Pokaż:
najczęściej oceniane książki
1
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 5,50
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 5,50
Witaj Ukochana Przyjaciółko mojego serca!
Napisałam tę książkę niemal jak list do Ciebie, w którym pragnę podzielić się dobrem i życiowym doświadczeniem.
Pomysł na tę książkę zrodził się wśród moich czytelniczek i uczestniczek warsztatów. To one wymarzyły sobie książkę z przepisami na cztery pory roku, dla całej rodziny, na wszystkie okazje. A ja chciałam spełnić ich marzenie.
Tak oto powstała książka pełna miłości, ciepła, inspiracji, z przepisami na dania zarówno dla wegetarian i wega...
Witaj Ukochana Przyjaciółko mojego serca!
Napisałam tę książkę niemal jak list do Ciebie, w którym pragnę podzielić się dobrem i życiowym doświadczeniem.
Pomysł na tę książkę zrodził się wśród moich czytelniczek i uczestniczek warsztatów. To one wymarzyły sobie książkę z przepisami na cztery pory roku, dla całej rodziny, na wszystkie okazje. A ja chciałam spełnić ich marzenie.
Tak oto powstała książka pełna miłości, ciepła, inspiracji, z przepisami na dania zarówno dla wegetarian i wega...
Czytaj więcej
2
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 4,67
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 4,67
Weź udział się w wegetariańskiej uczcie i zakochaj się w bezmięsnym gotowaniu!
Masz ochotę na coś pysznego? Coś szybkiego i sycącego, a może coś bardziej wykwintnego, co zachwyci cię nieoczekiwanym połączeniem składników?
Wypróbuj 100 przepisów, które cieszą podniebienie i poprawiają nastrój!
Znajdziesz wśród nich pomysły na niespieszne niedzielne śniadania, szybkie przekąski do ulubionego serialu, efektowne obiady dla gości czy apetyczne desery z różnych stron świata. Zasmakuj ponownie...
Weź udział się w wegetariańskiej uczcie i zakochaj się w bezmięsnym gotowaniu!
Masz ochotę na coś pysznego? Coś szybkiego i sycącego, a może coś bardziej wykwintnego, co zachwyci cię nieoczekiwanym połączeniem składników?
Wypróbuj 100 przepisów, które cieszą podniebienie i poprawiają nastrój!
Znajdziesz wśród nich pomysły na niespieszne niedzielne śniadania, szybkie przekąski do ulubionego serialu, efektowne obiady dla gości czy apetyczne desery z różnych stron świata. Zasmakuj ponownie...
Czytaj więcej
3
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,75
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,75
Dionisios Sturis odkrywa sekrety najlepszych greckich potraw w barwnej opowieści o swojej drugiej ojczyźnie. Jest to nietypowa książka kucharska, w której przewodnik po krainie smaków i zapachów zmienia się w piękną opowieść o rodzinie i miłości do gotowania. To także ciekawa opowieść o Grecji i jej mieszkańcach. Tu gotuje się rodzinnie, myśląc o biesiadzie, bo Grecy wiedzą, że przy stole dzieją się najpiękniejsze i najradośniejsze rzeczy, a gotowaniem jesteśmy w stanie przekazać więcej niż słow...
Dionisios Sturis odkrywa sekrety najlepszych greckich potraw w barwnej opowieści o swojej drugiej ojczyźnie. Jest to nietypowa książka kucharska, w której przewodnik po krainie smaków i zapachów zmienia się w piękną opowieść o rodzinie i miłości do gotowania. To także ciekawa opowieść o Grecji i jej mieszkańcach. Tu gotuje się rodzinnie, myśląc o biesiadzie, bo Grecy wiedzą, że przy stole dzieją się najpiękniejsze i najradośniejsze rzeczy, a gotowaniem jesteśmy w stanie przekazać więcej niż słow...
Czytaj więcej
4
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,25
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,25
To książka z pogranicza kulinariów i sztuki. Książka o sztuce towarzyskiego gotowania.
Znawczyni sztuki współczesnej, Anda Rottenberg, zaprasza przyjaciół do wspólnej, bardzo pożytecznej zabawy dzielenia się ulubionymi przepisami i uwagami o gotowaniu. W zabawie biorą udział artyści, pisarze, aktorzy, politycy. Ale uwaga! wszyscy traktują temat bardzo poważnie, przepisy są dopracowane i wzięte prosto z życia, ich autorzy tak właśnie gotują.
I choć już od dawna jesteśmy obeznani z kuchniami...
To książka z pogranicza kulinariów i sztuki. Książka o sztuce towarzyskiego gotowania.
Znawczyni sztuki współczesnej, Anda Rottenberg, zaprasza przyjaciół do wspólnej, bardzo pożytecznej zabawy dzielenia się ulubionymi przepisami i uwagami o gotowaniu. W zabawie biorą udział artyści, pisarze, aktorzy, politycy. Ale uwaga! wszyscy traktują temat bardzo poważnie, przepisy są dopracowane i wzięte prosto z życia, ich autorzy tak właśnie gotują.
I choć już od dawna jesteśmy obeznani z kuchniami...
Czytaj więcej
5
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,25
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,25
Książka zawiera ponad 80 propozycji potraw, wśród których znajdują się również te odpowiednie dla wegetarian, wegan, bezglutenowe oraz bez laktozy.
"»Kuchnia śródziemnopolska« to koncept, który opracowaliśmy, by ułatwić Polakom komponowanie wartościowych i zbilansowanych posiłków. To połączenie założeń diety śródziemnomorskiej z polskimi, dostępnymi lokalnie, sezonowymi produktami, które znamy i lubimy. Jednocześnie w naszych propozycjach składniki dobierane są w taki sposób, by dania odpow...
Książka zawiera ponad 80 propozycji potraw, wśród których znajdują się również te odpowiednie dla wegetarian, wegan, bezglutenowe oraz bez laktozy.
"»Kuchnia śródziemnopolska« to koncept, który opracowaliśmy, by ułatwić Polakom komponowanie wartościowych i zbilansowanych posiłków. To połączenie założeń diety śródziemnomorskiej z polskimi, dostępnymi lokalnie, sezonowymi produktami, które znamy i lubimy. Jednocześnie w naszych propozycjach składniki dobierane są w taki sposób, by dania odpow...
Czytaj więcej
6
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,25
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,25
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego poradnika "Gotuję, nie marnuję", znaleźć można fleksitariańskie przepisy dla całej rodziny. Autorka podkreśla, że warto we wszystkich działaniach zachować umiar i do ograniczania mięsa w diecie podchodzić zdroworozsądkowo.
W kuchni Sylwii Majcher nikt nie zatęskni za schabowym lub mielonym – tu królują st...
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego poradnika "Gotuję, nie marnuję", znaleźć można fleksitariańskie przepisy dla całej rodziny. Autorka podkreśla, że warto we wszystkich działaniach zachować umiar i do ograniczania mięsa w diecie podchodzić zdroworozsądkowo.
W kuchni Sylwii Majcher nikt nie zatęskni za schabowym lub mielonym – tu królują st...
Czytaj więcej
7
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,50
Czytaj więcej
8
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,50
Po Włoszech, Portugalii i Stambule Bartek Kieżun wyrusza w podróż do Hiszpanii, by przywieźć z niej to, co najpyszniejsze w kraju wiecznej sjesty i południowego słońca. "Hiszpania do zjedzenia" to połączenie książki kulinarnej z subiektywnym przewodnikiem po nieoczywistych zakątkach kraju. Kieżun zabierze cię w podróż, która niekoniecznie skończy się w kuchni, bo książkę tę można smakować na wiele sposobów. Ciekawe przepisy, wciągające opowieści z podróży i fascynujący rozmówcy, którzy oprowadza...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule Bartek Kieżun wyrusza w podróż do Hiszpanii, by przywieźć z niej to, co najpyszniejsze w kraju wiecznej sjesty i południowego słońca. "Hiszpania do zjedzenia" to połączenie książki kulinarnej z subiektywnym przewodnikiem po nieoczywistych zakątkach kraju. Kieżun zabierze cię w podróż, która niekoniecznie skończy się w kuchni, bo książkę tę można smakować na wiele sposobów. Ciekawe przepisy, wciągające opowieści z podróży i fascynujący rozmówcy, którzy oprowadza...
Czytaj więcej
9
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
W tym roku kultowe francuskie bistro z placu Zbawiciela świętuje swoje 10-lecie. Przez ten czas udało im się nie tylko zarazić warszawiaków (ale też krakusów i wrocławian - bo tam mają filie) miłością do croissantów, croque monsieur i kanapek z kozim serem, lecz także przenieść odrobinę francuskiego luzu do zestresowanego kraju nad Wisłą. Książka właścicielek Charlotte to hołd dla francuskiej sztuki niespiesznej celebracji. Oprócz kultowych przepisów na dania, które od 10 lat niezmiennie królują...
W tym roku kultowe francuskie bistro z placu Zbawiciela świętuje swoje 10-lecie. Przez ten czas udało im się nie tylko zarazić warszawiaków (ale też krakusów i wrocławian - bo tam mają filie) miłością do croissantów, croque monsieur i kanapek z kozim serem, lecz także przenieść odrobinę francuskiego luzu do zestresowanego kraju nad Wisłą. Książka właścicielek Charlotte to hołd dla francuskiej sztuki niespiesznej celebracji. Oprócz kultowych przepisów na dania, które od 10 lat niezmiennie królują...
Czytaj więcej
10
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Uwaga! Przepisy testowano na dzieciach!
Zdrowe dziecko to idealna pożywka dla rodzicielskiej wyobraźni i zielony impuls do działania dla małych kucharzy. Kuchnia roślinna nigdy nie była prostsza! Alergik, niejadek, a może młody wegeamator? Jeśli masz taki egzemplarz w domu, ta książka jest dla Ciebie. Dzięki niej przestaniesz się zastanawiać, co przygotować na obiad zamiast mięsa, czym zastąpić jajko w cieście i czy szklanka mleka każdego dnia ma jeszcze sens. Pozbędziesz się obaw dotyczących...
Uwaga! Przepisy testowano na dzieciach!
Zdrowe dziecko to idealna pożywka dla rodzicielskiej wyobraźni i zielony impuls do działania dla małych kucharzy. Kuchnia roślinna nigdy nie była prostsza! Alergik, niejadek, a może młody wegeamator? Jeśli masz taki egzemplarz w domu, ta książka jest dla Ciebie. Dzięki niej przestaniesz się zastanawiać, co przygotować na obiad zamiast mięsa, czym zastąpić jajko w cieście i czy szklanka mleka każdego dnia ma jeszcze sens. Pozbędziesz się obaw dotyczących...
Czytaj więcej
11
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
"Szybko, smacznie, zdrowo! Czy obok tego można przebiec obojętnie? Oczywiście, że nie! Przepisy Agi i Mateusza są niezawodne w zabieganym życiu, więc jeśli nie masz za wiele czasu na gotowanie, mam dobrą wiadomość! Ich nie trzeba gotować, a niemal każdy posiłek zrobisz w zaledwie kilka minut. Dziękuję autorom za to szaleństwo w tak smacznym i praktycznym wydaniu".
Marzena Michalec, Kobietawbiegu.pl
Więcej jadłospisów odżywczych znajdziesz na blogu Salaterka.pl
Projekt rodzeństwa
...
"Szybko, smacznie, zdrowo! Czy obok tego można przebiec obojętnie? Oczywiście, że nie! Przepisy Agi i Mateusza są niezawodne w zabieganym życiu, więc jeśli nie masz za wiele czasu na gotowanie, mam dobrą wiadomość! Ich nie trzeba gotować, a niemal każdy posiłek zrobisz w zaledwie kilka minut. Dziękuję autorom za to szaleństwo w tak smacznym i praktycznym wydaniu".
Marzena Michalec, Kobietawbiegu.pl
Więcej jadłospisów odżywczych znajdziesz na blogu Salaterka.pl
Projekt rodzeństwa
...
Czytaj więcej
12
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Dietetyczna odsłona bestsellerowych lunchboxów!
Malwina Bareła przedstawia nowe 130 przepisów na zbilansowane posiłki do lunchboxa. Nie musicie zawracać sobie głowy liczeniem kalorii - każdy przepis zawiera sprawdzoną informację o wartościach odżywczych. Co więcej, przepisy mają wegetariańskie zamienniki, dla tych z Was, którzy nie jedzą mięsa. Całość wzbogacona została o ideę zero waste, tak by zminimalizować wyrzucanie jedzenia i oszczędzać pieniądze.
Szybkie, proste i różnorodne przepis...
Dietetyczna odsłona bestsellerowych lunchboxów!
Malwina Bareła przedstawia nowe 130 przepisów na zbilansowane posiłki do lunchboxa. Nie musicie zawracać sobie głowy liczeniem kalorii - każdy przepis zawiera sprawdzoną informację o wartościach odżywczych. Co więcej, przepisy mają wegetariańskie zamienniki, dla tych z Was, którzy nie jedzą mięsa. Całość wzbogacona została o ideę zero waste, tak by zminimalizować wyrzucanie jedzenia i oszczędzać pieniądze.
Szybkie, proste i różnorodne przepis...
Czytaj więcej
13
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Nowa książka autorek najpopularniejszego polskiego bloga o rozszerzaniu diety niemowląt i żywieniu dzieci! Sto świeżych jak sezonowe potrawy przepisów i jak zawsze sto procent pewności, że wszystko się uda!
Joanna Anger i Anna Piszczek proponują tym razem przepisy dla całej rodziny powiązane z porami roku. Pokazują, jak w pełni wykorzystać sezonową obfitość owoców i bogactwo warzyw, aby przygotowywać zdrowe i niedrogie posiłki.
Na wszystkie pory roku!
[Wydawnictwo Mamania, 2021]
Nowa książka autorek najpopularniejszego polskiego bloga o rozszerzaniu diety niemowląt i żywieniu dzieci! Sto świeżych jak sezonowe potrawy przepisów i jak zawsze sto procent pewności, że wszystko się uda!
Joanna Anger i Anna Piszczek proponują tym razem przepisy dla całej rodziny powiązane z porami roku. Pokazują, jak w pełni wykorzystać sezonową obfitość owoców i bogactwo warzyw, aby przygotowywać zdrowe i niedrogie posiłki.
Na wszystkie pory roku!
[Wydawnictwo Mamania, 2021]
Czytaj więcej
14
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena: 0,00
Prawdziwa kuchnia koreańska w twoim domu.
Pysznie. Prosto. Po koreańsku.
Wiola Błazucka, znana jako "Pierogi z Kimchi", odczarowuje dla nas kuchnię koreańską. Na YouTubie zaraża miłością do Korei i tamtejszego jedzenia. A w tej książce pokazuje, że tradycyjne koreańskie dania można wykonać w każdym polskim domu z łatwo dostępnych składników. W dodatku większość z nich można wykonać ze składników dostępnych w każdym supermarkecie.
Razem z Wiolą i jej synkiem Sonu poznasz trzy poziomy kor...
Prawdziwa kuchnia koreańska w twoim domu.
Pysznie. Prosto. Po koreańsku.
Wiola Błazucka, znana jako "Pierogi z Kimchi", odczarowuje dla nas kuchnię koreańską. Na YouTubie zaraża miłością do Korei i tamtejszego jedzenia. A w tej książce pokazuje, że tradycyjne koreańskie dania można wykonać w każdym polskim domu z łatwo dostępnych składników. W dodatku większość z nich można wykonać ze składników dostępnych w każdym supermarkecie.
Razem z Wiolą i jej synkiem Sonu poznasz trzy poziomy kor...
Czytaj więcej
15
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Kompendium wiedzy i użyteczna pomoc dla całej rodziny. Publikacja przydatna w codziennych okolicznościach - poręczna i użyteczna.
Dziewiąta edycja bestsellerowego kalendarza i poradnika zarazem, a w niej:
- praktyczne rady;
- proste przepisy na smakowite dania i desery - każdego dnia;
- miejsce do notowania oraz zapisywania wydarzeń i rocznic rodzinnych;
- codzienne listy zakupów, z którymi można się udać do sklepu;
- informacje, kto jest patronem dnia, a także, kto kiedy obchodzi imien...
Kompendium wiedzy i użyteczna pomoc dla całej rodziny. Publikacja przydatna w codziennych okolicznościach - poręczna i użyteczna.
Dziewiąta edycja bestsellerowego kalendarza i poradnika zarazem, a w niej:
- praktyczne rady;
- proste przepisy na smakowite dania i desery - każdego dnia;
- miejsce do notowania oraz zapisywania wydarzeń i rocznic rodzinnych;
- codzienne listy zakupów, z którymi można się udać do sklepu;
- informacje, kto jest patronem dnia, a także, kto kiedy obchodzi imien...
Czytaj więcej
16
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
To już piąta z serii książek kulinarnych "Mamo, daj mi przepis". Wcześniej wydane zostały: "Ciasta i ciasteczka", "Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki", "Dania mięsne i rybne" oraz "Przekąski i desery na małe przyjęcia". Wymienione tomy cieszą się dużym zainteresowaniem czytelników. Teraz przygotowaliśmy "Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni".
Publikacja zgodnie z tytułem została podzielona na dwie główne części. W pierwszej zawarte zostały przepisy na przetwory słodkie i słone. Wś...
To już piąta z serii książek kulinarnych "Mamo, daj mi przepis". Wcześniej wydane zostały: "Ciasta i ciasteczka", "Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki", "Dania mięsne i rybne" oraz "Przekąski i desery na małe przyjęcia". Wymienione tomy cieszą się dużym zainteresowaniem czytelników. Teraz przygotowaliśmy "Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni".
Publikacja zgodnie z tytułem została podzielona na dwie główne części. W pierwszej zawarte zostały przepisy na przetwory słodkie i słone. Wś...
Czytaj więcej
17
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
To już szósta z serii książek kuchni regionalnej "Mamo, daj mi przepis". Wcześniej wydane zostały przepisy śląskie: "Ciasta i ciasteczka", "Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki", "Dania mięsne i rybne", "Przekąski i desery na małe przyjęcia" oraz "Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni". Wymienione tomy cieszą się dużym zainteresowaniem czytelników. Teraz przygotowaliśmy przepisy kuchni świętokrzyskiej.
Książka podzielona została na działy, w których pogrupowane zostały: zupy, potrawy z...
To już szósta z serii książek kuchni regionalnej "Mamo, daj mi przepis". Wcześniej wydane zostały przepisy śląskie: "Ciasta i ciasteczka", "Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki", "Dania mięsne i rybne", "Przekąski i desery na małe przyjęcia" oraz "Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni". Wymienione tomy cieszą się dużym zainteresowaniem czytelników. Teraz przygotowaliśmy przepisy kuchni świętokrzyskiej.
Książka podzielona została na działy, w których pogrupowane zostały: zupy, potrawy z...
Czytaj więcej
18
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
A gdyby tak móc zajrzeć do wszystkich kuchni, garnków, pieców, restauracji i za sklepowe lady? Posmakować potraw z antycznych stołów i peerelowskich imienin u cioci, gdzie jest flaszka, dwie butle wina, śledź, pączki i wieprzowina… Wyruszyć w niezapomniany rejs MS "Piłsudskim", na pokładzie którego w chłodni zamknięto 40 ton jajek, a na śniadanie kelnerzy serwują kawior i pasztet sztrasburski. Szepnąć do ucha Herbertowi Hoonerowi obietnicę: kurczak w każdym garnku i samochód w każdym garażu, a p...
A gdyby tak móc zajrzeć do wszystkich kuchni, garnków, pieców, restauracji i za sklepowe lady? Posmakować potraw z antycznych stołów i peerelowskich imienin u cioci, gdzie jest flaszka, dwie butle wina, śledź, pączki i wieprzowina… Wyruszyć w niezapomniany rejs MS "Piłsudskim", na pokładzie którego w chłodni zamknięto 40 ton jajek, a na śniadanie kelnerzy serwują kawior i pasztet sztrasburski. Szepnąć do ucha Herbertowi Hoonerowi obietnicę: kurczak w każdym garnku i samochód w każdym garażu, a p...
Czytaj więcej
19
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Od pyz sprzedawanych w słoikach na kultowym Bazarze Różyckiego po słodką "Zygmuntówkę". Od anchois sprowadzonego przez królową Marię Gonzagę de Nevers po zupę pho, która przyjechała do nas wraz z Wietnamczykami. Od powstańczej "plujki" po krem z białych warzyw a la Magda Gessler.
Przez 900 lat od założenia miasta stołeczna kuchnia ulegała różnym wpływom. Dzisiaj znajdziemy w niej i wspomnienia po żydowskiej dzielnicy, i kilka dań, które przywędrowały tu wprost z Paryża wraz z królewskimi kuch...
Od pyz sprzedawanych w słoikach na kultowym Bazarze Różyckiego po słodką "Zygmuntówkę". Od anchois sprowadzonego przez królową Marię Gonzagę de Nevers po zupę pho, która przyjechała do nas wraz z Wietnamczykami. Od powstańczej "plujki" po krem z białych warzyw a la Magda Gessler.
Przez 900 lat od założenia miasta stołeczna kuchnia ulegała różnym wpływom. Dzisiaj znajdziemy w niej i wspomnienia po żydowskiej dzielnicy, i kilka dań, które przywędrowały tu wprost z Paryża wraz z królewskimi kuch...
Czytaj więcej
20
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów - to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
"Tradycje kuli...
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów - to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
"Tradycje kuli...
Czytaj więcej
21
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Zbiór doskonałych, przygotowywanych z wielkim wyczuciem smaku, przepisów, opatrzonych przepięknymi, profesjonalnymi zdjęciami. To propozycja kulinarna popularnej blogerki: wypiekibeaty.com.pl
Książka zawiera najlepsze receptury z blogu oraz zupełnie nowe, których nie znajdziecie nigdzie indziej. Tej książki nie może zabraknąć w Waszej kuchni!
[Wydawnictwo Martel, 2021]
Zbiór doskonałych, przygotowywanych z wielkim wyczuciem smaku, przepisów, opatrzonych przepięknymi, profesjonalnymi zdjęciami. To propozycja kulinarna popularnej blogerki: wypiekibeaty.com.pl
Książka zawiera najlepsze receptury z blogu oraz zupełnie nowe, których nie znajdziecie nigdzie indziej. Tej książki nie może zabraknąć w Waszej kuchni!
[Wydawnictwo Martel, 2021]
Czytaj więcej
22
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Pełna smaków książka Macieja Regulskiego, laureata wyjątkowej, jubileuszowej edycji programu MasterChef Polska.
To prawdziwa skarbnica pyszności. Spotkanie we dwoje, rodzinna kolacja wigilijna, obiad w azjatyckim stylu, a może impreza dla przyjaciół z hiszpańskimi przysmakami? W każdym rozdziale znajdziesz przepisy z różnych zakątków świata - od dań klasycznych po autorskie wariacje z nutą szaleństwa.
"Z różnych stron świata" zachwyca i inspiruje. Nie tylko zachęca do przygotowania skompon...
Pełna smaków książka Macieja Regulskiego, laureata wyjątkowej, jubileuszowej edycji programu MasterChef Polska.
To prawdziwa skarbnica pyszności. Spotkanie we dwoje, rodzinna kolacja wigilijna, obiad w azjatyckim stylu, a może impreza dla przyjaciół z hiszpańskimi przysmakami? W każdym rozdziale znajdziesz przepisy z różnych zakątków świata - od dań klasycznych po autorskie wariacje z nutą szaleństwa.
"Z różnych stron świata" zachwyca i inspiruje. Nie tylko zachęca do przygotowania skompon...
Czytaj więcej
23
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Najsłodsza książka do czytania! Ponad 90 przepisów na: bezy, kremy, syropy, tarty, ciasta tradycyjne, serniki, torty, ptysie i eklery.
Proste i wykwintne przepisy dla początkujących i zaawansowanych w sztuce cukierniczej. Każdy znajdzie coś dla siebie. Joanna Matyjek, autorka bloga Odczaruj gary dzieli się swoimi przepisami przy okazji opowiadając historie rodzinnych wypieków, ale także inspiruje i zachęca do eksperymentowania. Pomiędzy przepisami opowieści o tym jak powstawały i skąd pochodz...
Najsłodsza książka do czytania! Ponad 90 przepisów na: bezy, kremy, syropy, tarty, ciasta tradycyjne, serniki, torty, ptysie i eklery.
Proste i wykwintne przepisy dla początkujących i zaawansowanych w sztuce cukierniczej. Każdy znajdzie coś dla siebie. Joanna Matyjek, autorka bloga Odczaruj gary dzieli się swoimi przepisami przy okazji opowiadając historie rodzinnych wypieków, ale także inspiruje i zachęca do eksperymentowania. Pomiędzy przepisami opowieści o tym jak powstawały i skąd pochodz...
Czytaj więcej
24
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Uwielbiasz smak i zapach świeżego pieczywa?
Naucz się krok po kroku przygotowywać doskonałe chleby, bułki, bagietki, chałki i inne wypieki.
Nie potrzebujesz wielu dni, by wyhodować doskonały zakwas, i skomplikowanych receptur, by zrealizować swoje kulinarne marzenia. Wspaniałe, chrupiące pieczywo przygotujesz znacznie łatwiej i szybciej, niż myślisz.
Sabina Francuz pokazuje, jak przejść drogę od najprostszych chlebków z patelni i wypieków w 15 minut do wyrafinowanego pieczywa.
"Opr...
Uwielbiasz smak i zapach świeżego pieczywa?
Naucz się krok po kroku przygotowywać doskonałe chleby, bułki, bagietki, chałki i inne wypieki.
Nie potrzebujesz wielu dni, by wyhodować doskonały zakwas, i skomplikowanych receptur, by zrealizować swoje kulinarne marzenia. Wspaniałe, chrupiące pieczywo przygotujesz znacznie łatwiej i szybciej, niż myślisz.
Sabina Francuz pokazuje, jak przejść drogę od najprostszych chlebków z patelni i wypieków w 15 minut do wyrafinowanego pieczywa.
"Opr...
Czytaj więcej
25
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Orgia smaków, która pobudza zmysły i poprawia nastrój - nie tylko dla wielbicieli marihuany.
Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie terapeutyczne działa dwustopniowo: po pierwsze wspomaga walkę z chorobami dzięki substancjom leczniczym, a po drugie poprawia humor i łagodzi stres. Korzyści zdrowotne spożywania marihuany w posiłkach zostały naukowo udowodnione.
"Konopne gotowanie" to jedyne takie kompendium. Znajdziesz...
Orgia smaków, która pobudza zmysły i poprawia nastrój - nie tylko dla wielbicieli marihuany.
Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie terapeutyczne działa dwustopniowo: po pierwsze wspomaga walkę z chorobami dzięki substancjom leczniczym, a po drugie poprawia humor i łagodzi stres. Korzyści zdrowotne spożywania marihuany w posiłkach zostały naukowo udowodnione.
"Konopne gotowanie" to jedyne takie kompendium. Znajdziesz...
Czytaj więcej
26
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Dobrze i z pomysłem przyrządzone sałatki oraz surówki doskonale sprawdzają się jako dodatek do dań głównych, ale również jako samodzielne dania i przystawki. Są źródłem cennych witamin oraz minerałów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu i mają wysoką wartość odżywczą. Książka zawiera przepisy na wiele kompozycji wegańskich, wegetariańskich, mięsnych i rybnych, które znacznie urozmaicą codzienne menu.
[Wydawnictwo SBM, 2021]
Dobrze i z pomysłem przyrządzone sałatki oraz surówki doskonale sprawdzają się jako dodatek do dań głównych, ale również jako samodzielne dania i przystawki. Są źródłem cennych witamin oraz minerałów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu i mają wysoką wartość odżywczą. Książka zawiera przepisy na wiele kompozycji wegańskich, wegetariańskich, mięsnych i rybnych, które znacznie urozmaicą codzienne menu.
[Wydawnictwo SBM, 2021]
Czytaj więcej
27
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Koniec nudnych kanapek z serem! Nadeszła pudełkowa rewolucja!
- Spędzasz większość dnia poza domem, ale chcesz jeść zdrowo?
- Nie masz czasu na codzienne gotowanie?
- Szukasz pomysłów na proste i smaczne dania na wynos?
Dominika Wójciak pokazuje, jak w łatwy sposób zaplanować i przygotować zdrowe i pyszne wegetariańskie posiłki. Dzięki praktycznym bazowym przepisom codziennie możesz jeść inną potrawę, a czas poświęcony na gotowanie ograniczysz do minimum. Korzystaj z podstawowych receptu...
Koniec nudnych kanapek z serem! Nadeszła pudełkowa rewolucja!
- Spędzasz większość dnia poza domem, ale chcesz jeść zdrowo?
- Nie masz czasu na codzienne gotowanie?
- Szukasz pomysłów na proste i smaczne dania na wynos?
Dominika Wójciak pokazuje, jak w łatwy sposób zaplanować i przygotować zdrowe i pyszne wegetariańskie posiłki. Dzięki praktycznym bazowym przepisom codziennie możesz jeść inną potrawę, a czas poświęcony na gotowanie ograniczysz do minimum. Korzystaj z podstawowych receptu...
Czytaj więcej
28
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Dzieci gotują. WEGE" to propozycja wspólnego aktywnego spędzania czasu z dziećmi umożliwiająca wyjście poza schematy kulinarne. W składnikach potraw pojawiają się te mniej typowe, takie jak: mleka roślinne, ser tofu, surowe płatki drożdżowe i wiele innych. Jak na dania wegańskie i wegetariańskie przystało przepisy zawierają mnóstwo warzyw i owoców oraz wskazówki jak efektownie zaserwować danie. Podpowiadają też ciekawe warianty drugich śniadań i przekąsek na czas podróży.
Pozwólmy przejąć d...
"Dzieci gotują. WEGE" to propozycja wspólnego aktywnego spędzania czasu z dziećmi umożliwiająca wyjście poza schematy kulinarne. W składnikach potraw pojawiają się te mniej typowe, takie jak: mleka roślinne, ser tofu, surowe płatki drożdżowe i wiele innych. Jak na dania wegańskie i wegetariańskie przystało przepisy zawierają mnóstwo warzyw i owoców oraz wskazówki jak efektownie zaserwować danie. Podpowiadają też ciekawe warianty drugich śniadań i przekąsek na czas podróży.
Pozwólmy przejąć d...
Czytaj więcej
29
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Apetyt na Meksyk" to prosta droga do poznania meksykańskiej kuchni i delektowania się jej niezwykłymi smakami. 55 przepisów na pyszne meksykańskie dania na każdą okazję. Przed nami kulinarna podróż, w czasie której Magdalena Keller-Bigda, autorka bloga apetycznie-klasycznie.pl mieszkająca przez ponad dwa lata w Meksyku, odkrywa prawdziwe meksykańskie potrawy, zarówno te tradycyjne, jak też nowoczesne.
W książce znajdziemy przepisy na potrawy podawane w eleganckich restauracjach, a także te z...
"Apetyt na Meksyk" to prosta droga do poznania meksykańskiej kuchni i delektowania się jej niezwykłymi smakami. 55 przepisów na pyszne meksykańskie dania na każdą okazję. Przed nami kulinarna podróż, w czasie której Magdalena Keller-Bigda, autorka bloga apetycznie-klasycznie.pl mieszkająca przez ponad dwa lata w Meksyku, odkrywa prawdziwe meksykańskie potrawy, zarówno te tradycyjne, jak też nowoczesne.
W książce znajdziemy przepisy na potrawy podawane w eleganckich restauracjach, a także te z...
Czytaj więcej
30
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Masz insulinooporność i myślisz, że już nigdy nie będziesz jeść słodyczy? Zmagasz się z cukrzycą i nie wiesz, czy jeszcze kiedykolwiek spróbujesz swojego ulubionego deseru? A może po prostu unikasz cukru i rezygnujesz ze słodkich przyjemności? Ta książka udowadnia, że wcale nie musisz!
Znajdziesz tu prawie 100 przepisów na wypieki i desery bez cukru i białej mąki: wspaniałe serniki, kruche tarty i aromatyczne ciasta z owocami, czekoladowe brownies, domowe batony, trufle i wiele innych, dzięk...
Masz insulinooporność i myślisz, że już nigdy nie będziesz jeść słodyczy? Zmagasz się z cukrzycą i nie wiesz, czy jeszcze kiedykolwiek spróbujesz swojego ulubionego deseru? A może po prostu unikasz cukru i rezygnujesz ze słodkich przyjemności? Ta książka udowadnia, że wcale nie musisz!
Znajdziesz tu prawie 100 przepisów na wypieki i desery bez cukru i białej mąki: wspaniałe serniki, kruche tarty i aromatyczne ciasta z owocami, czekoladowe brownies, domowe batony, trufle i wiele innych, dzięk...
Czytaj więcej
31
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"UMAMI" to mądra i dowcipna opowieść kulinarna przeplatana sprawdzonymi przepisami zarówno na doskonałe potrawy kuchni tradycyjnej, jak i na egzotyczne dania z różnych zakątków świata.
Receptury na:
- schab z jałowcem,
- rosół ratunkowy dobry na wszystko,
- kleftiko pachnące Cyprem,
- pilaw z jagnięciny i kaszy jaglanej,
- tadżin z makreli,
- czy przepyszny tort Jadziny,
zamienią zwykłe posiłki w niezwykłe uczty.
Joanna Brodzik zabierze cię w sensualną podróż przez kontynenty pachną...
"UMAMI" to mądra i dowcipna opowieść kulinarna przeplatana sprawdzonymi przepisami zarówno na doskonałe potrawy kuchni tradycyjnej, jak i na egzotyczne dania z różnych zakątków świata.
Receptury na:
- schab z jałowcem,
- rosół ratunkowy dobry na wszystko,
- kleftiko pachnące Cyprem,
- pilaw z jagnięciny i kaszy jaglanej,
- tadżin z makreli,
- czy przepyszny tort Jadziny,
zamienią zwykłe posiłki w niezwykłe uczty.
Joanna Brodzik zabierze cię w sensualną podróż przez kontynenty pachną...
Czytaj więcej
32
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Chleb bez glutenu? To prostsze niż myślisz!
Początki przygody z bezglutenowymi wypiekami zwykle nie są łatwe. Pieczywo bez dodatku tradycyjnych mąk często wychodzi twarde lub mało wyrośnięte, a czasem zwyczajnie niesmaczne.
Wszystkie smaki i kształty nieudanego pieczywa przerobiła na sobie Aga Bednarska, autorka bloga bezglutenowejadlo.pl. Mimo tego nie poddała się i uparcie zmierzała do jednego celu - upiec pyszny, pozbawiony glutenu chleb! Jej książka to efekt wielu lat zdobywania wiedzy...
Chleb bez glutenu? To prostsze niż myślisz!
Początki przygody z bezglutenowymi wypiekami zwykle nie są łatwe. Pieczywo bez dodatku tradycyjnych mąk często wychodzi twarde lub mało wyrośnięte, a czasem zwyczajnie niesmaczne.
Wszystkie smaki i kształty nieudanego pieczywa przerobiła na sobie Aga Bednarska, autorka bloga bezglutenowejadlo.pl. Mimo tego nie poddała się i uparcie zmierzała do jednego celu - upiec pyszny, pozbawiony glutenu chleb! Jej książka to efekt wielu lat zdobywania wiedzy...
Czytaj więcej
33
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Wypróbuj niezawodne przepisy na bezglutenowe dania!
Chcesz ograniczyć gluten, mięso, nabiał lub cukier? Wydaje ci się, że bez nich twoje dania nie będą równie smaczne, a posiłki staną się mało różnorodne? Przygotowanie bezglutenowych pierogów, klusków czy bułeczek jest dla ciebie wyzwaniem nie do pokonania, a zdrowa dieta wydaje się pełna ograniczeń?
Agnieszka Bednarska po raz kolejny dzieli się zdobywaną przez lata wiedzą i doświadczeniem, dzięki którym bezglutenowe gotowanie zmieni się d...
Wypróbuj niezawodne przepisy na bezglutenowe dania!
Chcesz ograniczyć gluten, mięso, nabiał lub cukier? Wydaje ci się, że bez nich twoje dania nie będą równie smaczne, a posiłki staną się mało różnorodne? Przygotowanie bezglutenowych pierogów, klusków czy bułeczek jest dla ciebie wyzwaniem nie do pokonania, a zdrowa dieta wydaje się pełna ograniczeń?
Agnieszka Bednarska po raz kolejny dzieli się zdobywaną przez lata wiedzą i doświadczeniem, dzięki którym bezglutenowe gotowanie zmieni się d...
Czytaj więcej
34
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Pełno w niej warzyw, strączków i owoców, z których gotuje się z czułością i szacunkiem. Niemal każdy region, a nawet miasto, ma w swojej historii danie, które od zarania jest bezmięsne, a czasem w stu procentach roślinne. Kuchnia włoska to nie tylko pizza i makaron z sosem pomidorowym. W lokalnych trattoriach i domowych kuchniach kryją się nieprzebrane roślinne smaki. Jakie?
Do kawy świetnie pasują słodkie weneckie bułeczki z szafran...
Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Pełno w niej warzyw, strączków i owoców, z których gotuje się z czułością i szacunkiem. Niemal każdy region, a nawet miasto, ma w swojej historii danie, które od zarania jest bezmięsne, a czasem w stu procentach roślinne. Kuchnia włoska to nie tylko pizza i makaron z sosem pomidorowym. W lokalnych trattoriach i domowych kuchniach kryją się nieprzebrane roślinne smaki. Jakie?
Do kawy świetnie pasują słodkie weneckie bułeczki z szafran...
Czytaj więcej
35
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym możliwym kształcie - to spełnienie marzeń wielbicieli węglowodanów.
W swojej pierwszej książce Mateo podpowiada, jak zrobić makaron własnoręcznie. Znalazły się tu przepisy na klasyczne ciasto jajeczne oraz jego wegańskie odpowiedniki, a także wskazówki, jak przygotować makaron o rozmaitych kolorach, uzyskiwanych z naturalnych składników, i formach - ...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym możliwym kształcie - to spełnienie marzeń wielbicieli węglowodanów.
W swojej pierwszej książce Mateo podpowiada, jak zrobić makaron własnoręcznie. Znalazły się tu przepisy na klasyczne ciasto jajeczne oraz jego wegańskie odpowiedniki, a także wskazówki, jak przygotować makaron o rozmaitych kolorach, uzyskiwanych z naturalnych składników, i formach - ...
Czytaj więcej
36
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Sekretny składnik twojej kuchni? Miłość!
Jedzenie i życie można smakować wszędzie i wszystkimi zmysłami: jeść łyżką, skubać delikatnie palcami jak foccacię, próbować jak orecchiette z truflami albo wgryzać się w nie niczym w soczystego pomidora.
Wystarczą proste, lecz oryginalne pomysły i świeże, domowe, lokalne składniki. Wyczarujesz z nich:
- szybką sałatę z arbuza, idealną na leniwe popołudnie,
- piżmową dynię pieczoną w soku jabłkowym z gorącą czekoladą,
- gnudi z masłem szałwiowym ...
Sekretny składnik twojej kuchni? Miłość!
Jedzenie i życie można smakować wszędzie i wszystkimi zmysłami: jeść łyżką, skubać delikatnie palcami jak foccacię, próbować jak orecchiette z truflami albo wgryzać się w nie niczym w soczystego pomidora.
Wystarczą proste, lecz oryginalne pomysły i świeże, domowe, lokalne składniki. Wyczarujesz z nich:
- szybką sałatę z arbuza, idealną na leniwe popołudnie,
- piżmową dynię pieczoną w soku jabłkowym z gorącą czekoladą,
- gnudi z masłem szałwiowym ...
Czytaj więcej
37
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Ma być tanio, prosto, pysznie i domowo, bo wtedy smakuje najlepiej!
Zapraszam was do mojej kuchni, pachnącej ziołami i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Znajdziecie tu mnóstwo prostych inspiracji, aby przygotować smaczne potrawy, które wywołają uśmiech na twarzach waszych bliskich. Bo tak naprawdę czego chcieć więcej?
Wiem, że nie chcecie tracić czasu na stanie godzinami przy garnkach czy długie szukanie składników na wypełnionych po brzegi sklepowych półkach. Dlatego dzielę się z wami s...
"Ma być tanio, prosto, pysznie i domowo, bo wtedy smakuje najlepiej!
Zapraszam was do mojej kuchni, pachnącej ziołami i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Znajdziecie tu mnóstwo prostych inspiracji, aby przygotować smaczne potrawy, które wywołają uśmiech na twarzach waszych bliskich. Bo tak naprawdę czego chcieć więcej?
Wiem, że nie chcecie tracić czasu na stanie godzinami przy garnkach czy długie szukanie składników na wypełnionych po brzegi sklepowych półkach. Dlatego dzielę się z wami s...
Czytaj więcej
38
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Otwórz się na obfitość Natury i ciesz zmysłową kuchnią roślinną.
Pragniesz dobrego i wartościowego jedzenia? Uwielbiasz spędzać czas na posiłkach z ukochanymi ludźmi, celebrując bliskość? Ważne jest dla ciebie życie w zgodzie z naturą? Jesteś w dobrym miejscu, zapraszamy do stołu.
Roślinna kuchnia może być pełna smaku, uwodzicielska i rozgrzewająca serce. Spróbuj!
Dieta roślinna jest przyjazna planecie, gdyż w mniejszym stopniu niż ta tradycyjna wyczerpuje zasoby naturalne i niszczy śro...
Otwórz się na obfitość Natury i ciesz zmysłową kuchnią roślinną.
Pragniesz dobrego i wartościowego jedzenia? Uwielbiasz spędzać czas na posiłkach z ukochanymi ludźmi, celebrując bliskość? Ważne jest dla ciebie życie w zgodzie z naturą? Jesteś w dobrym miejscu, zapraszamy do stołu.
Roślinna kuchnia może być pełna smaku, uwodzicielska i rozgrzewająca serce. Spróbuj!
Dieta roślinna jest przyjazna planecie, gdyż w mniejszym stopniu niż ta tradycyjna wyczerpuje zasoby naturalne i niszczy śro...
Czytaj więcej
39
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek - wszystkie te miejsca skrywają DZIKIE ROŚLINY będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.
Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.
Dzięki tej książce przygotujesz:
- drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu
- marmoladę z dzikiej forsycji
- surówkę z liśćmi lipy
- leśny dżin z jałowca
- pokrzywowe kluseczki
i ponad 100 innych doskonałych potraw z wyk...
Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek - wszystkie te miejsca skrywają DZIKIE ROŚLINY będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.
Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.
Dzięki tej książce przygotujesz:
- drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu
- marmoladę z dzikiej forsycji
- surówkę z liśćmi lipy
- leśny dżin z jałowca
- pokrzywowe kluseczki
i ponad 100 innych doskonałych potraw z wyk...
Czytaj więcej
40
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Po sukcesie książki "Jajko" - zwariowany duet mamy i córki z kawiarni "Ranny Ptaszek" zabiera nas w ziemniaczaną podróż. I to dosłownie, bo w książce znajdziemy potrawy z ziemniakiem w roli głównej ze wszystkich stron świata. Oprócz więc rodzimych pyszności, jak pyzy, cepeliny czy kluski śląskie w "Ziemniaku" znajdziemy przepis na bombajskie ziemniaczki Vada Paw, afrykańską zupę z masłem orzechowym czy znane wszystkim miłośnikom nart austriackie rosti.
Książka podzielona jest na pięć rozdzia...
Po sukcesie książki "Jajko" - zwariowany duet mamy i córki z kawiarni "Ranny Ptaszek" zabiera nas w ziemniaczaną podróż. I to dosłownie, bo w książce znajdziemy potrawy z ziemniakiem w roli głównej ze wszystkich stron świata. Oprócz więc rodzimych pyszności, jak pyzy, cepeliny czy kluski śląskie w "Ziemniaku" znajdziemy przepis na bombajskie ziemniaczki Vada Paw, afrykańską zupę z masłem orzechowym czy znane wszystkim miłośnikom nart austriackie rosti.
Książka podzielona jest na pięć rozdzia...
Czytaj więcej
41
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Przy rumuńskim stole. Historie prosto z kuchni" to smakowite połączenie książki kucharskiej z opowieścią o poszukiwaniu korzeni.
Zwykle nie zdajemy sobie sprawy, jak wiele informacji o przeszłości rodziny niosą ze sobą nasze tradycje kulinarne. Tak było w przypadku Agnieszki Kołodyńskiej-Walków, którą zainspirowane domowymi przepisami poszukiwania zaprowadziły do Mołdawii i Rumunii, gdzie w przygranicznych Skulanach mieszkali jej przodkowie. Nigdy nie planowali wyjazdu z rodzinnych stron, al...
"Przy rumuńskim stole. Historie prosto z kuchni" to smakowite połączenie książki kucharskiej z opowieścią o poszukiwaniu korzeni.
Zwykle nie zdajemy sobie sprawy, jak wiele informacji o przeszłości rodziny niosą ze sobą nasze tradycje kulinarne. Tak było w przypadku Agnieszki Kołodyńskiej-Walków, którą zainspirowane domowymi przepisami poszukiwania zaprowadziły do Mołdawii i Rumunii, gdzie w przygranicznych Skulanach mieszkali jej przodkowie. Nigdy nie planowali wyjazdu z rodzinnych stron, al...
Czytaj więcej
42
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Książka z serii "Sekrety polskiej kuchni".
Smalec, wykorzystywany dawniej w polskiej kuchni, wraca do łask. Przedstawiamy tradycyjne przepisy na smalec, przyrządzany na różne sposoby - z jabłkiem, grzybami czy ziołami, a także receptury na przysmaki, zakąski i pieczywo do smalcu.
[Wydawnictwo Olimp Media, 2021]
Książka z serii "Sekrety polskiej kuchni".
Smalec, wykorzystywany dawniej w polskiej kuchni, wraca do łask. Przedstawiamy tradycyjne przepisy na smalec, przyrządzany na różne sposoby - z jabłkiem, grzybami czy ziołami, a także receptury na przysmaki, zakąski i pieczywo do smalcu.
[Wydawnictwo Olimp Media, 2021]
Czytaj więcej
43
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Tradycyjna Polska biesiadna.
Mówi się, że my, Polacy równie szybko otwieramy swoje serce przed nowo poznanymi osobami, jak barek i lodówkę przed gośćmi. A biesiadowanie jest niemal naszym sportem narodowym!
Niezależnie od tego, czy wolisz huczne przyjęcia rodzinne czy kameralne spotkania z przyjaciółmi – ta książka pomoże Ci zorganizować udaną imprezę. Znajdziesz w niej 1001 porad dla miłośników dobrej zabawy.
Tradycyjna Polska biesiadna, czyli encyklopedia dobrej zabawy to:
- setki ...
Tradycyjna Polska biesiadna.
Mówi się, że my, Polacy równie szybko otwieramy swoje serce przed nowo poznanymi osobami, jak barek i lodówkę przed gośćmi. A biesiadowanie jest niemal naszym sportem narodowym!
Niezależnie od tego, czy wolisz huczne przyjęcia rodzinne czy kameralne spotkania z przyjaciółmi – ta książka pomoże Ci zorganizować udaną imprezę. Znajdziesz w niej 1001 porad dla miłośników dobrej zabawy.
Tradycyjna Polska biesiadna, czyli encyklopedia dobrej zabawy to:
- setki ...
Czytaj więcej
44
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Polskie dzieci tyją najszybciej w Europie. Już co czwarte dziecko w wieku szkolnym ma problem z nadwagą i otyłością, które są podłożem wielu chorób i zaburzeń, takich jak: miażdżyca, cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, choroby tarczycy, insulinooporność.
Jak więc przekonać dziecko do jedzenia warzyw? W jaki sposób zachęcić je do picia wody? Co zrobić, żeby bezproblemowo ograniczyć chęć na słodycze? Jak przeciwdziałać nadwadze i otyłości u dzieci? Czy to jest w ogóle możliwe?
Tak. I o tym jes...
Polskie dzieci tyją najszybciej w Europie. Już co czwarte dziecko w wieku szkolnym ma problem z nadwagą i otyłością, które są podłożem wielu chorób i zaburzeń, takich jak: miażdżyca, cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, choroby tarczycy, insulinooporność.
Jak więc przekonać dziecko do jedzenia warzyw? W jaki sposób zachęcić je do picia wody? Co zrobić, żeby bezproblemowo ograniczyć chęć na słodycze? Jak przeciwdziałać nadwadze i otyłości u dzieci? Czy to jest w ogóle możliwe?
Tak. I o tym jes...
Czytaj więcej
45
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Wioletta Wójcik, czyli Kulinarna Wiola, gotuje od dzieciństwa, uczyła się od najbliższych jej kobiet: mamy, babć, ciotek, a od sześciu lat dzieli się swoimi przepisami na proste i niedrogie dania tradycyjnej kuchni polskiej na profilu na Facebooku, który obserwuje już 350 tysięcy fanów.
Oto 120 najlepszych i cieszących się największą popularnością przepisów Kulinarnej Wioli – na śniadania, zupy, obiady (mięsne, rybne i wegetariańskie), wypieki oraz desery. Tu każdy znajdzie coś dla siebie!
...
Wioletta Wójcik, czyli Kulinarna Wiola, gotuje od dzieciństwa, uczyła się od najbliższych jej kobiet: mamy, babć, ciotek, a od sześciu lat dzieli się swoimi przepisami na proste i niedrogie dania tradycyjnej kuchni polskiej na profilu na Facebooku, który obserwuje już 350 tysięcy fanów.
Oto 120 najlepszych i cieszących się największą popularnością przepisów Kulinarnej Wioli – na śniadania, zupy, obiady (mięsne, rybne i wegetariańskie), wypieki oraz desery. Tu każdy znajdzie coś dla siebie!
...
Czytaj więcej
46
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Beata i Igor. Gotują, tworzą przepisy, stylizują i fotografują od ponad 15 lat. Przez ten czas wymyślili, przetestowali, sfotografowali i opublikowali ponad 5 tysięcy przepisów kulinarnych. Autorzy rubryki "W dobrej formie" w miesięczniku "Moje Gotowanie" poświęconej życiu w stylu fit. Przez kilka lat współtworzyli działy kulinarne w "Dobrych Radach", "Olivii" i miesięczniku "Moje Smaki Życia". Autorzy strony praktykulinarni.com i popularnego profilu na Instagramie.
Czy żyjąc w ciągłym pośp...
Beata i Igor. Gotują, tworzą przepisy, stylizują i fotografują od ponad 15 lat. Przez ten czas wymyślili, przetestowali, sfotografowali i opublikowali ponad 5 tysięcy przepisów kulinarnych. Autorzy rubryki "W dobrej formie" w miesięczniku "Moje Gotowanie" poświęconej życiu w stylu fit. Przez kilka lat współtworzyli działy kulinarne w "Dobrych Radach", "Olivii" i miesięczniku "Moje Smaki Życia". Autorzy strony praktykulinarni.com i popularnego profilu na Instagramie.
Czy żyjąc w ciągłym pośp...
Czytaj więcej
47
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
To czwarta z serii książek kulinarnych "Mamo, daj mi przepis". Dotychczas ukazały się już: "Ciasta i ciasteczka", "Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki" oraz "Dania mięsne i rybne". Wszystkie cieszyły się bardzo dużym zainteresowaniem czytelników. Teraz do zestawu dołączamy "Przekąski i desery na małe przyjęcia".
Książka zawiera trzy główne działy. Pierwszy to różnego rodzaju zakąski: smakowe pasty, oryginale koreczki i kanapki, przekąski z jajek czy ryb, galarety, pasztety, galantyny, fas...
To czwarta z serii książek kulinarnych "Mamo, daj mi przepis". Dotychczas ukazały się już: "Ciasta i ciasteczka", "Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki" oraz "Dania mięsne i rybne". Wszystkie cieszyły się bardzo dużym zainteresowaniem czytelników. Teraz do zestawu dołączamy "Przekąski i desery na małe przyjęcia".
Książka zawiera trzy główne działy. Pierwszy to różnego rodzaju zakąski: smakowe pasty, oryginale koreczki i kanapki, przekąski z jajek czy ryb, galarety, pasztety, galantyny, fas...
Czytaj więcej
48
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
To kolejna z serii książek kulinarnych "Mamo, daj mi przepis". Pierwsza "Ciasta i ciasteczka" spotkała się z niezwykle ciepłym przyjęciem przez czytelników. Tym razem gotujemy "Potrawy z warzyw, grzybów, kasz i mąki".
Nasze mamy i babcie własnoręcznie zapisywały przepisy w kuchennych zeszytach. Wiele z nich pewnie nadal leży w szufladach, ale poplamione i pozaginane strony utrudniają odczytanie treści. Nasz zbiór zawiera znane, sprawdzone i proste do wykonania przepisy na smaczne potrawy na k...
To kolejna z serii książek kulinarnych "Mamo, daj mi przepis". Pierwsza "Ciasta i ciasteczka" spotkała się z niezwykle ciepłym przyjęciem przez czytelników. Tym razem gotujemy "Potrawy z warzyw, grzybów, kasz i mąki".
Nasze mamy i babcie własnoręcznie zapisywały przepisy w kuchennych zeszytach. Wiele z nich pewnie nadal leży w szufladach, ale poplamione i pozaginane strony utrudniają odczytanie treści. Nasz zbiór zawiera znane, sprawdzone i proste do wykonania przepisy na smaczne potrawy na k...
Czytaj więcej
49
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
To kolejna z serii książek kulinarnych "Mamo, daj mi przepis". Pierwsze dwie: "Ciasta i ciasteczka" i "Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki" spotkały się z niezwykle ciepłym przyjęciem przez czytelników. Tym razem sięgamy po "Dania mięsne i rybne".
Leczo, gulasz, paprykarz, rolmopsy, zrazy, pulpety, krokiety, gołąbki, szaszłyki i różnego rodzaju sosy: pieczarkowy, chrzanowy czy myśliwski, komu z nas na samą myśl o tych daniach, nie przypomną się pyszne, rodzinne obiadki u mamy czy babci. J...
To kolejna z serii książek kulinarnych "Mamo, daj mi przepis". Pierwsze dwie: "Ciasta i ciasteczka" i "Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki" spotkały się z niezwykle ciepłym przyjęciem przez czytelników. Tym razem sięgamy po "Dania mięsne i rybne".
Leczo, gulasz, paprykarz, rolmopsy, zrazy, pulpety, krokiety, gołąbki, szaszłyki i różnego rodzaju sosy: pieczarkowy, chrzanowy czy myśliwski, komu z nas na samą myśl o tych daniach, nie przypomną się pyszne, rodzinne obiadki u mamy czy babci. J...
Czytaj więcej
50
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Stosujesz dietę ketogeniczną i szukasz nowych pomysłów?
W swojej najnowszej książce Ewelina Podrez prezentuje zarówno znane jak i bardziej wyszukane potrawy przygotowane zgodnie z zasadami diety ketogenicznej.
Odwiedź aromatyczną Grecję, pachnące curry Indie, smakowitą Francję, pyszne Włochy czy wielokulturową Amerykę.
Poznaj sekrety niezwykłych potraw z różnych krajów i kontynentów.
Z książki dowiesz m.in. jak przygotować w wersji keto:
- niskowęglowodanowe sałatki, pożywne zupy ...
Stosujesz dietę ketogeniczną i szukasz nowych pomysłów?
W swojej najnowszej książce Ewelina Podrez prezentuje zarówno znane jak i bardziej wyszukane potrawy przygotowane zgodnie z zasadami diety ketogenicznej.
Odwiedź aromatyczną Grecję, pachnące curry Indie, smakowitą Francję, pyszne Włochy czy wielokulturową Amerykę.
Poznaj sekrety niezwykłych potraw z różnych krajów i kontynentów.
Z książki dowiesz m.in. jak przygotować w wersji keto:
- niskowęglowodanowe sałatki, pożywne zupy ...
Czytaj więcej
51
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Pasję do gotowania odkryłam w sobie, kiedy przeszłam na dietę roślinną. Warzywa i owoce okazały się wdzięcznym obiektem kulinarnych eksperymentów. Przekonałam się, że aby w pełni cieszyć się smakiem roślin, trzeba jeść je wtedy, kiedy jest na nie sezon. Świadomość tego, że nie powinno się marnować różnych dóbr, nie tylko żywności, jest mi bliska od dziecka, choć gdy byłam dziewczynką, nie wiedziałam, że określa się to terminem less waste. Ja sama rozsądnego gospodarowania produktami nauczyłam s...
"Pasję do gotowania odkryłam w sobie, kiedy przeszłam na dietę roślinną. Warzywa i owoce okazały się wdzięcznym obiektem kulinarnych eksperymentów. Przekonałam się, że aby w pełni cieszyć się smakiem roślin, trzeba jeść je wtedy, kiedy jest na nie sezon. Świadomość tego, że nie powinno się marnować różnych dóbr, nie tylko żywności, jest mi bliska od dziecka, choć gdy byłam dziewczynką, nie wiedziałam, że określa się to terminem less waste. Ja sama rozsądnego gospodarowania produktami nauczyłam s...
Czytaj więcej
52
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Czytaj więcej
53
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Jagody goi, nasiona chia, amarantus, sok noni – brzmi egzotycznie, prawda? Natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny – brzmi wyjątkowo… swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli tak zwanej superżywności, którą stanowią artykuły o wyjątkowym bogactwie dobroczynnych składników odżywczych.
Mało kto wie, że jagody goi z powodzeniem można zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach jest pełno produktów, które mogą ...
Jagody goi, nasiona chia, amarantus, sok noni – brzmi egzotycznie, prawda? Natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny – brzmi wyjątkowo… swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli tak zwanej superżywności, którą stanowią artykuły o wyjątkowym bogactwie dobroczynnych składników odżywczych.
Mało kto wie, że jagody goi z powodzeniem można zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach jest pełno produktów, które mogą ...
Czytaj więcej
54
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Słodko, zdrowo i z kilku składników.
Marzysz o idealnej sylwetce, ale nie wyobrażasz sobie życia bez słodyczy? Sądzisz, że nie da się schudnąć, nie rezygnując z ulubionych deserów? A może szukasz zdrowych słodyczy dla swoich dzieci?
Agnieszka Stolarczyk, autorka popularnego profilu na Instagramie, zabiera nas do swojej kuchni i pokazuje, że słodkie przysmaki mogą być zdrowe, sycące i niskokaloryczne. A dzięki zaledwie kilku składnikom bazowym możesz wyczarować pyszne i zdrowe słodkości.
...
Słodko, zdrowo i z kilku składników.
Marzysz o idealnej sylwetce, ale nie wyobrażasz sobie życia bez słodyczy? Sądzisz, że nie da się schudnąć, nie rezygnując z ulubionych deserów? A może szukasz zdrowych słodyczy dla swoich dzieci?
Agnieszka Stolarczyk, autorka popularnego profilu na Instagramie, zabiera nas do swojej kuchni i pokazuje, że słodkie przysmaki mogą być zdrowe, sycące i niskokaloryczne. A dzięki zaledwie kilku składnikom bazowym możesz wyczarować pyszne i zdrowe słodkości.
...
Czytaj więcej
55
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Nie masz czasu na gotowanie? Każdego dnia zastanawiasz się, co zjeść, aby było zdrowo i smacznie, a przy tym łatwo i szybko? Nie musisz sięgać po gotowe dania – wystarczy kilka ulubionych produktów i 15 minut w kuchni!
Marta Maciurzyńska, autorka popularnego profilu na Instagramie @zdrowo_w_15_minut, zabierze cię do swojej kuchni, w której nauczysz się przygotowywać szybkie i pyszne obiady, proste śniadania na słodko i słono, niebanalne przekąski na imprezę (i nie tylko) oraz zdrowe słodkości...
Nie masz czasu na gotowanie? Każdego dnia zastanawiasz się, co zjeść, aby było zdrowo i smacznie, a przy tym łatwo i szybko? Nie musisz sięgać po gotowe dania – wystarczy kilka ulubionych produktów i 15 minut w kuchni!
Marta Maciurzyńska, autorka popularnego profilu na Instagramie @zdrowo_w_15_minut, zabierze cię do swojej kuchni, w której nauczysz się przygotowywać szybkie i pyszne obiady, proste śniadania na słodko i słono, niebanalne przekąski na imprezę (i nie tylko) oraz zdrowe słodkości...
Czytaj więcej
56
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Gotowanie to wieczna przygoda!
A gotowanie z produktów, których zwykle w swojej kuchni używa Małgorzata Kalemba-Drożdż, to przygoda niebanalna!
W naszych ogrodach kryje się nieprzebrane bogactwo smaków. Pyszne rośliny, nieraz pogardzane lub niepodejrzewane o to, że są jadalne, rosną przecież tuż obok nas!
Szczaw, mirabelki, zielone pomidory, niedojrzałe orzechy, rośliny ozdobne, owoce rzodkiewki, natka marchewki, czosnek niedźwiedzi, chmiel, topinambur i fiołki.
Autorka wyczarowała z...
Gotowanie to wieczna przygoda!
A gotowanie z produktów, których zwykle w swojej kuchni używa Małgorzata Kalemba-Drożdż, to przygoda niebanalna!
W naszych ogrodach kryje się nieprzebrane bogactwo smaków. Pyszne rośliny, nieraz pogardzane lub niepodejrzewane o to, że są jadalne, rosną przecież tuż obok nas!
Szczaw, mirabelki, zielone pomidory, niedojrzałe orzechy, rośliny ozdobne, owoce rzodkiewki, natka marchewki, czosnek niedźwiedzi, chmiel, topinambur i fiołki.
Autorka wyczarowała z...
Czytaj więcej
57
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Odkryj bogactwo diety eliminacyjnej.
Alergie i nietolerancje pokarmowe często brzmią jak wyrok. Koniec ze spontaniczną pizzą na mieście, ze słodkimi guilty pleasures czy z ukochanymi smakami dzieciństwa. Na szczęście dieta eliminacyjna kryje też w sobie zaskakującą obfitość połączeń, przepisów i produktów. Wiem, bo sama ją odkryłam – a teraz chętnie dzielę się swoimi kulinarnymi doświadczeniami.
Chrupiący i wyrośnięty chleb na zakwasie bez glutenu, rozpływający się w ustach sernik z nerkow...
Odkryj bogactwo diety eliminacyjnej.
Alergie i nietolerancje pokarmowe często brzmią jak wyrok. Koniec ze spontaniczną pizzą na mieście, ze słodkimi guilty pleasures czy z ukochanymi smakami dzieciństwa. Na szczęście dieta eliminacyjna kryje też w sobie zaskakującą obfitość połączeń, przepisów i produktów. Wiem, bo sama ją odkryłam – a teraz chętnie dzielę się swoimi kulinarnymi doświadczeniami.
Chrupiący i wyrośnięty chleb na zakwasie bez glutenu, rozpływający się w ustach sernik z nerkow...
Czytaj więcej
58
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Poznaj chwasty, które mijasz w parku, lesie i na łące. Przekonaj się, jak wiele mogą wnieść do twojej kuchni.
Nawłoć, koniczyna, chaber to z pozoru pospolite chwasty. Czy zastanawiałeś się kiedyś, co by się stało, gdyby trafiły do twojej sałatki, lunchu i kolacji?
Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo!
Przekonaj się, że chwasty smakują wspaniale i nawet w prostych potrawach wyglądają bosko.
Dowiedz się, jak smakują:
- pieczone gruszki z macierzanką pod orkiszową kruszonką,
- marynowane...
Poznaj chwasty, które mijasz w parku, lesie i na łące. Przekonaj się, jak wiele mogą wnieść do twojej kuchni.
Nawłoć, koniczyna, chaber to z pozoru pospolite chwasty. Czy zastanawiałeś się kiedyś, co by się stało, gdyby trafiły do twojej sałatki, lunchu i kolacji?
Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo!
Przekonaj się, że chwasty smakują wspaniale i nawet w prostych potrawach wyglądają bosko.
Dowiedz się, jak smakują:
- pieczone gruszki z macierzanką pod orkiszową kruszonką,
- marynowane...
Czytaj więcej
59
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Książka z serii "Sekrety polskiej kuchni". Autor przedstawia zasady domowego wyrobu wędlin, etapy ich przygotowania oraz zasady peklowania, wędzenia i parzenia. Znajdziesz tu także wiele przepisów na kiełbasy, szynki, rolady, produkty z podrobów oraz mięsa na zimno.
[Wydawnictwo Olimp Media, 2021]
Książka z serii "Sekrety polskiej kuchni". Autor przedstawia zasady domowego wyrobu wędlin, etapy ich przygotowania oraz zasady peklowania, wędzenia i parzenia. Znajdziesz tu także wiele przepisów na kiełbasy, szynki, rolady, produkty z podrobów oraz mięsa na zimno.
[Wydawnictwo Olimp Media, 2021]
Czytaj więcej
60
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Książka z serii "Sekrety polskiej kuchni". Z naszej publikacji dowiesz się, co jest potrzebne do zbudowania prostej wędzarni, jak przygotować produkty do wędzenia, wreszcie – jakie są metody tego rodzaju konserwacji żywności. A przede wszystkim przepisy na wyśmienite ryby, mięsa oraz kiełbasy.
[Wydawnictwo Olimp Media, 2021]
Książka z serii "Sekrety polskiej kuchni". Z naszej publikacji dowiesz się, co jest potrzebne do zbudowania prostej wędzarni, jak przygotować produkty do wędzenia, wreszcie – jakie są metody tego rodzaju konserwacji żywności. A przede wszystkim przepisy na wyśmienite ryby, mięsa oraz kiełbasy.
[Wydawnictwo Olimp Media, 2021]
Czytaj więcej
61
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Roślinna kuchnia to bez cienia wątpliwości przyszłość. Od kilku lat obserwuję ten rosnący trend i z przyjemnością tworzę kolejne wegańskie przepisy, które pomagają redukować ilość produktów pochodzenia zwierzęcego w diecie. Jako dietetyk czuję się w obowiązku ograniczać ich spożycie również w trosce o dobro zwierząt i przyszłość planety. Za punkt honoru postawiłam sobie, aby moje receptury były wyjątkowo smaczne, sycące i dobrze zbilansowane. Uważam, że roślinne posiłki są dla każdego – niezale...
"Roślinna kuchnia to bez cienia wątpliwości przyszłość. Od kilku lat obserwuję ten rosnący trend i z przyjemnością tworzę kolejne wegańskie przepisy, które pomagają redukować ilość produktów pochodzenia zwierzęcego w diecie. Jako dietetyk czuję się w obowiązku ograniczać ich spożycie również w trosce o dobro zwierząt i przyszłość planety. Za punkt honoru postawiłam sobie, aby moje receptury były wyjątkowo smaczne, sycące i dobrze zbilansowane. Uważam, że roślinne posiłki są dla każdego – niezale...
Czytaj więcej