Dodany: 08.01.2010 18:44|Autor:
z okładki
...jabłko à la Newton?
...kruche pięty Achillesa?
...suflet Wiórka?
- ...hm, hm, hm... a cóż to są za tajemnicze potrawy? - zapyta zapewne każde dziecko.
Są to przysmaki i frykasy pełne fantazji, wdzięku i kulturalnych podtekstów.
Dzięki przepisom zawartym w tej książce (niezwykle prostym i niezawodnym) każde dosłownie dziecko przeobrazić się może w Dziecko Kulinarne, a zaraz potem w Dziecko Kulturalne!
Nauczy się bowiem nie tylko tego, jak przyrządzać pyszne, stylowe desery, zupy czy ciasteczka. Dowie się również, że kultura jest odwiecznym sposobem porozumienia między ludźmi, a obejmuje niemal wszystkie dziedziny ludzkiego życia. W tym - sztukę kulinarną.
Miłego gotowania, smażenia, pieczenia, zasmażania, ugniatania, lukrowania i oblizywania paluchów życzy -
Małgorzata Musierowicz.
[Wydawnictwo Akapit Press, 2008]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.