Pokaż:
najczęściej oceniane książki
1
Liczba ocen: 19
|
Średnia ocena: 5,32
Liczba ocen: 19
|
Średnia ocena: 5,32
Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą.
Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju, od Friuli i Górnej Adygi na północy po Kalabrię i Sycylię na południu, przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obycz...
Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą.
Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju, od Friuli i Górnej Adygi na północy po Kalabrię i Sycylię na południu, przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obycz...
Czytaj więcej
2
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 5,00
Czy znacie Narnię od kuchni? Pachnącą smażoną na boczku cebulą, aromatycznymi sosami, świeżymi nowalijkami, cudownym zapachem pieczonych mięs, kuszącą wonią ciast i deserów?
Ta książka zaprasza Was w smakowitą podróż kulinarną, podążając tropem postaci, które zamieszkują świat Narnii, abyście i Wy mogli zakosztować specjałów tej baśniowej krainy: pieczeń z kaczki w pomarańczach, pstrągi w pietruszce, starorzymski placek foccacia, słodki krem z orzechów laskowych, aromatyczny napój Aslana – to...
Czy znacie Narnię od kuchni? Pachnącą smażoną na boczku cebulą, aromatycznymi sosami, świeżymi nowalijkami, cudownym zapachem pieczonych mięs, kuszącą wonią ciast i deserów?
Ta książka zaprasza Was w smakowitą podróż kulinarną, podążając tropem postaci, które zamieszkują świat Narnii, abyście i Wy mogli zakosztować specjałów tej baśniowej krainy: pieczeń z kaczki w pomarańczach, pstrągi w pietruszce, starorzymski placek foccacia, słodki krem z orzechów laskowych, aromatyczny napój Aslana – to...
Czytaj więcej
3
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,25
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,25
Od czasu swojej premiery w 1971 roku książka kucharska autorstwa Sophii Loren sprzedała się w setkach tysięcy egzemplarzy, zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Wciąż pozostaje niezwykle aktualna, zachowując przy tym urok czasów, w których została napisana.
Czasów, w których ludzie cenili sobie to, co oryginalne i świeże, choć na scenę wkraczały już produkty coraz bardziej przetworzone. Czasów, w których wyzwolone kobiety prosiły mężów, by oni też założyli fartuchy i spróbowali swoich sił w ...
Od czasu swojej premiery w 1971 roku książka kucharska autorstwa Sophii Loren sprzedała się w setkach tysięcy egzemplarzy, zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Wciąż pozostaje niezwykle aktualna, zachowując przy tym urok czasów, w których została napisana.
Czasów, w których ludzie cenili sobie to, co oryginalne i świeże, choć na scenę wkraczały już produkty coraz bardziej przetworzone. Czasów, w których wyzwolone kobiety prosiły mężów, by oni też założyli fartuchy i spróbowali swoich sił w ...
Czytaj więcej
4
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
Marzysz, żeby spróbować włoskich smaków i aromatów i przenieść się do słonecznej Italii?
Koniecznie sięgnij po tę książkę.
Cristina Catese, rodowita rzymianka i szefowa kuchni, zabiera nas w podróż w swoje rodzinne strony i dzieli się przepisami, zarówno autorskimi jak i rodzinnymi recepturami, przekazywanymi z pokolenia na pokolenia m.in.: na pieczone gnocchi alla romana, smażone oliwki all’ascolana faszerowane mięsem, kalmary z groszkiem, czy szpinakowe pierożki Balanzoni.
W książce ...
Marzysz, żeby spróbować włoskich smaków i aromatów i przenieść się do słonecznej Italii?
Koniecznie sięgnij po tę książkę.
Cristina Catese, rodowita rzymianka i szefowa kuchni, zabiera nas w podróż w swoje rodzinne strony i dzieli się przepisami, zarówno autorskimi jak i rodzinnymi recepturami, przekazywanymi z pokolenia na pokolenia m.in.: na pieczone gnocchi alla romana, smażone oliwki all’ascolana faszerowane mięsem, kalmary z groszkiem, czy szpinakowe pierożki Balanzoni.
W książce ...
Czytaj więcej
5
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,50
Tajemnice ziół i kuchnia pełna niespodzianek!
Gdyby Matka Natura miała zdecydować o wydaniu tej książki, nigdy by się ona nie ukazała! Paola Mancini odkrywa bowiem przed nami sekrety jej niepozornych skarbów: leśnych i polnych ziół. Wiele z nich obojętnie mijamy podczas spacerów, nie zdając sobie sprawy, że mogą być podstawą pysznych i zdrowych potraw. Pokrzywa, mniszek i pędy myszopłochu – to tylko kilka przykładów roślin, z których możemy pełnymi garściami czerpać inspiracje do nowych kulin...
Tajemnice ziół i kuchnia pełna niespodzianek!
Gdyby Matka Natura miała zdecydować o wydaniu tej książki, nigdy by się ona nie ukazała! Paola Mancini odkrywa bowiem przed nami sekrety jej niepozornych skarbów: leśnych i polnych ziół. Wiele z nich obojętnie mijamy podczas spacerów, nie zdając sobie sprawy, że mogą być podstawą pysznych i zdrowych potraw. Pokrzywa, mniszek i pędy myszopłochu – to tylko kilka przykładów roślin, z których możemy pełnymi garściami czerpać inspiracje do nowych kulin...
Czytaj więcej
6
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,00
Kuchnia wegańska i tradycyjna kuchnia włoska mają ze sobą bardzo wiele wspólnego: przepisy, smaki i składniki.
Autorka tej książki, miłośniczka jedzenia i doświadczona food stylistka, zachęca do sięgania po tradycyjne przepisy włoskiej kuchni, modyfikowanie ich i przystosowywanie do wegańskiej diety. Przygotowała zestaw 150 łatwych przepisów na szybkie, smaczne dania wegańskie pasujące do dzisiejszego tempa życia.
Zobaczycie, jak niewiele potrzeba, żeby tradycyjne, proste dania przywołując...
Kuchnia wegańska i tradycyjna kuchnia włoska mają ze sobą bardzo wiele wspólnego: przepisy, smaki i składniki.
Autorka tej książki, miłośniczka jedzenia i doświadczona food stylistka, zachęca do sięgania po tradycyjne przepisy włoskiej kuchni, modyfikowanie ich i przystosowywanie do wegańskiej diety. Przygotowała zestaw 150 łatwych przepisów na szybkie, smaczne dania wegańskie pasujące do dzisiejszego tempa życia.
Zobaczycie, jak niewiele potrzeba, żeby tradycyjne, proste dania przywołując...
Czytaj więcej
7
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Najlepsza książka w kategorii "Podróże literackie" w plebiscycie wortalu Granice.pl
Kulinarny przewodnik po Toskanii! Przepisy najlepszej włoskiej blogerki!
Najlepsza toskańska kuchnia to proste dania, zachowujące smak składników, z których je przygotowano. Autorka proponuje prawie sto przepisów i jednocześnie z pasją opisuje piękno rodzinnych stron oraz przybliża sylwetki ludzi, którzy potrafią stworzyć ze zwykłych darów ziemi niezwykłe przysmaki. Proponuje nam typowo toskańskie potrawy: ...
Najlepsza książka w kategorii "Podróże literackie" w plebiscycie wortalu Granice.pl
Kulinarny przewodnik po Toskanii! Przepisy najlepszej włoskiej blogerki!
Najlepsza toskańska kuchnia to proste dania, zachowujące smak składników, z których je przygotowano. Autorka proponuje prawie sto przepisów i jednocześnie z pasją opisuje piękno rodzinnych stron oraz przybliża sylwetki ludzi, którzy potrafią stworzyć ze zwykłych darów ziemi niezwykłe przysmaki. Proponuje nam typowo toskańskie potrawy: ...
Czytaj więcej
8
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Szkoła gotowania krok po kroku dla każdego! Jak zrobić klasyczne ravioli? Jaka jest różnica pomiędzy pappardelle a tagliatelle? Jak przygotowuje się pesto genovese? Dzięki tej książce dla wszystkich, nawet tych najmniej doświadczonych kucharzy, niezwykle łatwe stanie się przyrządzanie w domu apetycznych dań prosto z Włoch. Zapraszamy Was zatem - wyposażonych w fartuszek kuchenny, stolnicę i wałek do ciasta - na lekcję zagniatania, wałkowania, lepienia, doprawiania. To szczegółowa, kompletna szko...
Szkoła gotowania krok po kroku dla każdego! Jak zrobić klasyczne ravioli? Jaka jest różnica pomiędzy pappardelle a tagliatelle? Jak przygotowuje się pesto genovese? Dzięki tej książce dla wszystkich, nawet tych najmniej doświadczonych kucharzy, niezwykle łatwe stanie się przyrządzanie w domu apetycznych dań prosto z Włoch. Zapraszamy Was zatem - wyposażonych w fartuszek kuchenny, stolnicę i wałek do ciasta - na lekcję zagniatania, wałkowania, lepienia, doprawiania. To szczegółowa, kompletna szko...
Czytaj więcej
9
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Odkryj prawdziwą słodycz owoców!
"Ukryte w cienistym półmroku żywopłotów i krzewów, rosną niepozorne owoce – raz po raz ukazują się naszym oczom, czasem są żywej barwy, czasem się kamuflują, zawsze bogate w składniki odżywcze, prawdziwe delicje, małe szkatułki ze słońcem".
fragment książki
Czy zdarzyło Ci się kiedyś otworzyć słoik powideł i poczuć zapach skąpanego w słońcu sadu, z którego pochodziły owoce? Anastasia Zanoncelli snuje opowieść o skarbach natury, które przez wieki insp...
Odkryj prawdziwą słodycz owoców!
"Ukryte w cienistym półmroku żywopłotów i krzewów, rosną niepozorne owoce – raz po raz ukazują się naszym oczom, czasem są żywej barwy, czasem się kamuflują, zawsze bogate w składniki odżywcze, prawdziwe delicje, małe szkatułki ze słońcem".
fragment książki
Czy zdarzyło Ci się kiedyś otworzyć słoik powideł i poczuć zapach skąpanego w słońcu sadu, z którego pochodziły owoce? Anastasia Zanoncelli snuje opowieść o skarbach natury, które przez wieki insp...
Czytaj więcej
10
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Oryginalne przepisy i cenne wskazówki dotyczące przygotowania ciast, kremów i niezwykłych domowych deserów. Od kremu miętowego z porzeczkami i suflecików z kwiatami lawendy po sfogliatelle ricce i czekoladowe zuccotto.
[Wydawnictwo Jedność, 2014]
Oryginalne przepisy i cenne wskazówki dotyczące przygotowania ciast, kremów i niezwykłych domowych deserów. Od kremu miętowego z porzeczkami i suflecików z kwiatami lawendy po sfogliatelle ricce i czekoladowe zuccotto.
[Wydawnictwo Jedność, 2014]
Czytaj więcej
11
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Album "Czekolada" jest unikalnym na rynku polskim, przepięknie ilustrowanym przewodnikiem po świecie czekoladowych smaków.
W pierwszej części książki odnajdziesz mnóstwo ciekawych wiadomości o historii pokarmu bogów, związanych z nim zwyczajach oraz nowoczesnych i tradycyjnych technikach jego produkcji, zaś w drugiej oryginalne i zaskakujące przepisy - największe sekrety mistrzów czekolady. Dzięki nim wszelkie kulinarne dzieła - klasyczne i nowoczesne, słodkie i słone - zyskają nową, bo wzbo...
Album "Czekolada" jest unikalnym na rynku polskim, przepięknie ilustrowanym przewodnikiem po świecie czekoladowych smaków.
W pierwszej części książki odnajdziesz mnóstwo ciekawych wiadomości o historii pokarmu bogów, związanych z nim zwyczajach oraz nowoczesnych i tradycyjnych technikach jego produkcji, zaś w drugiej oryginalne i zaskakujące przepisy - największe sekrety mistrzów czekolady. Dzięki nim wszelkie kulinarne dzieła - klasyczne i nowoczesne, słodkie i słone - zyskają nową, bo wzbo...
Czytaj więcej
12
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
To książka dla wszystkich tych, którzy chcą wrócić do formy i zachować dobre zdrowie.
Jak bardzo odżywianie wpływa na nasze samopoczucie psychofizyczne? O wiele bardziej niż sądzimy.
Odżywiać się dobrze, żeby czuć się dobrze, to jest zasada, na której opiera się metoda wellbeing. To nowy styl żywienia zrodzony w następstwie solidnych badań naukowych, który uczy nas, jak świadomie czerpać satysfakcję z odżywiania, nie rezygnując przy tym z małych przyjemności.
Książka zawiera ponad 80 ...
To książka dla wszystkich tych, którzy chcą wrócić do formy i zachować dobre zdrowie.
