Dodany: 19.06.2016 17:07|Autor:

nota wydawcy


Soczewica i fasola to znakomite źródła białka, migdały i orzechy zawierają dużo magnezu poprawiającego nastrój, kasza jaglana przywraca wewnętrzną równowagę, a peruwiańska kasza quinoa zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. W pestkach naszych polskich jabłek, moreli i brzoskwiń kryje się przeciwrakowa witamina B17, miód ma wiele właściwości leczniczych, a z nasion dzikiej róży robi się najlepszy olejek, którego można używać zamiast kremu do twarzy. To są prawdziwe skarby, o których ludzie już chyba zapomnieli. A przecież są tuż obok, bardzo blisko nas! Od rumianku, czosnku i żurawiny przez kaszę gryczaną i jęczmienny pęczak aż po stewię, yerba mate i awokado. Oto największe, bezcenne skarby naszej cywilizacji.

Beata Pawlikowska – Beata Pawlikowska to znana podróżniczka, a także dziennikarka, tłumaczka i fotograf. Podejmowała studia w zakresie hungarystyki i anglistyki, których nie ukończyła. Jako dziennikarka rozpoczynała pracę w 1990 roku jako redaktorka w Radiu Koszalin. Dwa lata później wyjechała do Londynu, skąd prowadziła korespondencję muzyczną dla Programu III Polskiego Radia. Najbardziej znana jest z programu "Świat według blondynki" prowadzonego w Radiu Zet, za który została nominowana do nagrody Grand Press. Pawlikowska jest autorką wielu podręczników do nauki języków obcych z serii "Blondynka na językach" oraz serię poradników, w tym "W dżungli podświadomości" czy "Trening szczęścia", a także najnowszej serii "W dżungli zdrowia".

[Burda Publishing Polska, 2015]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 244
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: