Dodany: 27.10.2010 16:02|Autor:

z okładki


Kathryn Mardsen zainteresowała się dietą opartą na oddzielnym spożywaniu potraw zawierających białko i skrobie głównie z pobudek osobistych. Gdy jej choremu na raka mężowi usunięto żołądek i śledzionę, podjęła uwieńczoną sukcesem walkę o utrzymanie go przy życiu. Owocem wiedzy, którą przy tym zdobyła, jest właśnie ta książka.

Książka "Jak łączyć różne pokarmy" proponuje oparty na metodzie doktora Haya sposób odżywiania, którego największą zaletą jest to, że pozwala jeść do syta i nie tyć. A zatem:

- nie trzeba liczyć kalorii,
- nie trzeba ograniczać porcji,
- nie trzeba wyrzekać się wszystkiego, co się lubi.

Jest to możliwe dzięki dobieraniu składników pożywienia w taki sposób, by nie obciążać niepotrzebnie układu pokarmowego. Aby to ułatwić, autorka proponuje całodzienne zestawy żywieniowe na cztery tygodnie - wraz z przepisami. Informuje także, na czym polega odpowiedni dobór składników, jak ustrzec się hipoglikemii, zmory stosujących diety, na czym polega detoksykacja i jak oczyścić organizm ze szkodliwych substancji.

[Książka i Wiedza, 1999]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 674
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: