Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

23.02.2014

Niezwykła książka, bestseller, który we Włoszech doczekał się w ciągu dwóch lat aż pięciu wydań. Napisał ją najwybitniejszy włoski onkolog i chirurg o światowej sławie profesor Umberto Veronesi. Dla Włochów jest on takim autorytetem naukowym i medycznym, jakim dla Polaków był Zbigniew Religa. Profesor Veronesi przekonuje w swojej książce "Z rakiem walczy się przy stole", że skończyła się epoka "jem, co chcę". Nieodpowiednia dieta szkodzi nam bowiem tak samo, jak palenie papierosów, życie w st...
Czytaj więcej

12.02.2014

"Doktor T. Colin Campbell demaskuje mechanizmy, które rządzą współczesną medycyną i odpowiadają za katastrofalny stan zdrowia zachodnich społeczeństw. Brzmi to jak teoria spiskowa? Nic z tych rzeczy! Ta książka to syntetyczna analiza naszej rzeczywistości, okraszona zakulisowym spojrzeniem profesora biochemii żywienia jednego z najlepszych uniwersytetów na świecie i jednocześnie czołowego badacza związku diety z rozwojem nowotworów. Czy zmiana sposobu odżywiania może się stać receptą na obecny k...
Czytaj więcej

09.02.2014

"Czekając na cud" to pełny humoru, inspiracji i praktycznych uwag "poradnik", przeznaczony dla kobiet, które oczekują cudu narodzin po raz pierwszy, jak i dla tych, które czekają na niego po raz kolejny. Odwołując się do przeżyć Maryi, Matki Bożej, jak również do swoich własnych doświadczeń, autorka opisuje niezwykły okres ciąży jako czas zmiennych nastrojów, radości i smutku, oczekiwania i zmartwień, ale przede wszystkim jako czas głębokiego rozwoju duchowego. [Rafael, 2004]
Czytaj więcej

01.02.2014

  • Tytuł: Apteka żywności
  • Autor: Carper Jean
  • Tłumacz: Figlewska Joanna
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: uroda i zdrowie
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 1988
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 1998
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): maxel68
Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami. Oto przykłady zaczerpnięte z książki: – Jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66% – Jedna marchewka d...
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: