Pokaż:
najczęściej oceniane książki
1
Liczba ocen: 9
|
Średnia ocena: 5,06
Liczba ocen: 9
|
Średnia ocena: 5,06
Superszybkie, smaczne, zbilansowane posiłki na każdy dzień tygodnia.
Wymyślenie przepisów z tej książki było dla mnie prawdziwym wyzwaniem! Założyłem, że mają być proste, niebanalne i metodycznie opisane. Chciałem, by zawierały wspaniałe składniki, które zachwycą Ciebie i Twoich bliskich. Czerpałem inspirację z kuchni całego świata, mając w pamięci smaki, które wszyscy wprost uwielbiamy. Bawiłem się klasycznymi przepisami na kurczaka, steki i makarony, ulepszałem wspaniałe sałatki i mnóstwo i...
Superszybkie, smaczne, zbilansowane posiłki na każdy dzień tygodnia.
Wymyślenie przepisów z tej książki było dla mnie prawdziwym wyzwaniem! Założyłem, że mają być proste, niebanalne i metodycznie opisane. Chciałem, by zawierały wspaniałe składniki, które zachwycą Ciebie i Twoich bliskich. Czerpałem inspirację z kuchni całego świata, mając w pamięci smaki, które wszyscy wprost uwielbiamy. Bawiłem się klasycznymi przepisami na kurczaka, steki i makarony, ulepszałem wspaniałe sałatki i mnóstwo i...
Czytaj więcej
2
Liczba ocen: 6
|
Średnia ocena: 4,58
Liczba ocen: 6
|
Średnia ocena: 4,58
Czy talerz dobrego hummusu może wyciszyć spory na Bliskim Wschodzie? Autorzy przepięknie wydanej kolekcji 120 przepisów kuchni izraelskiej i palestyńskiej naprawdę wierzą, że jest to możliwe. W samym sercu dań Yotama i Samiego leży ich rodzinne miasto – Jerozolima.
Obaj urodzili się tam, w tym samym roku, Sami we wschodniej arabskiej części, a Yotam w żydowskiej zachodniej. Niemal 30 lat później spotkali się w Londynie i odkryli, że łączy ich nie tylko język, ale również historia i pasja do g...
Czy talerz dobrego hummusu może wyciszyć spory na Bliskim Wschodzie? Autorzy przepięknie wydanej kolekcji 120 przepisów kuchni izraelskiej i palestyńskiej naprawdę wierzą, że jest to możliwe. W samym sercu dań Yotama i Samiego leży ich rodzinne miasto – Jerozolima.
Obaj urodzili się tam, w tym samym roku, Sami we wschodniej arabskiej części, a Yotam w żydowskiej zachodniej. Niemal 30 lat później spotkali się w Londynie i odkryli, że łączy ich nie tylko język, ale również historia i pasja do g...
Czytaj więcej
3
Liczba ocen: 6
|
Średnia ocena: 4,83
Liczba ocen: 6
|
Średnia ocena: 4,83
Czy wiesz, że niektóre z dzikich odmian ziemniaka mogą zawierać do dwudziestu razy więcej odżywczych składników i antyoksydantów niż te odmiany, które spożywasz na co dzień? Ludzkość od lat inwestuje w uprawę roślin przede wszystkim bogatych w cukry i tłuszcze, jako drugorzędną cechę traktując zawartość witamin, przeciwutleniaczy czy błonnika. A to właśnie te substancje odżywcze pomagają żyć w zdrowiu i budują odporność.
Jo Robinson, ceniona aktywistka żywieniowa, udowadnia, że uzbrojony w za...
Czy wiesz, że niektóre z dzikich odmian ziemniaka mogą zawierać do dwudziestu razy więcej odżywczych składników i antyoksydantów niż te odmiany, które spożywasz na co dzień? Ludzkość od lat inwestuje w uprawę roślin przede wszystkim bogatych w cukry i tłuszcze, jako drugorzędną cechę traktując zawartość witamin, przeciwutleniaczy czy błonnika. A to właśnie te substancje odżywcze pomagają żyć w zdrowiu i budują odporność.
Jo Robinson, ceniona aktywistka żywieniowa, udowadnia, że uzbrojony w za...
Czytaj więcej
4
Liczba ocen: 6
|
Średnia ocena: 4,67
Liczba ocen: 6
|
Średnia ocena: 4,67
Jedz to, co lubisz, odzyskaj zdrowie i schudnij raz na zawsze!
Książka dr McDougalla to kompendium wiedzy na temat diety roślinnej, która umożliwia powrót do zdrowia oraz utratę zbędnych kilogramów. Ten model żywienia oparty jest na wynikach badań naukowych oraz ponad trzydziestoletnim doświadczeniu lekarskim autora.
Większość osób na tej diecie przestaje mieć problemy z ciśnieniem, cholesterolem i trawieniem. W wielu przypadkach pacjenci przestają brać dotychczasowe leki i suplementy. W...
Jedz to, co lubisz, odzyskaj zdrowie i schudnij raz na zawsze!
Książka dr McDougalla to kompendium wiedzy na temat diety roślinnej, która umożliwia powrót do zdrowia oraz utratę zbędnych kilogramów. Ten model żywienia oparty jest na wynikach badań naukowych oraz ponad trzydziestoletnim doświadczeniu lekarskim autora.
Większość osób na tej diecie przestaje mieć problemy z ciśnieniem, cholesterolem i trawieniem. W wielu przypadkach pacjenci przestają brać dotychczasowe leki i suplementy. W...
Czytaj więcej
5
Liczba ocen: 5
|
Średnia ocena: 5,40
Liczba ocen: 5
|
Średnia ocena: 5,40
Rachel Khoo przygotowała dla wielbicieli sztuki kulinarnej kolejną książkę, w której dodaje odrobinę nowoczesności klasycznym przepisom ze wszystkich regionów Francji. Dzięki książkom kucharskim bezpretensjonalnej i uroczej Rachel Khoo oraz jej programom emitowanym przez BBC, wykwintna kuchnia francuska znalazła się w zasięgu każdego kucharza amatora.
[Albatros, 2014]
Rachel Khoo przygotowała dla wielbicieli sztuki kulinarnej kolejną książkę, w której dodaje odrobinę nowoczesności klasycznym przepisom ze wszystkich regionów Francji. Dzięki książkom kucharskim bezpretensjonalnej i uroczej Rachel Khoo oraz jej programom emitowanym przez BBC, wykwintna kuchnia francuska znalazła się w zasięgu każdego kucharza amatora.
[Albatros, 2014]
Czytaj więcej
6
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 3,33
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 3,33
"Schudłam, a moja cera wyraźnie się oczyściła. Kiedy rzuciłam białe paskudztwo, poczułam, że mój organizm zdrowieje. Odzyskałam dobre samopoczucie i ten wyjątkowy rodzaj energii, jaki pamiętam z dzieciństwa. Nie wierzę w skuteczność diet ani w samoumartwianie kulinarne. Mój plan i przepisy są opracowane tak, by żyło nam się długo i szczęśliwie".
Sarah Wilson przyznaje, że była cukroholiczką, pochłaniającą odpowiednik 25 łyżeczek cukru dziennie. Dopiero kiedy dostrzegła związek między spożycie...
"Schudłam, a moja cera wyraźnie się oczyściła. Kiedy rzuciłam białe paskudztwo, poczułam, że mój organizm zdrowieje. Odzyskałam dobre samopoczucie i ten wyjątkowy rodzaj energii, jaki pamiętam z dzieciństwa. Nie wierzę w skuteczność diet ani w samoumartwianie kulinarne. Mój plan i przepisy są opracowane tak, by żyło nam się długo i szczęśliwie".
Sarah Wilson przyznaje, że była cukroholiczką, pochłaniającą odpowiednik 25 łyżeczek cukru dziennie. Dopiero kiedy dostrzegła związek między spożycie...
Czytaj więcej
7
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 4,67
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 4,67
Wkręć się w zieloną rewolucję!
Wzmocnij zdrowie, popraw wygląd i samopoczucie. Przygotuj się na rewolucyjną transformację swego podniebienia. Najświeższe soki i najpożywniejsze smoothies dostarczą twojemu organizmowi ogromnej dawki energii, dodadzą ci wigoru, rozświetlą cerę i rozjaśnią umysł. Schudniesz, poczujesz się lepiej, rozbłyśniesz pięknem i odzyskasz radość życia.
Poznaj sposób na efektywny detoks i wieczną młodość. "Zsokowani" to nie tylko porady dotyczące najskuteczniejszych s...
Wkręć się w zieloną rewolucję!
Wzmocnij zdrowie, popraw wygląd i samopoczucie. Przygotuj się na rewolucyjną transformację swego podniebienia. Najświeższe soki i najpożywniejsze smoothies dostarczą twojemu organizmowi ogromnej dawki energii, dodadzą ci wigoru, rozświetlą cerę i rozjaśnią umysł. Schudniesz, poczujesz się lepiej, rozbłyśniesz pięknem i odzyskasz radość życia.
Poznaj sposób na efektywny detoks i wieczną młodość. "Zsokowani" to nie tylko porady dotyczące najskuteczniejszych s...
Czytaj więcej
8
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,25
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,25
Nareszcie po polsku! Jeden z najpiękniejszych i najbardziej wyczekiwanych przez polskich czytelników tytułów kulinarnych! Kuchnia Katie Quinn Davies, autorki cieszącego się niezwykłą popularnością bloga, jest nieskomplikowana, sezonowa, a przepisy, które prezentuje w swojej pierwszej książce idealnie się nadają na wspólne biesiadowanie z przyjaciółmi czy rodzinny obiad. Prawdziwa uczta dla zmysłów.
[Buchmann, 2014]
Nareszcie po polsku! Jeden z najpiękniejszych i najbardziej wyczekiwanych przez polskich czytelników tytułów kulinarnych! Kuchnia Katie Quinn Davies, autorki cieszącego się niezwykłą popularnością bloga, jest nieskomplikowana, sezonowa, a przepisy, które prezentuje w swojej pierwszej książce idealnie się nadają na wspólne biesiadowanie z przyjaciółmi czy rodzinny obiad. Prawdziwa uczta dla zmysłów.
[Buchmann, 2014]
Czytaj więcej
9
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 6,00
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 6,00
Ken Forkish, znany i ceniony piekarz, zdradza sekret doskonałego pieczywa i pokazuje, jak przygotować je z zaledwie czterech składników – mąki, wody, drożdży i soli. Omawia techniki piekarskie, które z powodzeniem można przystosować do warunków domowych.
[Buchmann, 2014]
Ken Forkish, znany i ceniony piekarz, zdradza sekret doskonałego pieczywa i pokazuje, jak przygotować je z zaledwie czterech składników – mąki, wody, drożdży i soli. Omawia techniki piekarskie, które z powodzeniem można przystosować do warunków domowych.
[Buchmann, 2014]
Czytaj więcej
10
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 6,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 6,00
David Lebovitz był zawodowym szefem kuchni i cukiernikiem, z czego niemal 13 lat przepracował w słynnej kalifornijskiej restauracji Chez Panisse. W 1999 r. odszedł z branży restauracyjnej, żeby zająć się pisaniem. Od 2004 r. mieszka w Paryżu, gdzie prowadzi cieszącego się ogromną popularnością bloga davidlebovitz.com. Jest autorem książek kucharskich oraz kulinarno-lifestyle'owego "Słodkiego życia w Paryżu".
Upłynęło już dziesięć lat, odkąd David Lebovitz spakował swoje najcenniejsze książki ...
David Lebovitz był zawodowym szefem kuchni i cukiernikiem, z czego niemal 13 lat przepracował w słynnej kalifornijskiej restauracji Chez Panisse. W 1999 r. odszedł z branży restauracyjnej, żeby zająć się pisaniem. Od 2004 r. mieszka w Paryżu, gdzie prowadzi cieszącego się ogromną popularnością bloga davidlebovitz.com. Jest autorem książek kucharskich oraz kulinarno-lifestyle'owego "Słodkiego życia w Paryżu".
Upłynęło już dziesięć lat, odkąd David Lebovitz spakował swoje najcenniejsze książki ...
Czytaj więcej
11
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
Tess uwielbia gotować. Czasem jednak zdarzają się jej spektakularne wpadki. Przez wiele lat próbowała osiągnąć mistrzostwo w kuchni i choć raz urządzić idealne przyjęcie. Po wszystkich kulinarnych przygodach, które przeżyła, już nic nie może jej zaskoczyć!
Efektem jej poczynań w kuchni – podejmowania wielu prób i popełniania licznych błędów – jest zbiór opowiadań, które pomogą każdej pani domu uniknąć kompromitacji i pozwolą zachować idealny spokój w każdej sytuacji. Skoro ona się nacierpiała...
Tess uwielbia gotować. Czasem jednak zdarzają się jej spektakularne wpadki. Przez wiele lat próbowała osiągnąć mistrzostwo w kuchni i choć raz urządzić idealne przyjęcie. Po wszystkich kulinarnych przygodach, które przeżyła, już nic nie może jej zaskoczyć!
Efektem jej poczynań w kuchni – podejmowania wielu prób i popełniania licznych błędów – jest zbiór opowiadań, które pomogą każdej pani domu uniknąć kompromitacji i pozwolą zachować idealny spokój w każdej sytuacji. Skoro ona się nacierpiała...
Czytaj więcej
12
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
W niniejszej książce autor przedstawia zalety orzecha kokosowego. Przybliża liczne działania na nasz organizm oleju, mąki, mleczka i wody kokosowej, a w szczególności skupia się na ich wyjątkowych właściwościach leczniczych.
Kokos jest odżywczym pokarmem, a także działa jak antybiotyk i środek regulujący prawidłowe funkcjonowanie oraz odporność organizmu. Przywraca naturalną równowagę tkanek, dostarcza energii i jest odżywczy. Wspomaga również przyswajanie innych ważnych składników, na przykł...
W niniejszej książce autor przedstawia zalety orzecha kokosowego. Przybliża liczne działania na nasz organizm oleju, mąki, mleczka i wody kokosowej, a w szczególności skupia się na ich wyjątkowych właściwościach leczniczych.
Kokos jest odżywczym pokarmem, a także działa jak antybiotyk i środek regulujący prawidłowe funkcjonowanie oraz odporność organizmu. Przywraca naturalną równowagę tkanek, dostarcza energii i jest odżywczy. Wspomaga również przyswajanie innych ważnych składników, na przykł...
Czytaj więcej
13
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Jak wybrać wino odpowiednie do posiłku, okazji i nastroju? Ta książka udowadnia, że można to robić bez wysiłku i wątpliwości. To najlepszy poradnik nie tylko dla znawców!
Nowatorski przewodnik po świecie wina, rekomendowany przez słynnego znawcę tego trunku – Hugh Johnsona. Prezentuje 10 podstawowych stylów wina, pomaga łatwo i pewnie dokonywać wyboru, uczy, jak serwować i pić wino, a także dopasowywać rodzaj wina do menu i okoliczności. Przejrzysty, wolny od specjalistycznego żargonu, wypełn...
Jak wybrać wino odpowiednie do posiłku, okazji i nastroju? Ta książka udowadnia, że można to robić bez wysiłku i wątpliwości. To najlepszy poradnik nie tylko dla znawców!
Nowatorski przewodnik po świecie wina, rekomendowany przez słynnego znawcę tego trunku – Hugh Johnsona. Prezentuje 10 podstawowych stylów wina, pomaga łatwo i pewnie dokonywać wyboru, uczy, jak serwować i pić wino, a także dopasowywać rodzaj wina do menu i okoliczności. Przejrzysty, wolny od specjalistycznego żargonu, wypełn...
Czytaj więcej
14
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Czytaj więcej
15
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Ta wspaniała książka pełna jest praktycznych informacji dla wszystkich zainteresowanych samodzielną uprawą żywności, a także jej wykorzystaniem w domowej kuchni. Zawiera ponad 100 łatwych przepisów na pyszne potrawy z owoców, warzyw, jaj i miodu pochodzących z przydomowego ogródka. W tej niezwykłej książce każdy - zapalony ogrodnik z wypielęgnowanymi grządkami czy hobbysta uprawiający zioła w doniczkach na kuchennym parapecie - znajdzie wiele ciekawych pomysłów, zarówno ogrodniczych, jak i kulin...
Ta wspaniała książka pełna jest praktycznych informacji dla wszystkich zainteresowanych samodzielną uprawą żywności, a także jej wykorzystaniem w domowej kuchni. Zawiera ponad 100 łatwych przepisów na pyszne potrawy z owoców, warzyw, jaj i miodu pochodzących z przydomowego ogródka. W tej niezwykłej książce każdy - zapalony ogrodnik z wypielęgnowanymi grządkami czy hobbysta uprawiający zioła w doniczkach na kuchennym parapecie - znajdzie wiele ciekawych pomysłów, zarówno ogrodniczych, jak i kulin...
Czytaj więcej
16
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Wyrzućcie mrożone dania i potrawy na wynos. Kto inny może zademonstrować, jak gotować porządne jedzenie szybko i smacznie, jeśli nie Gordon Ramsay, trzygwiazdkowy kucharz i gwiazda telewizji? Czerpiąc inspirację z popularnej serii "F Word" Gordon Ramsay zebrał ponad 100 przepisów, które przyrządza się super szybko i łatwo.
Książka jest podzielona na krótkie części: 15 z nich to szybkie przepisy na przystawki, zupy, dania z ryb i mięs, makarony, lunche i desery; 15 to propozycje menu codzienne...
Wyrzućcie mrożone dania i potrawy na wynos. Kto inny może zademonstrować, jak gotować porządne jedzenie szybko i smacznie, jeśli nie Gordon Ramsay, trzygwiazdkowy kucharz i gwiazda telewizji? Czerpiąc inspirację z popularnej serii "F Word" Gordon Ramsay zebrał ponad 100 przepisów, które przyrządza się super szybko i łatwo.
Książka jest podzielona na krótkie części: 15 z nich to szybkie przepisy na przystawki, zupy, dania z ryb i mięs, makarony, lunche i desery; 15 to propozycje menu codzienne...
Czytaj więcej
17
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Ponad 175 supersmacznych przepisów dla ogólnego zdrowia i utraty wagi.
„Koniec z cukrzycą i otyłością – Książka kucharska” – jest przeznaczona do indywidualnego użytku, i jeśli będzie się przestrzegało zaleceń programu i stosowało zawarte tu przepisy, to można się spodziewać pozytywnych rezultatów. Nie trzeba się jednak ograniczać tylko do tego, istnieje bowiem szerokie spektrum innych źródeł i narzędzi pomocnych w osiągnięciu pełnego sukcesu. Przede wszystkim warto przeczytać książkę pod ty...
Ponad 175 supersmacznych przepisów dla ogólnego zdrowia i utraty wagi.
„Koniec z cukrzycą i otyłością – Książka kucharska” – jest przeznaczona do indywidualnego użytku, i jeśli będzie się przestrzegało zaleceń programu i stosowało zawarte tu przepisy, to można się spodziewać pozytywnych rezultatów. Nie trzeba się jednak ograniczać tylko do tego, istnieje bowiem szerokie spektrum innych źródeł i narzędzi pomocnych w osiągnięciu pełnego sukcesu. Przede wszystkim warto przeczytać książkę pod ty...
Czytaj więcej
18
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Sekrety szefa kuchni to coś więcej niż zbiór znakomitych receptur od cieszącego się uznaniem szefa kuchni z olbrzymią charyzmą - w tej fascynującej książce kucharskiej odsłania on bowiem wiele swych kulinarnych sekretów. Przepisy są przedstawione w jasny i łatwy do wykorzystania sposób, znajdziemy tu także szczegółowe wyjaśnienia i zdjęcia, które obrazują unikalne metody Gordona, jego genialne rozwiązania ułatwiające gotowanie i inne przydatne w kuchni wskazówki. Spróbujcie przygotować na przykł...
Sekrety szefa kuchni to coś więcej niż zbiór znakomitych receptur od cieszącego się uznaniem szefa kuchni z olbrzymią charyzmą - w tej fascynującej książce kucharskiej odsłania on bowiem wiele swych kulinarnych sekretów. Przepisy są przedstawione w jasny i łatwy do wykorzystania sposób, znajdziemy tu także szczegółowe wyjaśnienia i zdjęcia, które obrazują unikalne metody Gordona, jego genialne rozwiązania ułatwiające gotowanie i inne przydatne w kuchni wskazówki. Spróbujcie przygotować na przykł...
Czytaj więcej
19
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziom węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ "starożytnym darem Andów dla świata".
Dzięki tej książce możesz:
- poznać starożytną historię komosy ryżowej i mo...
Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziom węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ "starożytnym darem Andów dla świata".
Dzięki tej książce możesz:
- poznać starożytną historię komosy ryżowej i mo...
Czytaj więcej