Dodany: 19.06.2014 22:27|Autor:

z okładki


Publikacja dostarcza nowego spojrzenia na starożytną sztukę samoleczenia. Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.


„Nie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia”.
Yogi Amrit Desai

„Jednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich”.
dr David Frawley


Amadea Morningstar - dyplomowana dietetyczka i psychoterapeutka. W 1983 roku rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque w Nowym Meksyku.

Urmila Desai - praktykuje ajurwedę od dziecka. Poznała i doświadczyła kuchni ajurwedjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol w Indiach. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki. Wraz z mężem joginem Amritem Desai prowadzi w Lenox (Massachusetts) jeden z największych ośrodków jogi w USA - Kripalu.

Wieloletnia znajomość autorek, oparta na doświadczeniu twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki.

[a-ajurweda.pl, 2011]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 557
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: