Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

18.07.2022

To książka dla wszystkich tych, którzy chcą wrócić do formy i zachować dobre zdrowie. Jak bardzo odżywianie wpływa na nasze samopoczucie psychofizyczne? O wiele bardziej niż sądzimy. Odżywiać się dobrze, żeby czuć się dobrze, to jest zasada, na której opiera się metoda wellbeing. To nowy styl żywienia zrodzony w następstwie solidnych badań naukowych, który uczy nas, jak świadomie czerpać satysfakcję z odżywiania, nie rezygnując przy tym z małych przyjemności. Książka zawiera ponad 80 ...
Czytaj więcej
Dzięki tej książce odkryjesz skuteczną terapię naturalną, która pomoże ci zmniejszyć lęk i stres, złagodzić objawy depresji oraz wyeliminować stany zapalne. Jej podstawą jest dieta przeciwlękowa. Korzystając z porad Autorki, będziesz wiedział, które produkty wybierać, a jakich unikać, by poprawić funkcjonowanie mózgu i ustrzec się wielu poważnych chorób. Jednocześnie otrzymasz zestaw kilkudziesięciu prostych przepisów, które bez trudu wprowadzisz do jadłospisu z korzyścią dla swojego zdrowia. Ja...
Czytaj więcej
  • Tytuł: Dieta dla mózgu
  • Autor: Lewandowska Agata
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: polski
  • Rok pierwszego wydania: 2022
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): OlimpiaOpiekun BiblioNETki
Mózg to bez wątpienia najważniejszy narząd człowieka. To on "pilnuje", żebyśmy oddychali, koordynuje cały metabolizm i umożliwia poruszanie się, mówienie oraz uczenie. Przez całe życie zawiaduje naszym zdrowiem, regeneracją, a także pozwala kojarzyć fakty, odczuwać zadowolenie czy tworzyć relacje. Chociaż regularnie myjemy zęby, ćwiczymy mięśnie i kremujemy skórę - zapominamy, że mózg również jest narządem, o który trzeba dbać. Jednym z absolutnie podstawowych czynników warunkujących prawidło...
Czytaj więcej

16.07.2022

"»Gastro Obscura« jest jak fenomenalny wieloskładnikowy tapas - pożywny, ale dający się pogryzać po trosze, i pełen niespodzianek". Tom Colicchio, kucharz i aktywista "Lektura obowiązkowa dla wszystkich jedzących". Dan Barber, kucharz i autor "The Third Plate" "Niezwykły festiwal różnorodności - prezentacja wielu fascynujących sposobów, które ludzkość wymyśliła po to, żeby się najeść". José Andrés, kucharz, restaurator i założyciel fundacji World Central Kitchen "Ten wyb...
Czytaj więcej

12.07.2022

Czytaj więcej

03.07.2022

Czytaj więcej

02.07.2022

  • Tytuł: Domowa piekarnia
  • Autor: Płaczek Paweł
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: polski
  • Rok pierwszego wydania: 2022
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): Marylek
Czy przechodząc kiedyś obok piekarni, pomyśleliście: "Ach, żeby tak samemu umieć robić te wszystkie bułki i chleby?". Ta książka udowodni wam, że to nic trudnego! Poznajcie 120 przepisów, które zamienią was w piekarzy z prawdziwego zdarzenia: od tradycyjnych polskich pszennych bochenków z chrupiącą skórką, poprzez pieczywo z najbardziej szlachetnej i zdrowej płaskurki, aż po chlebki cebulowe czy serowe; od angielskich scones i włoskiej focacci, po nasze swojskie precle; od słodkich drożdżówek...
Czytaj więcej
Od pyz sprzedawanych w słoikach na kultowym Bazarze Różyckiego po słodką "Zygmuntówkę". Od anchois sprowadzonego przez królową Marię Gonzagę de Nevers po zupę pho, która przyjechała do nas wraz z Wietnamczykami. Od powstańczej "plujki" po krem z białych warzyw a la Magda Gessler. Przez 900 lat od założenia miasta stołeczna kuchnia ulegała różnym wpływom. Dzisiaj znajdziemy w niej i wspomnienia po żydowskiej dzielnicy, i kilka dań, które przywędrowały tu wprost z Paryża wraz z królewskimi kuch...
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: