Pokaż:
najczęściej oceniane książki
1
Liczba ocen: 26
|
Średnia ocena: 4,52
Liczba ocen: 26
|
Średnia ocena: 4,52
Ambicja pedanta jest prosta. Chce gotować smaczne, pożywne potrawy, nie chce zatruć przyjaciół i zamierza wzbogacać, powoli i z przyjemnością swój kulinarny repertuar. Jest surowym krytykiem dla siebie i innych, wie, że nigdy nie będzie wymyślać własnych przepisów (choć może, w przypływie entuzjazmu, zmienić ulubione składniki), przeciwnie, woli śledzić receptury innych. To właśnie w analizowaniu ich przepisów przejawia się jego pedanteria. Jak drobna, dokładnie, powinna być kostka, w którą trze...
Ambicja pedanta jest prosta. Chce gotować smaczne, pożywne potrawy, nie chce zatruć przyjaciół i zamierza wzbogacać, powoli i z przyjemnością swój kulinarny repertuar. Jest surowym krytykiem dla siebie i innych, wie, że nigdy nie będzie wymyślać własnych przepisów (choć może, w przypływie entuzjazmu, zmienić ulubione składniki), przeciwnie, woli śledzić receptury innych. To właśnie w analizowaniu ich przepisów przejawia się jego pedanteria. Jak drobna, dokładnie, powinna być kostka, w którą trze...
Czytaj więcej
2
Liczba ocen: 4
|
Średnia ocena: 4,38
Liczba ocen: 4
|
Średnia ocena: 4,38
Po „Obfitości” przyszedł czas na „Całą obfitość”: jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych. „Obfitość” zmieniła nasze spojrzenie na gotowanie i jedzenie. Koncentrując się na smaku warzyw, oryginalnych przyprawach i świeżych składnikach, zapoczątkowała wielki kulinarny przewrót. Tam, gdzie kończy się „Obfitość”, zaczyna się… „Cała obfitość”. 150 nowych, apetycznych przepisów na dania jarskie, tym razem ułożonych według metody przygotowania – na przykł...
Po „Obfitości” przyszedł czas na „Całą obfitość”: jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych. „Obfitość” zmieniła nasze spojrzenie na gotowanie i jedzenie. Koncentrując się na smaku warzyw, oryginalnych przyprawach i świeżych składnikach, zapoczątkowała wielki kulinarny przewrót. Tam, gdzie kończy się „Obfitość”, zaczyna się… „Cała obfitość”. 150 nowych, apetycznych przepisów na dania jarskie, tym razem ułożonych według metody przygotowania – na przykł...
Czytaj więcej
3
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 4,67
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 4,67
Imponująca rozmachem opowieść zapisana w przepisach, które oddają sprawiedliwość kuchni i smakom fascynującego Kaukazu - pomostu łączącego Europę z Azją.
Kuchnia zajmuje szczególne miejsce w gruzińskiej tradycji i jest częścią ich narodowej tożsamości. Kaukaz to jednak nie tylko Gruzja - Olia Hercules w swojej najnowszej książce przybliża nam kuchnię całego regionu, którego łagodny klimat zapewnia wielką obfitość i różnorodność płodów rolnych, a także aromatycznych przypraw. Smakowite chinkal...
Imponująca rozmachem opowieść zapisana w przepisach, które oddają sprawiedliwość kuchni i smakom fascynującego Kaukazu - pomostu łączącego Europę z Azją.
Kuchnia zajmuje szczególne miejsce w gruzińskiej tradycji i jest częścią ich narodowej tożsamości. Kaukaz to jednak nie tylko Gruzja - Olia Hercules w swojej najnowszej książce przybliża nam kuchnię całego regionu, którego łagodny klimat zapewnia wielką obfitość i różnorodność płodów rolnych, a także aromatycznych przypraw. Smakowite chinkal...
Czytaj więcej
4
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,50
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,50
"Jedz. Mała księga szybkich dań" to niezastąpiony zbiór przepisów, z których możemy korzystać na co dzień. Ten gruby tomik w miękkiej oprawie zawiera 600 pomysłów na codzienne posiłki. Mnóstwo wspaniałych, prostych przepisów w praktycznym wydaniu, do których zawsze można sięgnąć i znaleźć dla siebie coś dobrego. Zwięzły tekst, zaledwie 5 do 12 linijek, poprzedza krótka lista produktów, a na stronie obok autor zamieszcza dodatkowe propozycje i pomysły, zostawiając trochę miejsca na notatki.
T...
"Jedz. Mała księga szybkich dań" to niezastąpiony zbiór przepisów, z których możemy korzystać na co dzień. Ten gruby tomik w miękkiej oprawie zawiera 600 pomysłów na codzienne posiłki. Mnóstwo wspaniałych, prostych przepisów w praktycznym wydaniu, do których zawsze można sięgnąć i znaleźć dla siebie coś dobrego. Zwięzły tekst, zaledwie 5 do 12 linijek, poprzedza krótka lista produktów, a na stronie obok autor zamieszcza dodatkowe propozycje i pomysły, zostawiając trochę miejsca na notatki.
T...
Czytaj więcej
5
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,50
BOWL Food i SOUPING najgorętsze trendy sezonu!
W swojej nowej książce David Bez zrywa z tradycyjną koncepcją zupy i jak zwykle proponuje oryginalne przepisy na ciepłe obiadokolacje, serwowane w miskach. Niebanalne pomysły na pełnowartościowy posiłek dla wszystkich – wegan, wegetarian, witarian i wszystkożerców.
Zasada jest prosta: jak najwięcej warzyw, jak najmniej węglowodanów. Wszystkie kombinacje dają efekt dań sycących i odżywczych. Na pożywny obiad i lżejszą kolację, na lunch w biur...
BOWL Food i SOUPING najgorętsze trendy sezonu!
W swojej nowej książce David Bez zrywa z tradycyjną koncepcją zupy i jak zwykle proponuje oryginalne przepisy na ciepłe obiadokolacje, serwowane w miskach. Niebanalne pomysły na pełnowartościowy posiłek dla wszystkich – wegan, wegetarian, witarian i wszystkożerców.
Zasada jest prosta: jak najwięcej warzyw, jak najmniej węglowodanów. Wszystkie kombinacje dają efekt dań sycących i odżywczych. Na pożywny obiad i lżejszą kolację, na lunch w biur...
Czytaj więcej
6
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,50
Fermentacja – gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków!
Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak...
Fermentacja – gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków!
Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak...
Czytaj więcej
7
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Dieta ketogeniczna wprowadza ludzkie ciało w wyjątkowo korzystny stan metaboliczny zwany ketozą, w którym podstawowe źródło paliwa dla organizmu stanowi nie glukoza a tłuszcz. Ma ona wyraźny terapeutyczny wpływ, pozwala bezpiecznie i skutecznie zrzucać zbędne kilogramy, poprawia formę psychiczną, równoważy poziom cukru we krwi oraz obniża ciśnienie i poziom cholesterolu.
Autor, badacz leczniczych właściwości kokosa i znawca zdrowego odżywiania, jest zwolennikiem diety ubogiej w cukry, a bogat...
Dieta ketogeniczna wprowadza ludzkie ciało w wyjątkowo korzystny stan metaboliczny zwany ketozą, w którym podstawowe źródło paliwa dla organizmu stanowi nie glukoza a tłuszcz. Ma ona wyraźny terapeutyczny wpływ, pozwala bezpiecznie i skutecznie zrzucać zbędne kilogramy, poprawia formę psychiczną, równoważy poziom cukru we krwi oraz obniża ciśnienie i poziom cholesterolu.
Autor, badacz leczniczych właściwości kokosa i znawca zdrowego odżywiania, jest zwolennikiem diety ubogiej w cukry, a bogat...
Czytaj więcej
8
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,50
Czytaj więcej
9
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Wegańska rewolucja w spojrzeniu na dietę sportowca!
Najbardziej kompleksowy program zdrowego odżywiania dla ludzi chcących żyć aktywnie.
Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym sportowcem, czy chcesz po prostu wzmocnić swoją ogólną kondycję, „Wege siła” wspomoże cię w osiągnięciu celu. To długoterminowy plan żywienia oparty wyłącznie na diecie roślinnej, który pomoże ci uzyskać zdrowe, zgrabne ciało, lepszą kondycję psychiczną, a także zapewni ci mnóstwo energii i witalności. Został...
Wegańska rewolucja w spojrzeniu na dietę sportowca!
Najbardziej kompleksowy program zdrowego odżywiania dla ludzi chcących żyć aktywnie.
Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym sportowcem, czy chcesz po prostu wzmocnić swoją ogólną kondycję, „Wege siła” wspomoże cię w osiągnięciu celu. To długoterminowy plan żywienia oparty wyłącznie na diecie roślinnej, który pomoże ci uzyskać zdrowe, zgrabne ciało, lepszą kondycję psychiczną, a także zapewni ci mnóstwo energii i witalności. Został...
Czytaj więcej
10
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Na podstawie własnego doświadczenia opieki nad chorymi, Rebecca Katz, opracowała receptury zup przywracających siłę i zdrowie osobom cierpiącym nawet na bardzo poważne schorzenia. Twierdzi, że odpowiednio przygotowane zupy mają niezwykłą zdolność odżywiania i uzdrawiania ciała.
Autorka podpowiada, jak wykorzystać sezonowe produkty, by zachować witalność przez cały rok. Jej przepisy są różnorodne – od tradycyjnych bulionów (które mogą być bazą do tworzenia innych dań), przez rozmaite zupy w p...
Na podstawie własnego doświadczenia opieki nad chorymi, Rebecca Katz, opracowała receptury zup przywracających siłę i zdrowie osobom cierpiącym nawet na bardzo poważne schorzenia. Twierdzi, że odpowiednio przygotowane zupy mają niezwykłą zdolność odżywiania i uzdrawiania ciała.
Autorka podpowiada, jak wykorzystać sezonowe produkty, by zachować witalność przez cały rok. Jej przepisy są różnorodne – od tradycyjnych bulionów (które mogą być bazą do tworzenia innych dań), przez rozmaite zupy w p...
Czytaj więcej
11
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Przejdź na zieloną stronę mocy i podejmij 30-dniowe wyzwanie na smuklejsze ciało stworzone przez czołową ekspertkę w dziedzinie zdrowia i urody.
Sophie Uliano odkrywa sekrety diety, która nie tylko skutecznie zwalcza kilogramy, ale jest też bezpieczna dla naszej planety. Okazuje się, że jedzenie lokalnej, organicznej żywności wcale nie musi być kosztowne, a zdrowy posiłek może być przygotowany w mniej niż pół godziny.
Dieta zielonej bogini opiera się wyłącznie na zielonych produktach, któr...
Przejdź na zieloną stronę mocy i podejmij 30-dniowe wyzwanie na smuklejsze ciało stworzone przez czołową ekspertkę w dziedzinie zdrowia i urody.
Sophie Uliano odkrywa sekrety diety, która nie tylko skutecznie zwalcza kilogramy, ale jest też bezpieczna dla naszej planety. Okazuje się, że jedzenie lokalnej, organicznej żywności wcale nie musi być kosztowne, a zdrowy posiłek może być przygotowany w mniej niż pół godziny.
Dieta zielonej bogini opiera się wyłącznie na zielonych produktach, któr...
Czytaj więcej
12
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Ponad 110 przepisów na słodkie wypieki, ciastka i inne desery od mistrza Yotama Ottolenghiego.
"Nic nie poprawia nastroju tak skutecznie jak idealny, lekki biszkopt z aromatem przypraw i cytrusów albo ciastko oprószone cukrem pudrem. To chwila czystej przyjemności".
Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi jest znany polskim czytelnikom z dań słonych i wegetariańskich. Mało kto wie, że zaczynał karierę jako cukiernik. Jego najnowsza książka "Słodko" to zbiór przepisów na pyszne wypieki, ci...
Ponad 110 przepisów na słodkie wypieki, ciastka i inne desery od mistrza Yotama Ottolenghiego.
"Nic nie poprawia nastroju tak skutecznie jak idealny, lekki biszkopt z aromatem przypraw i cytrusów albo ciastko oprószone cukrem pudrem. To chwila czystej przyjemności".
Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi jest znany polskim czytelnikom z dań słonych i wegetariańskich. Mało kto wie, że zaczynał karierę jako cukiernik. Jego najnowsza książka "Słodko" to zbiór przepisów na pyszne wypieki, ci...
Czytaj więcej
13
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Piąta książka z serii „Superfoods” to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły.
Proso, teff, sorgo – to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies.
W książce znajdziesz także 75 prostych przepisów na całe mnóstwo pysznych i zdrowych potraw z super zbóż – od pusz...
Piąta książka z serii „Superfoods” to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły.
Proso, teff, sorgo – to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies.
W książce znajdziesz także 75 prostych przepisów na całe mnóstwo pysznych i zdrowych potraw z super zbóż – od pusz...
Czytaj więcej
14
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Książka z serii "Superfoods", czyli kompleksowe omówienie najbardziej odżywczych roślin na świecie!
Tym razem przyglądamy się super ziarnom, do których zaliczamy: nasiona lnu, nasiona szałwii hiszpańskiej, nasiona konopi, komosę ryżową, amarantus. Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie składniki odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię, takie jak: białko, kwas foliowy, wapń, cynk, magnez, żelazo, fosfor, selen, miedź, mangan i...
Książka z serii "Superfoods", czyli kompleksowe omówienie najbardziej odżywczych roślin na świecie!
Tym razem przyglądamy się super ziarnom, do których zaliczamy: nasiona lnu, nasiona szałwii hiszpańskiej, nasiona konopi, komosę ryżową, amarantus. Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie składniki odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię, takie jak: białko, kwas foliowy, wapń, cynk, magnez, żelazo, fosfor, selen, miedź, mangan i...
Czytaj więcej
15
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Prosty i skuteczny sposób na zdrowie, który zmieścisz w jednej szklance!
Michael T. Murray, światowej sławy ekspert w dziedzinie zdrowego żywienia w „Księdze soków” zawarł bezcenne informacje na temat uzdrawiająco-rewitalizujących mocy różnych owocowych i warzywnych soków oraz dopasował do nich proste przepisy.
Z książki dowiesz się, jak poszczególne soki pomagają:
– pokonać raka;
– obniżyć ciśnienie krwi;
– przynieść ulgę stawom;
– leczyć kamienie nerkowe i wrzody;
– walczyć z efek...
Prosty i skuteczny sposób na zdrowie, który zmieścisz w jednej szklance!
Michael T. Murray, światowej sławy ekspert w dziedzinie zdrowego żywienia w „Księdze soków” zawarł bezcenne informacje na temat uzdrawiająco-rewitalizujących mocy różnych owocowych i warzywnych soków oraz dopasował do nich proste przepisy.
Z książki dowiesz się, jak poszczególne soki pomagają:
– pokonać raka;
– obniżyć ciśnienie krwi;
– przynieść ulgę stawom;
– leczyć kamienie nerkowe i wrzody;
– walczyć z efek...
Czytaj więcej
16
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Biblia każdego smakosza!
Książka określana mianem arcydzieła i nazywana biblią smaków, przetłumaczona na kilkanaście języków, rewelacyjna i rewolucyjna książka dla wszystkich miłośników gotowania, poszukiwaczy nowych smaków i ich kombinacji.
"Bez wątpienia małe arcydzieło".
"Sunday Times"
"Znakomity przewodnik łączenia smaków".
"Observer"
"Intryguje, inspiruje, zdumiewa, a czasami wręcz oburza".
Nigel Slater, "Observer Books of the Year"
"Oryginalne i inspirujące źródło wiedz...
Biblia każdego smakosza!
Książka określana mianem arcydzieła i nazywana biblią smaków, przetłumaczona na kilkanaście języków, rewelacyjna i rewolucyjna książka dla wszystkich miłośników gotowania, poszukiwaczy nowych smaków i ich kombinacji.
"Bez wątpienia małe arcydzieło".
"Sunday Times"
"Znakomity przewodnik łączenia smaków".
"Observer"
"Intryguje, inspiruje, zdumiewa, a czasami wręcz oburza".
Nigel Slater, "Observer Books of the Year"
"Oryginalne i inspirujące źródło wiedz...
Czytaj więcej
17
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
To prawdziwy pean na cześć bliskowschodnich smaków i składników.
"Persiana" zawiera sto przepisów na nowoczesne i łatwe w przygotowaniu wersje tradycyjnych potraw z południowych i wschodnich wybrzeży Morza Śródziemnego.
"Wyśmienita książka – mam ochotę zjeść każdą kartkę".
Pierre Koffmann
"Biblia bliskowschodniej kuchni".
"Observer Food Monthly"
"Przejrzyście napisana, wypełniona smakowitymi potrawami, zaskakująco przystępna".
"Huffington Post"
"Wspaniała propozycja dla pocz...
To prawdziwy pean na cześć bliskowschodnich smaków i składników.
"Persiana" zawiera sto przepisów na nowoczesne i łatwe w przygotowaniu wersje tradycyjnych potraw z południowych i wschodnich wybrzeży Morza Śródziemnego.
"Wyśmienita książka – mam ochotę zjeść każdą kartkę".
Pierre Koffmann
"Biblia bliskowschodniej kuchni".
"Observer Food Monthly"
"Przejrzyście napisana, wypełniona smakowitymi potrawami, zaskakująco przystępna".
"Huffington Post"
"Wspaniała propozycja dla pocz...
Czytaj więcej
18
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Ponad 100 przepisów na soki i koktajle, których każdy chciałby spróbować! Łatwe przepisy na posiłki w szklance dla sokomaniaków. Książka dla całej rodziny!
W książce znajdują się przepisy na soki, koktajle, musy, energetyczne drinki bezalkoholowe i toniki, herbaty i gorące napoje, dietetyczne lody i sorbety.
Kilka faktów żywieniowych:
- miód manuka działa przeciwbakteryjnie,
- kurkuma ma właściwości przeciwwirusowe i przeciwzapalne,
- boćwina to naturalne minerały dla urody,
- nasiona ...
Ponad 100 przepisów na soki i koktajle, których każdy chciałby spróbować! Łatwe przepisy na posiłki w szklance dla sokomaniaków. Książka dla całej rodziny!
W książce znajdują się przepisy na soki, koktajle, musy, energetyczne drinki bezalkoholowe i toniki, herbaty i gorące napoje, dietetyczne lody i sorbety.
Kilka faktów żywieniowych:
- miód manuka działa przeciwbakteryjnie,
- kurkuma ma właściwości przeciwwirusowe i przeciwzapalne,
- boćwina to naturalne minerały dla urody,
- nasiona ...
Czytaj więcej
19
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
W dzisiejszych czasach jemy wysokoprzetworzoną żywność, sprzątamy silnie drażniącymi detergentami i narzekamy, że wciąż brakuje nam czasu. Wielu z nas próbuje zrezygnować lub chociaż ograniczyć przerażające skutki postępu cywilizacyjnego w życiu codziennym rodziny. Powstają nowe eko bazary, sklepy z organiczną żywnością, kosmetyki i środki do sprzątania domu o naturalnym składzie.
Mellisa K. Norris wybrała powrót do korzeni, zamieniając życie w betonowej dżungli na domek w lesie u podnóża gór...
W dzisiejszych czasach jemy wysokoprzetworzoną żywność, sprzątamy silnie drażniącymi detergentami i narzekamy, że wciąż brakuje nam czasu. Wielu z nas próbuje zrezygnować lub chociaż ograniczyć przerażające skutki postępu cywilizacyjnego w życiu codziennym rodziny. Powstają nowe eko bazary, sklepy z organiczną żywnością, kosmetyki i środki do sprzątania domu o naturalnym składzie.
Mellisa K. Norris wybrała powrót do korzeni, zamieniając życie w betonowej dżungli na domek w lesie u podnóża gór...
Czytaj więcej
20
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Jamie Oliver - autor największych kulinarnych bestsellerów - powraca we wspaniałym stylu. Łącząc na niesamowite sposoby zaledwie pięć składników, Jamie wyczarował ponad 130 zupełnie nowych przepisów, które możesz wykorzystać na co dzień i od święta. Znajdziesz tu wszystko - od sałatek i pasty, przez ciekawe pomysły na kurczaka, ryby, warzywa, ryż, makarony, wołowinę i wieprzowinę, aż po słodkości. Ta książka to maksimum smaku przy minimum wysiłku, szeroki wachlarz posiłków o różnej wartości odży...
Jamie Oliver - autor największych kulinarnych bestsellerów - powraca we wspaniałym stylu. Łącząc na niesamowite sposoby zaledwie pięć składników, Jamie wyczarował ponad 130 zupełnie nowych przepisów, które możesz wykorzystać na co dzień i od święta. Znajdziesz tu wszystko - od sałatek i pasty, przez ciekawe pomysły na kurczaka, ryby, warzywa, ryż, makarony, wołowinę i wieprzowinę, aż po słodkości. Ta książka to maksimum smaku przy minimum wysiłku, szeroki wachlarz posiłków o różnej wartości odży...
Czytaj więcej
21
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Anthony Bourdain to człowiek o wielkim apetycie. Niegrzeczny chłopiec kulinariów po ponad dziesięciu latach powraca z kolejną książką kucharską. I robi to w wielkim stylu. W swojej najnowszej książce "Apetyt" skondensował ponad 30 lat gotowania w kuchniach wielu restauracji oraz podróży po świecie. Powstał esencjonalny zbiór ulubionych potraw, które (przynajmniej zdaniem pana Bourdaina) wszyscy powinni umieć przyrządzić. To książka kucharska niepodobna do innych, lista dań uwielbianych w jego do...
Anthony Bourdain to człowiek o wielkim apetycie. Niegrzeczny chłopiec kulinariów po ponad dziesięciu latach powraca z kolejną książką kucharską. I robi to w wielkim stylu. W swojej najnowszej książce "Apetyt" skondensował ponad 30 lat gotowania w kuchniach wielu restauracji oraz podróży po świecie. Powstał esencjonalny zbiór ulubionych potraw, które (przynajmniej zdaniem pana Bourdaina) wszyscy powinni umieć przyrządzić. To książka kucharska niepodobna do innych, lista dań uwielbianych w jego do...
Czytaj więcej
22
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?
Poznaj zasady gry obowi...
Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?
Poznaj zasady gry obowi...
Czytaj więcej