Ostatnio dodane książki

Termin dodania:

2007-09-30

Najstarsze pisemne przekazy o miodzie pochodzą sprzed 4000 lat. Miód ma fantastyczne właściwości zdrowotne i odżywcze. W książce znajdziemy aż 139 przepisów na najrozmaitsze potrawy z miodem. A więc są desery i ciasta, a także nalewki, wina i miody pitne. Nie brakuje wybornych mięs macerowanych w miodzie, opiekanych ryb i surówek z dodatkiem miodu. [Klub Dla Ciebie, 2006]
Czytaj więcej
Afrodyzjaki to środki pobudzające seksualność człowieka. Ich cudowna moc polega na tym, że mamy ochotę na seks nawet po bardzo wyczerpującym dniu. Dają nam siłę, poprawiają nastrój, pozwalają urozmaicić grę miłosną. Na świecie jest znanych wiele kulinarnych afrodyzjaków. W książce przedstawiono najważniejsze, najpopularniejsze i najbardziej dostępne. Ich wprowadzenie do codziennej diety na trwałe doda nam wigoru. [Bauer-Weltbild Media, 2006]
Czytaj więcej
Świetny poradnik, który polecamy zarówno młodym stażem, jak i doświadczonym wędkarzom. Autor opisuje zmiany, jakie zachodzą w przyrodzie w trakcie całego roku, jak toczy się życie wokół jezior, rzek, stawów i w wodzie. Poznajemy zwyczaje ryb, rodzaje stosowanych przynęt, najlepsze łowiska. Obszerne rozdziały poświęcone są rybom najczęściej poławianym wiosną, latem, jesienią i zimą, przepisom ochronnym oraz ograniczeniom wynikającym z postanowień regulaminu amatorskiego połowu ryb obowiązującego ...
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej

2007-09-29

Czytaj więcej
Czytaj więcej
  • Tytuł: Zioła i przyprawy
  • Autor: Czerni Anna
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: hobby
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: polski
  • Rok pierwszego wydania: 1986
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): Sylwia Kobs
Czytaj więcej
Czytaj więcej

2007-09-28

  • Tytuł: Koty
  • Autor: Birr Uschi
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: zwierzęta
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: niemiecki
  • Rok pierwszego wydania: 1996
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): jatma
Koty uszczęśliwiają ludzi, a kot może znaleźć u nas szczęście, jeżeli wiemy, czego naprawdę potrzebuje. W książce tej opisane jest zachowanie i życie tych tajemniczych i bezszelestnych zwierząt. Czytelnik znajdzie w niej również cytaty z mitów i bajek, koty uwiecznione w sztuce i literaturze, porady, jak bawić się z kotami, jak je obserwować i pielęgnować. Może się także zapoznać z najpiękniejszymi kocimi rasami i dokonać wyboru, która z nich najbardziej do niego pasuje. [Oficyna Wydawnicza ...
Czytaj więcej
Profesjonalna wędzarnia! Ekologiczne kiełbasy! Jak zbudować odpowiedni ruszt w ogrodzie? W jaki sposób przygotować dania z własnoręcznie wykonanego rożna? Autor proponuje rozwiązania, które są zdecydowanie lepsze od chyboczącego się i niewygodnego grilla. Tak przyrządzali pieczyste nasi prapradziadkowie, gdyż, jak się dowiadujemy, to nie my wymyśliliśmy weekendowe spotkania przy grillu. A wędzone prawdziwe szynki i boczusie? Okazuje się, że można przygotować pyszne wędliny we własnej wędzarn...
Czytaj więcej
Smaczne, jak nigdzie indziej! Polską specjalnością są pasztety z dziczyzny, kiszone ogórki i kapusta, żury, marynowane grzybki oraz dania z ryb, a z ciast: pierniki, mazurki i sękacz. W książce omówione są specjały każdego regionu, a także zwyczaje związane z daną potrawą. Dobrą tradycją się staje dbanie o lokalne smaki, coraz więcej restauracji i gospód wprowadza regionalne dania do swojego menu. Dzięki temu moskole, bryjka, kwaśnica, haluski, modra kapusta, kołduny i knysze nie zginą całkie...
Czytaj więcej
Uważaj, z którym cholesterolem trzymasz! Jest zły i dobry, a to, ile go krąży po naszym organizmie, zależy głównie od tego, co jemy. Złe wyniki cholesterolowe grożą zawałem lub rozwojem choroby miażdżycowej. Dlatego należy uważać na pokarmy wysokokaloryczne, o nadmiernej ilości tłuszczu. Przeciętny Polak spożywa dziennie więcej mg cholesterolu niż statystyczny Europejczyk lub Amerykanin (choć oni biją wszelkie rekordy nieprawidlowego odżywiania). Pora wypowiedzieć walkę niewłaściwym nawykom....
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Trunki domowej roboty. Wiadomo, że nalewki wzmacniają odporność i łagodzą różne dolegliwości. Wino ułatwia trawienie, ale też chroni przed chorobami serca oraz nowotworami. Natomiast piwo nada aromat każdemu mięsu, warzywom kruchość, a ciasto z jego dodatkiem stanie się bardziej pulchne. Wyobraź sobie, że wino zawiera glicerynę, która wiąże sosy, więc do ich przygotowania można użyć mniej tłuszczu. Z książki dowiesz się, jak domowym sposobem wykonać trunki i jak je podawać. Znajdziesz wie...
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej

2007-09-27

Prof. Christiaan Barnard był pierwszym w świecie kardiochirurgiem, który dokonał transplantacji ludzkiego serca - w 1967 roku. W tej książce opisuje styl życia, utrzymujący serce w dobrej kondycji. Z wyjątkową szczerością podaje też wiele szczegółów ze swojego życia zawodowego i prywatnego. Twoje zdrowie w Twoich rękach. Jeśli chcesz mieć zdrowe serce, to: - Nie dręcz się dietami - Pij umiarkowanie czerwone wino - Nie stresuj się swoim cholesterolem - Panuj nad nowoczesną techniką - ...
Czytaj więcej
Czytaj więcej
  • Tytuł: Warzywa liściowe
  • Autor: Czerni Anna
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: hobby
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: polski
  • Rok pierwszego wydania: 1986
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): Sylwia Kobs
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej

2007-09-26

Czytaj więcej
Czytaj więcej

2007-09-25

Czytaj więcej
Czytaj więcej
Rozrywka i przyjemność dla całej rodziny! Robótki z papieru i tektury wykonane przy użyciu nożyczek i kleju to równie dobra zabawa dla dzieci, jak i dla osób dorosłych. Proste i niedrogie w wykonaniu zabawki i ozdoby z tych właśnie powszechnie dostępnych materiałów przedstawiono w książce na licznych kolorowych zdjęciach i poglądowych rysunkach, pokazujących krok za krokiem sposób ich wykonania. Ilustracjom towarzyszą dokładne opisy poszczególnych czynności. W książce znalazło się ponad 100 o...
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: