Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

26.09.2021

W książce znajdziesz plan posiłków i ponad 70 przepisów, dzięki którym pokonasz otyłość, cukrzycę typu 2, zespół metaboliczny (w tym podwyższony cholesterol), alergie, problemy z wątrobą, trzustką i jelitami oraz wzmocnisz odporność. Pyszne i szybkie w przygotowaniu dania zwalczą stan zapalny i choroby. Zadbasz o zdrowe odżywianie i mikrobiom. Posiłki są tak skomponowane, że równie dobrze smakują po odgrzaniu. Będziesz gotować na kilka dni i unikniesz zbędnego stresu. Wprowadzające te smakowite ...
Czytaj więcej

20.09.2021

"Polska kuchnia regionalna" to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie. Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole. Książka: - zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski - zupy, dania główne, desery, p...
Czytaj więcej
"Kulinarny przewodnik grzybiarza" przekonuje, że z grzybów można przyrządzić mnóstwo dań na różne sposoby. Znajdziecie w nim 120 przepisów na codzienne i wykwintne potrawy. Łączy je wspólna cecha: łatwość wykonania. Autor proponuje receptury na sałatki, przystawki, zupy, sosy i dania główne z grzybami świeżymi, suszonymi lub marynowanymi - m.in. na sałatkę ziemniaczaną z grzybami, pasztet grzybowy, krem grzybowy z serem feta, kotlety z kaszy i grzybów, kaczkę pieczoną z grzybami, karpia piecz...
Czytaj więcej

06.09.2021

Dzięki tej książce bez trudu przyrządzisz znakomite wędliny, nawet jeśli będziesz to robił pierwszy raz. Prezentujemy przepisy na kiełbasy - np. polską, jałowcową czy frankfurterki - oraz mięsa gotowane, pieczone i wędzone - np. szynkę, schab czy polędwicę. Ponadto przedstawiamy receptury na kaszanki, wątrobianki, salcesony oraz całą gamę pasztetów. Przepisy poprzedza rozdział, w którym znajdziesz niezbędne informacje na temat domowego wytwarzania wędlin. [Wydawnictwo Olimp Media, ...
Czytaj więcej
Dzięki tej książce bez trudu przyrządzisz znakomite produkty mięsne i nabiałowe, nawet jeśli będziesz to robił pierwszy raz. Prezentujemy przepisy na rozmaite kiełbasy - np. zwyczajną, krakowską czy kabanosy - oraz pasztety i wątrobianki, a także szynki, schab i baleron. Ponadto przedstawiamy receptury na sery, zarówno miękkie - np. mozzarellę, ricottę czy fetę - jak i twarde oraz półtwarde - np. goudę czy edamski. Podpowiadamy również, jak zrobić masło i napoje mleczne. Publikację uzupełniają r...
Czytaj więcej
Przekonaj się, że wędzenie może stać się prawdziwą pasją! Z niniejszej publikacji dowiesz się, jak zbudować prostą wędzarnię z beczki, przygotować produkty do wędzenia, wreszcie - jakie są metody tego rodzaju konserwacji żywności. Ponadto znajdziesz tu przepisy na wędzone mięsa, kiełbasy oraz ryby - m.in. baleron, półgęski, łososia i pstrąga - a także receptury na smakowite dania z wędzonek lub z ich dodatkiem. [Wydawnictwo Olimp Media, 2011]
Czytaj więcej
Przekonaj się, że ryby lub wędliny z przydomowej wędzarni są nie lada specjałem, a samo wędzenie to przyjemny sposób spędzania wolnego czasu. Z niniejszej publikacji dowiesz się, jak zbudować prostą wędzarnię z beczki, przygotować produkty do wędzenia, wreszcie - jakie są metody tego rodzaju konserwacji żywności. Znajdziesz tu przepisy na wędzone mięsa, kiełbasy oraz ryby - m.in. baleron, polędwicę, szynkę, golonkę, półgęski, łososia, karpia i pstrąga - a także receptury na dania z wędzone...
Czytaj więcej
Z "Przysmakami wiejskiej masarni" bez trudu przyrządzisz wyborne wędliny, nawet jeśli będziesz to robił pierwszy raz! Autor niniejszej książki podaje przepisy na kiełbasy - np. węgierską czy frankfurterki - oraz mięsa gotowane, pieczone i wędzone - np. baleron czy polędwicę. Ponadto prezentuje receptury na rozmaite kaszanki, wątrobianki, salcesony i pasztety. Publikację otwiera rozdział, w którym znajdziesz niezbędne informacje na temat wyrobu wędlin w warunkach domowych. [Wydawnictwo Olimp...
Czytaj więcej
W niniejszej książce prezentujemy przepisy na smaczne i zdrowe (bo pozbawione przemysłowych "ulepszaczy") drożdżowe bułki oraz rogaliki. Znajdziesz wśród nich propozycje idealne do zrobienia kanapek, a także pomysły na przysmaki z pikantnymi farszami oraz na słodko. Przedstawiamy receptury na szwedki, grahamki, bagietkę, bułeczki cynamonowe, rogaliki z wiśniami, rogaliki orzechowe, kapuśniaczki, bułeczki z pieczarkami i wiele innych pysznych wypieków. Przepisy poprzedza rozdział, w którym ...
Czytaj więcej
Przekonaj się, że wyrób pieczywa wcale nie jest umiejętnością zarezerwowaną wyłącznie dla profesjonalistów - chleb czy bułki z powodzeniem możesz upiec samodzielnie w domu. W niniejszej książce prezentujemy zbiór przepisów na smaczne i zdrowe (bo pozbawione przemysłowych "ulepszaczy") chleby na zakwasie oraz drożdżowe - np. chleb ciabatta, chleb dyniowy, miodowy, kukurydziany czy żytni z kminkiem. Ponadto polecamy receptury na całą gamę bułek - np. szwedki czy bułki z ziarnami. Uzupełnien...
Czytaj więcej
Ziemniaki to podstawa polskiej kuchni. I nie ma nic bardziej mylnego niż przekonanie, że potrawy z nich są monotonne. Niniejsza książka udowadnia, że na bazie tego składnika można stworzyć prawdziwe cuda kulinarne na wszelkie okazje. Znajdziecie tu ponad 200 przepisów na rozmaite dania z ziemniaków: purée, które można przyrządzić na co najmniej 14 sposobów, kluski i placki z różnymi dodatkami, zapiekanki, zupy oraz sałatki. W książce zamieszczono receptury na dania proste i codzienne, np. ...
Czytaj więcej

03.09.2021

Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek - wszystkie te miejsca skrywają DZIKIE ROŚLINY będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała. Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury. Dzięki tej książce przygotujesz: - drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu - marmoladę z dzikiej forsycji - surówkę z liśćmi lipy - leśny dżin z jałowca - pokrzywowe kluseczki i ponad 100 innych doskonałych potraw z wyk...
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: