Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

2008-06-28

  • Tytuł: Zupy
  • Autor: Willan Anne
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Serie wydawnicze:
  • Rok pierwszego wydania: 1997
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 1997
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): vitred
Czytaj więcej

2008-06-22

Czytaj więcej
Czytaj więcej

2008-06-14

  • Tytuł: Grill
  • Autor: Spieler Marlena
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Serie wydawnicze:
  • Rok pierwszego wydania: 1998
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 1998
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): vitred
Czytaj więcej
  • Tytuł: Ciasta
  • Autor: Maher Barbara
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Serie wydawnicze:
  • Rok pierwszego wydania: 1997
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 1998
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): vitred
Czytaj więcej

2008-06-12

Czy znacie Narnię od kuchni? Pachnącą smażoną na boczku cebulą, aromatycznymi sosami, świeżymi nowalijkami, cudownym zapachem pieczonych mięs, kuszącą wonią ciast i deserów? Ta książka zaprasza Was w smakowitą podróż kulinarną, podążając tropem postaci, które zamieszkują świat Narnii, abyście i Wy mogli zakosztować specjałów tej baśniowej krainy: pieczeń z kaczki w pomarańczach, pstrągi w pietruszce, starorzymski placek foccacia, słodki krem z orzechów laskowych, aromatyczny napój Aslana – to...
Czytaj więcej

2008-06-08

Kucharska książka, ale jaka - palce lizać, creme de la creme! Przepyszne ilustracje, 1000 stron, na których znajdziesz przeszło 1800 przepisów na każdą okazję, uświetniających rodzinny obiad, kolację we dwoje czy bankiet. Dowiesz się, co lubi najbardziej Wisława Szymborska, Katarzyna Skrzynecka, Bożena Dykiel, Ewa Bem, Daniel Olbrychski, Jan Kobuszewski, Krystyna Janda i inni. O tym co i w jaki sposób przygotować, by zachwycało. Nie tylko smakiem, ale i formą. Duszenie, flambirowanie, blansz...
Czytaj więcej

2008-06-03

Katarzyna Likus o kuchni pisze od lat, wykorzystując swoje restauratorskie doświadczenia, wiedzę oraz wspomnienia z podróży. Jej felietony to krótkie impresje ze świata smaków, zapachów i kolorów, pełne wdzięku zaproszenie do odkrywania kulinarnych tajemnic, zapomnianych receptur i autorskich przepisów. [Edipresse Książki, 2006]
Czytaj więcej

2008-06-02

  • Tytuł: Tajemnice dobrej kuchni
  • Autor: Gerer Reinhard
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Język oryginalny: niemiecki
  • Rok pierwszego wydania: 1993
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 1996
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): ilia
Czytaj więcej

2008-06-01

Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: