Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

30.04.2016

Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej

28.04.2016

Czytaj więcej

14.04.2016

Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci. [Oficyna Wydawnicza Multico, 2006]
Czytaj więcej

12.04.2016

Dalmacja, od lat najliczniej odwiedzana przez polskich turystów nadmorska chorwacka kraina, dla wielu jest wręcz synonimem udanych wakacji. Tym bardziej trudno zrozumieć, dlaczego dotychczas nie ukazała się na naszym rynku wydawniczym książka w sposób kompetentny traktująca dalmatyńską kuchnię, która przecież – obok słońca i lazuru morza – jest jednym z ważniejszych magnesów, ściągających każdego roku w tamte strony miliony przybyszów z całego świata. Tę bolesną lukę szczęśliwie wypełnia Robe...
Czytaj więcej

09.04.2016

"Z miłością" to wegańska książka kucharska napisana w lekkim i nieco humorystycznym stylu. Radże zabiera was w pełną smaków podróż po różnych stylach gotowania. Potrawy, które proponuje, są łatwe do przyrządzenia, bajecznie kolorowe i smaczne (w wielu wariantach także bez glutenu). Zainteresuje ona tych, którym nieobojętny jest los zwierząt i którzy już radośnie podążają ścieżką tego zdrowego oraz świadomego stylu życia i chcą wprowadzić kilka nowych pomysłów do swojego jadłospisu, a także tych,...
Czytaj więcej

07.04.2016

Najbardziej wyczekiwana książka kulinarna 2016 roku! Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce dzięki gorącej premierze: wydawnictwo Vivante przedstawia polskie wydanie "Sztuki fermentacji" Sandora Ellixa Katza! Gorący trend kulinarny, który podbija programy śniadaniowe, magazyny kulinarne, prestiżowe restauracje, rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie, a dzięki biblii fermentacji przybierze na sile. Ponad 700 stron unikalne...
Czytaj więcej

02.04.2016

Produkcja cydru ma tysiącletnią tradycję, a w ostatnich latach przeżywa prawdziwy renesans. Stephen Wood wraz z ekipą Farnum Hill Ciders podpowiadają w tej książce, jak robić go domowym sposobem. Przekonasz się, że to całkiem proste. Wystarczy zaledwie kilka składników i parę sprzętów. Cała tajemnica tkwi bowiem w jabłkach. W tej książce znajdziesz: – szczegółowe instrukcje, krok po kroku, jak przygotować pierwszą partię domowego cydru, – rady, jak profesjonalnie smakować cydr, – wskaz...
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: