Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

30.10.2006

Z jednej strony przepisy na najpopularniejsze - proste i wykwintne - sosy, sałaty, przekąski, zupy, dania rybne, mięsne i desery. Z drugiej - ich niezwykłe dzieje, opowiedziane ze swadą i humorem. Przygotowując najsłynniejsze dania z kuchni polskiej i światowej, dowiemy się m.in.: - gdzie powstał majonez, - dlaczego aż cztery osoby powinny przyprawiać sałatę, - czym jest czernina znana z "Pana Tadeusza" i - co naprawdę kryje się pod nazwą "szarlotka". [Bertelsmann, 2006]
Czytaj więcej

16.10.2006

Czytaj więcej

08.10.2006

Zbiór fascynujących opowiadań o doświadczeniach kulinarnych znanych polskich podróżników i odkrywców. Opisują oni swoje niezwykłe doświadczenia związane z egzotycznymi potrawami, które przyszło im jeść w odległych zakątkach świata, ale nie tylko... Z opowieści naszych autorów przebija też nostalgia za polskim barszczem, razowcem i świeżutką mizerią. Jak smakują pieczone mrówki, hamburger z krokodyla, świeży szpik z kości karibu? Jak przyrządzić najsmaczniejsze karaluchy? Jaki był ulubiony kok...
Czytaj więcej

01.10.2006

Książka kucharska dla miłośników czekolady. Zawiera ponad 200 przepisów zarówno prostych, klasycznych jak i wiele oryginalnych, rzadziej spotykanych. Pięknie ilustrowana. Każdy przepis zawiera czas przygotowania oraz dokładne instrukcje dekorowania. [Bellona, 2006]
Czytaj więcej
Legenda
  • - książka oceniona przez Ciebie - najedź na ikonę przy książce aby zobaczyć ocenę
  • - do książki dodano opisy lub recenzje
  • - książka dostępna w naszej księgarni
  • - książka dostępna u innych użytkowników (wymiana, kupno)
  • - książka znajduje się w Twoim schowku
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: