Pokaż:
najczęściej oceniane książki
1
Liczba ocen: 6
|
Średnia ocena: 3,33
Liczba ocen: 6
|
Średnia ocena: 3,33
Czytaj więcej
2
Liczba ocen: 5
|
Średnia ocena: 4,00
Liczba ocen: 5
|
Średnia ocena: 4,00
Świat herbaty charakteryzuje bogactwo barw, smaków i aromatów. Tworzą go tradycje uprawy i produkcji oraz ceremonie parzenia i picia. Różne kultury przypisują herbacie niezwykłe właściwości i uzdrawiającą moc.
Ta książka jest opowieścią o 5000. lat historii herbaty i rytuałach z nią związanych, przeplataną fragmentami utworów literackich, poradami i przepisami. Znakomite ilustracje - reprodukcje starych rycin i współczesne zdjęcia - przybliżają egzotyczny świat od Cejlonu po zbocza gór w Kam...
Świat herbaty charakteryzuje bogactwo barw, smaków i aromatów. Tworzą go tradycje uprawy i produkcji oraz ceremonie parzenia i picia. Różne kultury przypisują herbacie niezwykłe właściwości i uzdrawiającą moc.
Ta książka jest opowieścią o 5000. lat historii herbaty i rytuałach z nią związanych, przeplataną fragmentami utworów literackich, poradami i przepisami. Znakomite ilustracje - reprodukcje starych rycin i współczesne zdjęcia - przybliżają egzotyczny świat od Cejlonu po zbocza gór w Kam...
Czytaj więcej
3
Liczba ocen: 4
|
Średnia ocena: 4,75
Liczba ocen: 4
|
Średnia ocena: 4,75
Dwoje dzieci samotnie spędzających wieczory w domu musi samodzielnie przygotować sobie kolacje. Wyostrzony zmysł obserwacji i nieposkromiona ciekawość świata pozwalają im, poprzez świetną zabawę, odkryć sekrety chemii i fizyki. Przygotowanie sufletu, bitej śmietany czy ciasta umożliwia zgłębienie fascynującego świata atomów i cząsteczek.
Książka przeznaczona dla młodych czytelników w sposób klarowny i zabawny przedstawia tajniki naukowe, zasadniczo odbiegając od stereotypowych podręczników.
...
Dwoje dzieci samotnie spędzających wieczory w domu musi samodzielnie przygotować sobie kolacje. Wyostrzony zmysł obserwacji i nieposkromiona ciekawość świata pozwalają im, poprzez świetną zabawę, odkryć sekrety chemii i fizyki. Przygotowanie sufletu, bitej śmietany czy ciasta umożliwia zgłębienie fascynującego świata atomów i cząsteczek.
Książka przeznaczona dla młodych czytelników w sposób klarowny i zabawny przedstawia tajniki naukowe, zasadniczo odbiegając od stereotypowych podręczników.
...
Czytaj więcej
4
Liczba ocen: 4
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 4
|
Średnia ocena: 5,00
Mistrzowie kuchni rzadko analizują potrawy pod względem chemicznym, a przecież są one złożonymi związkami, które podlegają prostym prawom chemii. Autor dzieli się z czytelnikami wiedzą, mającą zastosowanie w praktycznych przepisach kulinarnych, przekazywanych przez matki córkom, przez szefów kuchni ich następcom. Bo, jak twierdzi sam mistrz, "związki chemiczne, które znajdują się w potrawie w śladowej ilości, odgrywają rolę błyskotliwego solisty w wielkim koncercie smaków".
[Prószyński i S-k...
Mistrzowie kuchni rzadko analizują potrawy pod względem chemicznym, a przecież są one złożonymi związkami, które podlegają prostym prawom chemii. Autor dzieli się z czytelnikami wiedzą, mającą zastosowanie w praktycznych przepisach kulinarnych, przekazywanych przez matki córkom, przez szefów kuchni ich następcom. Bo, jak twierdzi sam mistrz, "związki chemiczne, które znajdują się w potrawie w śladowej ilości, odgrywają rolę błyskotliwego solisty w wielkim koncercie smaków".
[Prószyński i S-k...
Czytaj więcej
5
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 4,33
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 4,33
Czytaj więcej
6
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 5,67
Liczba ocen: 3
|
Średnia ocena: 5,67
Nie jest to zwykła książka kulinarna. Znany francuski popularyzator smacznej kuchni zdradza sekrety wielkich mistrzów patelni. Podaje także wiele typowych przepisów, wyliczając składniki, które należy zgromadzić i konieczne czynności, które powinno się wykonać. Hervé This wzbogaca jednak swoje receptury o komentarze z dziedziny chemii i fizyki, gdyż jak twierdzi "zrozumienie ich mechanizmów w znaczny sposób ułatwi nam pracę, a zachodzące procesy w zasadniczy sposób łączą się ze sztuką kulinarną"...
Nie jest to zwykła książka kulinarna. Znany francuski popularyzator smacznej kuchni zdradza sekrety wielkich mistrzów patelni. Podaje także wiele typowych przepisów, wyliczając składniki, które należy zgromadzić i konieczne czynności, które powinno się wykonać. Hervé This wzbogaca jednak swoje receptury o komentarze z dziedziny chemii i fizyki, gdyż jak twierdzi "zrozumienie ich mechanizmów w znaczny sposób ułatwi nam pracę, a zachodzące procesy w zasadniczy sposób łączą się ze sztuką kulinarną"...
Czytaj więcej
7
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,00
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,00
Odnajdź umami i poznaj potrawy, które towarzyszą Japończykom od dzieciństwa.
"Domowa kuchnia japońska" to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi. To przyjemność przygotowywania potraw własnoręcznie, bez przemysłowych dodatków. Dania skomponowane z łatwo dostępnych, lokalnych i sezonowych...
Odnajdź umami i poznaj potrawy, które towarzyszą Japończykom od dzieciństwa.
"Domowa kuchnia japońska" to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi. To przyjemność przygotowywania potraw własnoręcznie, bez przemysłowych dodatków. Dania skomponowane z łatwo dostępnych, lokalnych i sezonowych...
Czytaj więcej
8
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,50
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 4,50
Masz 6 powodów, aby kupić tę książkę:
1. Kiedy zapraszasz przyjaciół na kolację, oni proponują przyniesienie przystawek, dania głównego... i deseru.
2. Odnosisz wrażenie, że potrzebujesz tłumacza do przeczytania "Dobrych i całkiem prostych przepisów wielkich kucharzy".
3. Gdy składasz zamówienie w "Halo, proszę pizzę", "Na pomoc, kuskus" lub "Dostawa sushi bez problemu", już się nie przedstawiasz, mówisz po prostu "To ja".
4. Przegląd twojej szafki kuchennej przypomina ekspedycję archeolog...
Masz 6 powodów, aby kupić tę książkę:
1. Kiedy zapraszasz przyjaciół na kolację, oni proponują przyniesienie przystawek, dania głównego... i deseru.
2. Odnosisz wrażenie, że potrzebujesz tłumacza do przeczytania "Dobrych i całkiem prostych przepisów wielkich kucharzy".
3. Gdy składasz zamówienie w "Halo, proszę pizzę", "Na pomoc, kuskus" lub "Dostawa sushi bez problemu", już się nie przedstawiasz, mówisz po prostu "To ja".
4. Przegląd twojej szafki kuchennej przypomina ekspedycję archeolog...
Czytaj więcej
9
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 5,50
Liczba ocen: 2
|
Średnia ocena: 5,50
Czytaj więcej
10
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 2,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 2,50
3, 4 lub 5 składników, parę minut na przygotowanie
200 łatwych przepisów z 5 kontynentów
Do 6 składników, żeby ograniczyć wydatki
NOWY KULINARNY PRZEWODNIK PODRÓŻNIKÓW
Podróżowanie stało się coraz popularniejsze i również w Polsce pojawiły się restauracje serwujące dania z całego świata. Modne wyprawy do Tajlandii i Japonii spowodowały, że na polskie stoły trafiło sushi. Od kilku lat także kuchnia amerykańska uwodzi swoimi burgerami, bajglami oraz daniami z grilla i z rusztu. Natomiast j...
3, 4 lub 5 składników, parę minut na przygotowanie
200 łatwych przepisów z 5 kontynentów
Do 6 składników, żeby ograniczyć wydatki
NOWY KULINARNY PRZEWODNIK PODRÓŻNIKÓW
Podróżowanie stało się coraz popularniejsze i również w Polsce pojawiły się restauracje serwujące dania z całego świata. Modne wyprawy do Tajlandii i Japonii spowodowały, że na polskie stoły trafiło sushi. Od kilku lat także kuchnia amerykańska uwodzi swoimi burgerami, bajglami oraz daniami z grilla i z rusztu. Natomiast j...
Czytaj więcej
11
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,00
Przenieśmy się do Tajlandii i dajmy się oczarować subtelnymi mieszankami tajskiej kuchni! W książce znalazło się ponad 50 sprawdzonych przepisów na tradycyjne i wyszukane tajskie potrawy: phad thai, kurczak w zielonym curry, sałatka z zielonej papai, flan z ryby w liściu bananowca, kulki ryżowe z kokosem.
Atutem książki jest nowoczesna szata graficzna i doskonałe, niezwykle barwne fotografie.
[Buchmann, 2015]
Przenieśmy się do Tajlandii i dajmy się oczarować subtelnymi mieszankami tajskiej kuchni! W książce znalazło się ponad 50 sprawdzonych przepisów na tradycyjne i wyszukane tajskie potrawy: phad thai, kurczak w zielonym curry, sałatka z zielonej papai, flan z ryby w liściu bananowca, kulki ryżowe z kokosem.
Atutem książki jest nowoczesna szata graficzna i doskonałe, niezwykle barwne fotografie.
[Buchmann, 2015]
Czytaj więcej
12
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 3,50
Czytaj więcej
13
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
Czytaj więcej
14
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 4,50
Maori Murota odczarowuje kuchnię japońską, czyniąc ją dostępną i zrozumiałą dla każdego, kto chce poznać rodzimą kulturę kulinarną autorki, jeść zdrowo i smacznie.
Ta książka to więcej niż klasyka kuchni z Tokio. To kulinarny przewodnik po świecie smaków, zapachów i receptur. Znajdziesz w niej:
- ponad 100 unikatowych przepisów nie tylko na sushi, miso czy ramen, ale także na słone placki senbei, pierożki gyoza, wariacje makaronu soba i udon, marynowane warzywa czy pulpeciki z kurczaka tsuku...
Maori Murota odczarowuje kuchnię japońską, czyniąc ją dostępną i zrozumiałą dla każdego, kto chce poznać rodzimą kulturę kulinarną autorki, jeść zdrowo i smacznie.
Ta książka to więcej niż klasyka kuchni z Tokio. To kulinarny przewodnik po świecie smaków, zapachów i receptur. Znajdziesz w niej:
- ponad 100 unikatowych przepisów nie tylko na sushi, miso czy ramen, ale także na słone placki senbei, pierożki gyoza, wariacje makaronu soba i udon, marynowane warzywa czy pulpeciki z kurczaka tsuku...
Czytaj więcej
15
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Czytaj więcej
16
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Masz 5 powodów, aby kupić tę książkę:
1. Twoi przyjaciele przestali przychodzić do Ciebie na obiad lub kolację. Może zatem dobrze byłoby nie podawać już więcej ravioli z puszki, dumnie nazywając je "moje ravioli al forno"?
2. Gdy przeczytasz w modnym czasopiśmie, że przyjmowanie gości samodzielnie przygotowanym posiłkiem jest obecnie bardzo cool.
3. Jesteś już mistrzem w użyciu otwieracza do konserw i gotowych posiłków podgrzewanych w mikrofalówce. Teraz chcesz zrobić krok dalej i opano...
Masz 5 powodów, aby kupić tę książkę:
1. Twoi przyjaciele przestali przychodzić do Ciebie na obiad lub kolację. Może zatem dobrze byłoby nie podawać już więcej ravioli z puszki, dumnie nazywając je "moje ravioli al forno"?
2. Gdy przeczytasz w modnym czasopiśmie, że przyjmowanie gości samodzielnie przygotowanym posiłkiem jest obecnie bardzo cool.
3. Jesteś już mistrzem w użyciu otwieracza do konserw i gotowych posiłków podgrzewanych w mikrofalówce. Teraz chcesz zrobić krok dalej i opano...
Czytaj więcej
17
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Na świecie znajdziemy tysiące wielkich win. Jak poznać te najlepsze, jakimi kryteriami kierować się, by znaleźć te, które będą wyróżniały się na tle innych? Francuski poeta i koneser, Jean Orizet, napisał: "Aby zrobić wielkie wino potrzeba szaleńca, który założy winnicę, mędrca, który ustali zasady jej funkcjonowania, prawdziwego artysty, który je z uwielbieniem wypije...".
[Wydawnictwo Olesiejuk, 2012]
Na świecie znajdziemy tysiące wielkich win. Jak poznać te najlepsze, jakimi kryteriami kierować się, by znaleźć te, które będą wyróżniały się na tle innych? Francuski poeta i koneser, Jean Orizet, napisał: "Aby zrobić wielkie wino potrzeba szaleńca, który założy winnicę, mędrca, który ustali zasady jej funkcjonowania, prawdziwego artysty, który je z uwielbieniem wypije...".
[Wydawnictwo Olesiejuk, 2012]
Czytaj więcej
18
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność.
Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora.
Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy.
Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają...
100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność.
Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora.
Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy.
Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają...
Czytaj więcej
19
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 5,00
Czytaj więcej
20
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 6,00
Liczba ocen: 1
|
Średnia ocena: 6,00
Jedyna książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.
Wszystko, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.
Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.
Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej.
Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii....
Jedyna książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.
Wszystko, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.
Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.
Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej.
Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii....
Czytaj więcej
21
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Marek Kondrat rekomenduje
Mam do nadrobienia czas, który zmarnowałem, nie znając wina, i dziś, gdy za cenę tej książki mogę odbyć wspaniałą podróż po całym świecie, pełnym urody, harmonii, w towarzystwie ludzi utalentowanych i pasjonatów – jadę bez wahania! Wystarczy przerzucić stronę.
Marek Kondrat
[Rosner & Wspólnicy, 2005]
Marek Kondrat rekomenduje
Mam do nadrobienia czas, który zmarnowałem, nie znając wina, i dziś, gdy za cenę tej książki mogę odbyć wspaniałą podróż po całym świecie, pełnym urody, harmonii, w towarzystwie ludzi utalentowanych i pasjonatów – jadę bez wahania! Wystarczy przerzucić stronę.
Marek Kondrat
[Rosner & Wspólnicy, 2005]
Czytaj więcej
22
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Czytaj więcej
23
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Czytaj więcej
24
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Czytaj więcej
25
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Czytaj więcej
26
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Czytaj więcej
27
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Liczba ocen: 0
|
Średnia ocena:
Drodzy Smakosze!
Przedstawiając wam te średniowieczne przepisy kuchenne, zapraszamy do odbycia podroży w czasie w poszukiwaniu naszych korzeni.
Nasi przodkowie używali obficie przypraw korzennych, gotowali wielobarwne potrawy o smakach budzących dziś czasem zaskoczenie. Nie znali pomidorów, ziemniaków ani papryki, które miały się pojawić znacznie później. Nie mieli talerzy ani widelców, posługiwali się tylko łyżkami i nożami. Jedli palcami, a jedzenie nakładali na drewnianą deseczkę albo k...
Drodzy Smakosze!
Przedstawiając wam te średniowieczne przepisy kuchenne, zapraszamy do odbycia podroży w czasie w poszukiwaniu naszych korzeni.
Nasi przodkowie używali obficie przypraw korzennych, gotowali wielobarwne potrawy o smakach budzących dziś czasem zaskoczenie. Nie znali pomidorów, ziemniaków ani papryki, które miały się pojawić znacznie później. Nie mieli talerzy ani widelców, posługiwali się tylko łyżkami i nożami. Jedli palcami, a jedzenie nakładali na drewnianą deseczkę albo k...
Czytaj więcej
28
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Kanapka Alcesta, zapach bułeczki z czekoladą po wyjściu ze szkoły, jabłecznik upieczony przez mamę… Jednym słowem smak dzieciństwa. Mikołajek i jego kumple stali się źródłem inspiracji dla najsłynniejszego francuskiego szefa kuchni, Alaina Ducasse’a, który stworzył trzydzieści wyjątkowych, łatwych do przygotowania przepisów. Okrasił je praktycznymi poradami, dodał odrobinę pasji i szczyptę nostalgii. Smacznego!
Alain Ducasse, ur. 1956; francuski geniusz kulinarny, wielokrotny zdobywca gwiazde...
Kanapka Alcesta, zapach bułeczki z czekoladą po wyjściu ze szkoły, jabłecznik upieczony przez mamę… Jednym słowem smak dzieciństwa. Mikołajek i jego kumple stali się źródłem inspiracji dla najsłynniejszego francuskiego szefa kuchni, Alaina Ducasse’a, który stworzył trzydzieści wyjątkowych, łatwych do przygotowania przepisów. Okrasił je praktycznymi poradami, dodał odrobinę pasji i szczyptę nostalgii. Smacznego!
Alain Ducasse, ur. 1956; francuski geniusz kulinarny, wielokrotny zdobywca gwiazde...
Czytaj więcej
29
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce!
Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia – trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. "Dziś – mówi – gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana…".
...
Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce!
Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia – trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. "Dziś – mówi – gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana…".
...
Czytaj więcej
30
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Świadomość wielkiego wpływu, jaki na nasz organizm ma sposób odżywiania, jest coraz bardziej powszechna. Dr Chantal Tse, opierając się na najnowszych badaniach nad chorobą nowotworową, uważa, że spożywane przez nas produkty mają w profilaktyce raka znaczenie fundamentalne. Dotyczy to nie tylko substancji, których powinniśmy unikać, ponieważ mają działanie rakotwórcze, ale również tych, których dobroczynne działanie wspiera nasz organizm w walce z chorobą nowotworową.
„Kuchnia antyrakowa” jest...
Świadomość wielkiego wpływu, jaki na nasz organizm ma sposób odżywiania, jest coraz bardziej powszechna. Dr Chantal Tse, opierając się na najnowszych badaniach nad chorobą nowotworową, uważa, że spożywane przez nas produkty mają w profilaktyce raka znaczenie fundamentalne. Dotyczy to nie tylko substancji, których powinniśmy unikać, ponieważ mają działanie rakotwórcze, ale również tych, których dobroczynne działanie wspiera nasz organizm w walce z chorobą nowotworową.
„Kuchnia antyrakowa” jest...
Czytaj więcej
31
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Czytaj więcej
32
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Batchcooking – tak dziś gotuje cały świat: szybko, tanio, zdrowo i przyjemnie.
Domowe posiłki dla rodziny, zdrowe i pyszne, możliwe do przygotowania raz w tygodniu, to marzenie wielu z nas. Wszyscy wiemy, że należy się dobrze i zdrowo odżywiać… Ale kto ma czas codziennie biegać po zakupy i gotować po całym dniu wypełnionym pracą i innymi obowiązkami. Dzięki tej książce teraz będzie to możliwe: możesz przygotować wszystkie posiłki na cały tydzień w jednym dniu i to w ciągu maksymalnie 2 godzin...
Batchcooking – tak dziś gotuje cały świat: szybko, tanio, zdrowo i przyjemnie.
Domowe posiłki dla rodziny, zdrowe i pyszne, możliwe do przygotowania raz w tygodniu, to marzenie wielu z nas. Wszyscy wiemy, że należy się dobrze i zdrowo odżywiać… Ale kto ma czas codziennie biegać po zakupy i gotować po całym dniu wypełnionym pracą i innymi obowiązkami. Dzięki tej książce teraz będzie to możliwe: możesz przygotować wszystkie posiłki na cały tydzień w jednym dniu i to w ciągu maksymalnie 2 godzin...
Czytaj więcej
33
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Poznaj słoneczną Hiszpanię od kuchni.
W książce znajdzie się 50 przepisów na typowe hiszpańskie dania – od znakomitych tapas, przez paellę, gazpacho, ajo blanco, hiszpańskie tortille, sałatki i przekąski, po wspaniałe desery: turon z pistacjami, krem kataloński oraz smakowite churros.
Nasza książka to wspaniała kulinarna podróż przez wszystkie regiony Hiszpanii.
[Buchmann, 2015]
Poznaj słoneczną Hiszpanię od kuchni.
W książce znajdzie się 50 przepisów na typowe hiszpańskie dania – od znakomitych tapas, przez paellę, gazpacho, ajo blanco, hiszpańskie tortille, sałatki i przekąski, po wspaniałe desery: turon z pistacjami, krem kataloński oraz smakowite churros.
Nasza książka to wspaniała kulinarna podróż przez wszystkie regiony Hiszpanii.
[Buchmann, 2015]
Czytaj więcej
34
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Zdrowe, tanie i pyszne!
W tej książce znajduje się aż 65 smakowitych przepisów, dzięki którym dowiesz się, co zrobić z najpopularniejszym wegańskim produktem – bogatym w żelazo, lekkostrawnym i łatwym w przygotowaniu. Coraz większa dostępność tofu w sklepach sprawia, że przestało być ono traktowane w kuchni jako wymyślny dodatek, a na stałe zagościło w naszych jadłospisach jako fantastyczny zamiennik mięsa.
[Wydawnictwo Buchmann, 2020]
Zdrowe, tanie i pyszne!
W tej książce znajduje się aż 65 smakowitych przepisów, dzięki którym dowiesz się, co zrobić z najpopularniejszym wegańskim produktem – bogatym w żelazo, lekkostrawnym i łatwym w przygotowaniu. Coraz większa dostępność tofu w sklepach sprawia, że przestało być ono traktowane w kuchni jako wymyślny dodatek, a na stałe zagościło w naszych jadłospisach jako fantastyczny zamiennik mięsa.
[Wydawnictwo Buchmann, 2020]
Czytaj więcej
35
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Domowe przetwory odzyskują należyte miejsce, o czym świadczy sukces telewizyjnych programów kulinarnych oraz mnóstwo internetowych stron poświęconych gotowaniu i przepisom kulinarnym.
Autorka sięga po stare, sprawdzone receptury. Swoją wiedzę o napojach leczniczych, winach i nalewkach oparła o teksty lekarzy, zielarzy i uzdrawiaczy, pochodzące od starożytności do czasów współczesnych. Przepisy można łatwo wykonać bez konieczności posiadania specjalistycznych urządzeń. Wszystkie napoje umożliw...
Domowe przetwory odzyskują należyte miejsce, o czym świadczy sukces telewizyjnych programów kulinarnych oraz mnóstwo internetowych stron poświęconych gotowaniu i przepisom kulinarnym.
Autorka sięga po stare, sprawdzone receptury. Swoją wiedzę o napojach leczniczych, winach i nalewkach oparła o teksty lekarzy, zielarzy i uzdrawiaczy, pochodzące od starożytności do czasów współczesnych. Przepisy można łatwo wykonać bez konieczności posiadania specjalistycznych urządzeń. Wszystkie napoje umożliw...
Czytaj więcej
36
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Sztuka kulinarna ma w sobie coś z magii. Na jej niezwykłość wpływa różnorodność aromatów, bogactwo kolorów i smaków.
Ta książka – dzięki efektownym fotografiom i prostym instrukcjom przedstawiającym kolejne etapy przygotowania wypieków i deserów – nauczy cię robić smakowite kremy i musy oraz przygotowywać tarty i tartaletki, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, dobre na przegryzkę ptysie, eklerki i makaroniki, a także klasyczne ciasta i niezwykłe pyszności o niepowtarzalnym smaku.
Zawarte ...
Sztuka kulinarna ma w sobie coś z magii. Na jej niezwykłość wpływa różnorodność aromatów, bogactwo kolorów i smaków.
Ta książka – dzięki efektownym fotografiom i prostym instrukcjom przedstawiającym kolejne etapy przygotowania wypieków i deserów – nauczy cię robić smakowite kremy i musy oraz przygotowywać tarty i tartaletki, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, dobre na przegryzkę ptysie, eklerki i makaroniki, a także klasyczne ciasta i niezwykłe pyszności o niepowtarzalnym smaku.
Zawarte ...
Czytaj więcej
37
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Ciasta, tarty, keksy, kremy mrożone i napoje…
Utalentowany szef kuchni Valentin Néraudeau podaje przepisy na desery klasyczne i light. Obie wersje słodkości łatwo przygotować, są niezwykle smaczne i zachwycają wyglądem! Wszystkie desery są przygotowywane na bazie owoców. Według Valentina Néraudeau wszyscy mamy prawo do przyjemności, a taką przyjemnością jest pyszny deser na przykład z kremem chantilly i z pięknymi owocami. Desery klasyczne na pewno zadowolą najwybredniejszych smakoszy. Deser...
Ciasta, tarty, keksy, kremy mrożone i napoje…
Utalentowany szef kuchni Valentin Néraudeau podaje przepisy na desery klasyczne i light. Obie wersje słodkości łatwo przygotować, są niezwykle smaczne i zachwycają wyglądem! Wszystkie desery są przygotowywane na bazie owoców. Według Valentina Néraudeau wszyscy mamy prawo do przyjemności, a taką przyjemnością jest pyszny deser na przykład z kremem chantilly i z pięknymi owocami. Desery klasyczne na pewno zadowolą najwybredniejszych smakoszy. Deser...
Czytaj więcej
38
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Zostań hodowcą bąbelków!
Choć fermentowane napoje znane są od wieków, ostatnio przeżywają prawdziwy renesans. Teraz możesz przygotować je we własnym domu! Poznaj smak samodzielnie przygotowanych kefiru, kombuczy, amazake, cydru, lassi i rejuvelacu. Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz domowego miodu pitnego, nigdy nie sięgniesz po słodkie napoje gazowane ze sklepu.
Choć fermentację odkryto w wyniku błędu, jej magii bardzo szybko ulegli ludzie z różnych stron świata. Fermentowanie gwarantowa...
Zostań hodowcą bąbelków!
Choć fermentowane napoje znane są od wieków, ostatnio przeżywają prawdziwy renesans. Teraz możesz przygotować je we własnym domu! Poznaj smak samodzielnie przygotowanych kefiru, kombuczy, amazake, cydru, lassi i rejuvelacu. Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz domowego miodu pitnego, nigdy nie sięgniesz po słodkie napoje gazowane ze sklepu.
Choć fermentację odkryto w wyniku błędu, jej magii bardzo szybko ulegli ludzie z różnych stron świata. Fermentowanie gwarantowa...
Czytaj więcej
39
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Liczba ocen:
|
Średnia ocena: 0,00
Oto książka z przepisami na wyjątkowe desery, które łatwo wykonać nawet bez użycia czarodziejskiej różdżki! Łączy w sobie czytanie baśni i eksperymentowanie w kuchni - dwa ulubione dziecięce światy. Zawiera 14 magicznych receptur dla młodych cukierników. Wspaniałe ilustracje tworzą naturalne połączenie pomiędzy historią a przepisem na bajkowy deser.
Marzysz o skosztowaniu smakołyków twoich ulubionych bohaterów baśni Andersena, Perraulta czy braci Grimm? Baw się dobrze, przygotowując wyśmienit...
Oto książka z przepisami na wyjątkowe desery, które łatwo wykonać nawet bez użycia czarodziejskiej różdżki! Łączy w sobie czytanie baśni i eksperymentowanie w kuchni - dwa ulubione dziecięce światy. Zawiera 14 magicznych receptur dla młodych cukierników. Wspaniałe ilustracje tworzą naturalne połączenie pomiędzy historią a przepisem na bajkowy deser.
Marzysz o skosztowaniu smakołyków twoich ulubionych bohaterów baśni Andersena, Perraulta czy braci Grimm? Baw się dobrze, przygotowując wyśmienit...
Czytaj więcej