Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

29.11.2008

Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej

24.11.2008

Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej

23.11.2008

Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej

21.11.2008

Czytaj więcej

19.11.2008

Czytaj więcej

16.11.2008

Masz 5 powodów, aby kupić tę książkę: 1. Twoi przyjaciele przestali przychodzić do Ciebie na obiad lub kolację. Może zatem dobrze byłoby nie podawać już więcej ravioli z puszki, dumnie nazywając je "moje ravioli al forno"? 2. Gdy przeczytasz w modnym czasopiśmie, że przyjmowanie gości samodzielnie przygotowanym posiłkiem jest obecnie bardzo cool. 3. Jesteś już mistrzem w użyciu otwieracza do konserw i gotowych posiłków podgrzewanych w mikrofalówce. Teraz chcesz zrobić krok dalej i opano...
Czytaj więcej
Masz 6 powodów, aby kupić tę książkę: 1. Kiedy zapraszasz przyjaciół na kolację, oni proponują przyniesienie przystawek, dania głównego... i deseru. 2. Odnosisz wrażenie, że potrzebujesz tłumacza do przeczytania "Dobrych i całkiem prostych przepisów wielkich kucharzy". 3. Gdy składasz zamówienie w "Halo, proszę pizzę", "Na pomoc, kuskus" lub "Dostawa sushi bez problemu", już się nie przedstawiasz, mówisz po prostu "To ja". 4. Przegląd twojej szafki kuchennej przypomina ekspedycję archeolog...
Czytaj więcej

13.11.2008

Maria Gruszecka była uznaną autorką książek kucharskich. Po "Ilustrowanym kucharzu krakowskim" postanowiliśmy wydać kolejny reprint książki jej pióra. "366 obiadów – znakomita kuchnia krakowska" to bardzo popularna książka, wielokrotnie uzupełniana i wznawiana. Zawiera przepisy bardzo proste i niedrogi "dla średniego stanu mieszczańskiego i urzędniczego". Gruszecka napisała ją po wydaniu "Ilustrowanego kucharza krakowskiego", który cieszył się (i cieszy nadal) ogromnym zainteresowaniem ze st...
Czytaj więcej

12.11.2008

Świeże spojrzenie na kuchnię, wysmakowana szata graficzna – oraz zupełnie nowe przepisy znanych m.in. z "Wysokich Obcasów" restauratorek. Marta Gessler przypomina czytelnikom, że w gotowaniu najważniejsze są radość i pomysł. Zachęca do wypróbowania bardziej skomplikowanych przepisów (polędwica Wellingtona!), ale dba też o proste rytuały – przygotowanie zielonej herbaty czy kawy. Agnieszka Kręglicka przywozi z kulinarnych podróży przepisy i inspiracje: hiszpańskie gazpacho i paellę, legenda...
Czytaj więcej
Czytaj więcej

11.11.2008

  • Tytuł: Jajka: 130 prostych przepisów
  • Autor: Roux Michel
  • Tłumacz: Rossman Karolina
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 2005
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2007
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): Iskierka
Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek – począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy. Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprosts...
Czytaj więcej
  • Tytuł: Niedzielne przysmaki
  • Autor: Ramsay Gordon
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 2006
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2008
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): Iskierka
Książka "Niedzielne przysmaki" jest jednym z elementów kampanii, którą rozpoczął Gordon Ramsay pod hasłem "Sunday lunch". Jej podstawowym celem jest przypomnienie i przekonanie opinii publicznej, jak ważnym momentem są spotkania w gronie rodzinnym, czerpanie radości z towarzystwa najbliższych, dzielenie się jedzeniem. Nie trzeba być członkiem dużej rodziny. Nie musi być również regułą, by rodzinny posiłek odbywał się w niedzielę. Równie dobrze może to być sobota lub piątek albo inny dzień, w któ...
Czytaj więcej
  • Tytuł: Łatwe gotowanie
  • Autor: Ramsay Gordon
  • Tłumacz: Zasieczny Przemysław
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 2005
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2008
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): Iskierka
Gordon Ramsay - kucharz znany z niekonwencjonalnych sposobów gotowania, którego książki biją rekordy popularności, właściciel luksusowych restauracji, które otrzymują najwyższe noty trzech gwiazdek najbardziej prestiżowego przewodnika po restauracjach świata - "Michelin Guide". W tej niezwykłej książce ukazuje, jak możesz cieszyć się wspaniałymi potrawami we własnym domu bez poświęcania wielu godzin na ich przygotowywanie. Wykorzystując najlepsze składniki, niebanalne połączenia smaków i nie...
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: