Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

24.01.2017

"Rodzinne i uroczyste obiady Siostry Marii" to kolejna z serii książka zawierająca wiele sprawdzonych i łatwych do przygotowania przepisów. Zostały one tak ułożone, by tworzyć gotowe zestawy obiadowe. Dzięki temu łatwiej będzie można zaplanować menu na rodzinny obiad. Zestawy są bardzo różnorodne: od jarskich, poprzez rybne, na klasycznych mięsnych kończąc. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie. [Wydawnictwo Martel, 2016]
Czytaj więcej
"Dania i potrawy z grilla Siostry Marii" to znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów nie tylko na grillowane mięsa, ryby i warzywa, ale również na dania z kociołka i pyszne, kolorowe grzanki. Większość potraw można z powodzeniem przygotować podczas rodzinnego pikniku lub spotkania z przyjaciółmi na świeżym powietrzu. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie. [Wydawnictwo Martel, 2016]
Czytaj więcej
"Dekoracje stołów i potraw siostry Marii" to książka, w której znajduje się wiele pomysłów na efektowne przygotowanie stołu zarówno na dzień powszechni jak i niedzielny obiad, a także na święta lub inne uroczyste okazje. Nasza książka to wspaniały prezent dla wszystkich miłośników pięknie nakrytych stołów i elegancko podanych potraw! [Wydawnictwo Martel, 2014]
Czytaj więcej
"189 przepisów siostry Marii" to znakomite pomysły na typowo świąteczne dania i wypieki, tradycyjne potrawy na przyjęcia w rodzinnym gronie, okresy Adwentu, Wielkiego Postu i karnawału. Książka ta jest skarbnicą wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie. [Wydawnictwo Martel, 2012]
Czytaj więcej
"Domowa apteka" to książka inna niż wszystkie. Zawiera wiele sprawdzonych sposobów na łagodzenie i leczenie różnych dolegliwości i chorób, a także szereg porad kosmetycznych. Wszystkie przepisy zawierają tylko naturalne składniki i wykorzystują leczniczą moc ziół, warzyw i owoców. To prawdziwa skarbnica wiedzy o leczeniu naturalnymi sposobami przekazywana z pokolenia na pokolenie. [Wydawnictwo Martel, 2016]
Czytaj więcej

23.01.2017

"Ciasta i ciasteczka siostry Marii" to znakomita książka, w której znajduje się wiele wspaniałych i sprawdzonych przepisów na tradycyjne, domowe wypieki, bez których trudno wyobrazić sobie przyjęcia w rodzinnym gronie czy święta. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom każde ciasto zawsze się uda. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Nasza książka to wspaniały prezent dla miłośników polskiej kuchni! [Wydawnictwo Martel, 2013]
Czytaj więcej
"Pieczywo Siostry Marii" to książka, w której znajduje się wiele przepisów na doskonałe bułki, bułeczki i chleby. Dodatkowo zamieszczone są w niej przepisy na pieczywo bezglutenowe. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom, a także pięknym zdjęciom, wszystkie wypieki zawsze się udadzą. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie. [Wydawnictwo Martel, 2015]
Czytaj więcej
"Zioła Siostry Marii" to wyjątkowa pozycja, która jest połączeniem zielnika z książką kucharską. Znajdują się w niej nie tylko pięknie ilustrowane opisy ziół, ale również sprawdzone przepisy na różnego rodzaju domowe kuracje ziołowe i pyszne dania z wykorzystaniem ziół. To prawdziwa skarbnica wiedzy przekazywanej z pokolenia na pokolenie. [Wydawnictwo Martel, 2014]
Czytaj więcej
"Sałatki i dania z warzyw siostry Marii" to znakomita książka, w której znajduje się wiele wyśmienitych i sprawdzonych przepisów nie tylko na zdrowe i bogate w witaminy sałatki, ale także na pożywne potrawy z warzyw, które mogą stanowić samodzielny posiłek. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom, a także pięknym zdjęciom, każda surówka, sałatka czy inna potrawa warzywna zawsze się uda. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie. [Wydawnictwo Martel, 201...
Czytaj więcej
"Przetwory i nalewki siostry Marii" to znakomita książka, w której znajduje się wiele sprawdzonych przepisów nie tylko na przetwory z warzyw i owoców, ale także na wyśmienite nalewki, z których większość ma działanie zdrowotne. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom, a także pięknym zdjęciom, wszystkie przetwory zawsze się udadzą. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie. [Wydawnictwo Martel, 2013]
Czytaj więcej

22.01.2017

"Pierogi i dania mączne siostry Marii" to znakomita książka, w której znajduje się wiele sprawdzonych przepisów na doskonałe pierogi, kluski, placki i naleśniki. Większość z nich może stanowić samodzielny, bardzo wartościowy posiłek. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom, a także pięknym zdjęciom, wszystkie potrawy zawsze się udadzą. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie. [Wydawnictwo Martel, 2015]
Czytaj więcej
Ziemniak, najpopularniejsze w Polsce warzywo i jednocześnie dla wielu z nas podstawowy składnik codziennej diety, ma w kuchni nieskończenie wiele zastosowań, można go spożywać samego bezpośrednio po ugotowaniu, upieczeniu lub usmażeniu, ale jest również bazą wielu dań: kopytek, pyz, knedli, kartaczy, klusek, placków i zapiekanek. Poza tym świetnie komponuje się z każdym rodzajem mięsa, rybami oraz innymi warzywami, a ze względu na swój delikatny, niezbyt wyrazisty smak - doskonale łączy się z zi...
Czytaj więcej
"Dania i potrawy z drobiu Siostry Marii" to kolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na łatwe do przygotowania potrawy z kurczaka, indyka, kaczki i gęsi. Od zup zaczynając, poprzez różnego rodzaju sałatki, rolady, pasztety, na drobiu duszonym, pieczonym i smażonym kończąc. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie. [Wydawnictwo Martel, 2016]
Czytaj więcej
"Desery siostry Marii" to znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na domowe desery, które będą nie tylko smaczną przekąską czy ukoronowaniem rodzinnego obiadu, ale również ozdobą każdego przyjęcia. A dzięki dokładnym opisom i wskazówkom każdy deser zawsze się uda. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie. [Wydawnictwo Martel, 2016]
Czytaj więcej
Przepisy na dania z ryb: zupy, pasty, tatary, kanapki, sałatki rybne, dania obiadowe i dania na przyjęcia. "Dania i potrawy z ryb Siostry Marii" to kolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na łatwe do przygotowania potrawy z ryb i owoców morza, od zup zaczynając, poprzez różnego rodzaju pasty, tatary i sałatki, na rybach duszonych, pieczonych i smażonych kończąc. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie. [Wydawni...
Czytaj więcej

10.01.2017

  • Tytuł: Uzdrowienie od kuchni
  • Autor: Rusin Wiesława
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: polski
  • Rok pierwszego wydania: 2016
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): ProZoe
Czytaj więcej

08.01.2017

Czytaj więcej

04.01.2017

Po „Obfitości” przyszedł czas na „Całą obfitość”: jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych. „Obfitość” zmieniła nasze spojrzenie na gotowanie i jedzenie. Koncentrując się na smaku warzyw, oryginalnych przyprawach i świeżych składnikach, zapoczątkowała wielki kulinarny przewrót. Tam, gdzie kończy się „Obfitość”, zaczyna się… „Cała obfitość”. 150 nowych, apetycznych przepisów na dania jarskie, tym razem ułożonych według metody przygotowania – na przykł...
Czytaj więcej
Świadomość wielkiego wpływu, jaki na nasz organizm ma sposób odżywiania, jest coraz bardziej powszechna. Dr Chantal Tse, opierając się na najnowszych badaniach nad chorobą nowotworową, uważa, że spożywane przez nas produkty mają w profilaktyce raka znaczenie fundamentalne. Dotyczy to nie tylko substancji, których powinniśmy unikać, ponieważ mają działanie rakotwórcze, ale również tych, których dobroczynne działanie wspiera nasz organizm w walce z chorobą nowotworową. „Kuchnia antyrakowa” jest...
Czytaj więcej
Książka z serii "Superfoods", czyli kompleksowe omówienie najbardziej odżywczych roślin na świecie! Tym razem przyglądamy się super ziarnom, do których zaliczamy: nasiona lnu, nasiona szałwii hiszpańskiej, nasiona konopi, komosę ryżową, amarantus. Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie składniki odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię, takie jak: białko, kwas foliowy, wapń, cynk, magnez, żelazo, fosfor, selen, miedź, mangan i...
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: