Pokaż:
najczęściej oceniane książki
1
Liczba ocen: 6
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 6
|
Średnia ocena: 5,00
Nie musisz być na żadnej diecie! Jedz normalnie i żyj zdrowo. Bo to właśnie "normalne" jedzenie, a nie ciągłe diety, to sprawdzony sposób na wygląd, z którym czujemy się dobrze, a przede wszystkim - na dłuższe i szczęśliwsze życie.
Tylko jak to zrobić? Mamy mnóstwo trendów - keto, paleo, sirtfood, pszeniczny brzuch… Trudno za tym wszystkim nadążyć, prawda?
Dlatego powstała ta książka, która trudne badania i skomplikowane tezy naukowców tłumaczy na ludzki język. Zamiast na modzie opieramy s...
Nie musisz być na żadnej diecie! Jedz normalnie i żyj zdrowo. Bo to właśnie "normalne" jedzenie, a nie ciągłe diety, to sprawdzony sposób na wygląd, z którym czujemy się dobrze, a przede wszystkim - na dłuższe i szczęśliwsze życie.
Tylko jak to zrobić? Mamy mnóstwo trendów - keto, paleo, sirtfood, pszeniczny brzuch… Trudno za tym wszystkim nadążyć, prawda?
Dlatego powstała ta książka, która trudne badania i skomplikowane tezy naukowców tłumaczy na ludzki język. Zamiast na modzie opieramy s...
Czytaj więcej
2
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,50
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,50
- Co wspólnego mają greckie mity z dietą śródziemnomorską?
- Jaka jest historia najpopularniejszego modelu żywieniowego na świecie i co tak naprawdę się na niego składa?
- Czym jest helleński slow life i dlaczego Grecy kochają fasolę?
O tym wszystkim przeczytasz w kolejnej, doprawionej smacznymi anegdotami książce Sabiny Francuz, autorki bloga Głodne Kawałki, która od sześciu lat dzieli życie między Kraków i Ateny.
Znajdziesz tu 80 przepisów - zarówno na klasyczne potrawy z rodzinnych gr...
- Co wspólnego mają greckie mity z dietą śródziemnomorską?
- Jaka jest historia najpopularniejszego modelu żywieniowego na świecie i co tak naprawdę się na niego składa?
- Czym jest helleński slow life i dlaczego Grecy kochają fasolę?
O tym wszystkim przeczytasz w kolejnej, doprawionej smacznymi anegdotami książce Sabiny Francuz, autorki bloga Głodne Kawałki, która od sześciu lat dzieli życie między Kraków i Ateny.
Znajdziesz tu 80 przepisów - zarówno na klasyczne potrawy z rodzinnych gr...
Czytaj więcej
3
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 6,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 6,00
Odkryj prawdziwy smak najszlachetniejszego napoju na świecie!
Saga, ice tea, matcha. Biała, zielona, czarna. Angielska, tybetańska, chińska. Czy jest na świecie coś równie zróżnicowanego i wielokulturowego jak herbata? Pita w każdym zakątku globu ma swoje miejsce i w naszych domach. Być może w słoiku pełnym torebek, a może na specjalnie wydzielonej półce pełnej puszek i zapachów. Niezależnie, czy pijemy ją z przyzwyczajenia od urodzenia, czy z namysłem i uwagą, wielu z nas po prostu nie może ...
Odkryj prawdziwy smak najszlachetniejszego napoju na świecie!
Saga, ice tea, matcha. Biała, zielona, czarna. Angielska, tybetańska, chińska. Czy jest na świecie coś równie zróżnicowanego i wielokulturowego jak herbata? Pita w każdym zakątku globu ma swoje miejsce i w naszych domach. Być może w słoiku pełnym torebek, a może na specjalnie wydzielonej półce pełnej puszek i zapachów. Niezależnie, czy pijemy ją z przyzwyczajenia od urodzenia, czy z namysłem i uwagą, wielu z nas po prostu nie może ...
Czytaj więcej
4
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Kiedy za oknem temperatury spadają poniżej zera mamy ochotę na sycące ciepłe posiłki - gęste zupy i sosy, dania na bazie kaszy, makaronu i ziemniaków. Częściej korzystamy z rozgrzewających korzennych przypraw: imbiru, kardamonu, cynamonu i anyżu, które świetnie komponują się, np. z zimowymi herbatami. A gdy ich smak wzbogacą miód, sok malinowy i cytrusy, to po prostu palce lizać! Właśnie zimą kupujemy aromatyczne i świeże (!) cytrusy. Chętniej też sięgamy po kiszonki, pieczone lub gotowane warz...
Kiedy za oknem temperatury spadają poniżej zera mamy ochotę na sycące ciepłe posiłki - gęste zupy i sosy, dania na bazie kaszy, makaronu i ziemniaków. Częściej korzystamy z rozgrzewających korzennych przypraw: imbiru, kardamonu, cynamonu i anyżu, które świetnie komponują się, np. z zimowymi herbatami. A gdy ich smak wzbogacą miód, sok malinowy i cytrusy, to po prostu palce lizać! Właśnie zimą kupujemy aromatyczne i świeże (!) cytrusy. Chętniej też sięgamy po kiszonki, pieczone lub gotowane warz...
Czytaj więcej
5
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Kasze. Zapomniane, odkąd ziemniaki zawładnęły naszymi stołami. A to one od wieków były podstawą w kuchni wszystkich grup społecznych. W ozdobnej zastawie pojawiały się na królewskich i książęcych stołach. W glinianych misach w chłopskich izbach.
Odkryjcie, jak smaży się kresowe pymchy, piecze pieróg biłgorajski i podkarpackie huski. Poznajcie najlepszy makowiec z kaszą manną z Podkarpacia i słynną fifkę, czyli zupę łódzkich tkaczy. Sprawdźcie, czym różni się smak krupniku kujawskiego od krupn...
Kasze. Zapomniane, odkąd ziemniaki zawładnęły naszymi stołami. A to one od wieków były podstawą w kuchni wszystkich grup społecznych. W ozdobnej zastawie pojawiały się na królewskich i książęcych stołach. W glinianych misach w chłopskich izbach.
Odkryjcie, jak smaży się kresowe pymchy, piecze pieróg biłgorajski i podkarpackie huski. Poznajcie najlepszy makowiec z kaszą manną z Podkarpacia i słynną fifkę, czyli zupę łódzkich tkaczy. Sprawdźcie, czym różni się smak krupniku kujawskiego od krupn...
Czytaj więcej
6
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Jak powstał pierwszy ser? O co chodzi z dojrzewaniem? Jak właściwie serwować i degustować sery? Czy można łączyć słodkie wino z roquefortem? I czy ta pleśń powinna tak smakować?
Coraz częściej sięgamy po sery, jednak nie każdemu znany jest serowy savoir-vivre: jak łączyć ze sobą poszczególne gatunki i zestawiać je z winami, co podać jako dodatek. Nie bez powodu sery na desce układa się zgodnie z ruchem wskazówek zegara - zaczynając od lekkich, kończąc na tych ciężkich i bardziej wyrazistych. ...
Jak powstał pierwszy ser? O co chodzi z dojrzewaniem? Jak właściwie serwować i degustować sery? Czy można łączyć słodkie wino z roquefortem? I czy ta pleśń powinna tak smakować?
Coraz częściej sięgamy po sery, jednak nie każdemu znany jest serowy savoir-vivre: jak łączyć ze sobą poszczególne gatunki i zestawiać je z winami, co podać jako dodatek. Nie bez powodu sery na desce układa się zgodnie z ruchem wskazówek zegara - zaczynając od lekkich, kończąc na tych ciężkich i bardziej wyrazistych. ...
Czytaj więcej
7
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,00
Czytaj więcej
8
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,00
Czytaj więcej
9
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 2,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 2,00
Czytaj więcej
10
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena: 0,00
Niech moc roślin będzie z Tobą!
Koktajle z owoców, warzyw, ziół, nasion oraz przypraw od wielu lat goszczą w naszym menu. Trudno się dziwić - nie tylko potrafią zachwycić smakiem, są również bardzo zdrowe. Co więcej - łatwo je przygotować i zabrać ze sobą.
"Koktajle do zadań specjalnych" dr Hanny Stolińskiej to 10 specjalnie przygotowanych tygodniowych kuracji. Dzięki koktajlom, w których kryje się moc roślin, możesz korzystnie wpłynąć na swoje zdrowie w różnych obszarach. Potrzebujesz reg...
Niech moc roślin będzie z Tobą!
Koktajle z owoców, warzyw, ziół, nasion oraz przypraw od wielu lat goszczą w naszym menu. Trudno się dziwić - nie tylko potrafią zachwycić smakiem, są również bardzo zdrowe. Co więcej - łatwo je przygotować i zabrać ze sobą.
"Koktajle do zadań specjalnych" dr Hanny Stolińskiej to 10 specjalnie przygotowanych tygodniowych kuracji. Dzięki koktajlom, w których kryje się moc roślin, możesz korzystnie wpłynąć na swoje zdrowie w różnych obszarach. Potrzebujesz reg...
Czytaj więcej
11
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Kotlet schabowy, kurczak z rożna, szyneczka na śniadanie - to prawie banał. Jest i już. A jak ludzie mają czegoś w nadmiarze, to zaczynają kombinować. A to, że niezdrowe, bo cholesterol, kalorie, choroba wściekłych krów i tym podobne. Jak ktoś coś przebada, to następny jajogłowy bierze na tapetę inny temat, i tak w kółko Macieju.
A przecież patrząc z biologicznego punktu widzenia, potrawy wysokobiałkowe, czyli z mięsa, były nie tylko motorem ewolucji genetycznej naszej cywilizacji, ale także...
Kotlet schabowy, kurczak z rożna, szyneczka na śniadanie - to prawie banał. Jest i już. A jak ludzie mają czegoś w nadmiarze, to zaczynają kombinować. A to, że niezdrowe, bo cholesterol, kalorie, choroba wściekłych krów i tym podobne. Jak ktoś coś przebada, to następny jajogłowy bierze na tapetę inny temat, i tak w kółko Macieju.
A przecież patrząc z biologicznego punktu widzenia, potrawy wysokobiałkowe, czyli z mięsa, były nie tylko motorem ewolucji genetycznej naszej cywilizacji, ale także...
Czytaj więcej
12
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków.
"Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa...
Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków.
"Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa...
Czytaj więcej
13
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Kresy to nie tylko historia, legenda, nostalgia. Kresy to także kuchnia - kusząca, pachnąca, pełna niezwykłych aromatów i oryginalnych smaków. Od Wilna do Bakczysaraju rozciąga się wielki obszar kulinarnej swojskości i egzotyki. Pełno tu dań bardziej lub mniej znanych, które - przygotowane według receptur zaskakujących zderzeniem tradycji i nowoczesności - odkrywają przed nami nieznane dotąd smakowe wrażenia. To wyjątkowy zbiór unikalnych przepisów czerpiących pełnymi garściami z kuchni wielu lu...
Kresy to nie tylko historia, legenda, nostalgia. Kresy to także kuchnia - kusząca, pachnąca, pełna niezwykłych aromatów i oryginalnych smaków. Od Wilna do Bakczysaraju rozciąga się wielki obszar kulinarnej swojskości i egzotyki. Pełno tu dań bardziej lub mniej znanych, które - przygotowane według receptur zaskakujących zderzeniem tradycji i nowoczesności - odkrywają przed nami nieznane dotąd smakowe wrażenia. To wyjątkowy zbiór unikalnych przepisów czerpiących pełnymi garściami z kuchni wielu lu...
Czytaj więcej
14
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Przepisy na święta, imprezy i różne okazje!
Zastanawiasz się co przygotować, kiedy wpadną przyjaciółki na urodziny? Planujesz kolację z ukochanym z okazji Walentynek? Chcesz sprawić słodką niespodziankę rodzicom z okazji dnia mamy lub taty? A może planujecie wakacyjny piknik dla znajomych? Zbliża się halloween i szukasz pomysłu na poczęstunek?
W książce znajdziesz ponad 100 przepisów na rożne okazje. Większe uroczystości i mniejsze imprezy w luźnym klimacie.
Joanna Matyjek proponuje z...
Przepisy na święta, imprezy i różne okazje!
Zastanawiasz się co przygotować, kiedy wpadną przyjaciółki na urodziny? Planujesz kolację z ukochanym z okazji Walentynek? Chcesz sprawić słodką niespodziankę rodzicom z okazji dnia mamy lub taty? A może planujecie wakacyjny piknik dla znajomych? Zbliża się halloween i szukasz pomysłu na poczęstunek?
W książce znajdziesz ponad 100 przepisów na rożne okazje. Większe uroczystości i mniejsze imprezy w luźnym klimacie.
Joanna Matyjek proponuje z...
Czytaj więcej
15
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Codziennie pojawia się na naszych stołach i w naszych modlitwach, a jeszcze niedawno stanowił sacrum, świętość. Otaczano go najwyższym szacunkiem, jego powstawaniu towarzyszyła religijna i magiczna obrzędowość.
Chleb - zanim ze zbożowych bryjowatych potraw stał się produktem przemysłowym - przeszedł długą drogę. Równie długą jak droga od wrzucanego w ziemię ziarna do pulchnych, cudownie pachnących bochenków.
O obu tych drogach opowiada najnowsza książka krakowskiego pisarza Andrzeja Kozioł...
Codziennie pojawia się na naszych stołach i w naszych modlitwach, a jeszcze niedawno stanowił sacrum, świętość. Otaczano go najwyższym szacunkiem, jego powstawaniu towarzyszyła religijna i magiczna obrzędowość.
Chleb - zanim ze zbożowych bryjowatych potraw stał się produktem przemysłowym - przeszedł długą drogę. Równie długą jak droga od wrzucanego w ziemię ziarna do pulchnych, cudownie pachnących bochenków.
O obu tych drogach opowiada najnowsza książka krakowskiego pisarza Andrzeja Kozioł...
Czytaj więcej
16
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Czy istnieją słodycze, które można jeść przy cukrzycy i insulinooporności? Jak zaspokoić chęć dzieci na łakocie? Autorka, dietetyczka i mama, udowadnia, że można łatwo przygotować w domu zdrowe słodycze. Dzięki tej książce przekonasz się, że nawet jeśli jesteś na diecie lub myślisz o tym, jak szybko schudnąć, nie musisz rezygnować z naturalnego cukru zawartego w owocach i warzywach. Wypieki bez cukru zaspokoją twoją potrzebę na smakołyki. Wypróbujesz łatwe i szybkie receptury na babeczki, lody, ...
Czy istnieją słodycze, które można jeść przy cukrzycy i insulinooporności? Jak zaspokoić chęć dzieci na łakocie? Autorka, dietetyczka i mama, udowadnia, że można łatwo przygotować w domu zdrowe słodycze. Dzięki tej książce przekonasz się, że nawet jeśli jesteś na diecie lub myślisz o tym, jak szybko schudnąć, nie musisz rezygnować z naturalnego cukru zawartego w owocach i warzywach. Wypieki bez cukru zaspokoją twoją potrzebę na smakołyki. Wypróbujesz łatwe i szybkie receptury na babeczki, lody, ...
Czytaj więcej
17
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Idealna książka kucharska dla odkrywców nowych smaków, małych alergików, wegan i niejadków!
Michał i Klara to bliźniaki. Dotychczas nikt im nie pokazał, ile fajnych smaków kryją w sobie zielone warzywa i owoce. Nikt im nie powiedział, że z kiwi można zrobić żelki, a z liści jarmużu chipsy. Podobnie jak wielu ich rówieśników, najchętniej jedli batoniki i chipsy.
Gdy do ich kamienicy wprowadza się sympatyczny kucharz, pan Albert, dwójka niejadków wkracza w niesamowity świat pełen... zieleni...
Idealna książka kucharska dla odkrywców nowych smaków, małych alergików, wegan i niejadków!
Michał i Klara to bliźniaki. Dotychczas nikt im nie pokazał, ile fajnych smaków kryją w sobie zielone warzywa i owoce. Nikt im nie powiedział, że z kiwi można zrobić żelki, a z liści jarmużu chipsy. Podobnie jak wielu ich rówieśników, najchętniej jedli batoniki i chipsy.
Gdy do ich kamienicy wprowadza się sympatyczny kucharz, pan Albert, dwójka niejadków wkracza w niesamowity świat pełen... zieleni...
Czytaj więcej
18
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Lubicie słodycze?
Oto książka pełna receptur na słodkie przyjemności. Ciasta, torty, serniki, desery i inne łakocie.
Łatwiejsze - dla nowicjusza, który pierwszy raz wiąże fartuch kuchenny i nie odróżnia wałka od trzepaczki, i takie dla prawdziwych mistrzów - co lubią wyzwania.
Przepisy zostały opracowane tak, by ich wykonanie sprawiało radość. Zawierają opisy czynności, krok po kroku oraz apetyczne zdjęcia, dzięki którym możecie samodzielnie stworzyć słodkie arcydzieła.
W książce zna...
Lubicie słodycze?
Oto książka pełna receptur na słodkie przyjemności. Ciasta, torty, serniki, desery i inne łakocie.
Łatwiejsze - dla nowicjusza, który pierwszy raz wiąże fartuch kuchenny i nie odróżnia wałka od trzepaczki, i takie dla prawdziwych mistrzów - co lubią wyzwania.
Przepisy zostały opracowane tak, by ich wykonanie sprawiało radość. Zawierają opisy czynności, krok po kroku oraz apetyczne zdjęcia, dzięki którym możecie samodzielnie stworzyć słodkie arcydzieła.
W książce zna...
Czytaj więcej
19
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Pełna smaków książka laureata 11. edycji MasterChef Polska.
To pierwszy taki przypadek w polskiej wersji programu MasterChef.
Kuba Tomaszczyk w 2016 r. zajął drugie miejsce w programie MasterChef Junior. Młody mistrz dorósł i wygrał 11. edycję programu dla dorosłych.
Dzięki tej książce przeżyjecie prawdziwą kulinarną przygodę. Przeniesiecie się do świata pełnego smaków i aromatów. Poznacie m.in. rodzinne przepisy kuchni śląskiej na minigołąbki w panierce i ciasto malinowe z bezą, a ta...
Pełna smaków książka laureata 11. edycji MasterChef Polska.
To pierwszy taki przypadek w polskiej wersji programu MasterChef.
Kuba Tomaszczyk w 2016 r. zajął drugie miejsce w programie MasterChef Junior. Młody mistrz dorósł i wygrał 11. edycję programu dla dorosłych.
Dzięki tej książce przeżyjecie prawdziwą kulinarną przygodę. Przeniesiecie się do świata pełnego smaków i aromatów. Poznacie m.in. rodzinne przepisy kuchni śląskiej na minigołąbki w panierce i ciasto malinowe z bezą, a ta...
Czytaj więcej
20
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją. Z pierwszych młodych ziół i chwastów, takich jak pokrzywa, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek, lebioda czy mniszek lekarski, niegdyś przyrządzano zupy, które nie tylko zaspokajały głód, ale też dostarczały niezbędnych witamin. Do pieczenia chleba i placków wykorzystywano z kolei mąkę z żołędzi, orzeszków bukowych a nawet pałki wodnej. Z ...
W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją. Z pierwszych młodych ziół i chwastów, takich jak pokrzywa, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek, lebioda czy mniszek lekarski, niegdyś przyrządzano zupy, które nie tylko zaspokajały głód, ale też dostarczały niezbędnych witamin. Do pieczenia chleba i placków wykorzystywano z kolei mąkę z żołędzi, orzeszków bukowych a nawet pałki wodnej. Z ...
Czytaj więcej
21
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Prostota, przyjemność, pasja i miłość - to z tych składników stworzycie najlepsze dania!
Zapraszam Was na drugą część kulinarnej przygody, która powstała właśnie dzięki tym tajnym składnikom.
Gotowanie to jedna z największych przygód w moim życiu. Stanie za kuchennym blatem sprawia mi ogromną frajdę i wyzwala we mnie mnóstwo pozytywnych emocji.
Mam nadzieję, że przepisy, które znajdziecie w tej książce, Was zainspirują i poczujecie, że właściwie każdy może zostać mistrzem kulinarnym w s...
Prostota, przyjemność, pasja i miłość - to z tych składników stworzycie najlepsze dania!
Zapraszam Was na drugą część kulinarnej przygody, która powstała właśnie dzięki tym tajnym składnikom.
Gotowanie to jedna z największych przygód w moim życiu. Stanie za kuchennym blatem sprawia mi ogromną frajdę i wyzwala we mnie mnóstwo pozytywnych emocji.
Mam nadzieję, że przepisy, które znajdziecie w tej książce, Was zainspirują i poczujecie, że właściwie każdy może zostać mistrzem kulinarnym w s...
Czytaj więcej
22
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Wszystko, co chcesz wiedzieć o winie, ale boisz się zapytać.
Postawmy sprawę jasno: wino i ludzie są dla siebie stworzeni. Dlatego nie musisz być znawcą, żeby rozpoznać, czy jest dobre, dobrać je do potraw, degustować je lub po prostu wybrać przyzwoitą butelkę na prezent. Ta książka podpowie ci, jak to robić - i przy okazji całkiem dobrze się przy tym bawić.
O co właściwie chodzi z tym winem? Jak zamawiać je w restauracji, żeby nie narobić sobie wstydu? Czy szampana można połączyć z Big Ma...
Wszystko, co chcesz wiedzieć o winie, ale boisz się zapytać.
Postawmy sprawę jasno: wino i ludzie są dla siebie stworzeni. Dlatego nie musisz być znawcą, żeby rozpoznać, czy jest dobre, dobrać je do potraw, degustować je lub po prostu wybrać przyzwoitą butelkę na prezent. Ta książka podpowie ci, jak to robić - i przy okazji całkiem dobrze się przy tym bawić.
O co właściwie chodzi z tym winem? Jak zamawiać je w restauracji, żeby nie narobić sobie wstydu? Czy szampana można połączyć z Big Ma...
Czytaj więcej
23
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Mózg to bez wątpienia najważniejszy narząd człowieka. To on "pilnuje", żebyśmy oddychali, koordynuje cały metabolizm i umożliwia poruszanie się, mówienie oraz uczenie. Przez całe życie zawiaduje naszym zdrowiem, regeneracją, a także pozwala kojarzyć fakty, odczuwać zadowolenie czy tworzyć relacje. Chociaż regularnie myjemy zęby, ćwiczymy mięśnie i kremujemy skórę - zapominamy, że mózg również jest narządem, o który trzeba dbać.
Jednym z absolutnie podstawowych czynników warunkujących prawidło...
Mózg to bez wątpienia najważniejszy narząd człowieka. To on "pilnuje", żebyśmy oddychali, koordynuje cały metabolizm i umożliwia poruszanie się, mówienie oraz uczenie. Przez całe życie zawiaduje naszym zdrowiem, regeneracją, a także pozwala kojarzyć fakty, odczuwać zadowolenie czy tworzyć relacje. Chociaż regularnie myjemy zęby, ćwiczymy mięśnie i kremujemy skórę - zapominamy, że mózg również jest narządem, o który trzeba dbać.
Jednym z absolutnie podstawowych czynników warunkujących prawidło...
Czytaj więcej
24
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Czy przechodząc kiedyś obok piekarni, pomyśleliście: "Ach, żeby tak samemu umieć robić te wszystkie bułki i chleby?". Ta książka udowodni wam, że to nic trudnego!
Poznajcie 120 przepisów, które zamienią was w piekarzy z prawdziwego zdarzenia: od tradycyjnych polskich pszennych bochenków z chrupiącą skórką, poprzez pieczywo z najbardziej szlachetnej i zdrowej płaskurki, aż po chlebki cebulowe czy serowe; od angielskich scones i włoskiej focacci, po nasze swojskie precle; od słodkich drożdżówek...
Czy przechodząc kiedyś obok piekarni, pomyśleliście: "Ach, żeby tak samemu umieć robić te wszystkie bułki i chleby?". Ta książka udowodni wam, że to nic trudnego!
Poznajcie 120 przepisów, które zamienią was w piekarzy z prawdziwego zdarzenia: od tradycyjnych polskich pszennych bochenków z chrupiącą skórką, poprzez pieczywo z najbardziej szlachetnej i zdrowej płaskurki, aż po chlebki cebulowe czy serowe; od angielskich scones i włoskiej focacci, po nasze swojskie precle; od słodkich drożdżówek...
Czytaj więcej
25
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Wege przepisy dla dzieci i rodziny!
To książka o prostym jedzeniu i gotowaniu na luzie. Nie trzeba nikogo przekonywać, że warto jeść zdrowo. Wiemy, że najlepiej kupować lokalnie i w kuchni podążać za rytmem wyznaczonym przez naturę. Ale w praktyce okazuje się, że to nie takie proste. Zakupy, gotowanie, codzienny pośpiech - jak wszystko pogodzić? Marysia Przybyszewska przygotowała zestaw przepisów m.in. na śniadania, lunche i obiady, które są proste i zdrowe. A przede wszystkim - pyszne.
...
Wege przepisy dla dzieci i rodziny!
To książka o prostym jedzeniu i gotowaniu na luzie. Nie trzeba nikogo przekonywać, że warto jeść zdrowo. Wiemy, że najlepiej kupować lokalnie i w kuchni podążać za rytmem wyznaczonym przez naturę. Ale w praktyce okazuje się, że to nie takie proste. Zakupy, gotowanie, codzienny pośpiech - jak wszystko pogodzić? Marysia Przybyszewska przygotowała zestaw przepisów m.in. na śniadania, lunche i obiady, które są proste i zdrowe. A przede wszystkim - pyszne.
...
Czytaj więcej
26
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Odkryj moc dzikich ziół i niezwykłe właściwości zwykłych roślin.
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby o każdej porze roku zbierać dary natury, które wykorzystasz w swojej kuchni!
Przygotuj wykwintne dania z tanich oraz łatwo dostępnych roślin, a także dowiedz się:
- jak poszukiwać dzikich ziół;
- z których chwastów można przygotować sezonowy napar;
- które rośliny dostępne są przez cały rok;
- czy niedojrzałe owoce i kapary można wykorzystać podczas gotowania;
- które dary natury mają wł...
Odkryj moc dzikich ziół i niezwykłe właściwości zwykłych roślin.
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby o każdej porze roku zbierać dary natury, które wykorzystasz w swojej kuchni!
Przygotuj wykwintne dania z tanich oraz łatwo dostępnych roślin, a także dowiedz się:
- jak poszukiwać dzikich ziół;
- z których chwastów można przygotować sezonowy napar;
- które rośliny dostępne są przez cały rok;
- czy niedojrzałe owoce i kapary można wykorzystać podczas gotowania;
- które dary natury mają wł...
Czytaj więcej
27
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Ekologia zaczyna się w twojej głowie i na twoim talerzu
- Potrzebujesz pomysłów na zdrowe i proste w przygotowaniu potrawy?
- Chcesz właściwie przechowywać żywność?
- W twojej szafce zalega stara kasza, a marchewka próbuje sama wyjść z lodówki?
- Nie wiesz, jak planować swoje zakupy, by w pełni wykorzystać wszystkie składniki, które lądują w twoim koszyku?
- Chciałbyś wydawać mniej pieniędzy na jedzenie?
Jagna Niedzielska, znana kucharka, edukatorka i doradczyni kulinarna, w ostatnich ...
Ekologia zaczyna się w twojej głowie i na twoim talerzu
- Potrzebujesz pomysłów na zdrowe i proste w przygotowaniu potrawy?
- Chcesz właściwie przechowywać żywność?
- W twojej szafce zalega stara kasza, a marchewka próbuje sama wyjść z lodówki?
- Nie wiesz, jak planować swoje zakupy, by w pełni wykorzystać wszystkie składniki, które lądują w twoim koszyku?
- Chciałbyś wydawać mniej pieniędzy na jedzenie?
Jagna Niedzielska, znana kucharka, edukatorka i doradczyni kulinarna, w ostatnich ...
Czytaj więcej
28
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Wydaje ci się, że wegańskie jedzenie jest drogie, a przygotowywanie posiłków na wynos wymaga wiele czasu i wysiłku? Nic bardziej mylnego!
Natalia Krupska, autorka książki "Vege słodkie na co dzień i na święta" udowadnia, że weganizm może być dla każdego - nawet w trudnych warunkach i ciągłym pośpiechu! Wystarczy nauczyć się odpowiednio planować posiłki i poświęcić na gotowanie nie więcej niż pół godziny dziennie, by zadbać o swoje zdrowie i wykształcić nawyki, które będą nam służyć przez lata...
Wydaje ci się, że wegańskie jedzenie jest drogie, a przygotowywanie posiłków na wynos wymaga wiele czasu i wysiłku? Nic bardziej mylnego!
Natalia Krupska, autorka książki "Vege słodkie na co dzień i na święta" udowadnia, że weganizm może być dla każdego - nawet w trudnych warunkach i ciągłym pośpiechu! Wystarczy nauczyć się odpowiednio planować posiłki i poświęcić na gotowanie nie więcej niż pół godziny dziennie, by zadbać o swoje zdrowie i wykształcić nawyki, które będą nam służyć przez lata...
Czytaj więcej
29
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Elżbieta Klecha jest pasjonatką wypieków i gotowania. Od wczesnego dzieciństwa asystowała swojej mamie podczas przygotowywania potraw. Szczególnie ujęło ją szykowanie dań na duże rodzinne imprezy. Atmosfera tych przygotowań miała znaczny wpływ na późniejsze jej dokonania. Pochodzi z dużej rodziny górali czadeckich, gdzie tradycje są ważne, a przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Prywatnie żona i mama piątki dzieci. Wraz z rodziną prowadzi małe gospodarstwo rolne, które jest miejscem pr...
Elżbieta Klecha jest pasjonatką wypieków i gotowania. Od wczesnego dzieciństwa asystowała swojej mamie podczas przygotowywania potraw. Szczególnie ujęło ją szykowanie dań na duże rodzinne imprezy. Atmosfera tych przygotowań miała znaczny wpływ na późniejsze jej dokonania. Pochodzi z dużej rodziny górali czadeckich, gdzie tradycje są ważne, a przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Prywatnie żona i mama piątki dzieci. Wraz z rodziną prowadzi małe gospodarstwo rolne, które jest miejscem pr...
Czytaj więcej
30
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość - warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną.
Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć rytm sezonowości.
Autorki książki, doświa...
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość - warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną.
Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć rytm sezonowości.
Autorki książki, doświa...
Czytaj więcej
31
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Kreatywna kuchnia na kryzys" to poradnik o domowym przygotowywaniu posiłków. Napisany pod okiem dietetyka klinicznego oraz pasjonatki gotowania.
Przygotowaliśmy specjalnie dla Was "ebook nieautystyczny". O tym jak ułatwiać sobie życie w zakresie przygotowywania posiłków, by w czasach, gdy doświadczamy kryzysu czasu, emocji lub innych zasobów, móc zjeść smaczny, domowy posiłek.
Do przygotowania tej publikacji zaprosiliśmy Honoratę Mikołajczyk oraz Kasię Wysocką.
W naszej "Kreatywnej kuc...
"Kreatywna kuchnia na kryzys" to poradnik o domowym przygotowywaniu posiłków. Napisany pod okiem dietetyka klinicznego oraz pasjonatki gotowania.
Przygotowaliśmy specjalnie dla Was "ebook nieautystyczny". O tym jak ułatwiać sobie życie w zakresie przygotowywania posiłków, by w czasach, gdy doświadczamy kryzysu czasu, emocji lub innych zasobów, móc zjeść smaczny, domowy posiłek.
Do przygotowania tej publikacji zaprosiliśmy Honoratę Mikołajczyk oraz Kasię Wysocką.
W naszej "Kreatywnej kuc...
Czytaj więcej
32
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Pamiętam myśli i uczucia sprzed 22 lat, kiedy usłyszałam, że mój syn wymaga stosowania ścisłej diety bezglutenowej. Nikt nie wiedział, czym jest taka dieta, nikt też nie potrafił nam pomóc. Jedyne, co mieliśmy, to skąpa ulotka od lekarza. Ale okazało się, że życie z celiakią wcale nie jest takie straszne. Wręcz przeciwnie, dzięki niej jadasz zdrowo i świadomie! To lekcja dla nas wszystkich".
Izabela Adamek
Dieta bez glutenu jest smaczna, prosta i zdrowa!
Książka dla dopiero rozpoczyn...
"Pamiętam myśli i uczucia sprzed 22 lat, kiedy usłyszałam, że mój syn wymaga stosowania ścisłej diety bezglutenowej. Nikt nie wiedział, czym jest taka dieta, nikt też nie potrafił nam pomóc. Jedyne, co mieliśmy, to skąpa ulotka od lekarza. Ale okazało się, że życie z celiakią wcale nie jest takie straszne. Wręcz przeciwnie, dzięki niej jadasz zdrowo i świadomie! To lekcja dla nas wszystkich".
Izabela Adamek
Dieta bez glutenu jest smaczna, prosta i zdrowa!
Książka dla dopiero rozpoczyn...
Czytaj więcej