Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

19.09.2014

Jedz to, co lubisz, odzyskaj zdrowie i schudnij raz na zawsze! Książka dr McDougalla to kompendium wiedzy na temat diety roślinnej, która umożliwia powrót do zdrowia oraz utratę zbędnych kilogramów. Ten model żywienia oparty jest na wynikach badań naukowych oraz ponad trzydziestoletnim doświadczeniu lekarskim autora. Większość osób na tej diecie przestaje mieć problemy z ciśnieniem, cholesterolem i trawieniem. W wielu przypadkach pacjenci przestają brać dotychczasowe leki i suplementy. W...
Czytaj więcej

16.09.2014

Julita Bator zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Pokazała jak jeść bez chemii i nie zbankrutować. Teraz przedstawia książkę pełną prostych i praktycznych przepisów sprawdzonych na własnej rodzinie. Autorka myślała, że nie ma rady na choroby jej dzieci. Wystarczyła jednak zmiana sposobu żywienia. Teraz sama piecze bułki orkiszowe i przyrządza domowy jogurt bez chemicznych dodatków. Małymi krokami wprowadziła rewolucyjne zmiany i nie martwi się już antybiotykami ani wizytami u lekarzy. Odpow...
Czytaj więcej

12.09.2014

Jak wychować smakosza? Rada jest prosta: dać dziecku możliwość spróbowania i nie wyganiać z kuchni. „Dzieciaki od kuchni” to książka dla rodziców, którzy chcą, aby ich dzieci od najmłodszych lat świadomie uczestniczyły w kulinarnym życiu rodziny, oraz dla dzieci, które znajdą w niej wskazówki, jak przygotować potrawy smakujące całej rodzinie. To poradnik niezbędny w domu, w którym są dzieci. Zawiera około 50 różnorodnych przepisów na smakowite potrawy dla przedszkolaków i „szkolniaków”. Sprób...
Czytaj więcej

11.09.2014

  • Tytuł: Dieta roślinna na co dzień
  • Autor: Hever Julieanna
  • Tłumacz: Kozłowska Martyna
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Rok pierwszego wydania: 2011
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2013
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): cypek
Odkryj prawdziwą tajemnicę bogactwa świata roślin! „Polecam tę książkę wszystkim, którzy zmierzają ku zdrowszej przyszłości i chcą rozpocząć nowy rozdział w życiu”. dr T. Colin Campbell, autor książki „Nowoczesne zasady odżywiania” „Niezależnie, czy chcesz schudnąć, zwiększyć wydajność organizmu, obniżyć poziom cholesterolu, wyleczyć się z cukrzycy, a może po prostu świetnie wyglądać, Julieanna pokaże ci, jak zdumiewająco łatwo możesz osiągnąć swój cel i ujawni wiele fałszywych pog...
Czytaj więcej

09.09.2014

Czytaj więcej

06.09.2014

Kiedy miłość, ciekawość i tradycja spotykają się z kulinarną pasją, powstaje smak idealny – taka jest moja książka. Stanowię dowód na to, że nigdy nie jest za późno, aby odkryć w sobie kulinarne szaleństwo. Doprawiłam tę książkę miłością do jedzenia i pięknych obrazów. "Nie... zwykła kuchnia – bo każdy jest inny" to zbiór ponad 100 wyjątkowych, autorskich przepisów, pomysłów na nietuzinkowy lekki deser, porad, jak zabawić się smakiem, a przede wszystkim drogowskaz, jak zdrowo i łatwo gotować. ...
Czytaj więcej

05.09.2014

Czytaj więcej

04.09.2014

Reprint wydania z 1910 r. Autor był kuchmistrzem ś.p. J.E. Namiestnika Andrzeja hr. Potockiego w Krzeszowicach. Jest to zbiór wykwintnych przepisów kulinarnych wraz z przykładami z "przednich rautów" i balów z życia wyższych sfer. [Graf_ika, 2009]
Czytaj więcej

01.09.2014

Czytaj więcej
"Polska kuchnia i śpiżarnia" - Izdebska Jadwiga. Reprint z oryginału wydanego w 1905 roku, nakładem i drukiem Michała Arcta. Praktyczny podręcznik zawierający 1550 przepisów kuchennych i gospodarskich (z uwzględnieniem potraw jarskich), pieczenie ciast, przyrządzanie konfitur, konserw, marynat itp. oraz dyspozycje obiadów, śniadań i kolacji zwyczajnych i wystawnych. 114 rysunków w tekście. [Wydawnictwo Graf_ika, 2014]
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: