Dodany: 28.11.2015 00:28|Autor:
nota wydawcy
Gotowanie według Pięciu Przemian to bardzo prosty sposób, który uzdrowi Twoją kuchnię. Technika gotowania opracowana została w starożytnych Chinach i jest ściśle powiązana z chińską filozofią. Polega na osiągnięciu jedności i harmonii organizmu z otoczeniem.
Tajemnica tkwi w tym, jak przygotowujesz posiłki. Możesz jeść to, co do tej pory, wystarczy tylko, że zmienisz sposób gotowania.
Nie jest to książka kucharska ani książka z kolejną dietą cud... to podręcznik uczący metod przyrządzania potraw. W gotowaniu według Pięciu Przemian ważniejsze od tego co jesz jest jak jesz, a raczej jak gotujesz.
Potrawy przygotowywane zgodnie z naturalnym obiegiem energii w przyrodzie wpływają na Twoje zdrowie i zachowanie równowagi, a przede wszystkim znakomicie smakują.
Anna Czelej (aktywna propagatorka życia zgodnie z chińską filozofią, a także autorka wielu publikacji poświęconych tej tematyce) prezentuje także mnóstwo prostych przepisów, które ułatwią zastosowanie nowej techniki gotowania w Twojej kuchni. Do książki dołączona jest także plansza produktów wg Pięciu Przemian, która pomoże Ci w nauce takiego gotowania.
Nie zwlekaj i już dziś spraw, by gotowanie było prostym, przyjemnym i zdrowym nawykiem!
[Studio Astropsychologii, 2009]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.