Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

2008-11-29

Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej

2008-11-24

Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej

2008-11-23

Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej

2008-11-21

Czytaj więcej

2008-11-19

Czytaj więcej

2008-11-16

Masz 5 powodów, aby kupić tę książkę: 1. Twoi przyjaciele przestali przychodzić do Ciebie na obiad lub kolację. Może zatem dobrze byłoby nie podawać już więcej ravioli z puszki, dumnie nazywając je "moje ravioli al forno"? 2. Gdy przeczytasz w modnym czasopiśmie, że przyjmowanie gości samodzielnie przygotowanym posiłkiem jest obecnie bardzo cool. 3. Jesteś już mistrzem w użyciu otwieracza do konserw i gotowych posiłków podgrzewanych w mikrofalówce. Teraz chcesz zrobić krok dalej i opano...
Czytaj więcej
Masz 6 powodów, aby kupić tę książkę: 1. Kiedy zapraszasz przyjaciół na kolację, oni proponują przyniesienie przystawek, dania głównego... i deseru. 2. Odnosisz wrażenie, że potrzebujesz tłumacza do przeczytania "Dobrych i całkiem prostych przepisów wielkich kucharzy". 3. Gdy składasz zamówienie w "Halo, proszę pizzę", "Na pomoc, kuskus" lub "Dostawa sushi bez problemu", już się nie przedstawiasz, mówisz po prostu "To ja". 4. Przegląd twojej szafki kuchennej przypomina ekspedycję archeolog...
Czytaj więcej

2008-11-13

Maria Gruszecka była uznaną autorką książek kucharskich. Po "Ilustrowanym kucharzu krakowskim" postanowiliśmy wydać kolejny reprint książki jej pióra. "366 obiadów – znakomita kuchnia krakowska" to bardzo popularna książka, wielokrotnie uzupełniana i wznawiana. Zawiera przepisy bardzo proste i niedrogi "dla średniego stanu mieszczańskiego i urzędniczego". Gruszecka napisała ją po wydaniu "Ilustrowanego kucharza krakowskiego", który cieszył się (i cieszy nadal) ogromnym zainteresowaniem ze st...
Czytaj więcej

2008-11-12

Świeże spojrzenie na kuchnię, wysmakowana szata graficzna – oraz zupełnie nowe przepisy znanych m.in. z "Wysokich Obcasów" restauratorek. Marta Gessler przypomina czytelnikom, że w gotowaniu najważniejsze są radość i pomysł. Zachęca do wypróbowania bardziej skomplikowanych przepisów (polędwica Wellingtona!), ale dba też o proste rytuały – przygotowanie zielonej herbaty czy kawy. Agnieszka Kręglicka przywozi z kulinarnych podróży przepisy i inspiracje: hiszpańskie gazpacho i paellę, legenda...
Czytaj więcej
Czytaj więcej

2008-11-11

  • Tytuł: Jajka: 130 prostych przepisów
  • Autor: Roux Michel
  • Tłumacz: Rossman Karolina
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 2005
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2007
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): Iskierka
Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek – począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy. Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprosts...
Czytaj więcej
  • Tytuł: Niedzielne przysmaki
  • Autor: Ramsay Gordon
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 2006
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2008
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): Iskierka
Książka "Niedzielne przysmaki" jest jednym z elementów kampanii, którą rozpoczął Gordon Ramsay pod hasłem "Sunday lunch". Jej podstawowym celem jest przypomnienie i przekonanie opinii publicznej, jak ważnym momentem są spotkania w gronie rodzinnym, czerpanie radości z towarzystwa najbliższych, dzielenie się jedzeniem. Nie trzeba być członkiem dużej rodziny. Nie musi być również regułą, by rodzinny posiłek odbywał się w niedzielę. Równie dobrze może to być sobota lub piątek albo inny dzień, w któ...
Czytaj więcej
  • Tytuł: Łatwe gotowanie
  • Autor: Ramsay Gordon
  • Tłumacz: Zasieczny Przemysław
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 2005
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2008
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): Iskierka
Gordon Ramsay - kucharz znany z niekonwencjonalnych sposobów gotowania, którego książki biją rekordy popularności, właściciel luksusowych restauracji, które otrzymują najwyższe noty trzech gwiazdek najbardziej prestiżowego przewodnika po restauracjach świata - "Michelin Guide". W tej niezwykłej książce ukazuje, jak możesz cieszyć się wspaniałymi potrawami we własnym domu bez poświęcania wielu godzin na ich przygotowywanie. Wykorzystując najlepsze składniki, niebanalne połączenia smaków i nie...
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: