Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

30.01.2016

Kiedy po raz pierwszy podać dziecku marchewkę, jajka, cytrusy, rybę czy pieczywo? Które owoce wybrać, by uniknąć reakcji alergicznych? Czy można podawać niemowlęciu rozmrożone potrawy? A może z półki sklepowej wybrać gotowy obiadek? Nie daj się zwieść długiej liście substancji odżywczych, którą znajdziesz na słoiczku z deserem czy zupką. Sama przygotuj zdrowe i pożywne pyszności. W poradniku znajdziesz różnorodne przepisy na dania, które nie wymagają wielkiego nakładu pracy, a będą smakować ...
Czytaj więcej

29.01.2016

Dawni alchemicy zamienili się w aptekarzy i chemików, a wytwarzana przez nich Aquavita zaczęła być alkoholem dostępnym, jako gorzałka, trunek pośledni i powszechnie dostępny lub surowiec do wyrobu wyciągów roślinnych. Zapewne następcy alchemików i cyrulików – aptekarze – wpadli na pomysł wykorzystania leczniczych i nieleczniczych ziół do produkcji doskonałych trunków, i to o tworzeniu tych trunków jest niniejsza opowieść. Już w sprzedaży jest książka Bogumiła Rychlaka i Andrzeja Przecherki „N...
Czytaj więcej
Czytaj więcej

26.01.2016

"750 tradycyjnych polskich potraw" to prezentacja najbardziej charakterystycznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe przepisy mieć pod ręką, aby korzystać z nich na co dzień i od święta. Książka ta to idealne źródło inspiracji kuchennych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu jadłospisu codziennego, jak i menu na okazje specjalne. Każdy przepis zawiera informację o składnikach dla ...
Czytaj więcej

16.01.2016

Jeden z najgorętszych tytułów kulinarnych 2015! Ponad 100 przepisów z różnych regionów Europy Wschodniej: od Baku po Morze Czarne, od Kijowa po Kazachstan. Kuchnia ukraińska ma bardzo bogatą historię i oferuje różnorodne dania. Tamtejsze potrawy zachwycają ciekawymi smakami i aromatami. Kuchnia Ukrainy znana jest przede wszystkim z wielkiej doskonałości i zróżnicowania potraw, a to ze względu na mnogość wpływów, jakie wywarła na nią kuchnia rosyjska, polska, niemiecka i turecka. Przesyc...
Czytaj więcej

15.01.2016

Czytaj więcej
To była miłość od pierwszego wejrzenia! Wysoka szklanka pełna soku przyrządzonego z dojrzałych, świeżych owoców mango i pomarańczy. Natychmiast po powrocie z pierwszej wyprawy do Ameryki Południowej kupiłam porządny szklany mikser. A potem poznawałam następne cudowne smaki – w Kolumbii, Brazylii, Wenezueli, w Indiach, Tajlandii, Meksyku, na Sri Lance, na Kubie, w Tanzanii i w innych zakątkach świata. Szybko odkryłam, że polskie owoce i warzywa wspaniale nadają się do przyrządzania soków. ...
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: