Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

25.02.2015

  • Tytuł: Wielka księga soków
  • Autor: Crocker Pat
  • Tłumacz: Witkowska Magda
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 2000
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2013
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): ilia
Ta książka to przewodnik dla każdego, kto pragnie wykorzystywać odżywcze i prozdrowotne właściwości soków. Soki ze świeżych i surowych warzyw i owoców, przeciery oraz domowej roboty mrożone przekąski to prosty i pyszny sposób na zapewnienie sobie "codziennej ósemki", czyli pięciu porcji świeżych warzyw i trzech porcji świeżych owoców. Znajdziesz tu 350 receptur! Ciesz się smakiem warzyw i owoców w postaci soków, toników, napojów oczyszczających i pobudzających trawienie, herbat, przecierów...
Czytaj więcej
Prezentowana kolekcja przepisów to zbiór najlepszych soków i koktajli z całego świata. Do ich przygotowania możesz użyć popularnych owoców, takich jak jabłka czy pomarańcze, ale także składników egzotycznych - jagód goji czy granatów. Oprowadzimy Cię po bogatym i różnorodnym świecie natury. Poznasz pełne odmładzających antyoksydantów soki z jabłek, czarnej porzeczki i jagody acai, a także jedwabiście gładkie i kojące zmysły koktajle z bananów, mleka kokosowego i trawy cytrynowej. Na każdej...
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej

24.02.2015

Czytaj więcej

22.02.2015

"Zdrowie na talerzu" to okraszona poczuciem humoru i przyprawiona kulinarnymi ciekawostkami pozycja dla wszystkich tych, którzy kierują się zasadą, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Autorka udziela praktycznych rad chcącym zmienić swoje nawyki żywieniowe. Podpowiada, jak poruszać się w toksycznej dżungli półek sklepowych – tak, aby wyłuskać towary zdrowe i bogate w substancje odżywcze. Obala mity dotyczące jedzenia i proponuje drogę wyjścia z żywieniowej ślepej uliczki. "Zdrowie na talerzu"...
Czytaj więcej
To nie jest zwykła książka kucharska, a jej autor nie jest żadnym słynnym szefem kuchni. "Sałat Love" jest formą protestu - wobec byle jakich obiadów zjadanych w pośpiechu, szybkich dań na wynos, zupek w proszku, niezdrowych przekąsek. Dla mięsożerców, wegetarian, wegan i witarian. Dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Autor książki - David Bez - jest młodym projektantem, który pewnego dnia po prostu postanowił odżywiać się zdrowo. Jego blog saladpride.blogspot.com bije rekordy popularnośc...
Czytaj więcej

20.02.2015

Zaczęłam gotować, bo chciałam być zdrowa. Kiedy sprawdziłam w jaki sposób produkowana jest "żywność" sprzedawana w sklepach, zrozumiałam, że chyba nie mam wyjścia. Muszę nauczyć się gotować i stworzyć takie przepisy, które będą szybkie, łatwe i zdrowe. I takie są przepisy w tej książce. Każde danie gotuje się samo. Ja tylko wkładam do garnka składniki w odpowiedniej kolejności i wracam pół godziny później, kiedy jedzenie jest gotowe. I jest pyszne! [Burda Publishing Polska, 2014]
Czytaj więcej

13.02.2015

Czytaj więcej

12.02.2015

  • Tytuł: Szybko, świeżo, prosto
  • Autor: Hay Donna
  • Tłumacz: Delicka Żaneta
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 2010
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2015
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): parilicium
"Fast, fresh, simple" Donny Hay – australijskiej ikony świata kulinariów – to ponad 160 przepisów na szybkie, łatwe do wykonania, świeże dania na każdą okazję! Szybko, świeżo i prosto – to trzy podstawowe zasady kuchni Donny Hay. Jak napisała Marta Gessler w "Wysokich Obcasach" – "bez stylizacji, przepisów i interpretacji kulinarnych Hay światowa gastronomia byłaby uboga i nudna". I rzeczywiście, Donna Hay jest powszechnie uważana za mistrzynię sztuki kulinarnej, boginię domowego ognis...
Czytaj więcej
"Trudno sobie wyobrazić świat pozbawiony kanapek. Gdyby ich nie było, na pewno byśmy je wymyślili. Kanapki towarzyszą ludziom od zarania dziejów. Bez względu na szerokość geograficzną, kanapka na zakładkę (wrap), dwie kromki chleba z kotletem karkowym (sandwich) czy pajda z masłem i pomidorem – sycą, pocieszają, krzepią. Obecne w tornistrach uczniów, kieszeniach robotników i teczkach urzędników. Podbiły oba bieguny, zdobyły najwyższe szczyty i dotarły nawet na orbitę okołoziemską. Paćkają wyc...
Czytaj więcej

09.02.2015

Czytaj więcej

07.02.2015

Jak zrobić slalom z jajem? Co mówią sąsiedzi talerza i dlaczego słodycze są na szczycie piramidy w kuchni?! Czyli co jeść, jak jeść i jak to wszystko ugotować! I nie zwariować! Dla całej rodziny! „To cudowny elementarz zasad zdrowego odżywiania. »Sztuka dobrego życia« dla najmłodszych. Z serca polecam!” Mariola Bojarska-Ferenc, propagatorka zdrowego stylu życia „W dziecinnie prosty sposób uczy, jak gotowanie i jedzenie zamienić w doskonałą zabawę, pasję i satysfakcję. Ale co najwa...
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: