Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

31.05.2016

Najlepsze wegańskie przepisy na bazie zdrowej, bogatej w składniki odżywcze żywności, pochodzącej prosto z natury – bez jakichkolwiek egzotycznych dodatków. Co mają wspólnego shake waniliowo-owsiany, sałatka z soczewicy z grzankami warzywnymi i kapusta spiczasta z pikantnym sosem orzechowym? Brzmi zachęcająco, nieprawdaż? Dodatkowo wszystkie te dania są źródłem superżywności, mającej zbawienny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Kto jednak myśli, że żywność ta dostępna jest wyłącznie w In...
Czytaj więcej

29.05.2016

Jeśli zależy Ci, żeby Twoje dziecko prawidłowo się rozwijało i chętnie jadło to, co dla niego zdrowe, ta książka jest właśnie dla Ciebie! Wydany zbiór przepisów jest zwieńczeniem ogólnopolskiej akcji edukacyjnej "Gotuj zdrowo z Rybką" zorganizowanej przez stację MiniMini+ oraz Instytut Żywności i Żywienia, której celem jest promocja zbilansowanej diety maluchów oraz wzrost świadomości i wiedzy rodziców na temat prawidłowego żywienia dzieci w wieku przedszkolnym. Książka zawiera autorskie prze...
Czytaj więcej
Kulinarna wiosna tylko z siostrą Anastazją! Tym razem siostra Anastazja proponuje wiosenne sałatki, surówki, dania obiadowe, lekkie desery i przepyszne ciasta. Przepisy oparte są na tradycyjnych polskich produktach – dostępnych w każdym sklepie – a wszystkie potrawy są bardzo proste w przygotowaniu i sprawdzają się w każdej polskiej kuchni. Od kilkunastu lat korzystają z nich miliony czytelników. Zaufaj przepisom Siostry Anastazji ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Prawie 3 miliony spr...
Czytaj więcej

21.05.2016

Publikacja, jak każda książka kucharska, prezentuje przepisy. Można się więc z niej dowiedzieć, jak przygotować potrawy tradycyjne (pierogi z kapustą i grzybami) oraz egzotyczne (makaron po koreańsku), dania z niecodziennych składników (na przykład ze... stokrotek) czy ciekawe dodatki (pieprz ziołowy). Ponieważ jednak książka powstała ze szczególnej okazji, jaką jest jubileusz UW, zawiera też krótkie teksty opowiadające o kulinarnych tradycjach uczelni (jak jadali profesorowie i studenci w XIX i...
Czytaj więcej

16.05.2016

Marzeniem każdej mamy jest, aby jej dziecko jadło chętnie, zdrowo i różnorodnie. Ale nie każda mama wie, jak to osiągnąć. Z tą domową książką kucharską na pewno Ci się uda, niezależnie od tego, czy masz doświadczenie w kuchni, czy nie. W pięknie zilustrowanej książce znajdują się: – przepisy na początek rozszerzania diety, które przypadną do gustu także starszym dzieciom i rodzicom, – przepisy na potrawy tradycyjne, – pomysły na pyszne śniadania, obiady oraz dania na wynos, – przepisy n...
Czytaj więcej
Trzecia część bestsellerowej książki. Nowe, specjalnie skomponowane tygodniowe kuracje. Masz poczucie, że wyglądasz dużo starzej niż wskazuje Twoja metryka? Marzysz o lśniących włosach? Coraz częściej widzisz na swoje skórze tzw. pajączki? Powinnaś oczyścić organizm? Chciałabyś nadać swojej skórze koloryt, a nie przepadasz za opalaniem? Wypróbuj specjalnie skomponowane tygodniowe kuracje. Proste i skuteczne – m.in. anti-aging, zielony detoks i piękny uśmiech. Koktajle dla zdrowia i ...
Czytaj więcej
  • Tytuł: Doradca smaku 3
  • Autor: Polan Andrzej
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: polski
  • Rok pierwszego wydania: 2016
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): soulavaOpiekun BiblioNETki
Ugotuj razem z Andrzejem Polanem! W książce znajduje się 80 różnorodnych przepisów zebranych w 3 działach: z pieca, z patelni, z garnka. Część dań powstawała na oczach widzów programu "Doradca smaku", a część autor przygotował specjalnie do tej książki. Wszystkie potrawy są ilustrowane. Przyrządzanie niektórych zostało utrwalone na fotografiach "krok po kroku", inne prezentują się w całej okazałości, pięknie podane. Autor zachęca do inspirowania się jego pomysłami, gotowania w domu i trakt...
Czytaj więcej

15.05.2016

Kuchnia chorwacka słynie z prŝutu – szynki wieprzowej otoczonej w morskiej soli, suszonej na silnym wietrze – oraz ze wspaniałej rakii sporządzonej według starych receptur czy ostrego ajvaru, sosu paprykowego z dodatkiem bakłażanów i czosnku. W przydrożnych lokalach nierzadki jest widok stojącego przy ulicy rożna, na którym właściciel starannie obraca prosię lub jagnię. "Przewodnik kulinarny" to nie tylko zbiór najlepszych przepisów na chorwackie dania, ale również podróż po konkretnych regio...
Czytaj więcej

08.05.2016

Czytaj więcej
Dwudziestolecie międzywojenne... od kuchni! Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była wielosmakowa i różnobarwna jak pejzaż społeczny niejednorodnej etnicznie Drugiej Rzeczypospolitej. Wyrosła z tradycji szlacheckiej, przechodziła gwałtowne przeobrażenia wymuszone nowymi warunkami ekonomicznymi, w tym pracą zarobkową kobiet, oraz rozwojem cywilizacyjnym. Zwłaszcza w miastach polubiono nowoczesne, proste i szybkie potrawy. Kuchnia ziemiańska zmieniała się wolniej. Tu nadal gotowano...
Czytaj więcej
Czytaj więcej

04.05.2016

Zielone koktajle to najnowszy hit w dietetyce! Green smoothies, czyli smaczne, zielone koktajle to prawdziwa eksplozja zdrowia w pysznej formie! Bogactwo witamin i minerałów z zielonych (i nie tylko) owoców i warzyw sprawia, że są one coraz popularniejsze wśród wszystkich, którym zdrowa dieta leży na sercu. To najnowszy trend w dietetyce, zaraz obok świeżo wyciskanych soków owocowych. W książce znajduje się ponad 60 sprawdzonych przepisów na zielone koktajle zdrowia. Moda na green smoot...
Czytaj więcej

02.05.2016

Czytaj więcej
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: