Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

2018-05-24

W tej książce brat Victor-Antoine d'Avila-Latourrette, autor wielu kulinarnych bestsellerów, wysławia dobrodziejstwa sałatek jako dań głównych, przekąsek i przystawek - znakomitego środka do wprowadzenia do naszej diety zdrowych i pożywnych pokarmów. Wszystkie składniki na te 200 świeżych i smacznych sałatek są absolutnie naturalne i zharmonizowane z rytmem pór roku oraz tradycyjną kuchnią klasztorną, wysoko cenioną za jej prostotę, wartości zdrowotne i wspaniały smak. Brat Victor ułożył tę...
Czytaj więcej
Obszerny poradnik dotyczący uprawy, wykorzystania i przyrządzania jednego z najpopularniejszych warzyw na świecie. Rozdział wstępny zawiera wszystko, co każdy kucharz i smakosz chciałby wiedzieć: najważniejsze informacje dotyczące wartości odżywczych pomidorów, garść wiadomości historycznych, szczegółowe opisy ponad 40 odmian z poradami dotyczącymi ich uprawy i walorów smakowych. Ponadto omawia podstawowe techniki przygotowania pomidorów, a także podpowiada, jak je kupować, przechowywać i p...
Czytaj więcej

2018-05-22

Tajemnica pysznej tarty tkwi w kruchym cieście i delikatnym nadzieniu. Zapieczona masa może być słodka lub słona. Tarta jest daniem prostym, ale bardzo efektownym. Może być podawana zarówno jako danie główne, jak i oryginalna przekąska czy pyszny deser. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno. W książce zgromadzono dużo ciekawych i różnorodnych przepisów z całego świata. Wykorzystanie zaproponowanych pomysłów z pewnością urozmaici codzienne obiady i zachwyci wszystkich domowników. [SBM...
Czytaj więcej

2018-05-16

Czytaj więcej

2018-05-11

Monotonia w kuchni jest niemal grzechem. Podawanie rosołu w każdą niedzielę zniechęci nawet zagorzałych wielbicieli tej zupy. Sztuką jest przygotowanie zaskakującego i różnorodnego jadłospisu na każdy dzień, unikając powtarzania potraw, z czym nawet najlepsze gospodynie mają problem. Książka kucharska "Obiady na 365 dni" powstała, by ułatwić komponowanie jadłospisów i planowanie posiłków w każdym domu. Jest to zbiór pomysłów na wyśmienite zupy, dania główne i desery, a także sałatki i suró...
Czytaj więcej

2018-05-09

  • Tytuł: Doradca smaku 2
  • Autor: Moran Michel
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: polski
  • Rok pierwszego wydania: 2015
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): OlimpiaOpiekun BiblioNETki
Książka powstała na podstawie programu telewizyjnego "Doradca smaku". Zawiera 80 różnorodnych przepisów na potrawy, których przygotowanie utrwalone zostało "krok po kroku" na fotografiach. Michel Moran, znany kucharz, restaurator i juror polskiej edycji programu "MasterChef", który zyskał ogromną sympatię telewidzów, stara się zachęcić czytelników do samodzielnego przygotowywania potraw w domu, pokazać, jak każdy z nas w prosty sposób i szybko może stworzyć potrawy smaczne, zdrowe, godne najleps...
Czytaj więcej
  • Tytuł: Doradca smaku
  • Autor: Moran Michel
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Język oryginalny: polski
  • Rok pierwszego wydania: 2014
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): OlimpiaOpiekun BiblioNETki
Kucharz, który skradł serca telewidzów przygotował kolejną książkę! Powstała na podstawie programu telewizyjnego "Doradca smaku". Michel Moran dzieli się doświadczeniami, zachęca do sięgnięcia po zioła oraz przyprawy i przygotowywania we własnej kuchni smacznych dań. Udowadnia, że bazując na własnym guście, smaku, sposobie doboru składników oraz kulinarnych wspomnieniach, każdy z nas może stworzyć potrawy godne najlepszych szefów kuchni. Książka zawiera 80 różnorodnych przepisów na pot...
Czytaj więcej
Któż opowie lepiej o kuchni włoskiej niż rodowity Włoch? Najbardziej rozpoznawalny Włoch w Polsce zdradza sekrety jednej z najlepszych kuchni świata. Podaje przepisy na swoje ulubione dania i smakołyki na różne okazje, święta oraz uroczystości, łącząc przy tym tradycję polską i włoską. Z powodu kuchni Włoch jest w stanie kłócić się, bronić jej honoru, wychwalać jej wspaniałości prawie jak kochanek, który chroni i wielbi swoją wybrankę. Jesteśmy dumni z naszego spaghetti tak samo jak z nasz...
Czytaj więcej

2018-05-05

GOTUJ, RYSUJĄC! BAW SIĘ, GOTUJĄC! Tu coś skwierczy, tam coś kipi, z garnków bucha para... a czarny kot chce nam ukraść kotlety! Rysuj, gryzmol i baw się książką z kulinarnymi zadaniami. Razem upichcimy coś pysznie kolorowego! [Babaryba, 2017]
Czytaj więcej

2018-05-04

Dzikie pesto, eliksir różany czy bułeczki poziomkowe. Naturalny krem do twarzy czy maść z wosku pszczelego. A może ognisty winegret z chrzanem jako lekarstwo na przeziębienie? Doświadczona zielarka Lisen Sundgren objaśnia, jak korzystać z dobrodziejstw natury, by tworzyć wysmakowane dania oraz leki domowej receptury. Przedstawia przewodnik po niemal stu gatunkach dziko rosnących roślin jadalnych: drzewach, krzewach owocowych, ziołach, roślinach warzywnych i przyprawowych. Podaje miejsce ich w...
Czytaj więcej
Legenda
  • - książka oceniona przez Ciebie - najedź na ikonę przy książce aby zobaczyć ocenę
  • - do książki dodano opisy lub recenzje
  • - książka dostępna w naszej księgarni
  • - książka dostępna u innych użytkowników (wymiana, kupno)
  • - książka znajduje się w Twoim schowku
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: