Dodany: 06.02.2015 17:41|Autor:
nota wydawcy
W poradniku zaprezentowane zostały zalety zdrowotne całej gamy zbóż, m.in.: amarantusa, pszenicy (także dawnych odmian i gatunków, takich jak orkisz, samopsza i płaskurka), prosa, ryżu, quinoa, aż po żyto. Omówiono także wytwarzane na ich bazie pokarmy i produkty zbożowe. Jak piszą autorzy, M. Babalski, K. Przybylak, Z. Przybylak: "W sposób szczególny wyeksponowaliśmy wciąż mało znane, a bardzo interesujące zboża. Prezentujemy ponad 150 kuracji z wykorzystaniem ziaren zbóż i produktów zbożowych, przepisów kulinarnych na bazie produktów zbożowych i ziaren zbóż, a także receptur na domowe, naturalne kosmetyki".
[Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników, 2013]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.