Dodany: 02.03.2007 10:58|Autor:
nota wydawcy
"Kuchnia polska PWE" jest obecna w polskich domach i polskich księgarniach na całym świecie od prawie 50 lat. Fenomen jej popularności należy tłumaczyć tym, że nie jest to zwykła ksiażka kucharska, zawiera bowiem nie tylko doskonałe i sprawdzone przepisy na dania współczesne i tradycyjne, proste i wyrafinowane, opracowane na podstawie najnowszej wiedzy o zdrowym odżywianiu przy współudziale pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, ale także wiadomości na temat zasad:
- racjonalnego żywienia,
- nakrywania do stołu,
- podawania potraw,
- zachowania przy stole,
- żywienia dietetycznego (wraz z przepisami!).
Co ważne, każdy przepis ma podaną jego wartość energetyczną (w kcal).
Ksiażka pomoże Państwu odkryć na nowo przysmaki polskiej kuchni, a wspaniałe zdjęcia pobudzą wyobraźnię i apetyt.
[Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne, 2005]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.