Jak bardzo odżywianie wpływa na nasze samopoczucie psychofizyczne? O wiele bardziej niż sądzimy.
Odżywiać się dobrze, żeby czuć się dobrze, to jest zasada, na której opiera się metoda wellbeing. To nowy styl żywienia zrodzony w następstwie solidnych badań naukowych, który uczy nas, jak świadomie czerpać satysfakcję z odżywiania, nie rezygnując przy tym z małych przyjemności.
Książka zawiera ponad 80 ...
Czytaj więcej
13
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Przepisy zawarte w tym zbiorze pomogą zaspokoić kaprysy nawet najbardziej wymagającego podniebienia. Książka zawiera ponad 300 znakomitych przepisów na proste i najbardziej wyszukane ciasta, torty, słodycze przeznaczone do krojenia i do jedzenia łyżeczką, drobne wyroby cukiernicze, lody i sorbety, desery na ciepło i na zimno, kremy, galaretki, musy i konfitury.
[Wydawnictwo Klub Dla Ciebie, 2006]
Przepisy zawarte w tym zbiorze pomogą zaspokoić kaprysy nawet najbardziej wymagającego podniebienia. Książka zawiera ponad 300 znakomitych przepisów na proste i najbardziej wyszukane ciasta, torty, słodycze przeznaczone do krojenia i do jedzenia łyżeczką, drobne wyroby cukiernicze, lody i sorbety, desery na ciepło i na zimno, kremy, galaretki, musy i konfitury.
[Wydawnictwo Klub Dla Ciebie, 2006]
Czytaj więcej
14
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Tradycyjna receptura i wyśmienity smak to gwarancja kulinarnego sukcesu!
Albumowe opracowanie - wielki zbiór sekretów kryjących się w klasztornych kuchniach, wirydarzach, refektarzach i spiżarniach. Zawierający jednocześnie coś dla ciała i coś dla ducha.
Znakomita propozycja dla pasjonatów zdrowej i smacznej kuchni, dla osób gustujących w tradycyjnych daniach, ale także dla tych, którzy chcieliby nieco poeksperymentować, żeby wprawić w zachwyt rodzinę i znajomych przyrządzając wspaniałe pr...
Tradycyjna receptura i wyśmienity smak to gwarancja kulinarnego sukcesu!
Albumowe opracowanie - wielki zbiór sekretów kryjących się w klasztornych kuchniach, wirydarzach, refektarzach i spiżarniach. Zawierający jednocześnie coś dla ciała i coś dla ducha.
Znakomita propozycja dla pasjonatów zdrowej i smacznej kuchni, dla osób gustujących w tradycyjnych daniach, ale także dla tych, którzy chcieliby nieco poeksperymentować, żeby wprawić w zachwyt rodzinę i znajomych przyrządzając wspaniałe pr...
Czytaj więcej
15
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Nieprzypadkowo kuchnia meksykańska jest uważana za jedną z najlepszych i najbardziej różnorodnych na świecie. Bogactwo i wyjątkowość składników sprawia, że dania tej kuchni odpowiadają wszelkim gustom i pasują na każdą okazję. Najbardziej znane to tacos, enchiladas, tortilla, chilaquiles i - oczywiście - margarita. Zachęcamy do odkrycia także innych specjałów, często pikantnych lub wzbogaconych aromatycznymi przyprawami, które podkreślają niepowtarzalny smak meksykańskiej kuchni.
[Wydawnict...
Nieprzypadkowo kuchnia meksykańska jest uważana za jedną z najlepszych i najbardziej różnorodnych na świecie. Bogactwo i wyjątkowość składników sprawia, że dania tej kuchni odpowiadają wszelkim gustom i pasują na każdą okazję. Najbardziej znane to tacos, enchiladas, tortilla, chilaquiles i - oczywiście - margarita. Zachęcamy do odkrycia także innych specjałów, często pikantnych lub wzbogaconych aromatycznymi przyprawami, które podkreślają niepowtarzalny smak meksykańskiej kuchni.
[Wydawnict...
Czytaj więcej
16
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych – Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej książce zostały wykonane w ich redakcyjnej kuchni i tam też zrobiono zdjęcia, ilustrując często krok po kroku sposób przygotowania potraw.
Ta książka to absolutna klasyka kulinarna wydana w najwyższej jakości edytorskiej.
Zawiera 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej, począwszy od pr...
Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych – Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej książce zostały wykonane w ich redakcyjnej kuchni i tam też zrobiono zdjęcia, ilustrując często krok po kroku sposób przygotowania potraw.
Ta książka to absolutna klasyka kulinarna wydana w najwyższej jakości edytorskiej.
Zawiera 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej, począwszy od pr...
Czytaj więcej
17
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Rewolucyjny przewodnik dotyczący wytwarzania żywności. Uczy, jak odżywiać się zdrowo, bo w sposób w pełni świadomy, i jak jednocześnie zaoszczędzić pieniądze oraz ograniczyć produkcję śmieci. Autorka dzieli się z nami całym swoim doświadczeniem, pokazując, że można samemu wyprodukować każdy rodzaj żywności i że nie jest to wcale trudne.
Dzięki jej wskazówkom bez problemu przygotujemy i podstawowe produkty, takie jak mąki, makarony, słodycze, sery, napoje, przetwory, lody, i te nietypowe, jak ...
Rewolucyjny przewodnik dotyczący wytwarzania żywności. Uczy, jak odżywiać się zdrowo, bo w sposób w pełni świadomy, i jak jednocześnie zaoszczędzić pieniądze oraz ograniczyć produkcję śmieci. Autorka dzieli się z nami całym swoim doświadczeniem, pokazując, że można samemu wyprodukować każdy rodzaj żywności i że nie jest to wcale trudne.
Dzięki jej wskazówkom bez problemu przygotujemy i podstawowe produkty, takie jak mąki, makarony, słodycze, sery, napoje, przetwory, lody, i te nietypowe, jak ...
Czytaj więcej
18
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Gotowanie z dziećmi" to łatwy i szybki kurs przedstawiony na ponad 500 fotografiach krok po kroku.
Wszystkie składniki i kolejne czynności zostały sfotografowane z góry: dzięki temu wystarczy spojrzeć na zdjęcia, żeby zrozumieć, co jest potrzebne do gotowania, nawet bez czytania przepisu. Książka jest kolorowa i zabawna, została przygotowana z myślą o tych, którzy chcą połączyć pasję do dobrego jedzenia z radością wspólnego gotowania. Potrawy podzielono według ich różnego przeznaczenia: na ś...
"Gotowanie z dziećmi" to łatwy i szybki kurs przedstawiony na ponad 500 fotografiach krok po kroku.
Wszystkie składniki i kolejne czynności zostały sfotografowane z góry: dzięki temu wystarczy spojrzeć na zdjęcia, żeby zrozumieć, co jest potrzebne do gotowania, nawet bez czytania przepisu. Książka jest kolorowa i zabawna, została przygotowana z myślą o tych, którzy chcą połączyć pasję do dobrego jedzenia z radością wspólnego gotowania. Potrawy podzielono według ich różnego przeznaczenia: na ś...
Czytaj więcej
19
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni. Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i z...
200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni. Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i z...
Czytaj więcej
20
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Czytaj więcej
21
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Davide Bertinotti i Massimo Faraggi zebrali w tej książce różnorakie receptury umożliwiające produkowanie we własnej kuchni najróżnorodniejszych i najsłynniejszych styli piwnych. Są to receptury sprawdzone w maksymalnym stopniu, gdyż zostały wybrane spośród piw nagrodzonych w konkursach piwowarstwa domowego organizowanych w ostatnich 14 latach przez włoskie stowarzyszenia MoBI (Movimentoo Birrario Italiano) oraz Unionbirrai. Receptury te obejmują zarówno piwa całkowicie zgodne z prezentowanym s...
Davide Bertinotti i Massimo Faraggi zebrali w tej książce różnorakie receptury umożliwiające produkowanie we własnej kuchni najróżnorodniejszych i najsłynniejszych styli piwnych. Są to receptury sprawdzone w maksymalnym stopniu, gdyż zostały wybrane spośród piw nagrodzonych w konkursach piwowarstwa domowego organizowanych w ostatnich 14 latach przez włoskie stowarzyszenia MoBI (Movimentoo Birrario Italiano) oraz Unionbirrai. Receptury te obejmują zarówno piwa całkowicie zgodne z prezentowanym s...
Czytaj więcej
22
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii.
„Włoska sztuka dobrego gotowania” to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultur...
Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii.
„Włoska sztuka dobrego gotowania” to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultur...
Czytaj więcej