Pokaż:
najczęściej oceniane książki
1
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.
Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sp...
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.
Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sp...
Czytaj więcej
2
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Najbardziej migoczące gwiazdy na piekarniczym firmamencie. Eleganckie miniaturowe torciki o niezwykłym uroku: babeczki pieczołowicie przybrane kolorowymi owocami, cukrowymi perełkami lub romantycznymi kwiatami na spiętrzonym delikatnym kremie i otoczone zgrabnymi papierowymi foremkami zawsze mają perfekcyjny styl. 40 przepisów, a wśród nich rozpływające się w ustach babeczki cytrynowo-bezowe, wytworne babeczki dla dziewczynek lub ogniste hot chili ukazują różnorodność tych artystycznych torcików...
Najbardziej migoczące gwiazdy na piekarniczym firmamencie. Eleganckie miniaturowe torciki o niezwykłym uroku: babeczki pieczołowicie przybrane kolorowymi owocami, cukrowymi perełkami lub romantycznymi kwiatami na spiętrzonym delikatnym kremie i otoczone zgrabnymi papierowymi foremkami zawsze mają perfekcyjny styl. 40 przepisów, a wśród nich rozpływające się w ustach babeczki cytrynowo-bezowe, wytworne babeczki dla dziewczynek lub ogniste hot chili ukazują różnorodność tych artystycznych torcików...
Czytaj więcej
3
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Książka Eliq Maranik przyprawi o przyspieszone bicie serca wszystkich miłośników czekolady.
Około 60 smakowitych przepisów na pralinki, trufle, cukierki, ciasta i desery dowodzi, że czekolada ma w kuchni niemal nieograniczone zastosowanie. Poza fantastycznymi przepisami znalazły się tu również ciekawe informacje na temat historii czekolady, dziejów jej produkcji, narzędzi oraz technik obróbki.
[Buchmann, 2014]
Książka Eliq Maranik przyprawi o przyspieszone bicie serca wszystkich miłośników czekolady.
Około 60 smakowitych przepisów na pralinki, trufle, cukierki, ciasta i desery dowodzi, że czekolada ma w kuchni niemal nieograniczone zastosowanie. Poza fantastycznymi przepisami znalazły się tu również ciekawe informacje na temat historii czekolady, dziejów jej produkcji, narzędzi oraz technik obróbki.
[Buchmann, 2014]
Czytaj więcej
4
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Kto nie chciałby zrobić we własnej kuchni lodów, których nie powstydziłyby się najlepsze włoskie lodziarnie? Eliq Maranik zaprasza wszystkich na wspaniałe lodowe przyjęcie! W swojej książce pokazuje jak w domowych warunkach, przy wykorzystaniu łatwo dostępnych i naturalnych składników stworzyć kremowe, orzeźwiające lody o przeróżnych smakach. Książka zawiera także krótki zarys historii lodów oraz przedstawienie różnych technik ich wytwarzania. Blisko 60 przepisów ilustrowanych smakowitymi zdjęci...
Kto nie chciałby zrobić we własnej kuchni lodów, których nie powstydziłyby się najlepsze włoskie lodziarnie? Eliq Maranik zaprasza wszystkich na wspaniałe lodowe przyjęcie! W swojej książce pokazuje jak w domowych warunkach, przy wykorzystaniu łatwo dostępnych i naturalnych składników stworzyć kremowe, orzeźwiające lody o przeróżnych smakach. Książka zawiera także krótki zarys historii lodów oraz przedstawienie różnych technik ich wytwarzania. Blisko 60 przepisów ilustrowanych smakowitymi zdjęci...
Czytaj więcej