Dodany: 29.02.2020 18:06|Autor:
nota wydawcy
Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?
Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:
- Korzystaj z naturalnych składników.
- Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).
- Powiedz "nie" marnowaniu żywności.
- Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.
- Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.
- Nie bój się eksperymentować.
- Zakręcaj słoiki w towarzystwie.
- Zakasz rękawy i do roboty.
Just batch it!
[Wydawnictwo Otwarte, 2017]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.