Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

2020-08-04

Czytaj więcej

2020-08-03

  • Tytuł: Jak przetrwać emocje
  • Autor: Arrivé Jean-Yves
  • Tłumacz: Savoir-vivre ses émotions
  • Kategoria: Literatura naukowa i popularnonaukowa
  • Gatunek: popularnonaukowa
  • Forma: poradnik
  • Rok pierwszego wydania: 2004
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 2009
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): Equilibrista
Czytaj więcej

2020-07-28

"Na pierwszy rzut oka praca dotyczy funkcjonowania gastronomii, a więc zagadnień ekonomiczno-społecznych, ale faktycznie czytelnik może otrzymać dużo więcej - studium obyczajowości żywieniowej w ówczesnej rzeczywistości społecznej. Przez to można powiedzieć, że to dzieło dostarcza wiedzy historycznej, ale i socjologiczno-kulturowej. Książka jest adresowana do szerokiego grona odbiorców - różnych profesji i specjalności naukowych, w różnym wieku, bardziej do tych z Wrocławia, ale i dla innych ...
Czytaj więcej
  • Tytuł: Dzieje wrocławskiej gastronomii
  • Autor: Sobel Grzegorz
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Literatura naukowa i popularnonaukowa
  • Gatunek: popularnonaukowa
  • Forma: esej (szkic literacki) / zbiór esejów (szkiców)
  • Język oryginalny: polski
  • Rok pierwszego wydania: 2012
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): rafalb93
Dzieje wrocławskiej gastronomii to historia miasta opowiedziana od strony stołu. A trzeba przyznać, stół ten był suto zastawiony. Od stuleci spotkania w miejscach publicznych były jedną z najważniejszych form kontaktów towarzyskich. Spotykali się więc wrocławianie oraz goszczący w grodzie nad Odrą podróżni w karczmach i restauracjach, winiarniach i piwiarniach, małych knajpkach i gustownych kawiarniach. Podczas smakowania nowych trunków zawierali znajomości; próbując nieznanych jeszcze specja...
Czytaj więcej

2020-07-22

Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: