Dodany: 30.04.2021 15:50|Autor:

Książka: Tradycyjna kuchnia postna
Trojan Eleonora
Notę wprowadził(a): OlimpiaOpiekun BiblioNETki

nota wydawcy


Post jako powstrzymanie się od spożywania pokarmów, picia oraz uciech życia kiedyś był postrzegany jedynie jako przejaw religijności. Dzisiaj wiemy, że jest konieczny dla naszego organizmu, aby ten mógł się oczyścić z toksyn i zregenerować - w zdrowym ciele zdrowy duch!

Ograniczenia wynikające z postu są tak stare jak historia medycyny, zatem korzystajcie z dorobku pokoleń i zadbajcie o siebie. Ten wyjątkowy czas występuje we wszystkich religiach, choć nie w taki sam sposób. Książka przedstawia dania charakterystyczne dla katolicyzmu, prawosławia i judaizmu. W islamie miesiącem postu jest ramadan, lecz ogranicza się jedynie do nieprzyjmowania jedzenia i picia od świtu do zmroku.

[Wydawnictwo AA, 2009]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 64
Dodaj komentarz
Legenda
  • - książka oceniona przez Ciebie - najedź na ikonę przy książce aby zobaczyć ocenę
  • - do książki dodano opisy lub recenzje
  • - książka dostępna w naszej księgarni
  • - książka dostępna u innych użytkowników (wymiana, kupno)
  • - książka znajduje się w Twoim schowku
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: