Dodany: 08.01.2010 18:44|Autor:

z okładki


...jabłko à la Newton?
...kruche pięty Achillesa?
...suflet Wiórka?

- ...hm, hm, hm... a cóż to są za tajemnicze potrawy? - zapyta zapewne każde dziecko.

Są to przysmaki i frykasy pełne fantazji, wdzięku i kulturalnych podtekstów.

Dzięki przepisom zawartym w tej książce (niezwykle prostym i niezawodnym) każde dosłownie dziecko przeobrazić się może w Dziecko Kulinarne, a zaraz potem w Dziecko Kulturalne!

Nauczy się bowiem nie tylko tego, jak przyrządzać pyszne, stylowe desery, zupy czy ciasteczka. Dowie się również, że kultura jest odwiecznym sposobem porozumienia między ludźmi, a obejmuje niemal wszystkie dziedziny ludzkiego życia. W tym - sztukę kulinarną.

Miłego gotowania, smażenia, pieczenia, zasmażania, ugniatania, lukrowania i oblizywania paluchów życzy -

Małgorzata Musierowicz.


[Wydawnictwo Akapit Press, 2008]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 1109
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: