Dodany: 31.01.2014 16:33|Autor:

nota wydawcy


Wszyscy uwielbiamy zapach pieczonego chleba... W książce kucharskiej "Chleb" Jeffrey Hamelman, wielokrotnie nagradzany mistrz piekarstwa, dzieli się z nami tajnikami zawodu. Znajdziemy tu 140 przepisów na przepyszne pieczywo - od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i bochenki z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie wypieki drożdżowe typu focaccia. Autor prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba - od robienia zakwasu po dekorowanie. Z porad Hamelmana mogą skorzystać zarówno osoby zajmujące się domowymi wypiekami, jak i profesjonaliści.

[W.A.B., 2013]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 763
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: