Dodany: 17.11.2014 18:51|Autor:
nota wydawcy
Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych.
"Chleb. Domowa piekarnia" to nie tylko książka kucharska, prezentująca ponad 70 przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki na zakwasie, pieczywo drożdżowe, słodkie przysmaki i potrawy, które można z chlebem podawać. To także piękna historia rodzinnej tradycji, pełna ciepła opowieść o fascynacji piekarnictwem oraz miłości do chleba.
Piotr Kucharski. Zwycięzca drugiej edycji konkursu "Gotuj o wszystko". W jego rodzinie już od trzech pokoleń piecze się chleb. Można go oglądać w programie Dzień Dobry TVN.
"W świecie opętanym antyglutenową zarazą ta książka ma moc wywrotową. Jej autor wychował się w piekarni swoich dziadków i na pieczywie zna się jak mało kto. Czytajcie, a zgłodniejecie!"
Maciej Nowak
[Wydawnictwo Pascal, 2014]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.