Dodany: 14.03.2008 20:45|Autor:

nota wydawcy


"Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej" to dzieło wyjątkowe. Stanowi doskonałe kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej i współczesnej, oficjalnej i regionalnej, środkowopolskiej i kresowej. W dwudziestu rozdziałach znajdują się przepisy na: masła smakowe, dipy, zupy, potrawy z mąki, jajek i sera, kasz i ryżu, ziemniaków, dodatki do zup i drugich dań, sosy, mięso, drób, dziczyznę, grzyby, jarzyny, desery, napoje zimne i gorące, ciasta, nalewki i przetwory.

[Rea, 2004]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 1643
Dodaj komentarz
Przeczytaj komentarze
ilość komentarzy: 1
Użytkownik: skaara 20.03.2008 10:44 napisał(a):
Odpowiedź na: "Encyklopedia polskiej sz... | gregok
Polecam!
Jestem młodą gospodynią, która zaczęła właśnie prawdziwe rządy we własnej kuchni. Ta książka to prawdziwy skarb. Są w niej nie tylko przepisy (takie jakich szukałam, czyli tradycyjne, proste i zarazem bardzo ciekawe), ale przede wszystkim porady - tajemnice prawdziwych gospodyń, czyli wszystko to, co powinno się wiedzieć przed rozpoczęciem smażenia, pieczenia czy gotowania. Jak to się mówi, przepis na kulinarny sukces.
Warto ją mieć we własnej biblioteczce!
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: