Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

28.08.2015

Jak sprawić, by nad stołem unosił się aromat rodzinnych, szczęśliwych i spokojnych świąt. Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami. Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani niekończące się godziny s...
Czytaj więcej

27.08.2015

Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotog...
Czytaj więcej

23.08.2015

"Schudłam, a moja cera wyraźnie się oczyściła. Kiedy rzuciłam białe paskudztwo, poczułam, że mój organizm zdrowieje. Odzyskałam dobre samopoczucie i ten wyjątkowy rodzaj energii, jaki pamiętam z dzieciństwa. Nie wierzę w skuteczność diet ani w samoumartwianie kulinarne. Mój plan i przepisy są opracowane tak, by żyło nam się długo i szczęśliwie". Sarah Wilson przyznaje, że była cukroholiczką, pochłaniającą odpowiednik 25 łyżeczek cukru dziennie. Dopiero kiedy dostrzegła związek między spożycie...
Czytaj więcej

19.08.2015

"Od czterech lat nieustannie podróżuję po Polsce. Łącznie przejechałam już ponad 300 tysięcy kilometrów, przemierzając kraj wzdłuż i wszerz. Podróże pozwalają mi na odkrywanie Polski, o jakiej zawsze marzyłam – pełnej smaku, zapachu, koloru i serdeczności. Odnalazłam w niej cudowne rodzinne restauracje i hotele zachwycające nieprawdopodobną jakością i wzruszającą czasem dbałością o gości. Polska to dziś dla wszystkich ogromna, radosna niespodzianka. Nasz kraj jest pełen miejsc niezwykłych, ro...
Czytaj więcej

11.08.2015

Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek, m.in. "W piekarni Pięciu Przemian", oraz serii "W kuchni Pięciu Przemian", prezentuje niezbędnik dla osób kochających słodkości i będących na diecie bezglutenowej. W "Bezglutenowej cukierni" znajdziesz ponad 80 zróżnicowanych receptur na ciasta kruche, biszkoptowe i drożdżowe, babeczki, tarty, ciasteczka, a także leguminy, koktajle, kremy, galaretki, torty, wafelki, musy czy budynie. Oto nie...
Czytaj więcej

05.08.2015

  • Tytuł: Ziarna dają siłę
  • Autor: Freer Chrissy
  • Tłumacz: Malinowski Jerzy
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 2012
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2015
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): parilicium
W rolach głównych: kasza gryczana, amarantus, komosa (quinoa), brązowy ryż, soczewica, płatki owsiane, kasza jaglana, orkisz, kuskus oraz inne superzboża. Z tej książki czytelnik dowie się wszystkiego o zaletach zbóż i roślin strączkowych. Poradnik składa się z 12 części - każda poświęcona jest jednemu z gatunków zbóż. To zbiór receptur na zdrowe i smaczne potrawy - azjatycką sałatkę ryżową, kotleciki ryżowo-warzywne, placki z soczewicy, zapiekankę grecką. W książce znajduje się ponad 100 prz...
Czytaj więcej

04.08.2015

Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: