Dodany: 21.10.2017 20:00|Autor:

z okładki


Po lekturze tej książki już nikt nie spojrzy na herbatę jak na coś prozaicznego. W dobie zdrowego stylu życia i dostępności produktów z całego świata herbaciana pasja jest naturalną konsekwencją rosnącej ciekawości i świadomości kulinarnej.

Rafał Przybylok zabierze nas w fascynującą podróż po herbacianych polach i opowie o tym, co każdy miłośnik herbaty wiedzieć powinien – przybliży odmiany, sposoby uprawy, parzenia, przytoczy legendy, zdradzi przepisy na swoje ulubione herbaciane napoje – zarówno autorskie, jak i wywodzące się z tradycji różnych krajów.


Rafał Przybylok – pasjonat herbaty, szczególnie yerba mate, popularyzator kultury herbacianej oraz zwyczaju świadomego jej picia. Publikuje teksty i prowadzi program tematyczny na portalu Czajnikowy.pl. Udziela się jako ekspert w mediach, wygłasza prelekcje, prowadzi warsztaty tematyczne. Jest właścicielem herbaciarni w Zabrzu.


„Rafałowi zazdroszczę pasji i cieszę się na każde ​poranne telewizyjne spotkanie z nim oraz dziewczyną o pięknym imieniu Tee”.
Tomasz Kammel

„Cudownie jest zatracić się w tej książce, przygotowawszy kubek, imbryk lub wręcz cały dzbanek przepysznej herbacianej ambrozji. Lektura i filiżanka będą się doskonale uzupełniać”.
Agnieszka Piskała, dietetyk

[Nasza Księgarnia, 2017]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 204
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: