Dodany: 30.04.2021 15:49|Autor:

nota wydawcy


"Zachęcam do podjęcia trudu przygotowania własnych win, zarówno tych gronowych, jak i owocowych. Oczywiście nie powinno się pomijać wina ziołowego (wermutu), musującego i miodowego. Polska specjalność to miody pitne. Dwójniaki, trójniaki i czwórniaki to najstarsze napoje alkoholowe na naszych ziemiach i odwrotnie niż wino nie »idą do głowy, tylko w nogi«, co oznacza, że pijący pozostaje trzeźwy, a jedynie nie może się ruszyć z miejsca. Warto o tym pamiętać przy konsumpcji. Najbardziej skomplikowany jest proces przygotowania piwa, ale ponieważ przy wystarczającej motywacji nie ma rzeczy niemożliwych, więc i z tym można sobie poradzić".

Eleonora Trojan


[Wydawnictwo AA, 2010]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 46
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: