Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

28.06.2008

  • Tytuł: Zupy
  • Autor: Willan Anne
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Serie wydawnicze:
  • Rok pierwszego wydania: 1997
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 1997
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): vitred
Czytaj więcej

22.06.2008

Czytaj więcej
Czytaj więcej

14.06.2008

  • Tytuł: Grill
  • Autor: Spieler Marlena
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Serie wydawnicze:
  • Rok pierwszego wydania: 1998
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 1998
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): vitred
Poradnik dla osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem. Pokazano rodzaje grilla, zasady obsługi, akcesoria pomocne podczas grillowania. Praktyczne porady dotyczą przygotowywania potraw. Omówiono sposoby marynowania i glazurowania mięsa, skuteczne metody pieczenia warzyw i ryb. Wszystkie przepisy i pomysły przygotowywania z powodzeniem można wykorzystać w kuchni i podczas posiłków na wolnym powietrzu. [Wydawnictwo Wiedza i Życie, 1998]
Czytaj więcej
  • Tytuł: Ciasta
  • Autor: Maher Barbara
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Forma: poradnik
  • Język oryginalny: angielski
  • Serie wydawnicze:
  • Rok pierwszego wydania: 1997
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 1998
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): vitred
Czytaj więcej

12.06.2008

Czy znacie Narnię od kuchni? Pachnącą smażoną na boczku cebulą, aromatycznymi sosami, świeżymi nowalijkami, cudownym zapachem pieczonych mięs, kuszącą wonią ciast i deserów? Ta książka zaprasza Was w smakowitą podróż kulinarną, podążając tropem postaci, które zamieszkują świat Narnii, abyście i Wy mogli zakosztować specjałów tej baśniowej krainy: pieczeń z kaczki w pomarańczach, pstrągi w pietruszce, starorzymski placek foccacia, słodki krem z orzechów laskowych, aromatyczny napój Aslana – to...
Czytaj więcej

08.06.2008

Kucharska książka, ale jaka - palce lizać, creme de la creme! Przepyszne ilustracje, 1000 stron, na których znajdziesz przeszło 1800 przepisów na każdą okazję, uświetniających rodzinny obiad, kolację we dwoje czy bankiet. Dowiesz się, co lubi najbardziej Wisława Szymborska, Katarzyna Skrzynecka, Bożena Dykiel, Ewa Bem, Daniel Olbrychski, Jan Kobuszewski, Krystyna Janda i inni. O tym co i w jaki sposób przygotować, by zachwycało. Nie tylko smakiem, ale i formą. Duszenie, flambirowanie, blansz...
Czytaj więcej

03.06.2008

Katarzyna Likus o kuchni pisze od lat, wykorzystując swoje restauratorskie doświadczenia, wiedzę oraz wspomnienia z podróży. Jej felietony to krótkie impresje ze świata smaków, zapachów i kolorów, pełne wdzięku zaproszenie do odkrywania kulinarnych tajemnic, zapomnianych receptur i autorskich przepisów. [Edipresse Książki, 2006]
Czytaj więcej

02.06.2008

  • Tytuł: Tajemnice dobrej kuchni
  • Autor: Gerer Reinhard
  • Tłumacz: -
  • Kategoria: Hobby
  • Gatunek: kulinaria
  • Język oryginalny: niemiecki
  • Rok pierwszego wydania: 1993
  • Rok pierwszego wydania polskiego: 1996
  • Do BiblioNETki wprowadził(a): ilia
Czytaj więcej

01.06.2008

Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: