Dodany: 21.10.2017 20:00|Autor:
z okładki
Po lekturze tej książki już nikt nie spojrzy na herbatę jak na coś prozaicznego. W dobie zdrowego stylu życia i dostępności produktów z całego świata herbaciana pasja jest naturalną konsekwencją rosnącej ciekawości i świadomości kulinarnej.
Rafał Przybylok zabierze nas w fascynującą podróż po herbacianych polach i opowie o tym, co każdy miłośnik herbaty wiedzieć powinien – przybliży odmiany, sposoby uprawy, parzenia, przytoczy legendy, zdradzi przepisy na swoje ulubione herbaciane napoje – zarówno autorskie, jak i wywodzące się z tradycji różnych krajów.
Rafał Przybylok – pasjonat herbaty, szczególnie yerba mate, popularyzator kultury herbacianej oraz zwyczaju świadomego jej picia. Publikuje teksty i prowadzi program tematyczny na portalu Czajnikowy.pl. Udziela się jako ekspert w mediach, wygłasza prelekcje, prowadzi warsztaty tematyczne. Jest właścicielem herbaciarni w Zabrzu.
„Rafałowi zazdroszczę pasji i cieszę się na każde poranne telewizyjne spotkanie z nim oraz dziewczyną o pięknym imieniu Tee”.
Tomasz Kammel
„Cudownie jest zatracić się w tej książce, przygotowawszy kubek, imbryk lub wręcz cały dzbanek przepysznej herbacianej ambrozji. Lektura i filiżanka będą się doskonale uzupełniać”.
Agnieszka Piskała, dietetyk
[Nasza Księgarnia, 2017]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.