Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

27.04.2019

Nasze życie kręci się wokół jedzenia. Kiedy zjeść? Ile zjeść? Co zjeść? Pytanie jednak brzmi, czy możemy jeść wszystko bez obaw o nasze zdrowie czy sylwetkę? Odpowiedź brzmi TAK! We wszystkim ważny jest jednak umiar i podstawowa wiedza na temat spożywanych przez nas produktów. Wiele z nich owianych jest złą sławą, ale czy słusznie. Rozprawmy się z najczęściej powtarzanymi i wciąż funkcjonującymi w powszechnej świadomości mitami na temat popularnych produktów żywieniowych, niektórych uznawa...
Czytaj więcej

15.04.2019

Czytaj więcej

06.04.2019

Pierwsza książka poświęcona food truckom w Polsce. "Food Trucki - Pasja na Kółkach" jest zarówno przewodnikiem po świecie streetfoodu i karmiących aut w Polsce, jak i albumem opisującym historię mobilnej gastronomii w naszym kraju. W środku znajdziecie czterdzieści siedem wybranych przez autora, interesujących i czasem bardzo zabawnych wywiadów z niezwykłymi właścicielami food trucków. Każda historia jest inna, każdy samochód wygląda i smakuje inaczej, a każdy właściciel ma swój własny styl i...
Czytaj więcej

05.04.2019

Autorka "Jadalnych kwiatów" i "Pysznych chwastów" po raz kolejny zaskakuje potrawami z darów dzikiej natury! Tym razem proponuje niepowtarzalne przepisy na dania z drzew. Spróbuj marynowanych szyszek, bukowej nutelli czy lipowych lodów. Ugotuj brzozowe risotto, upiecz chleb z żołędzi i zrób keczup z głogu. Zaskocz swoich gości oryginalnymi daniami prosto z lasu. Otwórz się na nowe doznania i sprawdź, jak smakowite mogą być drzewa. "Od lat suszę kwiaty lipy na ziołowy napar, zbieram kwiat...
Czytaj więcej

03.04.2019

  • Tytuł: Sztuka gotowania
  • Autor: Segnit Niki
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 2018
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2019
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): agnesines
Nowa książka autorki bestsellerowego "Leksykonu smaków". Przełomowa książka, która odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej książce poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się jak "działają" przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla ciebie. Dzięki "Sztuce gotowania", najnowszej książce autorki bestsellerowego "Leksykonu smaków", d...
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: