Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

28.03.2008

"Łatwa kuchnia śródziemnomorska" to nieodzowny przewodnik po najlepszych potrawach, jakie spotkać można w basenie Morza Śródziemnego - od aromatycznych dań marokańskich do słonecznych smaków Hiszpanii. [Wydawnictwo Imbir, 2006]
Czytaj więcej

22.03.2008

Czytaj więcej

17.03.2008

  • Tytuł: Tarteletki i tarty
  • Autor: Banbery Sarah
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 2004
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2006
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): cheniutka
Czytaj więcej
Zbiór nowych przepisów i porad słynnego angielskiego mistrza kuchni Czytelniku, zakasz rękawy i pozwól Oliverowi wprowadzić Cię w świat nowoczesnej kuchni: - zbiór informacji o niezbędnym wyposażeniu kuchni, wskazówki dotyczące rozpoznawania i sposobów przyrządzania poszczególnych części tusz zwierzęcych, a także dokonywania racjonalnych zakupów artykułów najlepszej jakości. Jamie Oliver: "To najważniejsza z moich książek; pisząc ją dokładałem wszelkich starań, aby miała charakter ponad...
Czytaj więcej

09.03.2008

"Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej" to dzieło wyjątkowe. Stanowi doskonałe kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej i współczesnej, oficjalnej i regionalnej, środkowopolskiej i kresowej. W dwudziestu rozdziałach znajdują się przepisy na: masła smakowe, dipy, zupy, potrawy z mąki, jajek i sera, kasz i ryżu, ziemniaków, dodatki do zup i drugich dań, sosy, mięso, drób, dziczyznę, grzyby, jarzyny, desery, napoje zimne i gorące, ciasta, nalewki i przetwory. [Rea, 2004]
Czytaj więcej

06.03.2008

Czytaj więcej

05.03.2008

Czytaj więcej

01.03.2008

Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: