Pokaż:
najczęściej oceniane książki
1
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 5,00
Malwina Bareła, autorka bloga "Filozofia Smaku" i bestsellerowej książki "Lunchbox na każdy dzień", wraca z nowymi przepisami!
Czy można szybko ugotować pyszne sezonowe dania, które da się zabrać do pracy? Oczywiście! Czy przygotowanie oryginalnych dań musi się odbijać na naszej kieszeni? Absolutnie nie!
Książka "Lunchbox na każdy dzień. Nowe przepisy" zadziwi Cię prostotą, pokaże, jak ograniczyć ilość wyrzucanego jedzenia, jak stworzyć niesamowite dania z niewykorzystanych składników i pr...
Malwina Bareła, autorka bloga "Filozofia Smaku" i bestsellerowej książki "Lunchbox na każdy dzień", wraca z nowymi przepisami!
Czy można szybko ugotować pyszne sezonowe dania, które da się zabrać do pracy? Oczywiście! Czy przygotowanie oryginalnych dań musi się odbijać na naszej kieszeni? Absolutnie nie!
Książka "Lunchbox na każdy dzień. Nowe przepisy" zadziwi Cię prostotą, pokaże, jak ograniczyć ilość wyrzucanego jedzenia, jak stworzyć niesamowite dania z niewykorzystanych składników i pr...
Czytaj więcej
2
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 3,67
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 3,67
Nasze życie kręci się wokół jedzenia. Kiedy zjeść? Ile zjeść? Co zjeść?
Pytanie jednak brzmi, czy możemy jeść wszystko bez obaw o nasze zdrowie czy sylwetkę? Odpowiedź brzmi TAK! We wszystkim ważny jest jednak umiar i podstawowa wiedza na temat spożywanych przez nas produktów. Wiele z nich owianych jest złą sławą, ale czy słusznie.
Rozprawmy się z najczęściej powtarzanymi i wciąż funkcjonującymi w powszechnej świadomości mitami na temat popularnych produktów żywieniowych, niektórych uznawa...
Nasze życie kręci się wokół jedzenia. Kiedy zjeść? Ile zjeść? Co zjeść?
Pytanie jednak brzmi, czy możemy jeść wszystko bez obaw o nasze zdrowie czy sylwetkę? Odpowiedź brzmi TAK! We wszystkim ważny jest jednak umiar i podstawowa wiedza na temat spożywanych przez nas produktów. Wiele z nich owianych jest złą sławą, ale czy słusznie.
Rozprawmy się z najczęściej powtarzanymi i wciąż funkcjonującymi w powszechnej świadomości mitami na temat popularnych produktów żywieniowych, niektórych uznawa...
Czytaj więcej
3
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 3,75
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 3,75
"SuperLunche" to 70 dań, które przygotujesz w maksymalnie 30 minut, bez problemu zapakujesz i zabierzesz do pracy.
W książce znajdziesz przepisy na każdą porę roku:
- oczyszczające, lekkie ale odżywcze dania wiosenne,
- orzeźwiające, delikatnie wychładzające lunche na lato,
- odżywcze, rozgrzewające jesienne obiady,
- rozgrzewające, energetyczne posiłki zimowe.
Ponadto menu na każdą porę roku podzielone będzie na dwa typy dań: lekkie, ale dobrze przyprawione przeznaczone dla osób, kt...
"SuperLunche" to 70 dań, które przygotujesz w maksymalnie 30 minut, bez problemu zapakujesz i zabierzesz do pracy.
W książce znajdziesz przepisy na każdą porę roku:
- oczyszczające, lekkie ale odżywcze dania wiosenne,
- orzeźwiające, delikatnie wychładzające lunche na lato,
- odżywcze, rozgrzewające jesienne obiady,
- rozgrzewające, energetyczne posiłki zimowe.
Ponadto menu na każdą porę roku podzielone będzie na dwa typy dań: lekkie, ale dobrze przyprawione przeznaczone dla osób, kt...
Czytaj więcej
4
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 3,75
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 3,75
"To napisany z pasją poradnik pokazujący, jak zmienić nawyki, aby nie marnować jedzenia. Proste porady, fascynująca opowieść, duża dawka refleksji. Gorąco polecam!"
Marek Borowski, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności
"Do tej pory rzadko gotowałam, bojąc się, że zmarnuję za dużo wartościowego surowca. Teraz już nie muszę czekać, aż Jagna zaprosi mnie do siebie na obiad, tylko mogę sama zacząć działać!"
Areta Szpura
Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożyw...
"To napisany z pasją poradnik pokazujący, jak zmienić nawyki, aby nie marnować jedzenia. Proste porady, fascynująca opowieść, duża dawka refleksji. Gorąco polecam!"
Marek Borowski, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności
"Do tej pory rzadko gotowałam, bojąc się, że zmarnuję za dużo wartościowego surowca. Teraz już nie muszę czekać, aż Jagna zaprosi mnie do siebie na obiad, tylko mogę sama zacząć działać!"
Areta Szpura
Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożyw...
Czytaj więcej
5
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 6,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 6,00
W dzisiejszych czasach sprawy związane z jedzeniem stają się pierwszoplanowym zagadnieniem ludzkiego życia. Koncerny, które zajmują się produkowaniem żywności na masową skalę, za pomocą kampanii reklamowych wzbudzają w człowieku iluzję szczęścia wypływającego z zaspokojenia potrzeby jedzenia. Sztuczne potęgowanie elementarnego pragnienia i form zaspokojenia, powoduje rujnowanie zdrowia całych społeczeństw. Problem ten dotyczy w szczególnym stopniu Zachodu, gdzie skutkiem obżarstwa jest powszechn...
W dzisiejszych czasach sprawy związane z jedzeniem stają się pierwszoplanowym zagadnieniem ludzkiego życia. Koncerny, które zajmują się produkowaniem żywności na masową skalę, za pomocą kampanii reklamowych wzbudzają w człowieku iluzję szczęścia wypływającego z zaspokojenia potrzeby jedzenia. Sztuczne potęgowanie elementarnego pragnienia i form zaspokojenia, powoduje rujnowanie zdrowia całych społeczeństw. Problem ten dotyczy w szczególnym stopniu Zachodu, gdzie skutkiem obżarstwa jest powszechn...
Czytaj więcej
6
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 6,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 6,00
Nowy poradnik dedykowany zarówno winiarzom początkującym, jak i bardziej zaawansowanym. Przewodnik prowadzący przez cały proces przygotowywania domowych win i opisujący wpływ kolejnych etapów na sukces winiarskiej przygody. Źródło cennej wiedzy z zakresu biotechnologii i praktycznych porad, opartych m.in. na wynikach wieloletnich prac laboratoryjnych i informacjach z najnowszej literatury fachowej. Wszystko, co trzeba wiedzieć o potencjale surowców winiarskich w naszej strefie klimatycznej, o ak...
Nowy poradnik dedykowany zarówno winiarzom początkującym, jak i bardziej zaawansowanym. Przewodnik prowadzący przez cały proces przygotowywania domowych win i opisujący wpływ kolejnych etapów na sukces winiarskiej przygody. Źródło cennej wiedzy z zakresu biotechnologii i praktycznych porad, opartych m.in. na wynikach wieloletnich prac laboratoryjnych i informacjach z najnowszej literatury fachowej. Wszystko, co trzeba wiedzieć o potencjale surowców winiarskich w naszej strefie klimatycznej, o ak...
Czytaj więcej
7
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,50
Wydanie II rozszerzone o rozdziały poświęcone diecie wege w ciąży!
Nie masz czasu na gotowanie? Tylko 15 minut dzieli cię od zdrowego posiłku. Daj się przekonać.
Do tych przepisów nie potrzebujesz używać rzadkich, trudno dostępnych składników ani skomplikowanego sprzętu. Tylko warzywa, owoce, kasza, ryż, trochę przypraw, zdrowy olej, do tego blender - i jesteś najedzony!
"Wege w kwadrans" to książka dla każdego, komu wydaje się, że kuchnia wegetariańska i wegańska jest skomplikowana, tr...
Wydanie II rozszerzone o rozdziały poświęcone diecie wege w ciąży!
Nie masz czasu na gotowanie? Tylko 15 minut dzieli cię od zdrowego posiłku. Daj się przekonać.
Do tych przepisów nie potrzebujesz używać rzadkich, trudno dostępnych składników ani skomplikowanego sprzętu. Tylko warzywa, owoce, kasza, ryż, trochę przypraw, zdrowy olej, do tego blender - i jesteś najedzony!
"Wege w kwadrans" to książka dla każdego, komu wydaje się, że kuchnia wegetariańska i wegańska jest skomplikowana, tr...
Czytaj więcej
8
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Nalewka jest magicznym alkoholem. Kieliszeczek wypity dla zdrowia wzmacnia organizm, leczy niedomagania ciała, a zniechęconych podnosi na duchu. Nalewki przygotowuje się bez pośpiechu, ciesząc się urodą lata lub delektując późnym słońcem jesieni, wkładając w tę domową produkcję wiedzę, umiejętności i serce.
Podawane obowiązkowo w karafce wymagają odpowiedniej oprawy: ładnego nakrycia stołu, eleganckich małych kieliszków. Nalewka w karafce powinna być na tyle klarowna, by światło mogło przez n...
Nalewka jest magicznym alkoholem. Kieliszeczek wypity dla zdrowia wzmacnia organizm, leczy niedomagania ciała, a zniechęconych podnosi na duchu. Nalewki przygotowuje się bez pośpiechu, ciesząc się urodą lata lub delektując późnym słońcem jesieni, wkładając w tę domową produkcję wiedzę, umiejętności i serce.
Podawane obowiązkowo w karafce wymagają odpowiedniej oprawy: ładnego nakrycia stołu, eleganckich małych kieliszków. Nalewka w karafce powinna być na tyle klarowna, by światło mogło przez n...
Czytaj więcej
9
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Chcesz zrzucić kilka kilogramów, ale wizja kolejnej diety cię przeraża? Trudno ci zrezygnować z sięgania po batoniki i ciasteczka? Nie wszystko, co słodkie, musi być niezdrowe i tuczące!
Katarzyna Biłas, absolwentka AWF i autorka profilu na Instagramie @zdrowy_talerz, wierzy w rozsądne podejście do odchudzania. Wie, że zbyt restrykcyjne diety tylko szkodzą, a zdrowy tryb życia to nie pasmo wyrzeczeń. Ważne są codzienne świadome wybory i równowaga w diecie.
Wypróbuj jej proste przepisy m.in...
Chcesz zrzucić kilka kilogramów, ale wizja kolejnej diety cię przeraża? Trudno ci zrezygnować z sięgania po batoniki i ciasteczka? Nie wszystko, co słodkie, musi być niezdrowe i tuczące!
Katarzyna Biłas, absolwentka AWF i autorka profilu na Instagramie @zdrowy_talerz, wierzy w rozsądne podejście do odchudzania. Wie, że zbyt restrykcyjne diety tylko szkodzą, a zdrowy tryb życia to nie pasmo wyrzeczeń. Ważne są codzienne świadome wybory i równowaga w diecie.
Wypróbuj jej proste przepisy m.in...
Czytaj więcej
10
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie – jak na to wszystko znaleźć czas?
Z pomocą przyjdzie Ci "Smakoterapia 3", czyli książka, która pomoże zorganizować spiżarnię! Dzięki niej zawsze znajdziesz w domu co nieco: nie tylko drobne przegryzki, smakołyki i przyprawy, ale i całkiem solidne posiłki. Przygotowując kilka razy w roku zdrowe domowe półprodukty, znacząco zminimalizujesz czas p...
Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie – jak na to wszystko znaleźć czas?
Z pomocą przyjdzie Ci "Smakoterapia 3", czyli książka, która pomoże zorganizować spiżarnię! Dzięki niej zawsze znajdziesz w domu co nieco: nie tylko drobne przegryzki, smakołyki i przyprawy, ale i całkiem solidne posiłki. Przygotowując kilka razy w roku zdrowe domowe półprodukty, znacząco zminimalizujesz czas p...
Czytaj więcej
11
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Zdrowe i smaczne przekąski, które zawsze możesz zabrać ze sobą.
Podobno najbardziej zdradliwy jest wilczy głód, który dopada nas w najmniej spodziewanych momentach. Nie pozwól się zaskoczyć – zawsze miej przy sobie zdrową i sycącą przekąskę. Wytrawną lub słodką. Łatwą do przygotowania.
"Zdrowe przekąski" to 70 autorskich przepisów Moniki Mrozowskiej na małe przekąski i niewielkie dania, które z łatwością przygotujesz, by zabrać je do pracy, do szkoły, na piknik lub w podróż.
[Zwiercia...
Zdrowe i smaczne przekąski, które zawsze możesz zabrać ze sobą.
Podobno najbardziej zdradliwy jest wilczy głód, który dopada nas w najmniej spodziewanych momentach. Nie pozwól się zaskoczyć – zawsze miej przy sobie zdrową i sycącą przekąskę. Wytrawną lub słodką. Łatwą do przygotowania.
"Zdrowe przekąski" to 70 autorskich przepisów Moniki Mrozowskiej na małe przekąski i niewielkie dania, które z łatwością przygotujesz, by zabrać je do pracy, do szkoły, na piknik lub w podróż.
[Zwiercia...
Czytaj więcej
12
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Baletnica gotuje!
Chcesz wiedzieć, jak jeść lekko, smacznie i zdrowo? Jak poprawić sylwetkę, a przy tym mieć siłę do codziennej aktywności, a nawet do intensywnych treningów?
Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka popularnego profilu na Instagramie, dzieli się sekretami swojej kuchni! W tej książce udowadnia, że pasja do sportu i miłość do jedzenia mogą iść w parze. Nie potrzeba bolesnych wyrzeczeń ani długich godzin w kuchni! Gotowanie może być proste, a zdr...
Baletnica gotuje!
Chcesz wiedzieć, jak jeść lekko, smacznie i zdrowo? Jak poprawić sylwetkę, a przy tym mieć siłę do codziennej aktywności, a nawet do intensywnych treningów?
Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka popularnego profilu na Instagramie, dzieli się sekretami swojej kuchni! W tej książce udowadnia, że pasja do sportu i miłość do jedzenia mogą iść w parze. Nie potrzeba bolesnych wyrzeczeń ani długich godzin w kuchni! Gotowanie może być proste, a zdr...
Czytaj więcej
13
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Smakoszu! Zatop zęby w rozpływających się kartaczach z rydzami i niech poniesie cię fantazja przy gotowaniu gulaszu. Może spróbujesz też roślinnego steka, a rodzinę oczarujesz niebiańskim soczewicowym pasztetem pod pierzynką z chrzanu i legendarnym już selerem à la śledź – z ogórkiem kiszonym i sojonezem. A na koniec pokrop spotkanie wytrawnym ponczem.
Jedzenie zbliża ludzi. Przy jednym stole niech zasiądą wszystkożercy, ci, którzy ograniczają jedzenie mięsa, oraz wegetarianie i weganie.
...
Smakoszu! Zatop zęby w rozpływających się kartaczach z rydzami i niech poniesie cię fantazja przy gotowaniu gulaszu. Może spróbujesz też roślinnego steka, a rodzinę oczarujesz niebiańskim soczewicowym pasztetem pod pierzynką z chrzanu i legendarnym już selerem à la śledź – z ogórkiem kiszonym i sojonezem. A na koniec pokrop spotkanie wytrawnym ponczem.
Jedzenie zbliża ludzi. Przy jednym stole niech zasiądą wszystkożercy, ci, którzy ograniczają jedzenie mięsa, oraz wegetarianie i weganie.
...
Czytaj więcej
14
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Po sukcesie, jakim okazała się "Italia do zjedzenia", Bartek Kieżun wyruszył do Portugalii gnany potrzebą kolejnej opowieści o malowniczych miejscach oraz kuchni niezwykłej w swej prostocie.
"Portugalia do zjedzenia" to połączenie książki kulinarnej i przewodnika po jednym z najczęściej odwiedzanych europejskich krajów. Znajdują się w niej zarówno fantastyczne przepisy, jak i pasjonujące opowieści o historii i sztuce, które sprawiają, że bacalhau, francesinha i pieczone sardynki smakują jeszc...
Po sukcesie, jakim okazała się "Italia do zjedzenia", Bartek Kieżun wyruszył do Portugalii gnany potrzebą kolejnej opowieści o malowniczych miejscach oraz kuchni niezwykłej w swej prostocie.
"Portugalia do zjedzenia" to połączenie książki kulinarnej i przewodnika po jednym z najczęściej odwiedzanych europejskich krajów. Znajdują się w niej zarówno fantastyczne przepisy, jak i pasjonujące opowieści o historii i sztuce, które sprawiają, że bacalhau, francesinha i pieczone sardynki smakują jeszc...
Czytaj więcej
15
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Kolejna genialna i mocno czekoladowa książka autorki najsłodszego bloga kulinarnego – Doroty Świątkowskiej. Znajdziecie tutaj ponad 120 przepisów, w tym wyjątkowe, nigdzie dotychczas niepublikowane. Przepisy zostały napisane przystępnie, by nawet osoba niewprawiona nie bała się zmierzyć z tematem czekolady i znalazła tutaj ulubione ciasta. Każdy, niezależnie od tego, jaki jest poziom jego umiejętności, może zostać guru pieczenia ciast i ciasteczek, a jego czekoladowe dzieła będą budzić powszechn...
Kolejna genialna i mocno czekoladowa książka autorki najsłodszego bloga kulinarnego – Doroty Świątkowskiej. Znajdziecie tutaj ponad 120 przepisów, w tym wyjątkowe, nigdzie dotychczas niepublikowane. Przepisy zostały napisane przystępnie, by nawet osoba niewprawiona nie bała się zmierzyć z tematem czekolady i znalazła tutaj ulubione ciasta. Każdy, niezależnie od tego, jaki jest poziom jego umiejętności, może zostać guru pieczenia ciast i ciasteczek, a jego czekoladowe dzieła będą budzić powszechn...
Czytaj więcej
16
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
"Czy wiecie, którego dnia Bóg stworzył grzyby? Ja wiem: w piątek, gdy kończyły się moje wakacje i za kilka dni musiałam wracać do Warszawy. Pojawiły się wczesnym rankiem w konopackich lasach i jakimś cudem wszyscy od razu się o tym dowiedzieli".
Tak zaczyna się opowieść Zośki, która od tego pamiętnego piątku nie rozstaje się z koszem i kozikiem. O grzybach wie wszystko i ma to nawet udokumentowane na papierze, więc lepiej nie wdawać się z nią w dyskusje.
"Polowanie na grzyby" to opowiedzia...
"Czy wiecie, którego dnia Bóg stworzył grzyby? Ja wiem: w piątek, gdy kończyły się moje wakacje i za kilka dni musiałam wracać do Warszawy. Pojawiły się wczesnym rankiem w konopackich lasach i jakimś cudem wszyscy od razu się o tym dowiedzieli".
Tak zaczyna się opowieść Zośki, która od tego pamiętnego piątku nie rozstaje się z koszem i kozikiem. O grzybach wie wszystko i ma to nawet udokumentowane na papierze, więc lepiej nie wdawać się z nią w dyskusje.
"Polowanie na grzyby" to opowiedzia...
Czytaj więcej
17
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Czytaj więcej
18
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Jedz, ciesz się smakami i chudnij!
Dlaczego u jednych dana dieta przynosi efekty, kilogramy lecą w dół, a u innych wskazówka wagi stoi w miejscu jak zaczarowana? Odpowiedź jest prosta: nie ma jednej, uniwersalnej diety dla każdego człowieka. Każdy z nas jest inny. Mamy odmienne temperamenty. Zmieniające się pory roku wpływają na nasze zapotrzebowanie energetyczne. Wszystko to sprawia, że nie ma jednej idealnej diety, która pomoże nam odzyskać harmonię, a w efekcie… schudnąć.
W "Chudnij w ...
Jedz, ciesz się smakami i chudnij!
Dlaczego u jednych dana dieta przynosi efekty, kilogramy lecą w dół, a u innych wskazówka wagi stoi w miejscu jak zaczarowana? Odpowiedź jest prosta: nie ma jednej, uniwersalnej diety dla każdego człowieka. Każdy z nas jest inny. Mamy odmienne temperamenty. Zmieniające się pory roku wpływają na nasze zapotrzebowanie energetyczne. Wszystko to sprawia, że nie ma jednej idealnej diety, która pomoże nam odzyskać harmonię, a w efekcie… schudnąć.
W "Chudnij w ...
Czytaj więcej
19
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
"Nowe jadłospisy odżywcze" to książka kucharska dla osób, które mają do pogodzenia różne obowiązki i nie zawsze starcza im czasu na zdrowe gotowanie. Jest to pozycja, która może mieć realny wpływ na zmianę Twoich nawyków żywieniowych. To proste przepisy, z których możesz tworzyć setki pełnowartościowych jadłospisów oraz patenty na zdrowe odżywianie w biegu.
Stworzyliśmy książkę pod kątem jak największej wygody użytkowania:
- zebraliśmy nasze doświadczenia z okresu pracy na etacie, kiedy miel...
"Nowe jadłospisy odżywcze" to książka kucharska dla osób, które mają do pogodzenia różne obowiązki i nie zawsze starcza im czasu na zdrowe gotowanie. Jest to pozycja, która może mieć realny wpływ na zmianę Twoich nawyków żywieniowych. To proste przepisy, z których możesz tworzyć setki pełnowartościowych jadłospisów oraz patenty na zdrowe odżywianie w biegu.
Stworzyliśmy książkę pod kątem jak największej wygody użytkowania:
- zebraliśmy nasze doświadczenia z okresu pracy na etacie, kiedy miel...
Czytaj więcej
20
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
Zadbaj o swoje zdrowie. Naturalnie z Agnieszką Cegielską.
Żyjemy w zanieczyszczonym środowisku, które osłabia naszą odporność i sprzyja rozwojowi chorób cywilizacyjnych. Co możemy zrobić, żeby ograniczyć wpływ negatywnych czynników na nasz organizm? Odpowiedź jest prosta - powinniśmy spożywać jak najwięcej naturalnych składników.
Po bestsellerowych "Naturalnie" i "Naturalnie 2" nadszedł czas na książkę z przepisami. Agnieszka Cegielska – propagatorka naturalnego stylu życia – przygotowała...
Zadbaj o swoje zdrowie. Naturalnie z Agnieszką Cegielską.
Żyjemy w zanieczyszczonym środowisku, które osłabia naszą odporność i sprzyja rozwojowi chorób cywilizacyjnych. Co możemy zrobić, żeby ograniczyć wpływ negatywnych czynników na nasz organizm? Odpowiedź jest prosta - powinniśmy spożywać jak najwięcej naturalnych składników.
Po bestsellerowych "Naturalnie" i "Naturalnie 2" nadszedł czas na książkę z przepisami. Agnieszka Cegielska – propagatorka naturalnego stylu życia – przygotowała...
Czytaj więcej
21
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Nic nie zastąpi własnoręcznie przygotowanych posiłków, także tych zabieranych do pracy czy szkoły. Niezależnie od tego, czy masz możliwość podgrzania dania poza domem, możesz jeść mądrze i zdrowo.
Plastikowe pudełka nie są dobrym rozwiązaniem. W takim razie jak zapakować jedzenie, żeby można je było bezpiecznie przenosić z miejsca na miejsce? Co nadaje się do zjedzenia na zimno, a co nie, a także jak wykorzystać produkty z innych posiłków, aby zaoszczędzić czas? Co jeść w pracy i szkole, aby...
Nic nie zastąpi własnoręcznie przygotowanych posiłków, także tych zabieranych do pracy czy szkoły. Niezależnie od tego, czy masz możliwość podgrzania dania poza domem, możesz jeść mądrze i zdrowo.
Plastikowe pudełka nie są dobrym rozwiązaniem. W takim razie jak zapakować jedzenie, żeby można je było bezpiecznie przenosić z miejsca na miejsce? Co nadaje się do zjedzenia na zimno, a co nie, a także jak wykorzystać produkty z innych posiłków, aby zaoszczędzić czas? Co jeść w pracy i szkole, aby...
Czytaj więcej
22
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Flexitarianizm został okrzyknięty jedną z najzdrowszych i najłatwiejszych diet na świecie. Udaje się każdemu, bo staje się stylem życia. Sprawia, że wyglądasz i czujesz się lepiej, a dodatkowo dbasz o naszą planetę. Tutaj nie ma reżimu, a jest mnóstwo smaku i dowolności. Elastyczne podejście do żywienia faworyzuje warzywa i owoce, a minimalizuje spożycie mięsa.
W tej książce znajdziesz ponad 126 przepisów diety flexitariańskiej podzielone tak, abyś przez kolejne 21 dni mógł jeść i pić różnoro...
Flexitarianizm został okrzyknięty jedną z najzdrowszych i najłatwiejszych diet na świecie. Udaje się każdemu, bo staje się stylem życia. Sprawia, że wyglądasz i czujesz się lepiej, a dodatkowo dbasz o naszą planetę. Tutaj nie ma reżimu, a jest mnóstwo smaku i dowolności. Elastyczne podejście do żywienia faworyzuje warzywa i owoce, a minimalizuje spożycie mięsa.
W tej książce znajdziesz ponad 126 przepisów diety flexitariańskiej podzielone tak, abyś przez kolejne 21 dni mógł jeść i pić różnoro...
Czytaj więcej
23
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,00
Pierwsza pomoc dietetyczna dla insulinoodpornych…
- Jadłospisy na 3 miesiące,
- Ponad 200 przepisów, także w wersjach wegańskich i wegetariańskich,
- 5 podstawowych produktów w każdym przepisie,
- Czas przygotowania: do 20 minut.
Ten poradnik ma pomóc wszystkim zapracowanym, zmęczonym czy zwyczajnie nielubiącym gotować osobom błyskawicznie przyrządzać potrawy zgodne z zasadami żywienia insulinoopornych. Z przepisów mogą jednak korzystać nie tylko pacjenci z insulinoopornością, ale każdy...
Pierwsza pomoc dietetyczna dla insulinoodpornych…
- Jadłospisy na 3 miesiące,
- Ponad 200 przepisów, także w wersjach wegańskich i wegetariańskich,
- 5 podstawowych produktów w każdym przepisie,
- Czas przygotowania: do 20 minut.
Ten poradnik ma pomóc wszystkim zapracowanym, zmęczonym czy zwyczajnie nielubiącym gotować osobom błyskawicznie przyrządzać potrawy zgodne z zasadami żywienia insulinoopornych. Z przepisów mogą jednak korzystać nie tylko pacjenci z insulinoopornością, ale każdy...
Czytaj więcej
24
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,00
Walczysz z insulinoopornością? A może ktoś z Twoich najbliższych ma cukrzycę i musi stosować odpowiednią dietę złożoną z produktów o niskim indeksie glikemicznym? Przekonaj się, że w takiej sytuacji nie musisz kategorycznie rezygnować z jedzenia słodyczy. Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska w swojej książce "Słodkości w insulinooporności" pokazują, jak przygotować zdrowe słodycze.
Odpowiedzi na prawie wszystkie pytania
Cukier jest wrogiem naszego organizmu, nie tylko wtedy, gdy cho...
Walczysz z insulinoopornością? A może ktoś z Twoich najbliższych ma cukrzycę i musi stosować odpowiednią dietę złożoną z produktów o niskim indeksie glikemicznym? Przekonaj się, że w takiej sytuacji nie musisz kategorycznie rezygnować z jedzenia słodyczy. Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska w swojej książce "Słodkości w insulinooporności" pokazują, jak przygotować zdrowe słodycze.
Odpowiedzi na prawie wszystkie pytania
Cukier jest wrogiem naszego organizmu, nie tylko wtedy, gdy cho...
Czytaj więcej
25
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Czytaj więcej
26
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Tytuł jest nieprzypadkowy, deserownikiem nazywano bowiem mebel służący do wystawiania deserów oraz innych wypieków. Ten ciekawy sprzęt zainspirował mnie do stworzenia książki będącej zbiorem 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki, uzupełnionej 15 felietonami przybliżającymi historię i pochodzenie różnych potraw oraz produktów. Znajdziecie tu receptury na klasyczne łakocie w nowoczesnej odsłonie, specjały inspirowane kuchnią azjatycką oraz wytrawne dania idealne zarówno na codzienny o...
"Tytuł jest nieprzypadkowy, deserownikiem nazywano bowiem mebel służący do wystawiania deserów oraz innych wypieków. Ten ciekawy sprzęt zainspirował mnie do stworzenia książki będącej zbiorem 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki, uzupełnionej 15 felietonami przybliżającymi historię i pochodzenie różnych potraw oraz produktów. Znajdziecie tu receptury na klasyczne łakocie w nowoczesnej odsłonie, specjały inspirowane kuchnią azjatycką oraz wytrawne dania idealne zarówno na codzienny o...
Czytaj więcej
27
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Ponad 46% Polaków umiera z powodu chorób układu sercowo-naczyniowego. Jeśli chcemy dotrzeć do przyczyn tej światowej epidemii musimy spojrzeć na człowieka wielopoziomowo. Zobaczyć ciało, ściśle powiązany z nim umysł (i emocje) oraz duszę. Wg ajurwedy, każdy z nich stanowi integralny element tej skomplikowanej struktury, którą jesteśmy.
"Zdrowe serce" to poradnik poświęcony leczeniu nie tylko przez jedzenie, ale również odpowiednio dobrane zabiegi olejowe, zioła, przyprawy, proste techniki med...
Ponad 46% Polaków umiera z powodu chorób układu sercowo-naczyniowego. Jeśli chcemy dotrzeć do przyczyn tej światowej epidemii musimy spojrzeć na człowieka wielopoziomowo. Zobaczyć ciało, ściśle powiązany z nim umysł (i emocje) oraz duszę. Wg ajurwedy, każdy z nich stanowi integralny element tej skomplikowanej struktury, którą jesteśmy.
"Zdrowe serce" to poradnik poświęcony leczeniu nie tylko przez jedzenie, ale również odpowiednio dobrane zabiegi olejowe, zioła, przyprawy, proste techniki med...
Czytaj więcej
28
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Czytaj więcej
29
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Książka porusza trzy aspekty ludzkiej kontroli czyli ciało, duszę i umysł. Rozpatrując w ten sposób problem odchudzania, uświadamiamy sobie, że każda decyzja uzależniona jest od potrzeb naszego ciała i sposobu myślenia. Książka powstała przy współpracy psychologa Waldemara Stanisława Piekarskiego.
[Wydawnictwo Białe Pióro, 2019]
Książka porusza trzy aspekty ludzkiej kontroli czyli ciało, duszę i umysł. Rozpatrując w ten sposób problem odchudzania, uświadamiamy sobie, że każda decyzja uzależniona jest od potrzeb naszego ciała i sposobu myślenia. Książka powstała przy współpracy psychologa Waldemara Stanisława Piekarskiego.
[Wydawnictwo Białe Pióro, 2019]
Czytaj więcej
30
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Zdrowa dieta 26 to nie dieta. Opiera się na zmianie nawyków żywieniowych tak, aby jedzenie było przyjemnością. Dzięki niej osiągniesz zgrabną sylwetkę i zdrowie bez wyrzeczeń.
[Wydawnictwo Białe Pióro, 2019]
Zdrowa dieta 26 to nie dieta. Opiera się na zmianie nawyków żywieniowych tak, aby jedzenie było przyjemnością. Dzięki niej osiągniesz zgrabną sylwetkę i zdrowie bez wyrzeczeń.
[Wydawnictwo Białe Pióro, 2019]
Czytaj więcej
31
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Lista zdrowych przekąsek na każdy dzień tygodnia, garść porad prosto od dietetyczki. Pomysły na dobre samopoczucie.
[Wydawnictwo Białe Pióro, 2019]
Lista zdrowych przekąsek na każdy dzień tygodnia, garść porad prosto od dietetyczki. Pomysły na dobre samopoczucie.
[Wydawnictwo Białe Pióro, 2019]
Czytaj więcej
32
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Lubisz gotować, ale możesz na to poświęcić niewiele czasu? Ta książka jest dla ciebie! Oto wybór najnowszych przepisów Magdy Grzegorczyk. Znajdziesz tu pomysły na proste i szybkie dania, które smakują każdemu, a nie wymagają wielogodzinnych przygotowań.
Przepisy posegregowane są w działy, dzięki czemu łatwo wybierzesz propozycję na śniadanie, obiad czy kolację, przygotujesz deser i ciasto, a także rozmaite dania na spotkanie w gronie przyjaciół.
Rano przygotuj szybkie placuszki śniadaniowe...
Lubisz gotować, ale możesz na to poświęcić niewiele czasu? Ta książka jest dla ciebie! Oto wybór najnowszych przepisów Magdy Grzegorczyk. Znajdziesz tu pomysły na proste i szybkie dania, które smakują każdemu, a nie wymagają wielogodzinnych przygotowań.
Przepisy posegregowane są w działy, dzięki czemu łatwo wybierzesz propozycję na śniadanie, obiad czy kolację, przygotujesz deser i ciasto, a także rozmaite dania na spotkanie w gronie przyjaciół.
Rano przygotuj szybkie placuszki śniadaniowe...
Czytaj więcej
33
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość. Są wśród nich owoce morza, aromatyczne zupy, apetyczne przystawki czy lekkie, pachnące wanilią i czekoladą desery.
Niniejsza książka zawiera najciekawsze miłosne przepisy kuchni: francuskiej, włoskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej, polskiej, żydowskiej i orientalnej. Prezentuje tradycyjne afrodyzjaki i zd...
Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość. Są wśród nich owoce morza, aromatyczne zupy, apetyczne przystawki czy lekkie, pachnące wanilią i czekoladą desery.
Niniejsza książka zawiera najciekawsze miłosne przepisy kuchni: francuskiej, włoskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej, polskiej, żydowskiej i orientalnej. Prezentuje tradycyjne afrodyzjaki i zd...
Czytaj więcej
34
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Kasze są pełne wartości odżywczych, a zawarte w nich składniki pomagają usprawnić pracę całego organizmu - pozytywnie oddziałują na układ pokarmowy, obniżają poziom cholesterolu, poprawiają wygląd skóry i samopoczucie. Nic dziwnego, że w dobie świadomego i zdrowego odżywiania zyskują coraz większą popularność.
Książka zawiera przydatne informacje dotyczące rozmaitych kasz - ich pochodzenia, właściwości, sposobów obróbki - oraz ciekawe receptury na zdrowe potrawy z ich wykorzystaniem.
[Wy...
Kasze są pełne wartości odżywczych, a zawarte w nich składniki pomagają usprawnić pracę całego organizmu - pozytywnie oddziałują na układ pokarmowy, obniżają poziom cholesterolu, poprawiają wygląd skóry i samopoczucie. Nic dziwnego, że w dobie świadomego i zdrowego odżywiania zyskują coraz większą popularność.
Książka zawiera przydatne informacje dotyczące rozmaitych kasz - ich pochodzenia, właściwości, sposobów obróbki - oraz ciekawe receptury na zdrowe potrawy z ich wykorzystaniem.
[Wy...
Czytaj więcej
35
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Superszaszłyk to dobrze dobrane składniki, odpowiednia marynata oraz ciekawy sos.
W książce serwujemy ponad 80 szaszłykowych kompozycji - dla wegetarian, wegan i przywiązanych do tradycji mięsożerców. Są tu też szaszłyki niespodzianki dla dzieci - nie tylko owocowe!
Proponujemy szaszłyki jako gorące danie obiadowe: z warzywami, serem, grzybami, mięsem i rybami. Kusimy nimi w wersji deserowej, na zimno, z dodatkiem słodkiego - karmelowego lub czekoladowego - sosu. Zachęcamy też do podania s...
Superszaszłyk to dobrze dobrane składniki, odpowiednia marynata oraz ciekawy sos.
W książce serwujemy ponad 80 szaszłykowych kompozycji - dla wegetarian, wegan i przywiązanych do tradycji mięsożerców. Są tu też szaszłyki niespodzianki dla dzieci - nie tylko owocowe!
Proponujemy szaszłyki jako gorące danie obiadowe: z warzywami, serem, grzybami, mięsem i rybami. Kusimy nimi w wersji deserowej, na zimno, z dodatkiem słodkiego - karmelowego lub czekoladowego - sosu. Zachęcamy też do podania s...
Czytaj więcej
36
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Czy wiesz, co kryje się pod hasłem superfood? To produkty odznaczające się wyjątkowo dużą wartością odżywczą, obfitujące w składniki niezbędne dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji. Do superżywności zaliczają się nie tylko egzotyczne odkrycia w rodzaju komosy ryżowej, jagód goji czy spiruliny, ale także artykuły znane w polskiej kuchni od wieków! Takie swojskie składniki, jak: buraki, jarmuż, kiszona kapusta, dynia, płatki owsiane czy kasza jaglana, również mają nieprzeciętne walory prozdrowo...
Czy wiesz, co kryje się pod hasłem superfood? To produkty odznaczające się wyjątkowo dużą wartością odżywczą, obfitujące w składniki niezbędne dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji. Do superżywności zaliczają się nie tylko egzotyczne odkrycia w rodzaju komosy ryżowej, jagód goji czy spiruliny, ale także artykuły znane w polskiej kuchni od wieków! Takie swojskie składniki, jak: buraki, jarmuż, kiszona kapusta, dynia, płatki owsiane czy kasza jaglana, również mają nieprzeciętne walory prozdrowo...
Czytaj więcej
37
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Risotto to jedno ze sztandarowych dań kuchni włoskiej, które dobrze się zadomowiło w Polsce. Bazą jest włoski ryż arborio, bulion i wino, natomiast lista dodatków jest właściwie nieskończona i można ją uzupełniać według własnej fantazji. Proponujemy m.in. proste, lecz wykwintne risotto z miętą i cytryną, z gorgonzolą, ze szpinakiem czy dynią w roli głównej. Dla wielbicieli owoców morza - z krewetkami, a dla amatorów potraw mięsnych - z kurczakiem. Jeśli ryż zastąpimy kaszą, otrzymamy bardziej sw...
Risotto to jedno ze sztandarowych dań kuchni włoskiej, które dobrze się zadomowiło w Polsce. Bazą jest włoski ryż arborio, bulion i wino, natomiast lista dodatków jest właściwie nieskończona i można ją uzupełniać według własnej fantazji. Proponujemy m.in. proste, lecz wykwintne risotto z miętą i cytryną, z gorgonzolą, ze szpinakiem czy dynią w roli głównej. Dla wielbicieli owoców morza - z krewetkami, a dla amatorów potraw mięsnych - z kurczakiem. Jeśli ryż zastąpimy kaszą, otrzymamy bardziej sw...
Czytaj więcej
38
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Książka "W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach" jest drugą pozycją z cyklu "Podlaskie kulinaria". W pierwszej "Historia podlaskich smaków" przedstawił nie tylko historię regionalnych smakołyków, ale także kuchnie mniejszości narodowych, etnicznych, które na trwałe wpisały się w podlaski kobierzec kulinarny. Tak o tej książce pisał Robert Makłowicz: "Czytając Fiedoruka rozumiemy doskonale, nie wszystkim przecież objawioną prawdę, że gotowanie to nie tylko zbiór pewnych czynności, m...
Książka "W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach" jest drugą pozycją z cyklu "Podlaskie kulinaria". W pierwszej "Historia podlaskich smaków" przedstawił nie tylko historię regionalnych smakołyków, ale także kuchnie mniejszości narodowych, etnicznych, które na trwałe wpisały się w podlaski kobierzec kulinarny. Tak o tej książce pisał Robert Makłowicz: "Czytając Fiedoruka rozumiemy doskonale, nie wszystkim przecież objawioną prawdę, że gotowanie to nie tylko zbiór pewnych czynności, m...
Czytaj więcej
39
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Współczesna kuchnia podlaska" przedstawi obyczaje żywieniowe i kulturę kulinarną mieszkańców Podlasia. Gdzie i co jadają codziennie, a co od święta. Jak wygląda współczesna gastronomia, jakie są jej nowe trendy, a co pozostało z dawnych przepisów kulinarnych. Autor przedstawi też produkty i potrawy regionalne, a także renomowanych podlaskich producentów żywności.
[Stowarzyszenie Dorzecze, 2019]
"Współczesna kuchnia podlaska" przedstawi obyczaje żywieniowe i kulturę kulinarną mieszkańców Podlasia. Gdzie i co jadają codziennie, a co od święta. Jak wygląda współczesna gastronomia, jakie są jej nowe trendy, a co pozostało z dawnych przepisów kulinarnych. Autor przedstawi też produkty i potrawy regionalne, a także renomowanych podlaskich producentów żywności.
[Stowarzyszenie Dorzecze, 2019]
Czytaj więcej
40
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"O sensie jakiejkolwiek kuchni narodowej możemy mówić tylko wówczas, gdy popatrzymy na nią jak na witraż składający się z wielu mniejszych części. Tymi szkiełkami witraża, tworzącymi kompletne dzieło, są kuchnie regionalne, sól i istota kultury kulinarnej każdego kraju. Wie o tym świetnie Andrzej Fiedoruk, od lat konsekwentnie opisujący historię i tradycje swego rodzinnego gniazda - Podlasia. Jego najnowsze dzieło »Historia podlaskich smaków« to najbardziej kompetentny wykład o kulinarnej przesz...
"O sensie jakiejkolwiek kuchni narodowej możemy mówić tylko wówczas, gdy popatrzymy na nią jak na witraż składający się z wielu mniejszych części. Tymi szkiełkami witraża, tworzącymi kompletne dzieło, są kuchnie regionalne, sól i istota kultury kulinarnej każdego kraju. Wie o tym świetnie Andrzej Fiedoruk, od lat konsekwentnie opisujący historię i tradycje swego rodzinnego gniazda - Podlasia. Jego najnowsze dzieło »Historia podlaskich smaków« to najbardziej kompetentny wykład o kulinarnej przesz...
Czytaj więcej
41
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Jesteśmy ciekawi smaków świata, ale najbardziej lubimy dania kuchni polskiej, które znamy z dzieciństwa. Jednak etap fascynacji przaśnym wiejskim, tanim jadłospisem mamy już za sobą.
Kuchnia polska XXI wieku to nowa jakość, która łączy tradycyjne smaki z dbaniem o zdrowie i szczupłą sylwetkę, a polskość z wielokulturowością. Potrawy mają mniej kalorii, mniej szkodliwych tłuszczów, mniej soli i cukru. Można je przygotować szybko i prosto.
Znajdziesz tu różnorodne dania na każdą porę roku i ...
Jesteśmy ciekawi smaków świata, ale najbardziej lubimy dania kuchni polskiej, które znamy z dzieciństwa. Jednak etap fascynacji przaśnym wiejskim, tanim jadłospisem mamy już za sobą.
Kuchnia polska XXI wieku to nowa jakość, która łączy tradycyjne smaki z dbaniem o zdrowie i szczupłą sylwetkę, a polskość z wielokulturowością. Potrawy mają mniej kalorii, mniej szkodliwych tłuszczów, mniej soli i cukru. Można je przygotować szybko i prosto.
Znajdziesz tu różnorodne dania na każdą porę roku i ...
Czytaj więcej
42
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Czy próbowaliście kiedyś zrazów po warszawsku, śledzia po kaszubsku czy warmińskich pierożków zwanych dzyndzałkami? Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski, ale także ich największe atrakcje turystyczne. Warto pamiętać, że kuchnia regionalna to kuchnia zdrowa, ekologiczna, oparta na produktach sezonowych, dostępnych przede wszystkim u lokalnych dostawców.
[Wydawnictwo Olimp Media, 2019]
Czy próbowaliście kiedyś zrazów po warszawsku, śledzia po kaszubsku czy warmińskich pierożków zwanych dzyndzałkami? Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski, ale także ich największe atrakcje turystyczne. Warto pamiętać, że kuchnia regionalna to kuchnia zdrowa, ekologiczna, oparta na produktach sezonowych, dostępnych przede wszystkim u lokalnych dostawców.
[Wydawnictwo Olimp Media, 2019]
Czytaj więcej
43
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Szymon Czerwiński w swoich przepisach umiejętnie łączy tradycję z nowoczesnością. W tej książce każdy znajdzie coś dla siebie, są tu dania, które pamiętamy z rodzinnego domu i nowe, modne przepisy z całego świata. Gotowanie ułatwią sprytne rady Szymona, dzięki którym poznacie sprawdzone kuchenne triki. Szymon Czerwiński, finalista V edycji programu "Master Chef".
Podstawowe założenie jego kuchni to:
- Powszechna dostępność składników (oferta sieciowych dyskontów)
- Prostota wykonania dań, ...
Szymon Czerwiński w swoich przepisach umiejętnie łączy tradycję z nowoczesnością. W tej książce każdy znajdzie coś dla siebie, są tu dania, które pamiętamy z rodzinnego domu i nowe, modne przepisy z całego świata. Gotowanie ułatwią sprytne rady Szymona, dzięki którym poznacie sprawdzone kuchenne triki. Szymon Czerwiński, finalista V edycji programu "Master Chef".
Podstawowe założenie jego kuchni to:
- Powszechna dostępność składników (oferta sieciowych dyskontów)
- Prostota wykonania dań, ...
Czytaj więcej
44
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Pomysłów na smaczne, zdrowe, ciekawe i odżywcze dania wegetariańskie jest całe mnóstwo. Kuchnia ta daje wiele możliwości. Wystarczy poszukać swojego smaku…
Na śniadanie spróbuj wytrawnych placków z płatków owsianych albo tofucznicy z jarmużem. Przetestuj pastę słonecznikową lub grzanki z guacamole i jajkiem sadzonym. Oceń owocowy smoothie bowl oraz pudding ryżowy z mango.
Popołudniowy głód zaspokój kremem z grillowanej cukinii i pieczarek z dodatkiem komosy ryżowej lub zupą z ciecierzycy n...
Pomysłów na smaczne, zdrowe, ciekawe i odżywcze dania wegetariańskie jest całe mnóstwo. Kuchnia ta daje wiele możliwości. Wystarczy poszukać swojego smaku…
Na śniadanie spróbuj wytrawnych placków z płatków owsianych albo tofucznicy z jarmużem. Przetestuj pastę słonecznikową lub grzanki z guacamole i jajkiem sadzonym. Oceń owocowy smoothie bowl oraz pudding ryżowy z mango.
Popołudniowy głód zaspokój kremem z grillowanej cukinii i pieczarek z dodatkiem komosy ryżowej lub zupą z ciecierzycy n...
Czytaj więcej
45
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
To wyjątkowa książka kucharska, gdyż dzięki niej przestanie cię dręczyć odwieczne pytanie: "Co dziś zrobić na obiad?".
Znajdziesz tu różnorodne propozycje na gorąco – od zup i potraw warzywnych, przez mięsa i ryby, po dania na bazie makaronu, kaszy i ryżu oraz specjały mączne. Są to pomysły łatwe i nieco trudniejsze, odpowiednie na co dzień i na specjalną okazję.
Dzięki tak urozmaiconemu menu bez trudu wybierzesz przepisy dopasowane do twoich preferencji.
[Wydawnictwo Olimp Media, 201...
To wyjątkowa książka kucharska, gdyż dzięki niej przestanie cię dręczyć odwieczne pytanie: "Co dziś zrobić na obiad?".
Znajdziesz tu różnorodne propozycje na gorąco – od zup i potraw warzywnych, przez mięsa i ryby, po dania na bazie makaronu, kaszy i ryżu oraz specjały mączne. Są to pomysły łatwe i nieco trudniejsze, odpowiednie na co dzień i na specjalną okazję.
Dzięki tak urozmaiconemu menu bez trudu wybierzesz przepisy dopasowane do twoich preferencji.
[Wydawnictwo Olimp Media, 201...
Czytaj więcej
46
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Nie ma bardziej zmysłowego składnika od czekolady. W naszej książce znajdziesz całą gamę przepisów na czekoladowe rozkosze. Na spotkanie z osobą bliską sercu przyrządź wyrafinowane babeczki z białej czekolady. Romantyczną kolację we dwoje uwieńcz deserem pełnym afrodyzjaków, np. gruszkami w czekoladowym sosie.
[Wydawnictwo Olimp Media, 2019]
Nie ma bardziej zmysłowego składnika od czekolady. W naszej książce znajdziesz całą gamę przepisów na czekoladowe rozkosze. Na spotkanie z osobą bliską sercu przyrządź wyrafinowane babeczki z białej czekolady. Romantyczną kolację we dwoje uwieńcz deserem pełnym afrodyzjaków, np. gruszkami w czekoladowym sosie.
[Wydawnictwo Olimp Media, 2019]
Czytaj więcej
47
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Ziarna i orzechy stanowią tak wartościowe produkty, że zostały zaliczone przez specjalistów żywieniowych do kategorii superfood. Oprócz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych dostarczają cennego błonnika oraz mnóstwa witamin i minerałów.
Wykorzystaj zatem tę niewiarygodną moc ziaren i orzechów, wprowadzając je do swoich posiłków. Przepisów jest wiele – np. z sezamu, migdałów i suszonych owoców możesz zrobić energetyczne kulki sezamowe, a z nasion chia, mleka kokosowego i mango przyrząd...
Ziarna i orzechy stanowią tak wartościowe produkty, że zostały zaliczone przez specjalistów żywieniowych do kategorii superfood. Oprócz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych dostarczają cennego błonnika oraz mnóstwa witamin i minerałów.
Wykorzystaj zatem tę niewiarygodną moc ziaren i orzechów, wprowadzając je do swoich posiłków. Przepisów jest wiele – np. z sezamu, migdałów i suszonych owoców możesz zrobić energetyczne kulki sezamowe, a z nasion chia, mleka kokosowego i mango przyrząd...
Czytaj więcej
48
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Zaletą naturalnych kaw i herbat jest nie tylko ich niewielki koszt, ale przede wszystkim pozytywny wpływ na zdrowie: ułatwiają zasypianie, detoksykują, łagodzą stres, uspokajają, wspomagają leczenie chorób.
Kawy i herbaty mogą być niezwykłe i bardzo zaskakujące, więc nie ograniczaj się do tego, co znajdziesz w sklepach! Kreuj unikalne smaki, zbieraj rośliny wokół siebie, odkrywaj nowe połączenia!
Książka zawiera mnóstwo przepisów na niezwykle smaczne i łatwe w przygotowaniu napary z łatwo ...
Zaletą naturalnych kaw i herbat jest nie tylko ich niewielki koszt, ale przede wszystkim pozytywny wpływ na zdrowie: ułatwiają zasypianie, detoksykują, łagodzą stres, uspokajają, wspomagają leczenie chorób.
Kawy i herbaty mogą być niezwykłe i bardzo zaskakujące, więc nie ograniczaj się do tego, co znajdziesz w sklepach! Kreuj unikalne smaki, zbieraj rośliny wokół siebie, odkrywaj nowe połączenia!
Książka zawiera mnóstwo przepisów na niezwykle smaczne i łatwe w przygotowaniu napary z łatwo ...
Czytaj więcej
49
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Z warzyw można zrobić wszystko - właśnie tak! I mamy na to 100 dowodów w postaci sprawdzonych przepisów na znakomite dania główne, ciasta, desery, przetwory i inne specjały. Zgodnie z najnowszymi trendami dietetycznymi to warzywa powinny zajmować najważniejsze miejsce w naszym menu, gdyż są pełne wartości odżywczych, zapobiegają chorobom i mają niewielką kaloryczność. Wobec tak wielu korzyści zdrowotnych płynących z ich spożywania czas zmienić swoje przyzwyczajenia - na warzywne!
[Wydawnict...
Z warzyw można zrobić wszystko - właśnie tak! I mamy na to 100 dowodów w postaci sprawdzonych przepisów na znakomite dania główne, ciasta, desery, przetwory i inne specjały. Zgodnie z najnowszymi trendami dietetycznymi to warzywa powinny zajmować najważniejsze miejsce w naszym menu, gdyż są pełne wartości odżywczych, zapobiegają chorobom i mają niewielką kaloryczność. Wobec tak wielu korzyści zdrowotnych płynących z ich spożywania czas zmienić swoje przyzwyczajenia - na warzywne!
[Wydawnict...
Czytaj więcej
50
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Nowa Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności wskazuje, że dla zachowania zdrowia i energii podstawą powinny być aktywność fizyczna oraz spożywanie dużej ilości warzyw i owoców. Wypijanie szklanki koktajlu pełnego odżywczych składników będzie nie tylko smaczną alternatywą do monotonnych posiłków, ale również przyczyni się do wypełnienia zaleceń zdrowotnych.
W książce zaprezentowano ponad 100 pomysłów na smaczne i kolorowe koktajle, które można dopasować do swoich potrzeb - są przepisy na napo...
Nowa Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności wskazuje, że dla zachowania zdrowia i energii podstawą powinny być aktywność fizyczna oraz spożywanie dużej ilości warzyw i owoców. Wypijanie szklanki koktajlu pełnego odżywczych składników będzie nie tylko smaczną alternatywą do monotonnych posiłków, ale również przyczyni się do wypełnienia zaleceń zdrowotnych.
W książce zaprezentowano ponad 100 pomysłów na smaczne i kolorowe koktajle, które można dopasować do swoich potrzeb - są przepisy na napo...
Czytaj więcej
51
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Królestwo zup" to przepisy na konkretne i pożywne zupy dla całej rodziny. Talerz zupy i pajda chleba to pełnowartościowy posiłek południowy lub wieczorny. Przepisy na zupy w stylu slow i błyskawiczne, wegetariańskie i z mięsną wkładką. Zupa nie tylko nasyci, ale ukoi ciało i poprawi humor.
- 5 przepisów na podstawowe wywary mięsne i warzywne – podstawę wielu zup,
- 50 przepisów na pyszne zupy wystarczające za cały posiłek,
- 10 przepisów na chleb i bułki bez których nie sposób sobie wyobr...
"Królestwo zup" to przepisy na konkretne i pożywne zupy dla całej rodziny. Talerz zupy i pajda chleba to pełnowartościowy posiłek południowy lub wieczorny. Przepisy na zupy w stylu slow i błyskawiczne, wegetariańskie i z mięsną wkładką. Zupa nie tylko nasyci, ale ukoi ciało i poprawi humor.
- 5 przepisów na podstawowe wywary mięsne i warzywne – podstawę wielu zup,
- 50 przepisów na pyszne zupy wystarczające za cały posiłek,
- 10 przepisów na chleb i bułki bez których nie sposób sobie wyobr...
Czytaj więcej
52
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Nalewki to polska specjalność od lat. Choć zdarzały się okresy, kiedy nieco odchodziły w zapomnienie, to w ostatnich latach przeżywają renesans. I chwała za to tym wszystkim, którzy z zapałem wskrzeszają zwyczaj wyrobu domowych trunków. To najlepszy sposób na to, by zamknąć w smukłych butelkach całe bogactwo, jakim obdarza nas natura w ciepłych miesiącach roku.
[Wydawnictwo Harde, 2019]
Nalewki to polska specjalność od lat. Choć zdarzały się okresy, kiedy nieco odchodziły w zapomnienie, to w ostatnich latach przeżywają renesans. I chwała za to tym wszystkim, którzy z zapałem wskrzeszają zwyczaj wyrobu domowych trunków. To najlepszy sposób na to, by zamknąć w smukłych butelkach całe bogactwo, jakim obdarza nas natura w ciepłych miesiącach roku.
[Wydawnictwo Harde, 2019]
Czytaj więcej
53
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Blender lub mikser, kilka owoców, ulubione warzywa, mleko, woda lub herbata, trochę chęci, krótka chwila i… przepyszny odżywczy koktajl gotowy!
Zdrowy, wartościowy i coraz bardziej doceniany. Proponujemy 30 sprawdzonych przepisów na wyjątkowe kompozycje smakowe, zmiksowane w kolorowe i zachęcające koktajle oraz shaki. W książce znalazły się ciekawe, niekonwencjonalne i nieoczywiste połączenia owoców oraz warzyw. To oferta zarówno dla małych, jak i dużych smakoszy.
Dla osób zdrowych, dbając...
Blender lub mikser, kilka owoców, ulubione warzywa, mleko, woda lub herbata, trochę chęci, krótka chwila i… przepyszny odżywczy koktajl gotowy!
Zdrowy, wartościowy i coraz bardziej doceniany. Proponujemy 30 sprawdzonych przepisów na wyjątkowe kompozycje smakowe, zmiksowane w kolorowe i zachęcające koktajle oraz shaki. W książce znalazły się ciekawe, niekonwencjonalne i nieoczywiste połączenia owoców oraz warzyw. To oferta zarówno dla małych, jak i dużych smakoszy.
Dla osób zdrowych, dbając...
Czytaj więcej
54
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Nie wiem dokładnie, kiedy zorientowałam się, że niektóre dania przygotowywane w moim domu mają nazwy niezrozumiałe dla większości znajomych. Mało kto wie, czym są mace braj, bubelaki, maśtyka lub zupa nic, a nie znam już nikogo, kto potrafiłby rozpoznać je wszystkie jednocześnie. Nietypowe nazwy potraw pochodzące z przepiśnika mojej prababci, Madzi Leszczyńskiej, można potraktować jako cenne źródło informacji na temat historii nie tylko mojej rodziny, ale i całej przedwojennej Polski. (…)
Prz...
Nie wiem dokładnie, kiedy zorientowałam się, że niektóre dania przygotowywane w moim domu mają nazwy niezrozumiałe dla większości znajomych. Mało kto wie, czym są mace braj, bubelaki, maśtyka lub zupa nic, a nie znam już nikogo, kto potrafiłby rozpoznać je wszystkie jednocześnie. Nietypowe nazwy potraw pochodzące z przepiśnika mojej prababci, Madzi Leszczyńskiej, można potraktować jako cenne źródło informacji na temat historii nie tylko mojej rodziny, ale i całej przedwojennej Polski. (…)
Prz...
Czytaj więcej
55
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Wyjątkowe smakołyki – nie tylko pyszne, ale zdrowe i łatwe w przygotowaniu.
Trudno odmówić maluchom tego, co lubią najbardziej. A zazwyczaj są to… słodycze. Jak sprawić, żeby słodycze były wartościową częścią diety dzieci? Żeby nie zawierały szkodliwych składników? I nadal wywoływały na twarzach maluchów uśmiech? Najprostszym sposobem będzie przygotowywanie pysznych, ale zdrowych łakoci w domu. A pomogą w tym proste przepisy Jolanty Naklickiej-Kleser, pasjonatki gotowania, w tym dla trójki sw...
Wyjątkowe smakołyki – nie tylko pyszne, ale zdrowe i łatwe w przygotowaniu.
Trudno odmówić maluchom tego, co lubią najbardziej. A zazwyczaj są to… słodycze. Jak sprawić, żeby słodycze były wartościową częścią diety dzieci? Żeby nie zawierały szkodliwych składników? I nadal wywoływały na twarzach maluchów uśmiech? Najprostszym sposobem będzie przygotowywanie pysznych, ale zdrowych łakoci w domu. A pomogą w tym proste przepisy Jolanty Naklickiej-Kleser, pasjonatki gotowania, w tym dla trójki sw...
Czytaj więcej
56
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Pyszne przepisy dla warzywnych niejadków.
Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań na widok którego wiele osób, a zwłaszcza dzieci, ma "alergię". Jedzenie warzyw kojarzymy też zwykle z dietami odchudzającymi, ale ich dobroczynne działanie na cały organizm ma dużo większe "pole rażenia". Substancje w nich zawarte odżywiają nasze ciało, wzmacniają o...
Pyszne przepisy dla warzywnych niejadków.
Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań na widok którego wiele osób, a zwłaszcza dzieci, ma "alergię". Jedzenie warzyw kojarzymy też zwykle z dietami odchudzającymi, ale ich dobroczynne działanie na cały organizm ma dużo większe "pole rażenia". Substancje w nich zawarte odżywiają nasze ciało, wzmacniają o...
Czytaj więcej
57
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Jak rozszerzać dietę dziecka? Kiedy przestać karmić piersią? Kiedy wprowadzać gluten? Co zrobić, gdy dziecko nie chce jeść przecierów? Dlaczego mój maluch nie chce jeść, kiedy go karmię łyżeczką?
Masz już dość stresów związanych z żywieniem swojej pociechy? Nie wiesz, czy się najada i czy nie brakuje mu witamin? Zdaj się na intuicję i zaufaj swojemu dziecku! Podaj mu kilka wartościowych, dostosowanych do jego rozwoju pokarmów, np. ugotowane na miękko warzywa, miękkie owoce, gęstą owsiankę lub...
Jak rozszerzać dietę dziecka? Kiedy przestać karmić piersią? Kiedy wprowadzać gluten? Co zrobić, gdy dziecko nie chce jeść przecierów? Dlaczego mój maluch nie chce jeść, kiedy go karmię łyżeczką?
Masz już dość stresów związanych z żywieniem swojej pociechy? Nie wiesz, czy się najada i czy nie brakuje mu witamin? Zdaj się na intuicję i zaufaj swojemu dziecku! Podaj mu kilka wartościowych, dostosowanych do jego rozwoju pokarmów, np. ugotowane na miękko warzywa, miękkie owoce, gęstą owsiankę lub...
Czytaj więcej
58
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Dziewczyny z wypiekami" sprawią, że Twój świat będzie wyjątkowo słodki.
Agata i Małgosia uwielbiają słodkie wyzwania. Z pasją przygotowują przysmaki na wszelkie okazje i nikt nie potrafi oprzeć się ich propozycjom.
Urodziny, rodzinne spotkania, bożonarodzeniowy lub wielkanocny obiad to tylko kilka spośród wielu okazji, które możesz ukoronować przepysznymi deserami autorstwa Sugar Lady i Candy Gold.
W tej książce znajdziesz wszystkie przepisy na torty z programu "Dziewczyny z wypiekami"...
"Dziewczyny z wypiekami" sprawią, że Twój świat będzie wyjątkowo słodki.
Agata i Małgosia uwielbiają słodkie wyzwania. Z pasją przygotowują przysmaki na wszelkie okazje i nikt nie potrafi oprzeć się ich propozycjom.
Urodziny, rodzinne spotkania, bożonarodzeniowy lub wielkanocny obiad to tylko kilka spośród wielu okazji, które możesz ukoronować przepysznymi deserami autorstwa Sugar Lady i Candy Gold.
W tej książce znajdziesz wszystkie przepisy na torty z programu "Dziewczyny z wypiekami"...
Czytaj więcej
59
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Wiesz już, że jesteś "motylkiem" – zdiagnozowano u ciebie chorobę Hashimoto. Nie masz pojęcia, co właściwie powinnaś jeść, a czego nie? Czujesz się przytłoczona zmianami, które powinnaś wprowadzić? Masz problem z utrzymaniem prawidłowej wagi? Jeśli na którekolwiek z tych trzech pytań odpowiedziałaś "tak", ten poradnik jest właśnie dla ciebie.
Znana i lubiana dietetyczka-hedonistka, Magdalena Makarowska, która pomogła już tysiącom pacjentów, tym razem bierze na warsztat chorobę Hashimoto. Dzię...
Wiesz już, że jesteś "motylkiem" – zdiagnozowano u ciebie chorobę Hashimoto. Nie masz pojęcia, co właściwie powinnaś jeść, a czego nie? Czujesz się przytłoczona zmianami, które powinnaś wprowadzić? Masz problem z utrzymaniem prawidłowej wagi? Jeśli na którekolwiek z tych trzech pytań odpowiedziałaś "tak", ten poradnik jest właśnie dla ciebie.
Znana i lubiana dietetyczka-hedonistka, Magdalena Makarowska, która pomogła już tysiącom pacjentów, tym razem bierze na warsztat chorobę Hashimoto. Dzię...
Czytaj więcej
60
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Magdalena Pieńkos, autorka bloga Niebieski Migdał #KuchniaRoślinna, prezentuje przepisy na ponad 200 potraw przygotowanych zgodnie z zasadami diety wegańskiej, czyli bazującej na produktach roślinnych, z wyłączeniem mięsa, mleka, serów i jaj. Inspirujące i proste pomysły na śniadania, obiady, słodkości oraz wegewyroby i przetwory zaskoczą smakiem każdego, kto sceptycznie podchodzi do diety roślinnej.
[SBM Renata Gmitrzak, 2019]
Magdalena Pieńkos, autorka bloga Niebieski Migdał #KuchniaRoślinna, prezentuje przepisy na ponad 200 potraw przygotowanych zgodnie z zasadami diety wegańskiej, czyli bazującej na produktach roślinnych, z wyłączeniem mięsa, mleka, serów i jaj. Inspirujące i proste pomysły na śniadania, obiady, słodkości oraz wegewyroby i przetwory zaskoczą smakiem każdego, kto sceptycznie podchodzi do diety roślinnej.
[SBM Renata Gmitrzak, 2019]
Czytaj więcej
61
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Książka pełna pomysłów na wykorzystanie w kuchni w ciekawy i zdrowy sposób nowalijek. Pyszne, kolorowe i bogate w witaminy dania, a szczególne miejsce poświęcone jest szparagom pod różną postacią: w koszulce, w sosie holenderskim, z makaronem.
[Wydawnictwo Buchmann, 2019]
Książka pełna pomysłów na wykorzystanie w kuchni w ciekawy i zdrowy sposób nowalijek. Pyszne, kolorowe i bogate w witaminy dania, a szczególne miejsce poświęcone jest szparagom pod różną postacią: w koszulce, w sosie holenderskim, z makaronem.
[Wydawnictwo Buchmann, 2019]
Czytaj więcej
62
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Dla tych, którzy chcą się zdrowo odżywiać.
Dla tych, którzy stosowali Post Daniela.
Krystyna Dajka, autorka bestsellerowego "Postu Daniela z uzdrawiającą dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej", przedstawia przepisy na zupy, drugie dania, desery, koktajle, dzięki którym nie wrócisz do poprzedniej wagi i nauczysz się zdrowych nawyków żywieniowych. Książka to zbiór inspiracji z prostymi przepisami na zbilansowane, pełnowartościowe i smaczne posiłki.
Znajdziesz w niej przepisy na:
- ar...
Dla tych, którzy chcą się zdrowo odżywiać.
Dla tych, którzy stosowali Post Daniela.
Krystyna Dajka, autorka bestsellerowego "Postu Daniela z uzdrawiającą dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej", przedstawia przepisy na zupy, drugie dania, desery, koktajle, dzięki którym nie wrócisz do poprzedniej wagi i nauczysz się zdrowych nawyków żywieniowych. Książka to zbiór inspiracji z prostymi przepisami na zbilansowane, pełnowartościowe i smaczne posiłki.
Znajdziesz w niej przepisy na:
- ar...
Czytaj więcej
63
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Cóż może powstać z połączenia pasji, determinacji i poczucia humoru? Odpowiedź jest prosta - znakomite potrawy.
I takie właśnie dania znajdziecie w książce zwycięzcy programu "MasterChef" 2019 - Grzegorza Zawieruchy.
Grzegorz ma doskonałe wyczucie smaku i do gotowania przystępuje z pełnym zaangażowaniem. Dzięki jego książce przeżyjecie kulinarną przygodę. Przeniesiecie się do wspomnień z dzieciństwa, poczujecie morską bryzę i wiatr w żaglach oraz doświadczycie wysublimowanej kuchni mistrzó...
Cóż może powstać z połączenia pasji, determinacji i poczucia humoru? Odpowiedź jest prosta - znakomite potrawy.
I takie właśnie dania znajdziecie w książce zwycięzcy programu "MasterChef" 2019 - Grzegorza Zawieruchy.
Grzegorz ma doskonałe wyczucie smaku i do gotowania przystępuje z pełnym zaangażowaniem. Dzięki jego książce przeżyjecie kulinarną przygodę. Przeniesiecie się do wspomnień z dzieciństwa, poczujecie morską bryzę i wiatr w żaglach oraz doświadczycie wysublimowanej kuchni mistrzó...
Czytaj więcej
64
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
„Nie jedz oczami” – pouczali nas w dzieciństwie. Ale właściwie – dlaczego?
Ania Zięciowska, jedna z najpopularniejszych polskich food stylistek, proponuje przepisy na potrawy, które dostarczą rozkoszy nie tylko podniebieniu, lecz także oczom. I podpowiada, jak za pomocą prostych rozwiązań nadać zwykłym posiłkom odrobinę magii. Smakowicie wyglądające przekąski, dania główne, na których widok aż cieknie ślinka, i desery cieszące oko. A do tego gotowe menu, dzięki którym z łatwością zorganizujes...
„Nie jedz oczami” – pouczali nas w dzieciństwie. Ale właściwie – dlaczego?
Ania Zięciowska, jedna z najpopularniejszych polskich food stylistek, proponuje przepisy na potrawy, które dostarczą rozkoszy nie tylko podniebieniu, lecz także oczom. I podpowiada, jak za pomocą prostych rozwiązań nadać zwykłym posiłkom odrobinę magii. Smakowicie wyglądające przekąski, dania główne, na których widok aż cieknie ślinka, i desery cieszące oko. A do tego gotowe menu, dzięki którym z łatwością zorganizujes...
Czytaj więcej
65
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Nowe wydanie kultowej książki kucharskiej, którą pokochali Polacy. Wysmakowane zdjęcia i aranżacje pozwalają spojrzeć na tradycję z zupełnie innej strony. Klasyczna kuchnia polska po latach zapomnienia wraca do łask. Jest doskonała, lokalna i sezonowa, może być prosta lub niezwykle wykwintna. To smaki zapamiętane z dzieciństwa, kojarzące się z domem, rodzinnymi przyjęciami i poczuciem przynależności. Po prostu pyszne.
Ponad 370 przepisów na:
– przekąski
– przystawki
– sosy
– zupy
–...
Nowe wydanie kultowej książki kucharskiej, którą pokochali Polacy. Wysmakowane zdjęcia i aranżacje pozwalają spojrzeć na tradycję z zupełnie innej strony. Klasyczna kuchnia polska po latach zapomnienia wraca do łask. Jest doskonała, lokalna i sezonowa, może być prosta lub niezwykle wykwintna. To smaki zapamiętane z dzieciństwa, kojarzące się z domem, rodzinnymi przyjęciami i poczuciem przynależności. Po prostu pyszne.
Ponad 370 przepisów na:
– przekąski
– przystawki
– sosy
– zupy
–...
Czytaj więcej
66
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Domowe wędliny smacznie, zdrowo i etycznie! Nikt nie zadba o nas tak jak my sami.
Tę książkę napisało dwóch praktyków – entuzjastów wyrabiania domowych wędlin – i zrobili to po męsku, w krótkich, oszczędnych słowach: nie ma w niej ani grama zbędnych treści, są za to użyteczne metody, przepisy, z których wszystko zawsze się udaje, a także zachęty, by w żadnym razie nie obawiać się, że to trudne.
Stanisław Klimaj i Henryk Rajchert wprowadzają w tajniki domowej produkcji wędlin i przedstawiaj...
Domowe wędliny smacznie, zdrowo i etycznie! Nikt nie zadba o nas tak jak my sami.
Tę książkę napisało dwóch praktyków – entuzjastów wyrabiania domowych wędlin – i zrobili to po męsku, w krótkich, oszczędnych słowach: nie ma w niej ani grama zbędnych treści, są za to użyteczne metody, przepisy, z których wszystko zawsze się udaje, a także zachęty, by w żadnym razie nie obawiać się, że to trudne.
Stanisław Klimaj i Henryk Rajchert wprowadzają w tajniki domowej produkcji wędlin i przedstawiaj...
Czytaj więcej
67
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Pomiędzy wieloma aktorskimi kreacjami wypełniającymi po brzegi mój terminarz, czasami wchodzę do kuchni, zakładam koronę, przeobrażam się w Leniwą Żonę i zaczynam rządzić.
"Zarządzam kwadrans w siódmym niebie!" ogłaszam i wyczarowuję gofry z bitą śmietaną, albo szarlotkę, albo ciastka Kaśki, albo coś innego, równie pysznego. Zapach roznosi się po całym zamku kusząc Króla i Książęta, i już po chwili, wszyscy są razem w kuchni i jedzą mi z ręki.
Owe przepisy magiczne, to moje sprawdzone rec...
Pomiędzy wieloma aktorskimi kreacjami wypełniającymi po brzegi mój terminarz, czasami wchodzę do kuchni, zakładam koronę, przeobrażam się w Leniwą Żonę i zaczynam rządzić.
"Zarządzam kwadrans w siódmym niebie!" ogłaszam i wyczarowuję gofry z bitą śmietaną, albo szarlotkę, albo ciastka Kaśki, albo coś innego, równie pysznego. Zapach roznosi się po całym zamku kusząc Króla i Książęta, i już po chwili, wszyscy są razem w kuchni i jedzą mi z ręki.
Owe przepisy magiczne, to moje sprawdzone rec...
Czytaj więcej
68
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
"Tomek wie o winie wszystko. Pisze o nim tak, jak lubię. Kojarzy je z ludźmi, którzy je tworzą, i miejscem, z którego pochodzi. Jego opowieści sprawiają, że chce się tam być. I że chce się żyć niepośpiesznie i zmysłowo".
Marek Kondrat
"Moja rodzina produkuje wino w Toskanii od pięciuset lat. Ja piję wino od prawie pięćdziesięciu. Nadal nie potrafię mówić o nim z taką wiedzą i pasją jak Tomasz Prange-Barczyński".
Tessa Capponi-Borawska
"Autor świetnie pisze i woli pięknie o winie opowiada...
"Tomek wie o winie wszystko. Pisze o nim tak, jak lubię. Kojarzy je z ludźmi, którzy je tworzą, i miejscem, z którego pochodzi. Jego opowieści sprawiają, że chce się tam być. I że chce się żyć niepośpiesznie i zmysłowo".
Marek Kondrat
"Moja rodzina produkuje wino w Toskanii od pięciuset lat. Ja piję wino od prawie pięćdziesięciu. Nadal nie potrafię mówić o nim z taką wiedzą i pasją jak Tomasz Prange-Barczyński".
Tessa Capponi-Borawska
"Autor świetnie pisze i woli pięknie o winie opowiada...
Czytaj więcej
69
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Skąd czerpać dobrą energię na co dzień? Odpowiedź jest prosta – z roślin!
Dieta wegańska to obecnie już nie jakaś przejściowa moda – to trend, który opanowuje planetę. Z każdym rokiem ma coraz większy wpływ na nasze życie. Obecnie na świecie kuchnia wege rozpatrywana jest w kontekście ochrony środowiska, wpływu globalnego zanieczyszczenia na nasze zdrowie i przyszłość następnych pokoleń.
"Wege energia" to książka dla każdego, kto chciałby złapać wiatr w żagle, nabrać pozytywnego nastawieni...
Skąd czerpać dobrą energię na co dzień? Odpowiedź jest prosta – z roślin!
Dieta wegańska to obecnie już nie jakaś przejściowa moda – to trend, który opanowuje planetę. Z każdym rokiem ma coraz większy wpływ na nasze życie. Obecnie na świecie kuchnia wege rozpatrywana jest w kontekście ochrony środowiska, wpływu globalnego zanieczyszczenia na nasze zdrowie i przyszłość następnych pokoleń.
"Wege energia" to książka dla każdego, kto chciałby złapać wiatr w żagle, nabrać pozytywnego nastawieni...
Czytaj więcej
70
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Trzecia książka autorek bestsellerowych poradników kucharskich z przepisami dla najmłodszych smakoszy opartymi na metodzie BLW – tym razem dla nieco starszych dzieci!
Twoje dziecko potrafi już chodzić i głośno domagać się dokładki? Albo może wręcz przeciwnie –protestuje przeciwko koperkowi w zupie i pracowicie wydłubuje rodzynki z ciasta? Ta książka jest właśnie dla Ciebie!
Autorki najpopularniejszego w Polsce kulinarnego bloga o metodzie BLW, doświadczone mamy, doskonale wiedzą, że dzieci...
Trzecia książka autorek bestsellerowych poradników kucharskich z przepisami dla najmłodszych smakoszy opartymi na metodzie BLW – tym razem dla nieco starszych dzieci!
Twoje dziecko potrafi już chodzić i głośno domagać się dokładki? Albo może wręcz przeciwnie –protestuje przeciwko koperkowi w zupie i pracowicie wydłubuje rodzynki z ciasta? Ta książka jest właśnie dla Ciebie!
Autorki najpopularniejszego w Polsce kulinarnego bloga o metodzie BLW, doświadczone mamy, doskonale wiedzą, że dzieci...
Czytaj więcej
71
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Wegańskie wypieki – to proste!
Jak upiec ulubione ciasto w zdrowszej i lżejszej wersji, bez glutenu i laktozy? Czym zastąpić cukier, masło czy śmietanę? Jak wykorzystać warzywa, strączki i inne roślinne składniki?
Przed Natalią Krupską wegańska kuchnia nie ma żadnych tajemnic. Dzięki niej pokonała zaburzenia odżywiania, a w swojej książce udowadnia, że roślinna dieta nie musi ograniczać. Wręcz przeciwnie – jest pyszna, zdrowa i pełna różnorodnych smaków, które zachwycą każdego miłośnika sł...
Wegańskie wypieki – to proste!
Jak upiec ulubione ciasto w zdrowszej i lżejszej wersji, bez glutenu i laktozy? Czym zastąpić cukier, masło czy śmietanę? Jak wykorzystać warzywa, strączki i inne roślinne składniki?
Przed Natalią Krupską wegańska kuchnia nie ma żadnych tajemnic. Dzięki niej pokonała zaburzenia odżywiania, a w swojej książce udowadnia, że roślinna dieta nie musi ograniczać. Wręcz przeciwnie – jest pyszna, zdrowa i pełna różnorodnych smaków, które zachwycą każdego miłośnika sł...
Czytaj więcej
72
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Kiedy miałam 18 lat, przyjechałam po raz pierwszy w Bieszczady. Po kilku latach zamieszkałam w Cisnej, małej górskiej miejscowości. Tu poznałam Andrzeja i tutaj urodziła się Agata. Zbudowaliśmy nasz pierwszy dom, który był też niewielkim rodzinnym pensjonatem. Kiedy zabrał go pożar, z pomocą przyjaciół wybudowaliśmy nowy Przystanek Cisna. Lubimy zapraszać gości, słuchać z nimi muzyki, przygotowywać jedzenie pełne bieszczadzkich przysmaków. Robimy to, co kochamy najbardziej.
Gotuję dla moich ...
Kiedy miałam 18 lat, przyjechałam po raz pierwszy w Bieszczady. Po kilku latach zamieszkałam w Cisnej, małej górskiej miejscowości. Tu poznałam Andrzeja i tutaj urodziła się Agata. Zbudowaliśmy nasz pierwszy dom, który był też niewielkim rodzinnym pensjonatem. Kiedy zabrał go pożar, z pomocą przyjaciół wybudowaliśmy nowy Przystanek Cisna. Lubimy zapraszać gości, słuchać z nimi muzyki, przygotowywać jedzenie pełne bieszczadzkich przysmaków. Robimy to, co kochamy najbardziej.
Gotuję dla moich ...
Czytaj więcej
73
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Proste i praktyczne przepisy, które pokochały tysiące czytelników bloga Po prostu pycha.
W książce znajdziesz 70 przepisów na śniadania, obiady, słodkości, a także dania "odchudzone" z kalorii. Zachwyć bliskich potrawami, które podbiją ich podniebienia i serca. Nie musisz godzinami stać w kuchni, żeby przygotować doskonałe danie!
Łatwo dostępne składniki, proste rozwiązania i pomysłowość to klucz do sukcesu!
Autorka dzieli się znakomitymi pomysłami na puszyste placuszki bananowe, letnią...
Proste i praktyczne przepisy, które pokochały tysiące czytelników bloga Po prostu pycha.
W książce znajdziesz 70 przepisów na śniadania, obiady, słodkości, a także dania "odchudzone" z kalorii. Zachwyć bliskich potrawami, które podbiją ich podniebienia i serca. Nie musisz godzinami stać w kuchni, żeby przygotować doskonałe danie!
Łatwo dostępne składniki, proste rozwiązania i pomysłowość to klucz do sukcesu!
Autorka dzieli się znakomitymi pomysłami na puszyste placuszki bananowe, letnią...
Czytaj więcej
74
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Ponad 100 prostych przepisów na ekstrawaganckie i klasyczne przetwory, które odmienią Twoją kuchnię.
Książka zarówno dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z przetwarzaniem owoców i warzyw, jak i dla tych, którzy znają już tajniki pasteryzowania, ale szukają inspiracji i odmiany.
Odkryj przepis na kiszoną cytrynę i marynowane kiełki. Kanapki posmaruj paprykowym pindżurem, do makaronu dodaj ajvaru własnej roboty. Frużeliny, dżemy i marmolady będą doskonałe do kanapek, deserów, a nawet ...
Ponad 100 prostych przepisów na ekstrawaganckie i klasyczne przetwory, które odmienią Twoją kuchnię.
Książka zarówno dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z przetwarzaniem owoców i warzyw, jak i dla tych, którzy znają już tajniki pasteryzowania, ale szukają inspiracji i odmiany.
Odkryj przepis na kiszoną cytrynę i marynowane kiełki. Kanapki posmaruj paprykowym pindżurem, do makaronu dodaj ajvaru własnej roboty. Frużeliny, dżemy i marmolady będą doskonałe do kanapek, deserów, a nawet ...
Czytaj więcej
75
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Pory roku są bardzo różne i różne są nasze preferencje. Czy łatwo jest odpowiedzieć na pytanie, którą porę roku lubimy najbardziej? A jeśli już – czy pamiętamy wówczas, że na naszą ocenę pory roku wpływa także to, co możemy wówczas zjeść?
Książka "Jak smakuje rok" pomoże ci jeszcze bardziej cieszyć się z tego, co oferuje natura. Szef kuchni Marcin Molik przygotował, zgodnie ze wskazówkami dietetyków, przepisy uwzględniające zmienność pór roku oraz dostępność świeżych produktów.
Wiosną i la...
Pory roku są bardzo różne i różne są nasze preferencje. Czy łatwo jest odpowiedzieć na pytanie, którą porę roku lubimy najbardziej? A jeśli już – czy pamiętamy wówczas, że na naszą ocenę pory roku wpływa także to, co możemy wówczas zjeść?
Książka "Jak smakuje rok" pomoże ci jeszcze bardziej cieszyć się z tego, co oferuje natura. Szef kuchni Marcin Molik przygotował, zgodnie ze wskazówkami dietetyków, przepisy uwzględniające zmienność pór roku oraz dostępność świeżych produktów.
Wiosną i la...
Czytaj więcej
76
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Po "Misce szczęścia" nadszedł czas na "Formę obfitości".
Laura Osęka proponuje 87 przepisów na pyszne i nieskomplikowane dania, które da się przygotować w jednym naczyniu w piekarniku. W tej książce znajdziesz połączenia wszystkich pięciu (a nawet sześciu) smaków, zainspirowane kuchniami świata, ale wykonane w znacznej mierze z łatwo dostępnych, polskich składników. Dzięki sezonowym warzywom i owocom stworzysz posiłki bez wyrzeczeń, pełne smaku i aromatu. Od słodkich i wytrawnych propozycji ś...
Po "Misce szczęścia" nadszedł czas na "Formę obfitości".
Laura Osęka proponuje 87 przepisów na pyszne i nieskomplikowane dania, które da się przygotować w jednym naczyniu w piekarniku. W tej książce znajdziesz połączenia wszystkich pięciu (a nawet sześciu) smaków, zainspirowane kuchniami świata, ale wykonane w znacznej mierze z łatwo dostępnych, polskich składników. Dzięki sezonowym warzywom i owocom stworzysz posiłki bez wyrzeczeń, pełne smaku i aromatu. Od słodkich i wytrawnych propozycji ś...
Czytaj więcej
77
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Dieta łatwostrawna jest zalecana przez lekarzy najczęściej w przypadku zwykłych przeziębień i infekcji, ale także poważniejszych chorób, na przykład w terapii nowotworowej czy po operacjach i innych zabiegach obciążających organizm. Pacjentom takie żywienie kojarzy się zwykle z kaszą manną, rozgotowanymi ziemniakami i zupą mleczną.
"Dieta łatwostrawna. Z czym to się je?" to pierwsza na polskim rynku publikacja podejmująca taką tematykę - propozycja dla osób, które są na diecie łatwostrawnej, ...
Dieta łatwostrawna jest zalecana przez lekarzy najczęściej w przypadku zwykłych przeziębień i infekcji, ale także poważniejszych chorób, na przykład w terapii nowotworowej czy po operacjach i innych zabiegach obciążających organizm. Pacjentom takie żywienie kojarzy się zwykle z kaszą manną, rozgotowanymi ziemniakami i zupą mleczną.
"Dieta łatwostrawna. Z czym to się je?" to pierwsza na polskim rynku publikacja podejmująca taką tematykę - propozycja dla osób, które są na diecie łatwostrawnej, ...
Czytaj więcej
78
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Zdrowotne, wzmacniające, oczyszczające.
Około setki przepisów na prozdrowotne syropy! Przygotowywane na bazie owoców, warzyw, korzeni, ziół i innych składników, mają od dawna zastosowanie w medycynie ludowej. Wytwarzane w domu, są całkowicie bezpiecznym naturalnym specyfikiem.
W przeciwieństwie do kupnych, są pozbawione sztucznych konserwantów. Skuteczne na różne dolegliwości, zwłaszcza na przeziębienia czy infekcje, w celu oczyszczenia organizmu, a także w stanach osłabienia. Chętnie spoż...
Zdrowotne, wzmacniające, oczyszczające.
Około setki przepisów na prozdrowotne syropy! Przygotowywane na bazie owoców, warzyw, korzeni, ziół i innych składników, mają od dawna zastosowanie w medycynie ludowej. Wytwarzane w domu, są całkowicie bezpiecznym naturalnym specyfikiem.
W przeciwieństwie do kupnych, są pozbawione sztucznych konserwantów. Skuteczne na różne dolegliwości, zwłaszcza na przeziębienia czy infekcje, w celu oczyszczenia organizmu, a także w stanach osłabienia. Chętnie spoż...
Czytaj więcej
79
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Historia śledzia, żarty i anegdoty oraz oryginalne przepisy.
Śledź w polskiej obrzędowości jest rybą magiczną. Dawniej uznawany za potrawę najbiedniejszych, potem, ten klasyczny w oleju lub śmietanie, stał się nieodłącznym elementem PRL-owskiego życia towarzyskiego. Dziś, w świecie fuzji smaków i eksperymentów kulinarnych, podbija salony i staje się rarytasem dalekim od klasycznych wyobrażeń.
W książce znajdziecie:
Informacje praktyczne jak kupić dobrego śledzia.
Anegdoty i ciekawost...
Historia śledzia, żarty i anegdoty oraz oryginalne przepisy.
Śledź w polskiej obrzędowości jest rybą magiczną. Dawniej uznawany za potrawę najbiedniejszych, potem, ten klasyczny w oleju lub śmietanie, stał się nieodłącznym elementem PRL-owskiego życia towarzyskiego. Dziś, w świecie fuzji smaków i eksperymentów kulinarnych, podbija salony i staje się rarytasem dalekim od klasycznych wyobrażeń.
W książce znajdziecie:
Informacje praktyczne jak kupić dobrego śledzia.
Anegdoty i ciekawost...
Czytaj więcej
80
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
To niezwykła książka kulinarna dla wegan, którzy na co dzień gotują tylko dla siebie. Jak planować posiłki, by nie marnować produktów? Jak szybko i prosto przygotować pełnowartościowe posiłki dla jednej osoby? Dowiesz się tego, czytając "Kuchnię wegańską dla singli".
[SBM, 2019]
To niezwykła książka kulinarna dla wegan, którzy na co dzień gotują tylko dla siebie. Jak planować posiłki, by nie marnować produktów? Jak szybko i prosto przygotować pełnowartościowe posiłki dla jednej osoby? Dowiesz się tego, czytając "Kuchnię wegańską dla singli".
[SBM, 2019]
Czytaj więcej