Dodany: 26.11.2015 21:35|Autor:
nota wydawcy
"Ciasta są czymś, co towarzyszy mi przez całe życie. Tak jak chleb był ściśle związany z piekarnią dziadków, tak ciasta są zdecydowanie bardziej udomowione i piekłem je dużo wcześniej".
"Na słodko. Domowa piekarnia" to opowieść o pasji pieczenia, dziedziczonej z pokolenia na pokolenie. Piekarz w trzecim pokoleniu po raz kolejny zaprasza do rodzinnej piekarni.
Ciepła, domowa książka z przepisami na wypieki, które zawsze się udają.
Biszkopt z miodem czy czekoladowe ciasto z bazylią?
Najprostszy czy najpyszniejszy jabłecznik świata?
Sernik z czarnym sezamem czy sernik z gorgonzolą? A może sernik z nerkowców?
Piotr Kucharski – autor bestsellerowego "Chleba" – mówi o sobie:
"Nazwisko zobowiązuje. Jednak to nie o obowiązku jest w tej książce mowa, ale o pasji, która zakiełkowała we mnie wraz z pierwszym samodzielnie przygotowanym biszkoptowym omletem. Miałem wówczas zaledwie osiem lat i wychowywałem się w sielskiej atmosferze domu pełnego ciepła i niezapomnianych zapachów".
[Pascal, 2015]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.