Dodany: 08.07.2016 20:55|Autor:

Książka: Apteka żywności
Carper Jean
Notę wprowadził(a): Rosco

nota wydawcy


Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami. Oto przykłady zaczerpnięte z książki:

– Jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%
– Jedna marchewka dziennie zmniejsza zagrożenie rakiem płuc
– Porcja ryby dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko ataku serca
– Pół cebuli spożywanej raz dziennie powoduje wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%

[Vesper, 1998]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 181
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: