Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

25.02.2014

"Buonissimo!" to prawdziwa kuchnia włoska z całą gamą jej smaków i barw. Tym, którzy już zdążyli pokochać włoskie jedzenie, Gino odkrywa szlachetną prostotę dań z okolic Neapolu; tych, którzy dopiero poznają uroki włoskiej kuchni, krok po kroku wprowadza w świat niezwykle łatwego gotowania i łączenia smaków. Gino D'Acampo jest mistrzem nowoczesnej kuchni włoskiej. Jego debiutancką książkę "Fantastico!" uznano za najlepszą włoską książkę kucharską świata. Mieszkający obecnie w Londynie Gino je...
Czytaj więcej
  • Tytuł: Włoskie dania makaronowe
  • Autor: D'Acampo Gino
  • Tłumacz: Grabska-Siwek Barbara
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Rok pierwszego wydania: 2010
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2011
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): Iskierka
Minimum wysiłku, maksimum zadowolenia. Buon Appetito! Gino DAcampo przedstawia 100 smacznych dań makaronowych na każdą okazję. Uniwersalne, szybkie i zdrowe potrawy z makaronu oraz pierogi to najlepsze gotowe posiłki. Przepisy Gino ukazują ich prostotę i różnorodność, a ich smak jest niepowtarzalny. Poznasz klasyczne dania, takie jak carbonara, puttanesca czy ragu alla bolognese, nowe wersje popularnych potraw - na przykład lazanię z pesto, a także wiele niezwykłych połączeń w rodzaju ...
Czytaj więcej
W książce znajdziesz 70 nowych i jeszcze lepszych przepisów prosto z kuchni Ani Starmach. Zaskocz swoich bliskich i w zaledwie 25 minut przygotuj potrawy, które ich zachwycą. Dobra zabawa i rewelacyjny efekt gwarantowane. Spróbuj - będzie pyszne! [Znak, 2014]
Czytaj więcej

18.02.2014

Surowa dieta to zdrowy sposób na oczyszczenie organizmu, oczyszczenie skóry, zrzucenie zbędnych kilogramów i wspaniały nastrój. Ale kto z nas ma czas na wyszukiwanie trudno dostępnych składników i przygotowanie czasochłonnych przepisów? Zapewne nie Ty! Od czego więc najlepiej zacząć? Ta książka to kompletny przewodnik po kuchni surowej, by zacząć cieszyć się z jej dobrodziejstw. "Na surowo" łączy w sobie przepisy wykwintne oraz te stosowane na co dzień - a wszystkie są praktyczne, do wykonani...
Czytaj więcej

15.02.2014

"Gar Anonim" to niezwykła książka, składająca się z tekstów dotyczących kuchni oraz zabawnych wspomnień kulinarnych i przepisów. Napisana i zilustrowana przez znaną malarkę i pisarkę Hannę Bakułę, osobę wiecznie zajętą, która lubi i potrafi gotować. Robi to artystycznie i szybko, tak jak wszystko. Potrawy z tej książki można zrobić w pół godziny, gdy się ma wyobraźnię i przygotowane produkty. Hanna Bakuła ma na wizytówce napis: "osoba kontrowersyjna", ale przepisy są serio, z lekką nutką zabawy....
Czytaj więcej

09.02.2014

Zasmakuj w domowej kuchni, poczuj przyjemny dreszcz dalekich wypraw i wybierz się za kulisy programu MasterChef! Basia Ritz prezentuje klasyczne przepisy na dania, które można przyrządzić w prosty sposób, ale i wystawnie. Opowiada o swoich kulinarnych mistrzach i mistrzyniach. Zdradza tajemnice rodzinnej kuchni i przywołuje smaki dzieciństwa. Zabiera nas w podróż po niezwykłym świecie jej ulubionych przysmaków – konfitur z wiśni, barszczu z uszkami, pieczeni rzymskiej, alzackich podpłomyków...
Czytaj więcej

08.02.2014

Czytaj więcej

06.02.2014

"Kochani! Oddaję w wasze ręce kolejną już książkę o tematyce kucharskiej z pogranicza łemkowsko-bojkowskiego, a nade wszystko z terenu Karpat Zachodnich. Teren jaki objąłem badaniem, praktycznie zaczyna się w okolicach Sławska na Ukrainie, a kończy się gdzieś w okolicy Buska, Krynicy Górskiej. Zbierane od wielu, wielu lat przepisy, w dużej mierze od osób, które już spożywają niebiańskie potrawy, trudno jest zestawić w jakąś chronologię lub też podawać je pod kątem walorów smakowych, czy też wedł...
Czytaj więcej

01.02.2014

Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: