Dodany: 30.04.2021 15:47|Autor:
nota wydawcy
Proponuję Wam wyjątkową książkę kucharską, w której znajdziecie przepisy na najlepsze wyroby z mąki, jakie zna świat.
Smaczne, pożywne i łatwe do przyrządzenia pierogi, makarony, kluski, knedle, kulebiaki czy naleśniki mogą być zarówno samodzielnym daniem, jak i dopełnieniem obiadu lub kolacji.
Przedstawiam wiele przepisów. Są wśród nich potrawy proste i wyrafinowane, codzienne i odświętne, mięsne i jarskie, ale wszystkie bez wyjątku - pyszne!
Chcę, aby moje przepisy pobudziły Waszą inwencję, bo liczbę składników i dodatków, jakie można wykorzystać, przygotowując potrawy z mąki, ogranicza jedynie wyobraźnia.
Mam nadzieję, że książka zachęci Was do eksperymentowania i pomoże odkryć bogactwo smaku, kryjące się w niepozornej klusce.
[Wydawnictwo Muza SA, 2006]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.