75 przepisom na pyszne i proste potrawy stracisz na wadze szybko i bez wyrzeczeń. Dieta ujemnych ...
„Książka, która nie ogranicza, ale pokazuje co jeść, by czuć się świetnie i przy okazji zdrowo schudnąć. Przepisy są wspaniałe, a zaproponowana dieta to prawdziwa uczta bez wyrzeczeń”.
Ola Żelazo, trenerka fitness
Słynny szef kuchni i ekspert w dziedzinie zdrowego odżywiania Rocco DiSpirito przedstawia rewolucyjną dietę, która oczyszcza, odchudza, a przede wszystkim świetnie smakuje! Dzięki 75 przepisom na pyszne i proste potrawy stracisz na wadze szybko i bez wyrzeczeń. Dieta ujemnych ...
Czytaj więcej
25
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Trzy siostry gotują – mamma mia!
Niepowtarzalny klimat włoskich tradycji kulinarnych. W pierwszej części, opisowej, autorki podają proste sposoby na zrobienie różnych gatunków makaronu, włącznie z bezglutenowym. Mnóstwo słońca, oliwek, pomidorów, włoskiego temperamentu i rodzinnego biesiadowania, a wszystko w wyjątkowo atrakcyjnej oprawie graficznej.
[Buchmann, 2016]
Trzy siostry gotują – mamma mia!
Niepowtarzalny klimat włoskich tradycji kulinarnych. W pierwszej części, opisowej, autorki podają proste sposoby na zrobienie różnych gatunków makaronu, włącznie z bezglutenowym. Mnóstwo słońca, oliwek, pomidorów, włoskiego temperamentu i rodzinnego biesiadowania, a wszystko w wyjątkowo atrakcyjnej oprawie graficznej.
[Buchmann, 2016]
Czytaj więcej
26
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
To propozycja dla wszystkich, którzy pragną zachować zdrowie, piękno i energię przez całe życie. Codzienne picie koktajli wpływa nie tylko na poprawę kondycji cery, włosów i paznokci, ale również pomaga w dbaniu o szczupłą sylwetkę i pozbyciu się nagromadzonych w organizmie toksyn. Ponadto stanowią one ogromny zastrzyk energii oraz witamin dla każdej komórki twojego ciała. Są niebiańsko smaczne, odżywcze i proste w przygotowaniu. Wystarczy, że włączysz je do swojego codziennego jadłospisu, a poc...
To propozycja dla wszystkich, którzy pragną zachować zdrowie, piękno i energię przez całe życie. Codzienne picie koktajli wpływa nie tylko na poprawę kondycji cery, włosów i paznokci, ale również pomaga w dbaniu o szczupłą sylwetkę i pozbyciu się nagromadzonych w organizmie toksyn. Ponadto stanowią one ogromny zastrzyk energii oraz witamin dla każdej komórki twojego ciała. Są niebiańsko smaczne, odżywcze i proste w przygotowaniu. Wystarczy, że włączysz je do swojego codziennego jadłospisu, a poc...
Czytaj więcej
27
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Jeden garnek
Mniej niż 10 składników
Krócej niż 30 minut!
Kiedy w 2012 roku Dana Shultz założyła blog Minimalist Baker, nie przypuszczała nawet, że jej proste roślinne przepisy zachwycą ludzi na całym świecie. Wielkie serce, talent i przede wszystkim kulinarna pasja pokazały, że gotować można szybko, pysznie i… zdrowo!
Znajdziesz tu 101 prostych do przygotowania, smacznych i – co najważniejsze – minimalistycznych przepisów. Idealne na pyszne śniadanie, romantyczną kolację, piknikowy wy...
Jeden garnek
Mniej niż 10 składników
Krócej niż 30 minut!
Kiedy w 2012 roku Dana Shultz założyła blog Minimalist Baker, nie przypuszczała nawet, że jej proste roślinne przepisy zachwycą ludzi na całym świecie. Wielkie serce, talent i przede wszystkim kulinarna pasja pokazały, że gotować można szybko, pysznie i… zdrowo!
Znajdziesz tu 101 prostych do przygotowania, smacznych i – co najważniejsze – minimalistycznych przepisów. Idealne na pyszne śniadanie, romantyczną kolację, piknikowy wy...
Czytaj więcej