Dodany: 13.08.2020 00:23|Autor:
nota wydawcy
Zdrowie to podstawa. Jego zachowanie w dużej mierze zależy od naszej odporności i genów. Aktywację wielu chorób dziedzicznych możemy jednak powstrzymać, a odporność wzmocnić właściwą dietą i aktywnością fizyczną. W niniejszej książce prezentujemy doskonałe, proste i efektywne przepisy, które wzmocnią naturalne mechanizmy obronne organizmu.
Książka zawiera:
- listę ziół leczniczych i roślin dezynfekujących
- sprawdzone przepisy kulinarne wzmacniające odporność
- wskazówki zastosowania roślin i miodów do celów leczniczych
- informacje, jak przygotować się na zimę
Czy wiesz, że…
- kompot z malin działa przeciwgorączkowo?
- ziele czosnku niedźwiedziego obniża ciśnienie krwi?
- czosnaczek pospolity ma właściwości dezynfekujące?
- spożywanie mniszka lekarskiego na surowo pobudza przemianę materii?
- miód pszczeli stosuje się w leczeniu astmy oskrzelowej i kataru siennego?
Pesto z czosnku niedźwiedziego:
4 garści liści czosnku niedźwiedziego
3 łyżki zmielonych orzechów włoskich
2 szklanki oleju rzepakowego
Liście czosnku niedźwiedziego mielimy z orzechami, do dając stopniowo olej. Na samym końcu doprawiamy. Takie pesto można przechowywać w słoiczkach w lodówce cały rok.
Zobacz materiały audiowizualne dzięki aplikacji Pascal AR
[Wydawnictwo Pascal, 2020]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.