Ranking powstał w oparciu o oceny najlepszych recenzentów wymienionych tutaj.
1
Średnia: 3,33
|
wg Wszystkich: 4,00
Średnia: 3,33
|
wg Wszystkich: 4,00
Maja Błaszczyszyn jest magistrem farmacji, specjalistką w zakresie diagnostyki laboratoryjnej. Prowadzi obecnie przychodnię KOMED (skrót od komplementarna medycyna) o profilu bioterapeutycznym, gdzie zatrudnia około 20 terapeutów, którzy poza bioenergią stosują terapię ziołową, masaż (także tybetański), digitopunkturę, refleksoterapię, akupunkturę, psychoterapię, udzielają porad dietetycznych. Wykonują ekspertyzy psychografologiczne i radiestezyjne. KOMED prowadzi również sprzedaż preparatów do ...
Maja Błaszczyszyn jest magistrem farmacji, specjalistką w zakresie diagnostyki laboratoryjnej. Prowadzi obecnie przychodnię KOMED (skrót od komplementarna medycyna) o profilu bioterapeutycznym, gdzie zatrudnia około 20 terapeutów, którzy poza bioenergią stosują terapię ziołową, masaż (także tybetański), digitopunkturę, refleksoterapię, akupunkturę, psychoterapię, udzielają porad dietetycznych. Wykonują ekspertyzy psychografologiczne i radiestezyjne. KOMED prowadzi również sprzedaż preparatów do ...
Czytaj więcej
2
Średnia: 3,83
|
wg Wszystkich: 4,71
Średnia: 3,83
|
wg Wszystkich: 4,71
Gdybyśmy zwrócili uwagę na to, co jemy i jak jemy, to w naszych warunkach, tych teraźniejszych, nawet najgorszych i ekonomicznie i psychicznie, moglibyśmy 120 lat żyć, bo na tyle mamy zakodowane w Europie nasze siły żywotne. Tyle byśmy żyli bez znajomości słowa lekarz.
Popularność przepisów ojca Jana Grande sprawdziliśmy w pierwszej kolejności na łamach "Głosu Wybrzeża". Fala zainteresowania rychło przekroczyła obszar Wybrzeża, o możliwość druku upominały się "Ekspress Ilustrowany", "Dziennik...
Gdybyśmy zwrócili uwagę na to, co jemy i jak jemy, to w naszych warunkach, tych teraźniejszych, nawet najgorszych i ekonomicznie i psychicznie, moglibyśmy 120 lat żyć, bo na tyle mamy zakodowane w Europie nasze siły żywotne. Tyle byśmy żyli bez znajomości słowa lekarz.
Popularność przepisów ojca Jana Grande sprawdziliśmy w pierwszej kolejności na łamach "Głosu Wybrzeża". Fala zainteresowania rychło przekroczyła obszar Wybrzeża, o możliwość druku upominały się "Ekspress Ilustrowany", "Dziennik...
Czytaj więcej
3
Średnia: 4,00
|
wg Wszystkich: 3,59
Średnia: 4,00
|
wg Wszystkich: 3,59
Czytaj więcej
4
Średnia: 4,17
|
wg Wszystkich: 4,21
Średnia: 4,17
|
wg Wszystkich: 4,21
W tej książce pokazujemy, w jak niezwykły sposób ćwiczenia fizyczne mogą wpływać na ludzkie ciało. Jak oddziałują na Twój mózg i Twoje geny, jak sprawiają, że czujesz się lepiej, a nawet wolniej się starzejesz. Opierając się na ustaleniach współczesnych nauk medycznych, wskazujemy, co naprawdę powinieneś robić, żeby odnosić sukcesy – a jest tego mniej, niż myślisz.
Nie musisz być maratończykiem, żeby zapobiegać chorobom, wystarczy 30-minutowy spacer. Przedstawiamy także wyniki najnowszych bad...
W tej książce pokazujemy, w jak niezwykły sposób ćwiczenia fizyczne mogą wpływać na ludzkie ciało. Jak oddziałują na Twój mózg i Twoje geny, jak sprawiają, że czujesz się lepiej, a nawet wolniej się starzejesz. Opierając się na ustaleniach współczesnych nauk medycznych, wskazujemy, co naprawdę powinieneś robić, żeby odnosić sukcesy – a jest tego mniej, niż myślisz.
Nie musisz być maratończykiem, żeby zapobiegać chorobom, wystarczy 30-minutowy spacer. Przedstawiamy także wyniki najnowszych bad...
Czytaj więcej
5
Średnia: 4,25
|
wg Wszystkich: 5,10
Średnia: 4,25
|
wg Wszystkich: 5,10
"Postępując według moich wskazówek będziesz przez resztę życia szczęśliwym niepalącym".
Allen Carr
- Wyjątkowa metoda
- Bez straszenia
- Bez tycia
- Usuwa psychiczną potrzebę palenia
- Niczego się nie wyrzekasz
- Zobacz jak wspaniale jest być niepalącym
- Odzyskaj wolność
"Zachwyciła mnie odzyskana wolność".
"Independent"
"Jego talent polega na usuwaniu psychicznego uzależnienia".
"Sunday Times"
"Nowatorskie podejście. Zadziwiający sukces".
"Sun"
"Pozwó...
"Postępując według moich wskazówek będziesz przez resztę życia szczęśliwym niepalącym".
Allen Carr
- Wyjątkowa metoda
- Bez straszenia
- Bez tycia
- Usuwa psychiczną potrzebę palenia
- Niczego się nie wyrzekasz
- Zobacz jak wspaniale jest być niepalącym
- Odzyskaj wolność
"Zachwyciła mnie odzyskana wolność".
"Independent"
"Jego talent polega na usuwaniu psychicznego uzależnienia".
"Sunday Times"
"Nowatorskie podejście. Zadziwiający sukces".
"Sun"
"Pozwó...
Czytaj więcej
6
Średnia: 4,44
|
wg Wszystkich: 4,66
Średnia: 4,44
|
wg Wszystkich: 4,66
Mary Roach powraca z nową, fascynującą książką! Uwielbiana przez czytelników autorka "Bzyka" i "Sztywniaka" tym razem rusza w szaloną podróż po przewodzie pokarmowym.
Bez względu na to, jak smaczną potrawą się delektujecie, jedzenie zawsze rozpoczyna swoją wędrówkę od jednego końca przewodu pokarmowego, by po jakimś czasie zakończyć ją w drugim. Co się dzieje w trakcie? Chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się zapytać?
Mary Roach postanowiła to sprawdzić. Przepytała naukowców i lekarzy, ...
Mary Roach powraca z nową, fascynującą książką! Uwielbiana przez czytelników autorka "Bzyka" i "Sztywniaka" tym razem rusza w szaloną podróż po przewodzie pokarmowym.
Bez względu na to, jak smaczną potrawą się delektujecie, jedzenie zawsze rozpoczyna swoją wędrówkę od jednego końca przewodu pokarmowego, by po jakimś czasie zakończyć ją w drugim. Co się dzieje w trakcie? Chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się zapytać?
Mary Roach postanowiła to sprawdzić. Przepytała naukowców i lekarzy, ...
Czytaj więcej
7
Średnia: 4,60
|
wg Wszystkich: 4,71
Średnia: 4,60
|
wg Wszystkich: 4,71
Czytaj więcej
8
Średnia: 4,63
|
wg Wszystkich: 4,85
Średnia: 4,63
|
wg Wszystkich: 4,85
Otyłość zaczyna się w głowie. Sądzicie, że jesteście winni swojej otyłości? Nie jesteście. Odpowiedzialny za nią jest wasz mózg i jego zapotrzebowanie na energię.
Przełomowa publikacja autorstwa Achima Petersa, światowej sławy badacza mózgu, internisty i diabetologa, przybliża nowatorską i oryginalną, nieznaną jeszcze w Polsce koncepcję, zgodnie z którą kluczową rolę w dystrybucji energii w ludzkim organizmie odgrywa mózg. Teoria selfish brain zakłada, że to „samolubny mózg” decyduje kiedy, i...
Otyłość zaczyna się w głowie. Sądzicie, że jesteście winni swojej otyłości? Nie jesteście. Odpowiedzialny za nią jest wasz mózg i jego zapotrzebowanie na energię.
Przełomowa publikacja autorstwa Achima Petersa, światowej sławy badacza mózgu, internisty i diabetologa, przybliża nowatorską i oryginalną, nieznaną jeszcze w Polsce koncepcję, zgodnie z którą kluczową rolę w dystrybucji energii w ludzkim organizmie odgrywa mózg. Teoria selfish brain zakłada, że to „samolubny mózg” decyduje kiedy, i...
Czytaj więcej
9
Średnia: 4,67
|
wg Wszystkich: 4,57
Średnia: 4,67
|
wg Wszystkich: 4,57
Odmłodzony wygląd, regeneracja zdrowia, powrót sił witalnych - oto obietnica zawarta na kartach tej niezwykłej książki. Opisanych w niej kilka prostych ćwiczeń, wykonywanych regularnie, okazuje się być prawdziwą "fontanną młodości". Świadczą o tym listy napływające od czytelników, którzy praktykując tybetańskie rytuały, osiągnęli zdumiewające efekty. Do obecnego wydania włączony został obszerny wybór tych świadectw.
Książka zawiera ilustracje i wskazówki, pozwalające prawidłowo i precyzyjnie...
Odmłodzony wygląd, regeneracja zdrowia, powrót sił witalnych - oto obietnica zawarta na kartach tej niezwykłej książki. Opisanych w niej kilka prostych ćwiczeń, wykonywanych regularnie, okazuje się być prawdziwą "fontanną młodości". Świadczą o tym listy napływające od czytelników, którzy praktykując tybetańskie rytuały, osiągnęli zdumiewające efekty. Do obecnego wydania włączony został obszerny wybór tych świadectw.
Książka zawiera ilustracje i wskazówki, pozwalające prawidłowo i precyzyjnie...
Czytaj więcej
10
Średnia: 4,67
|
wg Wszystkich: 4,38
Średnia: 4,67
|
wg Wszystkich: 4,38
Nasze komórki nie wiedzą, że jedzenia jest pod dostatkiem. Działają, jak od milionów lat: oszczędzają energię i robią zapasy. Tymczasem dziś zagrożeniem nie jest brak energii, lecz jej nadmiar. Bo wciąż karmimy się cukrem.
Dlaczego królowa Elżbieta I miała czarne zęby? Czy Polacy na Haiti walczyli o niepodległość czy o cukier? Jak radzono sobie bez cukru w czasie okupacji, i za PRL-u, gdy był na kartki? Kto dzisiaj produkuje najwięcej cukru na świecie? I wreszcie co jest bardziej niebezpieczn...
Nasze komórki nie wiedzą, że jedzenia jest pod dostatkiem. Działają, jak od milionów lat: oszczędzają energię i robią zapasy. Tymczasem dziś zagrożeniem nie jest brak energii, lecz jej nadmiar. Bo wciąż karmimy się cukrem.
Dlaczego królowa Elżbieta I miała czarne zęby? Czy Polacy na Haiti walczyli o niepodległość czy o cukier? Jak radzono sobie bez cukru w czasie okupacji, i za PRL-u, gdy był na kartki? Kto dzisiaj produkuje najwięcej cukru na świecie? I wreszcie co jest bardziej niebezpieczn...
Czytaj więcej
11
Średnia: 4,67
|
wg Wszystkich: 4,64
Średnia: 4,67
|
wg Wszystkich: 4,64
Czytaj więcej
12
Średnia: 4,67
|
wg Wszystkich: 4,52
Średnia: 4,67
|
wg Wszystkich: 4,52
Ta niezwykła książka jest opowieścią o tym, jak w historii cywilizacji zmieniało się pojęcie czystości. Jest to też historia przemian ludzkiej wrażliwości, historia ekspansji kultury w przestrzeń intymną człowieka. Od średniowiecznych wyobrażeń o higienie po współczesny aseptyczny wzór czystości. Georges Vigarello, historyk francuski, dzieli się swoją wiedzą z lekkością i elegancją prawdziwego erudyty.
[Wydawnictwo W.A.B., 1995]
Ta niezwykła książka jest opowieścią o tym, jak w historii cywilizacji zmieniało się pojęcie czystości. Jest to też historia przemian ludzkiej wrażliwości, historia ekspansji kultury w przestrzeń intymną człowieka. Od średniowiecznych wyobrażeń o higienie po współczesny aseptyczny wzór czystości. Georges Vigarello, historyk francuski, dzieli się swoją wiedzą z lekkością i elegancją prawdziwego erudyty.
[Wydawnictwo W.A.B., 1995]
Czytaj więcej
13
Średnia: 5,00
|
wg Wszystkich: 5,25
Średnia: 5,00
|
wg Wszystkich: 5,25
Dr Joel Fuhrman, dyplomowany lekarz, czołowy ekspert profilaktyki i odwracania procesów chorobowych, prezentuje wszechstronny, wyczerpujący przewodnik osiągnięcia doskonałego zdrowia.
Dlaczego niektórzy chorują częściej niż inni?
Co czyni nas bardziej podatnymi na wirusy i bakterie?
Jaki jest sekret zachowania zdrowia?
Poznaj odpowiedzi na te pytania i zapewnij sobie odporność, o jakiej dotychczas mogłeś tylko pomarzyć. Grypa, infekcje, a nawet nowotwory - Twój system immunologiczny mo...
Dr Joel Fuhrman, dyplomowany lekarz, czołowy ekspert profilaktyki i odwracania procesów chorobowych, prezentuje wszechstronny, wyczerpujący przewodnik osiągnięcia doskonałego zdrowia.
Dlaczego niektórzy chorują częściej niż inni?
Co czyni nas bardziej podatnymi na wirusy i bakterie?
Jaki jest sekret zachowania zdrowia?
Poznaj odpowiedzi na te pytania i zapewnij sobie odporność, o jakiej dotychczas mogłeś tylko pomarzyć. Grypa, infekcje, a nawet nowotwory - Twój system immunologiczny mo...
Czytaj więcej
14
Średnia: 5,00
|
wg Wszystkich: 4,69
Średnia: 5,00
|
wg Wszystkich: 4,69
Czytaj więcej
15
Średnia: 5,00
|
wg Wszystkich: 5,12
Średnia: 5,00
|
wg Wszystkich: 5,12
"Wielka księga ziół" jest wszechstronnym, bogato ilustrowanym poradnikiem uprawy ziół w domu i w ogrodzie oraz ich stosowania w codziennym życiu. Dostarcza nie tylko źródłowych informacji o poszczególnych ziołach, lecz także inspiruje pożyteczne wykorzystanie w kuchni, leczeniu różnych dolegliwości lub w pielęgnowaniu urody.
By pomóc Czytelnikom rozpoznać poszczególne zioła, zamieszczono w książce ponad 100 kolorowych zdjęć, na których pokazano również ich korzenie oraz inne zdatne do użycia ...
"Wielka księga ziół" jest wszechstronnym, bogato ilustrowanym poradnikiem uprawy ziół w domu i w ogrodzie oraz ich stosowania w codziennym życiu. Dostarcza nie tylko źródłowych informacji o poszczególnych ziołach, lecz także inspiruje pożyteczne wykorzystanie w kuchni, leczeniu różnych dolegliwości lub w pielęgnowaniu urody.
By pomóc Czytelnikom rozpoznać poszczególne zioła, zamieszczono w książce ponad 100 kolorowych zdjęć, na których pokazano również ich korzenie oraz inne zdatne do użycia ...
Czytaj więcej
16
Średnia: 5,17
|
wg Wszystkich: 5,04
Średnia: 5,17
|
wg Wszystkich: 5,04
"Antyrak" odpowiada na pytania kluczowe dla zdrowia większości ludzi: Jaki tryb życia prowadzić, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka? Co robić, aby zahamować jego rozwój? Co jeść i jakie stosować diety? Czego i jakich potraw unikać?
Dr Servan-Schreiber jest neurochirurgiem i psychiatrą, zajmuje się terapią osób cierpiących na nowotwory i inne ciężkie choroby. Piętnaście lat temu wykryto u niego guz mózgu; przeżył dwie operacje i nawrót choroby. Choć jest zwolennikiem niekonwencjonalny...
"Antyrak" odpowiada na pytania kluczowe dla zdrowia większości ludzi: Jaki tryb życia prowadzić, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka? Co robić, aby zahamować jego rozwój? Co jeść i jakie stosować diety? Czego i jakich potraw unikać?
Dr Servan-Schreiber jest neurochirurgiem i psychiatrą, zajmuje się terapią osób cierpiących na nowotwory i inne ciężkie choroby. Piętnaście lat temu wykryto u niego guz mózgu; przeżył dwie operacje i nawrót choroby. Choć jest zwolennikiem niekonwencjonalny...
Czytaj więcej
17
Średnia: 5,33
|
wg Wszystkich: 5,50
Średnia: 5,33
|
wg Wszystkich: 5,50
Autor zadaje trzy fundamentalne pytania dotyczące depresji: Czym to jest dla nas? Czym to jest? Czym to będzie? Depresja, postrzegana często w kulturze Zachodu jako źródło kreatywności, głębokiego wglądu, traktowana niemal romantycznie jako "heroiczna melancholia", jest w istocie ciężką chorobą, która zakłóca pracę całego organizmu, wpływa na postrzeganie świata i ingeruje we wszystkie aspekty życia dotkniętej nią osoby. Tego właśnie stanowiska broni Kramer: depresja to jedna z najcięższych chor...
Autor zadaje trzy fundamentalne pytania dotyczące depresji: Czym to jest dla nas? Czym to jest? Czym to będzie? Depresja, postrzegana często w kulturze Zachodu jako źródło kreatywności, głębokiego wglądu, traktowana niemal romantycznie jako "heroiczna melancholia", jest w istocie ciężką chorobą, która zakłóca pracę całego organizmu, wpływa na postrzeganie świata i ingeruje we wszystkie aspekty życia dotkniętej nią osoby. Tego właśnie stanowiska broni Kramer: depresja to jedna z najcięższych chor...
Czytaj więcej
18
Średnia: 5,50
|
wg Wszystkich: 4,68
Średnia: 5,50
|
wg Wszystkich: 4,68
"Chcemy mieć dobry sprzęt grający czy doskonały samochód, a kupujemy kiepskie jedzenie! Warto poświęcić trochę czasu, by dowiedzieć się, co naprawdę jemy i czym karminy nasze dzieci".
Małgorzata Kalicińska
Julita Bator była pewna, że jej dzieci urodziły się chorowite i nigdy nie uda się im uniknąć częstych wizyt u lekarza ani masy antybiotyków. Okazało się jednak, że można zmienić sposób żywienia - jedzenie naprawdę może leczyć!
Teraz sama piecze chrupiący chleb i przeciera soczyste p...
"Chcemy mieć dobry sprzęt grający czy doskonały samochód, a kupujemy kiepskie jedzenie! Warto poświęcić trochę czasu, by dowiedzieć się, co naprawdę jemy i czym karminy nasze dzieci".
Małgorzata Kalicińska
Julita Bator była pewna, że jej dzieci urodziły się chorowite i nigdy nie uda się im uniknąć częstych wizyt u lekarza ani masy antybiotyków. Okazało się jednak, że można zmienić sposób żywienia - jedzenie naprawdę może leczyć!
Teraz sama piecze chrupiący chleb i przeciera soczyste p...
Czytaj więcej
19
Średnia: 5,50
|
wg Wszystkich: 4,79
Średnia: 5,50
|
wg Wszystkich: 4,79
Dr William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, analizując historię spożywania produktów z tego zboża i zmiany, jakim ulegały. Dzisiejsza pszenica nie jest już solidną podstawą pożywienia, z której powstaje zdrowy chleb powszedni. Została genetycznie zmodyfikowana, by producenci żywności mogli osiągać jak największe zyski przy minimalnych kosztach.
W rezultacie to dobroczynne niegdyś zboże stało się żywieniowo bezwartościowym, acz wszechobecnym składnikiem, który sprawia, że pozi...
Dr William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, analizując historię spożywania produktów z tego zboża i zmiany, jakim ulegały. Dzisiejsza pszenica nie jest już solidną podstawą pożywienia, z której powstaje zdrowy chleb powszedni. Została genetycznie zmodyfikowana, by producenci żywności mogli osiągać jak największe zyski przy minimalnych kosztach.
W rezultacie to dobroczynne niegdyś zboże stało się żywieniowo bezwartościowym, acz wszechobecnym składnikiem, który sprawia, że pozi...
Czytaj więcej